O le togalaau

Mekonopsis Himalayan poppy Faʻasolo mai i fatu Fualaau vegetative Pusa ata

Blue Himalayan poppy mekonopsis photo Toto ma tausi lelei Fatu toto

Mekonopsis o se poppy pei o le logo, o le lanu e tutusa ma le lanumoana faalelagi. O sea ituaiga fugalaau e le masani ai na foliga mai o se togalaau i paka o Egelani. O le tagatanuu o le matagofie o le lalelei o le Himalaya. O le poppy popup ua talia e tagata o Banafana o se faailoga o le atunuʻu. Bhutanese vaai se fugalaau le foliga o le fealofani, se faailoga o le fiafia, filemu.

Mekonopsis, i le faaliliuga tuusao, e foliga mai "pei o se poppy." Lusia Rusia e uiga i le Tibet mai se vavega mai taunuuga o suesuega a le tagata malaga lauiloa Nikolai Przhevalsky i le ogatotonu o Asia.

Faʻasolosolo mai i luga o meaʻai mai fatu

Mekonopsis Himalayan poppy seed cultivation Ata pueina

A oʻo ina totoina se paluga o le Himalayan mai fatu na aoina, e le o faʻamautuina uiga o le matua matua. Ae afai ei ai sau foliga faʻapitoa, e tatau ona galue mea uma. I luga o le vao, latou te tuua ai se tasi o fugalaau maloloina, o isi ua vavae ese. O le pusa o fualaau aina ua vaʻaia i le faaiuga o le taumafanafana ao le i malepelepe fatu. O le pusaaisa o le nofoaga sili lea e teuina ai fatu seia oʻo i le toto toto.

O fatu na faʻatauina mai se faleoloa faapitoa e manaʻomia le faʻamalosi. E manaʻomia le tuʻuina o fatu i luga o se ie e lelei ona susu i le vai poʻo isi mea e faigofie ai ona aʻafia le vai, faʻasoa tufaina. Ona latou ufiufi lea i se vaega o mea lava e tasi susu (e mafai ona e faʻaaogaina le gau), faʻapipiʻiina i totonu o le polyethylene po o le pepa. I lenei pepa, o fatu e teuina i totonu o le pusaaisa mo le 45 aso i le vevela o le 0 i le +4 tikeri.

Mekonopsis fatu o le Himalayan poppy pe faapefea ona aoina

O le a le taimi e lulu ai le pope Himalayan? O aso mulimuli o Fepuari o le taimi sili lea mo le luluina o laau. Aokuso, Setema, masina o le tautoulu - taimi mo le luluina i lalo o le taumalulu i le avanoa.

  • Mencopsis e fetaui lelei mo le eleele palasi mai le humus garden faatasi ai ma le vaivai ma le le faʻaituau. O le eleele aʻo le i luluina e aʻafia i togafitiga faʻamaʻi ma le uu, faʻamafunaina fatu vao, meaola faalafua, meaʻai o meaola, haʻi.
  • O loʻo saunia le palapala ile 5-8 mm o le faʻafefiloi (1: 1) o le oneone oneone ma le peat. E muaʻi filifilia le paʻu i totonu o se sieve. E fautuaina e ave le oneone tele, fufulu mama ma maeʻa aʻo leʻi faʻaaogaina. E tatau ona susu le eleele i le taimi lava lea aʻo lei luluina. Meafaigaluega faʻapitoa: sodium humate, novosil, aʻa, o le a faʻaleleia le maualuga o le germination.
  • E mafai ona e faʻaaogaina muamua meaʻai maloloina mo fugalaau.

Meconopsis seedlings sauni mo le totoina o ata

  1. O fatu e tufatufaina i luga o le eleele ma sina sina, ina ia mafai ai e le fatu ona alu i totonu o le pito i lalo ile 1.5-2 mm.
  2. O le suaina e fautuaina i totonu o koneteina vateatea.
  3. E le gata i lea, o loʻo tuʻuina pusa i totonu o se potu malulu, o loʻo i ai le puipuiga mai le la susulu.
  4. O le eleele e tatau ona tumau pea le susu, sili ona faʻasuina i se fana fana.
  5. E umi le umi o le germination - mai le 30 aso i le 3 masina. O le maualuga o le vevela o le vevela e +13; +14 tikeri. Ia manatua o le tele o vaalele fou ma le malulu e faigofie tele ina ia le mafai ona gaosia ia laau.
  6. O le tuputupu ae malosi o le fugalaau e mafua mai i le fesoasoani o le epin, latou te palu le laau. O le puipuiga masani e faasaga i le vae uliuli o le faʻaofiina lea o se okesama i lalo o le aʻa. E faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le tolu taimi ao le i toe totoina fatu i totonu o eleele tatala.
  7. E tusa ma le 21 aso pe a mavae le germination, pe a oʻo mai le laʻau lona lua i fualaʻau, o loʻo totoina fualaau i totonu o ipu. I le pito i lalo o tane e tatau ona faia ni tuutuuga mo alavai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o se vaega o le uamea lautele. I le 6-7 aso i le maeʻa ai o le paluga, faʻaaogaina fugalaau faʻapitoa, e lava le ave o le ½ o le tulaga masani.
  8. O laau totō ua amata ona faʻamalosi ao le i totoina i le eleele: ua aveina atu i le faapaologa po o le togalaau mo 2-3 itula, faʻaopoopo le taimi i aso uma. A mafai e laau ona faʻaaluina i luga o le auala faataamilo i le uati, e mafai ona e totoina ma le saogalemu i latou i totonu o se moega fugalaau.

Faʻamasalaina o mea faʻapitoa i le eleele

Mekonopsis totoina ma tausia ile ata o le eleele

  • O le faʻaleleia o le lauʻeleʻele e faia i le vevela o le tau, pe a leai se mea matautia o le po.
  • Fautuaina mamao i le va o vao vao 35-40 cm.
  • O le taimi o le siitia atu i se nofoaga tumau o le faaiuga lea o Aokuso, le amataga o Setema, le tautotogo o le tausaga a sau.
  • Pe a totoina, e tatau ona fai ma le faaeteete, taumafai e aua nei solia le amio saʻo o le coma ma aʻa.
  • Laʻau totogo mai fatu e ola mo 2-3 tausaga talu ona totoina.

Faʻaleleia faʻamalosi o meconopsis

Himalayan Poppy e faʻaolaina e ala i le vavaeina ma le vaevaeina o le vao. Mekonopsis e faigofie ona tupu pe afai e te faʻaaogaina le tautua o faleoloa faapitoa pe a faʻatau atu laau.

Pe a faʻasalalau e ala i le tipi o ni nai laʻau talavou ma aʻa e vavae ese mai le tele tele o togalaau vao, ona totoina lea i ni tamai greenhouses.

E vaevae le togavao, tipi ese se aʻa o aʻa ma faʻavevela mai aʻa, aveese pupuleʻa, ua le afaina, afaina manuʻa. Ma le isi, o le aʻa ua siitia atu i totonu o se pusa tioata ma pu. O le ato ua muaʻi faatumulia i eleele susu, perlite, sphagnum, e mafai ona faʻaaoga peʻa. Tausi aʻa i totonu o le pusaaisa i le vevela o + 2-3 tikeri, e mafai ona lilo loloto i le kiona.

O le vaevaega o le vao e faia i se vaitaimi filemu mo le laau. Mo le mecanopsis, o le taimi e moe ai o le autumn po o le amataga o le tautotogo. O le taimi sili ona talafeagai pe a oʻo mai le kiona, e le mafai ona misia sea taimi. I le tautotogo, o nisi taimi o le totoina o togalaau e faia tuusao i se nofoaga tumau. Mo le tulaueleele, e aoga le faʻatali mo se tau malulu, sili pe a uma timuga. E manaomia e le laau le malulu mo vaiaso muamua muamua.

Fualaau mai le togalaau o le fuga o le fugalaau muamua i le taimi muamua. Ae ui i lea, o nisi ituaiga o meaʻai e maua mai i fatu.

Himalayan Poppy Care Rules

Himalayan Mekonopsis poppy galue i luga o le fanua avanoa

Ash e pei o se faʻamalositino e matua le fetaui lelei mo mea faʻapitoa. O le poppy tibet e tupu lelei i luga o eleele vaivai, vaʻaia, leai ni 'eleʻele ma se lapoʻa lapoʻa tele. Ina ia faʻaleleia le faʻamaina o le eleele, e faʻamalosia ma le humus (leaf, sod), peat, o se faʻalavelave o fomaʻi mo azaleas.

E fautuaina e filifili mo ni mea e le o faʻasalalau i lalo o le paolo ma le puipuiga mai le malosi o le matagi. I le itu i saute o Rusia, o se poppy i tafatafa o se vaituloto, i lalo o le paolo o laau, o le a avea ma auala sili ona lelei. Ina ia taofia le masimamaina, faʻafefe o le eleele, e mulimulu le vao. Sawdust, peat, compost, mea totino, paʻu e talafeagai mo le ufiufi.

E manaʻomia e le fugalaau le vaeluaina o le eleele, aveeseina vao. O le laau e nofouta i le susu, e manaʻomia ona tausia le paleni vai. O le maualuga o le maualuga o le suamaʻa e matautia, o le vevela tele e faʻavaivaia ai le poppy, e oʻo atu ai i le oti pe a uma le vaitau o le tupu.

E faʻapefea ona aoina mai ni ata o lau popo fatu

Taua: afai e te le o mauaina ni fatu mo le luluina, vavaeese loa vave mea vaivai, taofia le fausia o se pusa fatu. O lenei mea o le a mafai ai e le laau ona sauniuni mo le taumalulu na sosoo ai, tuputupu ae malosi ma maua le malosi mo le fuga i le vaitau e sosoo ai. O le tele lava o ituaiga o poppy Himalayan e maliliu pe a uma ona fausia se pusa fatu. Manatua lenei mea!

O le taʻavale i luga o fanua vaivai e fafagaina na o le tasi i le vaitau, faʻatasi ma le fatu fatu o le toe gaosia. E manaʻomia ona fusifusia le tele o ituaiga vao. Perennials - prune. I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia ona aveese otaota matutu, mago. Mo le taumalulu manuia, o le teuteuina o loʻo faʻaaogaina i lalo o aʻa, o loʻo natia i lalo o lala paranesi, laʻau.

Puipuia o Pest ma Disease

Malosiaga palapala - fungal infection. O le faʻamaʻi i le mecanopsis e vave tupu, faʻafetaui ma teteʻe vaivai. O vaega uma o le laau ua ufiufi i le pusa. Papa e pei o se falaoamata paepae. Ua maeʻa Saggy, ua mate le laau.

O le taua i le paʻu o le paʻu o le faia lea o fua nei:

  • fufulu le laau mai vaega faaleagaina
  • vavaeina o vao mafiafia
  • aveesea ma le sui o masini
  • le tele o togafitiga faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, Amistar faaopoopo.

I le avea ai o se mea puipuia, o le faʻaogaina o se fasimoli solution ma le soda (1: 1) e aoga. Mo se voluma e 4 lita, 20 kalama le lava. suauu tao, afa o le sipuniti o le fasimoli i le pepa vai. Ia lava le mafaufau i le 2-3 taimi o le gaioiga o le laau, i le noatia ma le fai fuafua ile fitu aso le va o vasega.

Faatasi ai ma meaola faalafua, aphids. Aphids - o se iniseti laʻititi ma se tino e pei o se fuamoa, uumi uumi, e alu malie malie. O nisi tagata e iai apaʻau, ae leai isi. O le aphid e 'ai le sua, fufuluina mai vaega eseese o le laau: gaʻo, lau, tumutumu, tumutumu. O le faʻatoʻilaloina faʻaalia o ia lava i le faʻaleagaina o inflorescences, o aʻa, pulupulu, uʻamea o laʻau, tupuga o le tuputupu ae, ma le le fua o fua. O le meaʻai e faʻavaivaia le fugalaau ina ia mafai ai ona oti i le taumalulu.

O le faʻafefe o iniseti e faʻaaoga lelei ai iniseti o ituaiga eseese o gaioiga. Latou te faʻaaogaina ma le faʻaeteete sauniuniga vailaʻau, aua faʻatasi ai ma aphids o latou fili faʻaleagaina ua faʻaumatia: tamaʻitaʻi, tagata tietie solofanua, ma taʻavale faʻatau.

O le faʻaaogaina o teuteuga o le wormwood, tansy, keleti, aniani, tomato, tumutumu, sinapi e aumai ai se taunuuga lelei. O teuteuga e faʻaaogaina 2-3 taimi ma se malologa vaiaso.

O togafitiga e faasaga i aphids o le usitaʻia lea o tulafono mo le tausia o meaʻai. O se matafaioi tāua e faia i le faʻamaoniaina o le faʻaaogaina o faʻamaʻi. E fiafia tele Aphi i laau totő e vaivai pe faʻafefeteina foi i le faʻamalaina o minerale. E taua mea uma: o le nofoaga sao mo le totoina, o le aofaiga tatau o le susu, susulu o le la, felafolafoaiga o le ea, taua faapitoa e tuuina atu i le mulumuluina, pe faigofie foi ona tatalaina.

I le avea ai o se lapataiga, o se suesuega maeʻaeʻa o laau fou faatoa maua mo le togalaau ua faia, e ono aumaia ai aphids i luga o le 'upega tafaʻilagi faatasi ai ma "tagata fou". Afai e maua se manufeʻai, e fautuaina e faʻaogaina faʻanatinati e faʻaumatia ai. A leai, o le aphid o le a faatelevave vave. O le tauina o lenei iniseti e tele se taimi ma malosi.

Faamatalaga o Himalayan Poppy

Mekonopsis Cumbrian Mecanopsis cambrica var. aurantiaca totoina o fatu ma togafitiga

Mekonopsis o se vao vao vao mai le aiga o Makov. O le maualuga o le upega e mafua mai i le ituaiga, mai le 10 cm i le 1 mita. E faalagolago i le ituaiga, atonu o le laau e taua, ae o le tele o taimi o le populated Himalayan o se tamaititi e fuga mai ma aumai fatu i le taimi atoa.

O le vaomatua e tele le tele o lanu lanumeamata ma se lanu o laulaau. O vaega uma o le laau e ufiufi i se paʻepaʻe, o nisi taimi moli, lanu samasama. O le aʻa e faʻapipiʻi poʻo le fibrous, lala, faʻapipiʻi ma fatugaʻo.

O le tele o le fugalaau e ese mai i le 5 i le 25 cm. O foliga o le fugalaau, o le mea o iai le lanu moana, lanu moana, lanu samasama, paʻepaʻe, lilac. O le poppy tilotilo na ola mo le toeitiiti atoa le masina. O suauu-o fatu ua tumu i fatu ua tumu i totonu o se pusa fualaau suamalie.

Mekonopsis o le oona ona o le susu faapitoa i ona pu, lau. O le sua o le laau e le o aofia ai mea e gaosia i le nakoti.

Faletusi Teritori

O le nofoaga o le tuputupu ae o le poppy lanumoana ua masani ona avea ma vaomatua, fanua o Bana, Saina, Initia, Nepal, Burma i le maualuga o le 3.5,000 mita i luga aʻe o le sami. I le amataga o le 21st seneturi, na maitauina le upusii o Cumbrian, na tupu i Europa i Sisifo. O lenei ituaiga meaola e taua foi o le anufe o Welsh, ona o le mea na maua ai e tagata tausi fualaau se aiga o meconopsis.

O Mekonopsis e lauiloa i fugalaau fugalaau o Amerika i Matu, Oceania, Iapani, Scandinavia, o le mea lea, o le teritori o le faʻatoʻaga o ituaiga o meaola ua vave ona faʻalauteleina. O laau vao ua puipuia e le tulafono e lamatia ai, o Asia e tusa ma le 20 ituaiga puipuia. O meaola vao vao i luga o le teritori o Rusia, e tupu aʻe le meconopsis tusi.

Talu ai o le fugalaau o se tagata nofomau i nofoaga vavalalata, o nisi meaola e leai se faʻamatalaga. O se taunuuga o le fausiaina, e lima sefulu ituaiga o laau na faamauina.

O ituaiga ma ituaiga eseese o meconopsis ma le faʻamatalaga ma le ata

Meconopsis large Meconopsis grandis

Faʻatuina o meaʻai mūmū Meconopsis tele Meconopsis grandis photo

O fugalaau o se tala. I le faaiuga o le 19 seneturi, na malaga ai le tulimanu masani a Joseph Hooker i se malaga i Tibet, na o le pau lava le mea ina ia maua ai le pope Himalayan. Mekonopsis grandis (Igilisi tele, lapoa) o fugalaau e tusa ma le 8 i le 12 cm le tele o lanu paʻepaʻe, lanu piniki, lanu viole, lanu viole, blue, blue. O le togavao e oʻo atu i le 60 cm. O le taimi o le vavao e amata mai i le tautotogo tuai o le tau i le tau o le taumafanafana. O laʻau lauolaola e ufiufiina i se vavao.

Mekonopsis betonitsifoliya Bailey tusi-taloina Meconopsis betonicifolia

Mekonopsis literalesous Meconopsis betonicifolia totoina ma tausi ata

O loʻo i ai se tikeri maualuga o lauiloa i isi ituaiga. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le teteʻi i le kiona, e faʻaalia ai le vevela e oo atu ile -20 tikeri. O se fuainumera tele o ituaiga eseese e iloga i le foliga o laulaau, o le maualuga o pou, o le lanu lanu o mea leaga. I Rusia, o le vaitau o le fugalaau mai le tautotogo o le tautotogo i le faaiuga o le taumafanafana

Meconopsis Welsh poʻo Cumbrian Meconopsis cambrica

Fugalaau meconopsis cumbrian Meconopsis cambrica photo fugalaau

Europa foliga. O se tamaititi, e fuga i masina uma e tolu vevela. O fugalaau e faigofie, toʻatasi, vevela, maua lanu mai le moli lanumeamata i le lanu mumu. Faʻafefe o le kiona i le -25 tikeri. O le maualuga o upega e oʻo atu i le 40 cm. O le eleele le faʻaaogaina ma mea e maua ai le maʻa e talafeagai mo le laau. Faatasi ai ma se vaega itiiti o le timu, e tatau ona inu. Mo le tulaueleele, e tatau ona e filifilia nofoaga ma le malulu. O le totoina o le tagata lava ia, lulu i le tautoulu, totoina i le tautotogo i le eleele avanoa e talafeagai mo le toe gaosia manuia.

Meconopsis sheldon Meconopsis sheldonii

Meconopsis sheldon Meconopsis x sheldonii Lingholm ata o poppy mai Tibet

O se mea faʻalelei, faigofie-le-faʻaleleia o fatu lapopoa ma tusi solo. E na o le tupuga o laau e avanoa mo lenei ituaiga, sei vagana ai le ituaiga o Lingholm.

Toa ituaiga o popola Himalayan

Meconopsis caravel seed cultivation Meconopsis karavella ata

  • Caravel (Meconopsis karavella) - o ituaiga eseese, moli, fulufulu;
  • Lima-laina (Meconopsis quintuplinervia) poppy o le lilac shades ma fugalaau e pei o se logo;
  • Nepalese (Meconopsis napaulensis) - o se vao vao vao e iai ona uumi, o mea e le maua i le lanu mai le lanu piniki ma le lanu viole, fugalaau, e aumaia fatu i se taimi i lona olaga;
  • Faʻailoga (Meconopsis paniculate) faʻatoʻaga faʻatasi ma aʻafiaga mai fugalaau samasama lapopoa i foliga o se pesini;
  • Laʻau mumu-mumu (Meconopsis punicea) e iloga e ala i le punou i lalo o se logo o se lilac, lanu violē.

Mekonopsis i le mamanu fausaga

Blue Himalayan fatu fatu poppy. Faʻaaoga i le ata ata ata.

O laʻau lapopoa o mea faʻapitoa e puipuia ai mea teuteu o le laau i le leai o se fua. O vao mamago o se teuteuga manaia mo rockeries, togalaau papa, moega fugalaau, auivi o se vaituloto, papa o le papa. Himalayan poppy o se filifiliga lelei mo le fefiloi. Faatasi ai ma le filifilia lelei o ituaiga, e mafai ona ausia se alualu i luma i taimi uma o le taumafanafana.

Mekonopsis e foliga matagofie i luga o le tasi, faafetai i le tamaoaiga, le masani ai o ata o mea leaga. O le mamanu o le togalaau, o le taulaga i le talafatai i le maea ai o le fugalaau ua maeʻa, ua puipuia e ala i le suia o le totoina o poppies ma fualaau aina eseese. Mo le mafuaʻaga lenei, e fetaui le 'au, ferns, aquelia, digitalis, brunners, low cereal crops, clematis. Blue poppies e foliga sili ona manaia, totoina i autafa o laau teuteu.

O le tuputupu ae o le meconopsis e manaʻomia ai le onosai, aemaise lava pe a filifilia le fatu fatu o le toe gaosia.E le vave oʻo mai le taimi o fugalaau, o le tele o ituaiga e fuga mai na o le tasi i le olaga atoa. Fugalaau matagofie e totogi mo a latou taumafaiga, mafaufau i lo latou matagofie e faatumulia ai se tagata i le filemu, lelei.