Fugalaau

Ua oo i le taimi e toto ai dahlias

E tofu le togalaau ma lana "pepa asiasi." I le manoa, o le a feiloai oe i luga o le aisa i le faitotoa, o le isi o le a e maofa ai i le matagofie o clematis e teuteu ai le puipui o le fale. O togalaau a le nuʻu e lanuina i le polo auro ma le numera, lupins ma le aoauli ma na o nisi taimi na dahlias. Muamua, pe a ma le 10 tausaga talu ai, o se togalaau e le masani ai e leai se dahlias. O le mea e leaga ai, o loʻo i ai ni fai togalaau e mafaufau i le dahlia o se "fugalaau", ma le isi, e faigata ona faʻasaoina i le taumalulu. O i latou e manatu e sese ma e le o tafafao ma masaniga o togalaau faʻaonapo nei. Beauty Dahlia (pei o le nerds call dahlia) o loʻo feagai nei ma se maualuga fou i lona lauiloa. I le taimi nei, nofoaga autu o togalaau ua ofoina atu ai ituaiga eseese o dahlias. Le tele o faʻatoʻaga mai le Dutch. O igoa e ofoofogia! Ma e tatau ona e faʻatau nei, poʻo ia Fepuari - e tele atu filifiliga. Ae faʻapefea ona faʻatauina nei rhizomes i le taimi nei seia oʻo i le mafanafana o aso o Me? Leai se mea e te teuina - toto! O le mea moni o le dahlia o se laau o le vave o le tupu mai o Aukuso - Setema. I le auala, o le mea lea e mafua ai le le mautonu i le au fai togalaau i le ogatotonu, latou te fai mai, o le a fuga, ma ua maeʻa le taumafanafana. O lau laau e toto ma le malosi ma o loʻo i ai muamua ia Iulai, ma e amata ona tupu aʻe ia Iuni (e faʻalagolago i le tau). Ma e ui lava i le mea moni e faapea o le togalaau o loʻo i totonu o la matou taulaga. E i ai i le au faifaatoaga o le pito i totonu ma le itu i matu o loʻo ou manaʻo e faʻamatalaina le aafiaga o le vave faamalosia o dahlias.

Dahlia (Dahlia)

E amata, sina mea itiiti e uiga i le teuina o tubers. Ou te eli i luga o fatu ina ua mavae le matagi muamua, ae o le eleele na pogisa sinamu ma o le a alu lemu, e masani lava i le amataga o Oketopa, ae le sili atu nai lo le 10 cm mai le tumutumu o le laau. Faʻapitoa ma faʻamamaʻa ma le faʻaeteete ia fatu mai le eleele ma se mea faʻapitoa, e le faigata tele, ae le o se pulumu vaivai, e pei o se tagata suʻesuʻe i luga o le nofoaga. Ou te le fautuaina e eli i timuga timuga, na o se toe mulimuli, talu ai e le faigofie ona fufulu kulumu susu. Mo le tele o tausaga na ou faʻaaoga ai fautuaga nei a tagata atamamai - ia fufuluina, aveese uma le eleele ma solomuli mo le 30 minute i totonu o se faʻamatalaga HoMa e faʻamamago. E le leaga, ae o le taimi e 'ai! Mo tagata fai togalaau ma eleele lafoaʻi, o se filifiliga tatau e mafai. Ae e iai a matou loam - e tusa lava pe itiiti sina toʻimamafana, e faigata ona fufulu aʻa, ma fufulu mama i le vai malulu i tulaga o le taumafanafana e le lelei. E oʻo mai i lena taimi, ua maeʻa le ea, o lima e oʻo lava ile totigilima gaugau e faʻaitiitia. Ou te le manao e "salalau palapala" i totonu. Sa ou taofi le fufuluina. Ou te fufuluina ma le agalelei ni aʻa mama i le eleele mago ma tuu i fafo e malogo i luga o se pepa i se malulu, ae le o se potu malolo. E i ai le matou tootoo i le fola. O le taimi lena, matou te le toe nonofo ai i le atunuu, ma o Oketopa uma matou te oo mai ai i faaiuga o vaiaso. O le tasi taimi i le vaiaso, ou te liliu ai fatu, toe sasaa faʻatasi ma le pefu. Ma o lea 3 vaiaso, ao leʻi oʻo i le faaiuga o Oketopa. Ona ou ave lea oi latou i ni pusa palasisi na saunia muamua, ma sasaa mai nei le solo solofanua (mumu) e fefiloi ma le pulu ma ave i le fale. Ou te teuina ni atigipusa i aʻahlia o aʻa i totonu o se ala masani (e tapunia mai le tulaueleele). I le taimi o le taumalulu, ou te siaki loʻu "tanuga" 1-2 taimi i le masina. Ou te aveeseina fatu pala. E taua tele, aua e mafai e tagata uma ona oti mai le tasi! Ia, mo i latou e faigata ona eli ma teuina, pe "tuu atu" lenei mataupu io latou uo tuaoi e aunoa ma se totogi, pe tuu foi i le eleele, ona faatau lea o ni mea fou. O loʻo i ai se isi filifiliga - e aoina fatu ma totō laau i Fepuari-Mati.

Dahlia (Dahlia)

Ma le mea mulimuli, o le tulaueleele. Ou te totoina aʻa i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati, e faasino i le kalena o le masina. Faamolemole aua le popole! Ou te le totoina i moega, i le taimi nei tatou te totō loloto i le kiona, ae i totonu o koneteina e faia e lima mai tane manino mo le inu vai. A o le mea muamua, ou te siakiina aʻa, tipi ese nofoaga leaga, togafitia nofoaga o fasi pepa i laulaau lanumeamata, ma aʻo le i totoina, ou te tu mo le afa itula - itula i sina vai mafanafana ma se vaifofo o Holm (e tusa ai ma faatonuga) poo le potassium pati. Ona ou aveina lea i vaega tutusa fanua o le togalaau, solo (o le solofanua tutusa) ma le oneone. I le vaiaso, o pine e foliga mai, o le mea autu o le tuʻuina atu o fagafao i le susulu malamalama, moli susulu poʻo le aveeseina i se mea faʻaaogaina e talafeagai mo lenei mea (i le ala, o le nofoaga sili lea ona lelei mo le teu malu o fatu). O le Dahlia e vave ona tupu. Ma aua le fefe i lenei mea! Tipiina - e aʻafia ai aʻa, ma mo le 100% faʻamaoniga e mafai ona e faʻaaogaina "Rhizomes". Ou te aʻafia le toto fou i totonu o le vai, ona oʻo lea i totonu o Rhizomes ma totonu o le eleele, mo le sili atu le mautinoa i lalo o le mafai.

Dahlia (Dahlia)

O le mea lea, e oʻo mai ia Me, ua uma ona ou totoina ni laau matutua, ma ni pulumu, o nisi taimi ma fugalaau. I le amataga o Me, ou te toto ai. Ou te tilotilo saʻo i lipoti o le tau, e pei o le malosi o fulufulu toe faafoi e mafai ona faaleagaina ai laau. I lenei tulaga, e tatau ona tolopoina le tulaueleele. Lutrasil laveai mai mama, ae e tusa lava pe faʻaumatia e le kiona le vaega o le eleele, o le aʻa o le aʻa e vave ona tuʻuina atu ni fuʻa tele. Ou te tuu le humus ma le oneone i le totoina o lua, tipi ipu i ni vaega se lua, faasaoloto laau, ma tuu atu i lua toto. E tele naua mea? Ae talitonu mai ia te aʻu, e leai se mea e afaina ai le fuga mai dahlias! e lelei uma o ia o se taufeu ma i se vaega o togalaau. O le a galo ia te oe faigata uma na muamua atu i le fugalaau, o le a toe totogi atu oe e le laau faaselau ona o faafitauli uma! O fugalaau i se taimi uumi - ia le itiiti ifo i le vaiaso, fuga tasi i le taimi ma "teuina", liliu o latou "foliga" i le la. O le mafuaaga lena e tatau ai ona totoina mai sasaʻe i sisifo i se laina. Latou te fiafia foi i le puipuiga mai le matagi mai le itu i matu (faʻafefegaluga, pa, pa puipui o le fale) ma le maualuga o le lagolago latou te tuʻuina pe a totoina ina ia le faaleagaina ai fatu. O le autu o le laau ua nonoa i ai. O le totoina o dahlias latou lava e mafai ona avea o se mea teuteu matagofie mo isi laau i le mixborder; e sili ona matagofie i le asparagus, o au, o malo mo le totoina o togalaau. O loʻu dahlia sa avea o se talaaga e oo lava mo rosa i le togalaau rosa, ma e foliga mai o se kapeta e tasi, o ese mai se vaalele i se "puipui". E tasi le mea e manaʻomia ona faʻamatalaina e uiga i le dahlia - e le fautuaina e totoina i se tasi nofoaga mai lea tausaga i lea tausaga, pe a lelei ona "toe faafou" le fanua e ala i le totoina o se lupine. E tumau pea le fafaga i le taimi ma fiafia i le faʻaauau pea o le taumafanafana!

O loo i ai pea se tasi o faamatalaga faanoanoa i lenei tala. Ioe, o lenei mea totino o se aso puupuu foi, faatasi ai ma le pito i luga o le olaola na tupu ia Aokuso-Setema, na faamalosia ai loʻu ola muamua. Ioe, ia Iuni o loʻo i ai i le taimi lava e tasi 10-12 fuʻalaau i luga o se tasi laau, pei o Aokuso, ae peitai e tatau ona totō muamua! I le uma, o le 3-5 fugalaau e lava ia e foliga matagofie, ae pe afai ei ai ni laau totō? Mai lea aso i lea aso, o dahlias matagofie o le a maua ai le mana ma le matagofie, ma faapena foi i le malulu. Ae o loʻo i ai ia Oketopa, faatasi ai ma laau totō ua fuga atoa, e tatau ona vaevaeina. Le lima e le tulai mai i lenei lalelei matagofie. Afai e laʻitiiti le vao, e mafai ona totoina ma le faʻaeteete i totonu o se atigi pusa ma luga o lau faapaleni o le balcony mo se taimi umi o le a fiafia ai oe i ona fua ma faamanatu ia te oe se taumafanafana vave. Ua oo i le taimi e totoina ai se vao!