Fugalaau

Eseesega ma ituaiga o meaola o le Hoya

O lenei laau matagofie, mai uluai vaomatua, ua manumalo i aʻa i le vaeluagalemu. O le mafuaaga lena e ofoofogia ai ituaiga eseese o hoya, ma ua leva ona avea ma fugalaau e sili ona fiafia i totonu. O le laau e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le laufanua o se potu malolo e tuʻuina atu ai ia te ia se mea manaia o le taumafanafana. Faʻailoaina e aiga e vavalo ivy pe na o se vine maualuga.

O le a le matagofie o lenei laau? Muamua, mafaufau i se faʻamatalaga lautele, ona e faamasani lea i ituaiga ma ituaiga o hoya ua lauiloa i le asō. O lenei auala o le a fesoasoani e paʻu ai le alofa i lenei fuga lau anufe ma ola fiafia i le fale. O lea, matou te taumafai e alu i lenei malaga faafiafia i le malo fugalaau.

Faamatalaga Faʻamatalaga Laʻau

O Hoya o se vine muamua, o le fale e oʻo i le 6 mita le umi. Muamua, e fai e le laau ni laʻau e leai ni laupepa o lanu enaena. O nisi taimi latou te ufiufi i lanu viole, ae pe a oʻo mai aʻa ma lau o le la, latou te lanu meamata.

E pei o le hoya o se vaʻa aʻe, o fugalaau tuai e faʻapipiʻi le taimi e lagolago ai le mamafa o laʻau laititi.

O pepa laulaʻau o se laau e masani lava o le paʻu i le natura ma le faʻailoga talafeagai. E tofu i latou uma ma se mea e pei o le beeswax. O le laulau o loʻo valiina le lanumeamata, faʻasolo i tamai togitogi o le lauulu. O le mea e malie ai, o ituaiga eseese ma ituaiga o hoya e tele a latou laʻau ma o latou malu. A o laʻitiiti, o laulaʻau e iloga i se lanu pupula, ae o le a faasolosolo malie lava ina le manava.

E masani lava ona aoina mai i totonu o faamalu, o le mea lea e tusa ma le 50 taʻavale. E masani lava ona eseese i foliga, e ui lava e tofu i latou ma peti e 5. O le limite o le pulupulu e tusa ma le 1 pe 2 cm. I totonu o le fugalaau o le pale lea e lima ona faʻailoga muamua. Na te lalaga tetele i luga aʻe o laʻau suamalie.

Afai ei ai se manaʻoga ia maua se hoya ma ni faʻalavelave tetele, e fautuaina e gauai atu i le tele o le Imperial. O fuga taitasi i totonu e tusa ma le 8 cm.

E masani ona valiina ata o le natura o le natura i lanu nei:

  • enaena
  • papaʻe
  • lanumeamata
  • lanu piniki
  • paʻu.

O le mea e mataʻina ai, o le fuga o le fugalaau e tumau pea i le faʻaogaina mo le tusa ma le 21 aso, a maeʻa ai se mea fou i lona tulaga. O le laau e amata ona fuga i le tautotogo, ma faaiʻu i le ogatotonu o le autumn. I le taimi lava e tasi, e faʻaalia ai se manogi manaia e tumu ai le potu malolo.

E fautuaina mo tagata e amanaʻiaina le tele o manogi e tatau ona faʻamaoni pe a faʻavaeina le ivy i totonu o le fale.

Eseese ma ituaiga o Hoya - o se faigamalaga i le malo o fugalaau

Ua fatuina e tagata suʻesuʻe o le taimi nei e tusa ma le 200 ituaiga o lenei taʻaloga matagofie i le vevela. E tofu i latou ma ona lava uiga, matagofie, manogi ma le faasinomaga. Ma e le o se mea e ofo ai, aua i totonu o le natura natura e maua ai se fugalaau i le teritori:

  • Asia
  • Initia
  • Initonesia
  • Ausetalia
  • Aferika
  • Polynesia
  • Motu o Canary.

O le laau toto e ola lelei i lauʻeleʻele susu i tala ane o vaituloto. E mafai ona vaaia i totonu o le vaomatua vaeluagalemu, i totonu o le vaomatua, ma e oʻo lava i nofoaga papa. Na maua e le fugalaau le lauiloa i le faʻaleleia o le togafiti Peretania o Thomas Hoya, o le na faʻapipii i se isi vaaiga. I le avea ai o se meaalofa, na maua ai e le laau lona igoa. Mafaufau i nisi auiliiliga o ituaiga lanu ma ituaiga eseese o loo i ai ata, lea e masani ona vevela i totonu oo tatou aiga.

Ausetalia

O lenei ituaiga o meaola o loʻo maua i Initonesia ma Ausetalia, lea na matauina ai e saienitisi pe a ma le 1770. I le taimi nei, o le tele o ituaiga o fugalaau ua fafagaina e tulaga ese. Hoya Australis, o le ata o loʻo tuʻuina atu i luga, o se faʻalauiloa o laau e ola i le 10 tausaga. O ona lau laʻau o loʻo i ai foliga matagofie, o le lanu mumu ma le lanu ulaula.

O tagata e maua lenei fugalaau e tatau ona saunia ni mea e faʻaleleia ai faʻamalosi mo le tele o togi pipili i le taimi muamua.

O le inflorescences e aliali mai i foliga o faamalu, e aofia ai le tele o pepe laiti. O le maualuga maualuga e tusa ma le 40 fasi vaega. O laʻasaga taʻitasi, o lona lautele e oʻo atu i le 2 cm, o loʻo valiina i le papa paepae. I le taimi e tupu ai le vavao, e tupu mai ai se manogi manogi. O le taimi muamua e tupu mai i luga o le hoya i le lona lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina. O lenei vaitaimi e toe faalua 2 tausaga i le tausaga mai aso muamua o le taumafanafana i le faaiuga o le autumn.

Lena e le fiafia i le teuteuina o fuainumera; o le mea lea, e tatau ona aveese ia laulaau ua le lava pe mama.

I le taimi nei, o le tele o vaega laiti o le "Australian" hoya ua lauiloa. O nisi nei o:

  • "Auala" (ei ai laititi laiti);
  • "Forester et Liddle" (kulimi paʻu o fugalaau);
  • "Bailey Hill" (lanu samasama, lanu paʻepaʻe mumu mumu);
  • "Toga" (tumutumu tetele);
  • Pextoni (fagu paepae).

O le vaega sili ona lauiloa o le "Hoya australis lisa", lea e oso mai ai i le foliga o se fetu lima-lima. O petals e paʻepaʻe sinasina ma se laumei mumu i le ogatotonu. Latou te lafoaia se manogi manogi ma faʻamalosi le nectar sugar sugar.

Limoniac

O se vine faapena e laʻititi i le telē, ae o fugalaau e foliga mai o fugalaau. E valiina i le kiona-paʻepaʻe poʻo le samasama samasama. O totogo faʻamalolo e faʻafefeteina faʻataʻitaʻi, ma faʻalelei le pale i totonu.

I le ata o le Limonnik hoya (o le isi igoa mo le ituaiga), ua manino le iloa o le vaega tutotonu o le puaa ua valiina le lanu mumu. E oʻo atu i le 2 cm le lautele ma e toetoe lava a leai se manogi. Ua faapaleina i se pulu laititi, o se mea matagofie e susulu i le malamalama susulu.

O laupepa lapopoa o sea ituaiga o le hoya e masani lava ona laiti i le lapopoa: umi 8 cm, lautele 4. Ua valiina i lanu samasama-lanu meamata, lea e mafai ai ona vaaia mamanu mamanu. O le laʻau e tu i luga o le uumi atoa o se fana e faʻamalosia ai le tele o tausaga. O le togalaau e manuia tele mai i ave faʻasalalau o le la ma faʻamalama e leai ni mea.

Faʻamau

E ui i le mea moni e faapea, o le lauʻeleʻele o lenei hoya o le Himalaya mamalu, e laʻititi tele. O le mea autu o le laʻau felanulanuaʻi ma uluaʻi fua. O le tele o taimi, lanu meamata. Faatasi ai ma le tele o le susulu o le la, latou mumu, maua mai se lanu samasama.

Ua fuga mai Hoya Kompakta i le lanu piniki mālū i se faʻalavelave faʻapitoa. Latou te lafoaia se meli pe kofe pe a uma le la. Ole maualuga ole vevela ole potu e tatau ona le itiiti ifo i le 15 tikeri. Tulaga maualuga - e leai se sili atu i le 25 ° C. A leai, e mafai ona maʻi le hoya ma taofi le tuputupu ae.

E fiafia tele le laau pe a sosolo i le vai vevela ma faʻapipiʻi taimi. O le iʻuga, o loʻo iai se fuainumera tele o paranesi talavou.

Merilia

O le fugalaau e faʻaalia ai lanu lanu muamua. O se tamaoaiga lanu lanumeamata o le a avea ma se lanu mumu lanumoana. I lenei tulaga, ua teuteuina le ipu i laina lanu paepae paʻepaʻe ia e manino mai i se lanu meamata-lanu meamata.

Ua ola faavavega Hoya Merilya i totonu o pusa laititi mo totonu o laau. O ona pupu tetele e mafai ona aʻe i luga le lagolago, e foliga matagofie i le fale i totonu.

Pimentiliana

O le faʻatoʻaga o le fale o se meaola televave o le hoya. O se fuainumera tele o lanu lanumeamata e teuteu ai fale matutua taitasi. O se mea manaia e faapea, i ona pona e le mafai ai e ia ona lafoaʻi le ea, lea e masani lava mo ona aiga. E na o le maualuga o le susu e mafai ona faʻaalia.

I luga o fusi uʻamea, e tusa ma le 1.5 cm le uumi, o le piyaia a Pimentiliana e togi mai ai le manaia o le pulumu. O le lalelei ma le palealii matagofie e valiina i lanu paʻepaʻe pe lanu samasama. O faamalu taitasi e tusa ma le tolusefulu fugalaau. I le vavalalata vavalalata, e lagona ai se manogi manogi ma tusi malie.

Meredichi

O lenei mea matagofie na maua muamua i luga o le motu o Borneo (Ausetalia) i le maualuga pe a ma le 35m luga aʻe o le sami. Na ola ae o ia i le eleele o le calcareous ma, e foliga mai, e leai se mea na te manaomia. Ae ina ua mavae sina taimi, sa le maua o ia e se isi tama i iina. I le 1999, na iloa ai o ia i Sabah ma faʻamatalaina o se ituaiga o Hoya Meredichi.

O lona lalelei e faʻaalia i laulaʻau lapopoa, e "lanu" ma le tele o veins o le lanu uliuli. O lo latou umi e oʻo atu i le 15 cm, ma o lo latou lautele e oʻo atu i le 9. E faalagolago i le ituaiga o fugalaau, latou te sau ai i ni lanu:

  • malamalama lanumeamata;
  • lanu samasama;
  • lanumeamata lanu meamata.

I foliga - o se laulau, e masani lava i le natura. O pito e tusi. O ona uiga lapopoa tele i foliga o polo o lanu samasama, o se mea moni moni lava. O lanu samasama-paʻepaʻe ma le kulimi i le lanu, e aoina mai i le faʻaogaina o mea e faʻaogaina i foliga o faamalu. O o latou pale i totonu e masani ona papaʻe, ma o petals e maua i leo eseese. Uilala e tautau i luga o le hoya mo ni nai aso, o lea e mafai ai ona e fiafia i le lalelei.

Publicis

O le fugalaau e tele laulaau o uiga lelei. O le faʻaaogaina o le siliva e mafai ona iloa i luga o le ipu. I foliga vaaia, e mafai ona oʻo i luga pe leai. Length - 15 cm, lautele - 6 cm.

I le taimi o le vavao, e pei ona faʻaalia i le ata, o le Pubali Hoya e tosoina polo po o umbrellas i totonu o le lauusiusi lauolaola. E tofu i latou uma ma le 30 pulupulu, o loʻo valiina i le lauulu, lauulu-uliuli po o le piniki. O paʻu lanu ulaula e siosiomia ai se pale sili ona matagofie e foliga tutusa ma se faʻasologa. O fugalaau faapena e fausia ai se siosiomaga manaia i totonu o le fale, ae maise pe a tupu mai se manogi manogi.

Hoya Green

Afai e te vaʻavaʻai i le eseesega mai le itu, e mafai ona e maitau tulaga nei:

  1. Pulu teuteu teuteu.
  2. O le mama o le mama e oo i le 0.5 cm.
  3. Paʻu lanu meamata.
  4. Latou te faʻaalia uma se mamanu o le 10 paʻu o veins.
  5. Lafoaʻiina o faʻasalaga faʻasalalau, e aofia ai le limasefulu ulu.

E naʻo se faʻamatalaga lautele o le "Hoya Greenii", ae o le fugalaau ua matagofie. E tumau pea e faaopoopo i ai ni nai faʻamuamua. O le umi o le laulau laulau e tusa ma le 15 cm, o le lautele e tusa ma le 4 cm. Lanu - lanumeamata lanumeamata.

O le pito i fafo o le corolla e manaia, o totonu ma lauulu lauulu. O le pale matagofie o lanu paʻepaʻe po o lanu piniki lanumoana tetele i luga ae o le corolla. I le ogatotonu, e vali piniki. E tumau le tumutumu i luga o le laau pe a ma le 10 aso, ae, o le mea e leaga ai, aua le manogi.

Denizi

I totonu o mauga matagofie i luga atu o le 1000 m, na maua ai e se tasi o tagata ola o meaola se laau matagofie. Sa afifiina i se kapeta eleelea i luga o le tele o seneturi o laau o vaomatua, lea na vaaia ai fugalaau matagofie. O le malosi o Denisi.

O laupepa laulaʻau o le laau e lanu uliuli ma se lauulu vevela. I totonu o le ogatotonu e pasia le vete autu, lea e manino ona iloa, e le mafai ona taʻua e uiga i le vaega o totoe.

Uluai fatu o le logo e pei o le 2 cm le maualuga. O le pito i fafo e leai se mea, ma o totonu o loo ufiufi i lauulu lauulu. I se tulaga lautele, i le tasi tulaga e le tusa ai ma le 10 vaega. A toto le laau, ou te le manao e tepa ese mai ai.

Vaʻaiga

O lona aoga sili, o le mea moni, o le fesuiaiga o laʻau, lea e tu i luga o pine uumi e lua mita. O le uiga ese o le fatu ua suia, ua vave ona tosina i ai le gauai. O le lanumeamata lanumeamata lanumoana o laupepa laʻau e mafua ai se lagona ofoofogia i totonu o le potu e tupu ai se vavega. I le ata ua tuʻuina atu o le Varyagated Hoya, e mafai ona e vaʻai i foliga o lenei fugalaau.

Pe a susulu le liana, o le a iai ni faamalu matagofie. Latou te aofia ai le tele o le kiona-paʻepaʻe, lemoni po o piniki pinisi ma se ogatotonu pogisa. O latou pito o lanu enaena.

O vailaʻau faʻasolosolo ona o le tuputupu aʻe lemu o ituaiga laau toto, o le mea la, pe a tupuina sea laau i le fale, e tatau ona e onosai.

"Carmelae"

I le amataga o le tautotogo o le 2010, na maua ai lenei fugalaau tulaga ese i le Luzon Island. Na ia mauaina lona igoa e faʻaaloalogia ai le taʻitaʻi taua o le malaga - Carmela Hispaniola.

O Hoya Carmelae e iloga i le toeitiiti atoa le lau laau e tusa ma le tasi ma le afa senitimita le umi. E le pei o ona aiga, e leai ni veins e mafai ona vaaia i le ipu. E valiina i lanu uliuli lanu meamata.

Ina ia suia le lanu o laulaau o le fugalaau, e mafai ona tuu i se nofoaga lanu. A maeʻa sina taimi, o le a latou maua se fuʻu launiu.

I le vaitau o le vavalaʻau, o loʻo iai se malu faamalu i luga o le laʻau, lea e tusa ma le 25 aisa. E masani lava o latou lanu piniki.

Longifolia

O le isi igoa mo le ituaiga o Longleaf, lea e valaau mo le gauai atu i laulaau lapisi. E fesoʻotaʻi faʻatasi i se taʻavale umi. E i ai o latou foliga matagofie, o le tino i le natura. Length - e oo i le 13 cm, lautele - e tusa ma le 2 cm. O lau laʻau uma e valiina i le lanumeamata. O le fogaeleele e lamolemole. E le o vaʻai veins. O le pito i tua o le laupepa e sili atu nai lo le pito i luga o le pepa.

O le Hoya Longifolia i lona tulaga eleelea e aofia ai le 13 pulumu. E tofu i latou ma se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki, e faapaleina i peti tafatolu. A faʻapipiʻi mata, e tumu le potu i le manogi manogi manogi.

Thompson

I le 1883, na maua ai le laau i luga o mauga i Initia. E maua i Saina. Na latou faaigoaina o ia ina ua maeʻa le aoina o Thompson, o le na muamua mauaina o ia.

A o tilotilo i le ata o Thompson's Hoya, e mafai ona e maitauina le lanu lanumeamata lanumeamata. O ipu taʻitasi taʻitasi e lalagaina ma teuteuina i fasi siliva. I le averesi, latou te ola i le 5 cm le umi. O le lautele e na o le 2 cm.

Faatusatusa i laʻau, fugalaau e foliga mai o tagata tino ese. Ole maualuga o mea e maua i luga o le susu e oʻo i le 30 lanu o le susu. I le totonugalemu o mea taʻitasi o loʻo i ai se fasiti moli. O pito e faapaleina i gaʻo taua i foliga o fetu matagofie. I le taimi e tupu ai le laʻau, latou te momoli ese le manogi o le jasmine. E masani lava ona i ai lona lagona i totonu o le 21 aso. O se vaega o lea ituaiga laau - amata ona fuga i le tau faaiu o le autumn, feiloai i le taumalulu ma se fiafiaga matagofie.

"Leucorhoda"

O le vine matagofie o lenei ituaiga o mea o loʻo faʻaalia e otaota vevela vevela e tupu vave vave. O ona lauulu lanumeamata o laulaau lanumeamata o loʻo i itu uma e lua. O lo latou umi e oʻo ile 11 cm, ma o le lautele o se maualuga o le 6. O le foliga o le laʻau o loʻo i le foliga o se ellipse ma faʻamaufaʻailoga lima.

"Noa Leucorhoda" o loʻo i ai se uluai faamalu falesa, e aofia ai le 10 lapopoa tetele. Laʻau paʻepaʻe papaʻe faʻapipiʻi le paleni piniki, lea e le suia foliga.

Talu ai e vave ona tupu vave, e tatau ona e saunia se lagolago muamua mo le lalagaina o ona lala.

Lelei

O se mea e fetoʻai ma lenei igoa e mafai ona mitamitavale i le lanu enaena ma se fasi pepa. E mafai ona ausia lenei mea ona o le lanu o le ipu.

O Hoya Optimist e lauiloa mo ni mea e le masani ai. I foliga vaaia, latou foliga mai o se fualaau suamalie i foliga o se fetu. O ona pito e valiina i le mumu, lea e faasolosolo malie ona avea ma se lanu samasama. I le ogatotonu o le fuga, e foliga matagofie tele, e iai se faavaa lanu samasama ma le totonugalemu.

"Sammaniana"

O le tuatusi o le talaʻaga o lenei vaʻavaʻai o vao vao i Sumatra. O iina na maua muamua ai e tagata atamamai. Hoya Sammaniana ua taʻua o se fanua teu maualuga e mafai ona oʻo i le lima mita le maualuga. O elemene uma o le laau e le o se mea e tupu mai ai, ae o totonu o pamu e tumu i le susu.

O le apa laupepa o le elliptical. O le pito i fafo o loo vali lanumeamata, o le pito i lalo o se mea itiiti laitiiti. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se laʻau ulaula lanu. I le taimi o le fugalaau, e tetee atu i le matagofie o tala, o manogi pupula e foliga mai i foliga o logo. E masani lava e na o ni nai. Latou lanu vali samasama ma sina lanu lanumeamata. Faataamilo i le autu autu o lanu piniki e tu ese ma le matauina. E moni lava, o se mea ofoofogia matagofie o foafoaga.

Obovata

I le natura natura, o lenei fugalaau fugalaau matagofie o loo maua i vaovao susu o Initonesia, Taialani, Initia. Na faʻamaumauina muamua e tagata suʻesuʻe i le iʻuga o le 19 senituri. I Europa, na ia faaali mai i le mavae ai o le tele o tausaga, ae o se fale o le fale.

O le Obovata hoya o loʻo atagia i le ata o se molimau manino i le tomai o le Foafoa Sili, o le na te tausia tagata ma le alofa. O lenei fugalaau e vave ona tupu i le fale. I luga o ni laau tetele, o laʻau laʻau o lanu lanu meamata e ola, o le ogatotonu lea e pasia ai le lanu samasama lanumeamata. Isi lanu lanumeamata faaopoopo e iloga i se paʻu siliva.

A amata le fuga o le liana, ona maua ai lea o le ulu matagofie. O gaʻo autu e fai sina siʻosiʻomaga ma liliu i lalo. Latou te faʻapipiʻiina se pale fuga lauulu e pei o se fetu lima-lima. I le tumutumu o laau totō (Me poʻo Iuni), ua tumu le potu i se manogi manogi. E mafai faʻapefea e se tagata ona le faamemelo i sea matagofie?