O le togalaau

Kanamea Kanata - le matagofie o le togalaau

O lapisi o Kanata ua manatu e le matagofie le teuteuina o paka ma togalaau aina. O laumei Kanata ia e fautuaina e tupu ai le tuputupu aʻe o faifaatoaga fou. O mea taua o le "Canadian" e aofia ai le maualuga o le vevela, o le mafai ona vave faʻaleleia le vao pe a uma le faʻamaʻi ma faateleina le teteʻe atu i faʻamaʻi "piniki" - o le paʻu paʻu ma le pala.

O ituaiga uma o faʻatoʻaga o Canada ua vaevaeina i ni vaega se lua, e fuafua i le nofoaga o le fale suesue-foafoa:

  • Parkland Rose (Parkland) - faʻatutuina vao ma laʻau eseese lanu eseese.
  • Explorer Rose (Explorer) - faʻalauteleina ma feaveaʻi vao i fugalaau manogi o se faiga faigofie.

Mo o tatou uso, o le Kanada e fiafia i le ono mafai ona ola i le itu i mātū, i le mea e paʻu ai le vevela i le -30e uiga iC.

Canadian Rose Care

E ui lava i le le mautonu o Kanada, ae e lua faalua le tausaga e maua ai se laau toto, e tatau ona e gauai atu i nei matagofie le matagofie o le togalaau ma faatulaga le tausiga faigofie.

  • O le teuteuga e sili atu ona lelei i le amataga o le tautotogo, ave ese otaota, mago ma mago. I le teuteuina o le autumn, e mafai e rosa ona "faʻafefiloi" vaitau ma amata ona ola ia Novema, pe a fai e le tupu ni fulu malulu.
  • O lapisi o Kanata e tali atu i le fafagaina: o le suavai i le tautotogo ma le fulu-moa-o le otaota i le ogatotonu o le taumafanafana ina ua mavae le tele o fua o le vao.
  • E ui i le faapalepale o le lāmala, "Canadian" e manaʻomia ai le faʻamafanafana i masina vevela vevela ma vevela, faʻapea foʻi ma le tele o vai inu i taimi o fafaga.

O le mafai ona faapalepale i le tau malulu o le taumalulu e faʻafefe ai tagata fai togalaau pe a tausia se Kanada i luga o le itu i saute mai le faia o le tausaga faʻaletausaga e puipuia ai vao mo le taumalulu. Ae o le itu i mātū (Leningrad, Novgorod, Murmansk eria) o loʻo malulu mo le taumalulu o le a le faʻaseʻe. Talu ai o le togavao faʻasili i le faʻavae o le a toe faʻaleleia seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana ma o le a le maua ai le tele o fua.

I le mafai ai ona siitia Kanata i le taumalulu ma le tele o mea ua leiloa, ua lava lea:

  • mulch ma eleele palapala faapalaga palapala o le faavae o le vao (2-3 pakete).
  • toso i lalo lauʻau i le eleele ma "pine" i latou i slinghots.
  • ma le amataina o le malulu faifaipea (-5-7e uiga iC) e tatau ona vavae ese uma ma le ufiufi mata ma ufiufi le vao ma se mea ufiufi, faʻamautinoa i pito i se avega
  • afai e mafai i le taimi o le taumalulu e fautuaina e lafo le kiona i luga o le vao - o le a sili atu ona lelei le taumalulu o le rosa.
  • E le tatau ona tolopoina ia vao totogo, talu ai i lalo o le aafiaga o le vai suamalie ma le maualuga o le vevela e mafai ona mafanafana pupu, e sili atu le tatala o rosa i le ogatotonu o Mati.

O le toe totoina o le tautotogo o laufanua o Kanata e mafai ona faia i le tasi taimi i le tele o tausaga, tipiina ai lala tuai ua lignified e aunoa ma le tuputupu ae o talavou, lea e tupu ai le paʻu o le paʻu. Afai e te leʻoloa pe faapefea ona faʻafefe le malulu o ituaiga o Kanada, e sili atu le faʻaalu o se malulu malulu faigofie nai lo le faasaoina oe mai le le fiafia.

O le totoina o Kanata

O tagata Roses Kanata e fiafia i nofoaga la, ae latou te taliaina foi le malulu. A filifilia se nofoaga mo le totoina, e sili atu ona lelei le taofi i totonu o se nofoaga e faʻamalamalama lelei, ae aua nei tuʻuina le togavao i lalo o le susulu o ave o le taumafanafana i le ao. O le totoina o se togavao ua leva ona saunia e Kanata, o se lua e tulaʻi mai i le 70x70 cm le lapopoa ua saunia muamua ma ua tumu i le eleele e leai ni apalai faatasi ai ma le faaopoopo o humus, peat, ash ash and fertili fertilizer. E fautuaina le faʻalauteleina o le vao i le 5-10 cm ina ia mafai ai le atinaʻeina o se aʻa malosi.

E mafai ona e fatuina se puipui olaola ola mai lau ituaiga e sili ona fiafia i ai e ala ile vavaega - o le auala sili lea ona taugofie:

  • 'otiʻese o loʻo vavae ese mai le malosi malosi o le soifua maloloina o le 20-25cm le umi;
  • o pele pepa uma ua aveese sei vagana ai le pito i luga;
  • ua totōina ni vaovao i totonu o se uati saunia i se nofoaga tumau i se tulimanu, pe a goto ifo i le pepa muamua;
  • o le mamao i le va o vavaega e faalagolago i le maualuga o laau i le lumanaʻi (mai le 40 i le 100 cm), o le ½ o le maualuga o se fale matua;
  • pe a uma ona totōina, tipi o le rose a Kanata e ufiufi i fagu palasitika paolo, paolo mai le la susulu e ala i vao po o mutia, ma tuua i le taumalulu.

I le tautotogo, o aʻafiaga o laulaau Kanada ua maua ai ni aʻa malolosi, lea e mafai ai ona e faatulagaina le tausiga masani.