Fale taumafanafana

Snowman: faʻamatalaga ma faʻatoʻaga i le togalaau

I totonu o le togalaau, ua tupu le kiona ona o le maualuga o le matagofie o le vaomatua, o loʻo felafolafoaʻi solo i vine paʻepaʻe. E tusa lava pe paʻu laulaau mo le taumalulu, o le a tumau pea vine i luga o lālā ma avea ma meaʻai mo nisi o manulele. Ae o le tagata ua matua faasaina ona 'ai i nei fua - o mea inu ia, e mafai ona mafua ai le vomiting ma le vevela. O iinei e mafai ona e faamasaniina oe lava i le ata ma le faʻamatalaga o le kiona, faʻapea foi ma le aʻoga e uiga i le saʻo le teuina o le laau.

Faamatalaga o le vao

Snowman (Malosiaga) o le aiga o Honeysuckle. Homeland - Amerika i Matu, Saina, Siberia, Sasaʻe Mamao, le vaega Europa o Rusia.


Snow White (S. albus), po o uila (S. gasemosus), o le masani masani. O se mea laʻititi laʻititi lea e oʻo i le 1.5 -2 mita le maualuga, faʻatasi ai ma paʻu miti. O lau e lanu po o lanumeamata lanumeamata, faigofie, faʻafeagai. O fugalaau e laiti, lanu pinumumu-lanu mumu, lalelei, e mafai ona vaaia i luga o le vao ua i ai i le ogatotonu o le taumafanafana, e fuga mai ia Iuni - Iulai ma le afa o Setema. Fugalaau i le multifloral umbrellas ua aoina. Aʻo faʻamatalaina se kiona, o ona fua, o paʻepaʻe paʻepaʻe e oʻo ile 1 cm le lautele, e tatau ona i ai le faʻapitoa faapitoa. O latou taumafa i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana ma le autumn, ia Setema, ma vine e tautau i lala i le taumalulu uma. O le laau e le lelei ma matuai taumalulu-faigata.


Vagana ai. Uila mo le ola i totonu o le togalaau e teu ai le ituaiga sili ona manaia - ma lapotopoto (S. opobicula).

E pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, e faʻaogaina le vaomatua mo faʻalapotopotoga taʻitasi ma vaega:


O le mea sili ona teuteu ma le foliga mai o fugalaau aemaise lava o vine. E mafai ona e faia ni lalelei matagofie ma puipui mai se kiona.

Totoina pe a tausia se tagata kiona (faatasi ai ma le ata)

O le paʻu kiona o loʻo i ai se paluga eleelea, matagofie, e aofia ai moli vevela. O le mea lea, e toʻatele tagata atamamai e talitonu e le manaʻomia e soʻo se teuteuga. Peitai, ina ia faamamafaina le matagofie o le laau, aemaise lava i le taimi o le fualaau taumafa, e tatau lava ona faia ni nai meaʻai.

Ona o le mea moni e faapea o le kiona, e pei o le tele o isi laau toto, e susulu i le ogatotonu o le taumafanafana i le tuputupu ae o le tausaga o loo i ai, e tatau ona teuteuina i le amataga o le tautotogo, ia Mati - amataga o Aperila.

Pe a uma ona teuteuina i le taimi o le seleseleina o se kiona, e masani lava ona latou aveesea uma le pito i luga o le tipu, ma tuu ai le gata 10 - 30 cm le maualuga.

A maeʻa ona fufulu, e mafai ona e faʻaaogaina uma pine paʻu ma faʻamau. O le kiona, pe afai e le faatapulaaina i soo se mea, e fai ai se pupuʻu, e le mafai ona lavea. Ina ia puipuia lenei mea, ave faʻamalosi e le aunoa ia mea uma e ola ai. I le puipuia o le faʻalauteleina o pupuvao i totonu o le nofoaga, ia eli i totonu o le eleele soʻo se mea e faʻagata ai le tuputupu ae o, mo se faataitaiga, fasi apa, paʻu, pepa mafiafia o plywood, ma isi.

O le faʻavaeina o le kiona e faia i le auala lava lea e tasi e pei o le pugat, hawthorn ma isi faʻatoʻaga faʻamatalaina i luga.

Vaʻai i le Snow Care Photo e sili atu ona malamalama pe faʻapefea ona fausia se togavao: