Laʻau

Faafitauli o le totoina o laau i totonu. Vaega 1

O le faʻatoʻaga o se pisinisi faʻalavelave. Iloiloina o laau toto mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e vaʻai i laulaau i laulaau, samasama, sailiga. Ae latou te mamaʻi ma e le o se mea e afaina ona o meaola faalafua, e masani lava o le mafuaʻaga mo lenei tulaga le saʻo mo le tausiga o laau totino, tausiga le tausia oi latou e oʻo atu ai i faamaʻi tino. O faʻamaʻi e masani ona faʻafuaseʻi ona tupu. Muamua, e tasi le okeni e aʻafia, faasolosolo lava le salalau, puʻe uma le laau. Aua le vave tago atu i le fagu moli ma se iniseti, e sili atu le matauina o le "masalosalo" laau mo ni nai aso ao lei amata ona e taulimaina ana togafitiga.

O a faafitauli i le totoina o laau? Mafaufau i mea autu.

Gerbera © Andrey Korzun

Taumafa suamalie - faʻaalia o ia lava i le samasama o laulaau, i le pallor o laulaau laulaau, ao vevela veins - o le chlorosis poʻo le leai o se uʻamea. Afai o le vevela o loʻo siʻosiʻoina e se lanu samasama, o le faʻaalia lea o le le atoatoa o le vai. Laʻau samasama i luga o laʻau, ma o le tupu aʻe ma le totoina o le tuputupu ae lemu - itiiti le pāmaʻi.

O mafuaʻaga mo le vaivaiga gaogao, o le laau e leai ni minerale, pe e le aʻafia ai.

Fesoasoani e aofia ai le faʻamamaina o le suavai maualalo ma le faʻaaogaina o fomaʻi paleni.

Tip: I le mea e sui ai, faʻaopopo mea totino e faʻavae i luga o algae ma le manua 5-20%, faʻalagolago i le ituaiga o laau.

Faʻasusu le fana - O le togalaau aina ma le stefanotis e faigofie ona faʻaogaina i lenei mea, e tupu o kulupu e le o gatasi poʻo paʻu e le malamalama pe aisea latou te paʻu ai mai laau ua sauni e fuga.

E tele mafuaʻaga mo lenei mea: o se laau i le vailaau poʻo le vai malulu mo le faʻavaivai, o se eseesega tele i le va o le vevela i le ao ma le po. O le laau na totoina pe a uma ona faia ni pulumu, pe o le mea na faatauina na ave i ni tulaga le lelei mo lea mea.

Fesoasoani e aofia ai le tuʻuina o se laau e saunia mo le fuga i totonu o se nofoaga ma ni tulaga talafeagai, pe afai o le vevela e le maualalo ifo nai lo le 18 ° C ma o le suamalie e 60% pe sili atu. O le faʻaitiitia o le maualuga o le faʻamalolo ma le masani ona inu o le a faʻamanuiaina ai foi o ia.

Tip: afai e aliali mai pu i luga o le laau, aua nei suia le tulaga o le ipu e tusa lava pe o le seleseleina poʻo le faʻafeinu.

Ripsalidopsis Gartner Sagitta (Rhipsalidopsis gaertneri Sagitta) © Andrey Korzun

Lafoaʻi fugalaau - lush, e le faʻamavaeina corollas e faʻafuaseʻi ona amata ona paʻu mai se laau totō.

O le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli o le malulu i totonu o le potu ma le vevela maualuga. Le tele o vai ma pepa e maua ai se aafiaga le lelei i le tulaga o le laau.

Ina ia fesoasoani i le "maʻi" anufe o le ea, i le ao - e le sili atu i le 20 ° C ma le itiiti ifo i le 15 ° C - i le po, ma mo le malulu (logo, cyclamen, azaleas, cinecaria, primrose) e oo lava i le 12-14 ° C.

Tip: fualaʻau totō e le mafai ona sosolo! Talu ai ona o le suavai, e foliga mai i luga o laʻau, latou te mamae ma pauu.

E susunuina i laulaau - Muamua, o nofoaga e faʻamalamalamaina e tulaʻi i autafa o laulaʻau po o luga o veins, ona liu enaena, ma vevela ma palamole, ae o le isi lau o le lau e "fefete" ma avea ai ma gaʻo.

O mafuaʻaga mo lenei faafitauli o le faʻaaogaina faifaipea, o lona tele o le faʻatonuga, poʻo le mea moni e saʻo le la. O le maualuga o le suavai poʻo le faʻaleagaina o le vai mo le faʻavaivai e mafai foi ona mafua ai le mu.

E mafai ona e fesoasoani i laau totő, pe afai e te le tuua i le la i taimi aupito sili ona manaia, tuu ia i latou se malologa mai le faʻamalolo mo le itiiti ifo i le 2 masina. Ona faʻaaogaina lea o fugalaʻau ma mea maualalo i le nitrogen, e faʻaitiitia ai le fualaau (1 lekoto i le 6-8 lita o le vai) ma faʻaaogaina uma 2 vai. E le gata i lea, o "moligaʻo" poʻo fugalaau faʻasamaʻi e sili ona faʻaaogaina mo laau fou faatoa gaosia.

Tip: I le leai o se mea e le totoina ai laau o loʻo tutu i lalo o le vevela o le la, e pei o laulaʻau tumau i luga o laulaau, e pei o tioata, o le a mafua ai le mu i luga o latou.

Begonias (Begonias) © Andrey Korzun

Le pouliuli le la - o lanu enaena e aliali mai muamua i pito o lau, ma 'aveʻesea ia pito o laulaʻau, latou te vevela ma pala. E mafai ona amata ona pala le laau ua mamae.

O mafuaaga e malulu pe malulu. O lea ituaiga faailoga atonu e mafua mai i le mu. Afai e lolovaia le laau, poo le soʻo ua sola lelei ina ia le "manava" aʻa.

Fesoasoani i le laau e ala i le lueina o laulaau ma tuu le fagu i luga o iliili susu poʻo le faalauteleina o le omea. Ae sili atu le lelei, pe a paʻu le vaivai o le laʻau, aua le fafagaina le laau mo le 10 aso pe sili atu foi, a maeʻa ona suia le mea e ala i le toe totoina o le laau ma tipi ai aʻa

Tip: O le laau e tatau ona toe totoina ia le itiiti ifo i le 2 tausaga, e pei o keke falaoa i lalo o le mamafa o le vai i le taimi o le fausiaina ma le "strangles" o aʻa.

Nolina © iRaS

Faʻaleleia o le laʻau - o le lanu o le tele o laulaau e fesuisuiaʻi, poʻo le paʻu i nisi nofoaga.

O mafuaʻaga mo lenei mea: o le vevela o le ea maualalo po o ona suiga faʻafuaseʻi, faʻamaʻi malulu, le talafeagai le palapala - o se mea "leai".

O le fesoasoani i le laau i lenei mataupu e pei ona taua i lalo: vavaeese mai isi ma mataʻituina lona "amio" mo le 10 aso e aunoa ma le fafagaina, faʻafefe poʻo le faʻaaliaina o le "maʻi" faʻapitoa e taitaia le la.

Tip: e tatau ona siaki aiaiga o le laau, pe afai latou te le ausia ona manaoga, ona maua lea o lau o le tasi lea o faailoga muamua o le faʻamaʻi o se laau.