Fugalaau

Toto puaa i le togalaau togalaau

O se tasi e fugalaau i soo se togalaau e vave ona tosina mai le gauai. E mafai ona iloa mai itu uma, vaʻai ma le alofa i laau filifilia na teuteu ma faʻaleleia le avanoa. O le faia o le matafaioi lava e tasi o laau totino, tasi moega fugalaau e ofoina atu le filifiliga e aloese ai mai le le fiafia i le mea e sili ona lanu i le ata. O fugalaau matagofie ma fugalaau lanu i luga o le mutia e mafai ona suia ai le siosiomaga o le togalaau ma avatu ai se lanu fou.

Fugalaau nofofua o loʻo i luga o le mutia e mafai ona suia le siosiomaga o le togalaau.

O a fugalaau mo togalaau e taʻua e toʻatasi?

Vaovao fugalaau e tasi, vaeluaga o fugalaau, fugalaau-o motu, togālaau fuga-mea, vaʻai i luga o le mutia, fuga i luga o le mutia - e le mafai ona e taʻuina se ituaiga o moega fugalaau, e matua faigata lava ona fenumiai i soo se isi ituaiga o togalaau. O le mea moni, soʻo se fugalaau e le pa puipui, puipui, se vaega o tafaoga poʻo soʻo se isi lava togalaau, o lona uiga, o se togalaau fugalaau ese, e taʻua o le tagata nofo toatasi.

O le sini o le fatuina o laupepa po o atumotu e masani ona tutusa - teuteuina o le saite, toe faʻafouina o le laufanua ma le faia o mata ma mataʻituina elemene e faʻaopoopo ai se leo le masani i le mamanu. O se laʻau tele-tele, faʻapitoa ma fugalaau fugalaau, lea e mamanuina ma le ofoofogia pe a mafai ai.

Ua teuteuina i le mutia ma isi auala, fola faʻavae, e tusa lava pe oʻo mai i luga o se fogaeleele. O le mea moni, e faʻaaogaina i le mea o loʻo i ai se lagona o loʻo tele naua le avanoa avanoa poʻo le mutia.

O moega fugalaau e tasi e aofia ai ituaiga masani o moega fugalaau. Fugalaau i luga o le mutia na fananau mai o se vaega o le mamanu a le Igilisi, muamua o faʻaalia i togalaau o Bressingham Hall faʻafetai i le tusitala o Alan Bloom. O faʻataʻitaʻiga o moega vaovao e tasi o lenei esetete ua manatu pea o le faʻataʻitaʻiga ma se faʻataʻitaʻiga atoatoa o le faʻaaogaina o se togalaau o le motu i le fausaga matagofie, ae talu mai lena taimi, o avanoa na faʻaaogaina i togalaau teuteu i se isi auala ua faʻalauteleina.

Luga o le fugalaau, mea e fetaui lelei i foliga o le togalaau i le faiga o se atunuʻu po o se fale fale, o le a le leiloa i se auala faʻaonapo nei. O le mea moni, o le filifilia o laau faapitoa mo le mamanu o moega fugalaau e fuafua ai a latou sootaga. O le mea moni, e sili atu nai lo le talafeagai i le Igilisi, ae e le tatau ona faʻatapulaaina.

Luga o fugalaau - "mea" e talafeagai lelei i le ituaiga o soʻo se togalaau.

Galuega e fofoina ma le fesoasoani o moega fugalaau taʻitasi

O motu fugalaau e masani ona fesoʻotaʻi ma ogalaau tetele poʻo le tele o togalaau. Ae e mafai foi ona e fatuina se fugalaau i totonu o se tamai togalaau, e faaaoga ai e fai ma sui i moega masani o fugalaau masani ma fale, e avea o se auala e faaaoga ai meaola fugalaau ma se vaega aupito maualalo, ae ia maualuga le aafiaga.

E mafai e motu o motu ona avea ma se elemene faaopoopo e mafai ona malepe i totonu o le togalaau ua maeʻa, pe afai e talafeagai, fetuunai pe faʻaopoopoga i foliga o le togalaau, ma tuʻuina i le tulaga o le faʻatulagaga. O le togalaau fugalaau e sili ona faigofie e faʻaaoga ma talepe i lalo le ituaiga togalaau fugalaau, lea e mafai ai ona faʻaaogaina se mea itiiti e maua ai le sili ona manaia. O ia moega fugalaau i le togalaau togalaau e faʻaaogaina mo le tele o faamoemoega:

  • Latou te momotuina laʻau tetele po o vaega ma se paʻu, lē fiafia, faʻafeiloaʻi mea e mataʻituina ai (o aso nei, o moega fugalaau e tasi e masani ona aofia ai i le mamanu o se terrace poʻo se nofoaga e malolo ai, e faʻaogaina ai ni moega laiti e teuteuina ai vaʻaia maualuga ma faʻamafanafana faapitoa);
  • folasia le lanu, lalelei ma le lapisi i le mea o loʻo leai;
  • faataga oe e taia le avanoa i luga o laau teuteu po o laau nofofua;
  • ia faʻaleleia le siosiomaga;
  • faaali atu le ituaiga o togalaau;
  • faataga oe e taʻalo ma le vaʻaia ma le fua o le tele, lapisi ma foliga i totonu o le togalaau (faʻaaoga faʻaoga fugalaau e tasi e faʻalautele le faʻalauteleina o le togalaau ma fatuina le faʻavalevalea o se fasi fanua tele).

O ituaiga autu o moega nofofua

E pei lava o galuega e faʻapipiʻi ai se tamaʻi tasi, o latou natura, foliga, lapoa ma mea e mafai ona eseese tele. O moega fugalaau e tasi e mafai ona lapoa ma lapoa: e faʻalagolago lava i le tele o le fausaga lava ia o loʻo i ai. Ae o le mea e sili ona taua e tatau ona latou o gatusa ma isi fugalaau, ae maise lava i latou e mafai ona iloa i le vaaiga e tasi.

O moega fugalaau e tasi ua mamanuina i se faiga e tasi, e faʻaaogaina lava ia lava auala, foliga, taʻaloga, faʻalanu o lanu, po o ni vaega faʻasolosolo e toe faʻasolosolo. E le gata e tatau ona latou foliga lelei e tetee atu i talaaga o isi musika, ae e tatau ona avea o se vaega o se manatu e tasi.

O ituaiga autu o moega fugalaau e tasi:

  • Vaʻaiga faʻatalanoa mafiafia faʻafefiloi poʻo fugalaau.
  • Nofoaga faʻapitoa poʻo se vaega tuʻufaʻatasi i se auala masani.
  • O le togalaau fugalaau o se kulupu o se tasi ituaiga o laau totō.
  • Vaitaimi faʻavaitaimi pe fugalaau fugalaau - mai pusa ma gasegase po o tausaga taʻitasi.

Fugalaau nofofua, e faia i ituaiga eseese o laau ma fugalaau fugalaau, malepelepe e faʻaaoga ai le tasi ituaiga o meaola, e tutusa lelei ma aoga. E faʻalagolago lava i meaʻai ma mea e fiafia i ai, o le ituaiga o togalaau ma mea e mafai.

Po o le a lava ituaiga ituaiga togalaau e tasi e te filifilia, o tulafono mo la latou faatulagaga e tutusa lava manaoga. O se fugalaau e tasi e tasi o se ituaiga faapitoa o togalaau fugalaau, lea e maualuga le teuteu ma fegalegaleaiga ma le isi vaega o le togalaau o le mea pito sili ona taua.

Mono-fugalaau mai tausaga taʻitasi e mafai ona i ai se foliga muamua ma se mamanu.

Tulafono mo le faatulagaina o moega nofofua

Latou te momotuina ni moega fugalaau se tasi, moni, i soo se mea e manaʻo i ai lou loto - i na nofoaga e le lava le malosi ma lanu. E mafai ona e fatuina se togalaau fugalaau lea e faigofie ai ona galue ma tausi laau. E faigofie ona maua le nofoaga saʻo: tau lava o le tilotilo i le mutia po o le 'upega tafaʻilagi mai se mamao ma maka le nofoaga e foliga mai e sili ona manaia. Afai o le rabatki, faʻafefiloi ma fugalaau fugalaau faʻapitoa e asiasia mai le tasi, lua poʻo le tolu itu, ona mafai ai lea e le togalaau fugalaau ona e faamemelo i le faʻaaogaina o laau mai toetoe lava o mea uma.

O le tamaʻi togalaau fugalaau ua tuʻuina ina ia mafai ai i mea pito lata ane ona i ai se mamao e ono mafai ai ona tatou iloa le nofoaga atoa. O le tele o le moega fugalaau e le mafai ona sili atu nai lo le lima o vaega o le vao po o le vaalele lea e gau ai. E tatau ona i ai se mamao i mea tuaoi e sili atu ma le lua taimi le umi o le fugalaau i le tasi itu.

O moega fugalaau e tasi e le tuʻuina i le ogatotonu o le mutia po o le fausaga: e tatau ona tuʻuina i lalo e tusa ai ma le ogatotonu ma le totonugalemu o le mutia, faʻatasi ma le laufanua e amataina i lenei vaega.

Pe a tuʻuina laau, e taʻitaʻia i latou e taʻiala lautele o fugalaau fugalaau faʻatasi ai ma se aotelega lautele. Pe a faʻaaogaina laau totoa o maualuga, latou te maitauina le manino o le faasologa mai le maualuga o laau totō i le ogatotonu i le pito i lalo o le pito i lalo. O le maualuga o laau e tatau ona fetaui ma le tele o le togalaau fugalaau mo se togalaau fugalaau e tasi: o laau tetele ma umi e mafai ona faʻaaogaina naʻo le lava o le limamatua o le fugalaau lava ia. O le laʻititi laititi o le fugalaau, o le faʻaitiitia o laau e manaʻomia ona faʻaaogaina.

Mo se togalaau fugalaau, e taua le tusi ata ma fai fuafuaga. E le gata ina "tofotofo" i luga o le eleele, ae faʻaaoga foi e fatuina ai se fegalegaleaiga lelei ma le isi vaega o le togalaau. Iloiloina o le numera o laau toto, o latou maualuga, mamao i le taimi o le totoina, lanu gamut e mafai ai ona e aloese mai mea sese ma faia ni fugalaau teuteu teuteu lelei e fetaui lelei ma foliga o le togalaau.

O le totoina o laau i luga o ia moega fugalaau e faia mai i laau tetele i tamai, mai le ogatotonu i pito.

O tafaʻa ma teuteu teuteu o se laasaga tāua lea pe a talepe moega fugalaau e tasi. Faʻasologa o laau totō, totoina o le palapala i luga o le nofoaga, o le pa laupapa poʻo le palama, puipui faʻamalama ma puipui - e le o mea uma nei e mafai ona maua i le taimi nei ma mafai ai ona faia le suiga mai le mutia e fuga sili atu teuteu.

O le faʻaaogaina masani o le faʻaaogaina o fugalaau e faia mai i le ituaiga laau e tasi. O le faʻaleleia e le gata ina faʻaleleia le tulaga o le eleele, e faʻalavelave ai le tuputupu ae o vao, faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le faʻamaina, ae faʻavaeina ai foi se teuteuga teuteu mo fetu autu. I luga o na togalaau teuteu matagofie e mamanu ai le togalaau, o eleele e le o se mea e sili ona manaia.

Papa lanu po o togalaau papa e mafai foi ona avea o se moega fugalaau e tasi

Vasega faʻapitoa e tasi mo fugalaau faʻamaʻi

E ala i le faataitaiina o faataitaiga pito sili ona lelei ile Igilisi, e mafai ona e toe teuteuina i totonu o lau togalaau le lanu o fugalaau mama e tasi na totōina i ni mea matagofie ma iloa o le teuteuga sili o le mutia po o le malae taalo. Laʻau fugalaau fefiloi, lea e filifilia ai ituaiga meaola ina ia faia ai se faʻalapotopotoga aloaia o le a matagofie i le gasologa o le vaitau ma le lalelei sili ona matagofie, foliga le mafaagaloina. O nei ituaiga fugalaau, lea e totoina ai laau totoa i lanu eseese, maualuga, ituaiga tuputupu aʻe, lanu ma mea teuteu teuteu.

O le leai o se tausiga e masani ona faʻapipiʻiina ma le tele o mea e fiafia i ai, ae o le mea lea e tatau ona e tauivi mo le taimi e filifilia ai laufanua. Faʻavavau, mataʻina, e le o faʻamalosi, ae faʻatasi ma se uiga patino, o ituaiga mea e fiafia i ai o taimi uma lava e sili ona lelei.

I luga o le togalaau fugalaau, e mafai ona e faʻafeiloaʻi catnip ma ao i geraniums, pe mafai foi ona e totoina le phlox, faamalama matala ma le sese i le kamupani o geranium poo ceratostigma, e faia ai pea se tafaoga faifai pea o le vaomatua i le ato, gypsophila, volzhanka, wormwood, calimeris, umbilicus ma yarrow. Vaʻavaʻai i totonu o moega tuʻugāmago ma au, taligalu, telefoni, salu, logo.

Afai e lava se laʻau e tasi, ona talafeagai lea ona faʻaaogaina laau ma laau e pei o le maualuga o laau totō ma faʻamafanafana. O le tuʻuina na o latou e le o se manatu lelei. E sili atu le tuʻuina o 3 laau totō i moega fugalaau, tamaʻi motu, e faia ai se faʻamatalaga faʻapitoa e fai i le gagana. Yew berry or medium, Lavson's cypress, o mea sili ona lelei i fua o laau, ma rosa, selu, deytsi ma mock-muffins o loo i ai i fugalaau.

I le mamanu o moega tuʻufaʻatasi faʻafefiloi, e mafai ona e ulu atu i fualaau taʻitasi, ma faʻaaoga ia mea e faʻatumu ai le solo ma faasaʻo le mamanu lanu. I totonu o ia fugalaau mama e susulu, o le taumafanafana e le manaʻomia le suāsusu faifaipea e foliga lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o moega fugalaau e tasi e masani ona faaopoopo i ai tausaga taʻitasi e pei o fulufulu, cosmeas, nasturtiums.

Toto e tasi lau fugalaau ma laau.

Lafotu mo togalaau e tasi mo laau sili ona lelei ma meaola

O le natura o le rosa, o le matagofie o le matagofie o le suavai, o le susulu e le mafaamatalaina o rhododendron e faaalia e tusa lava pe totoina nei laau e avea o ni mea taatele. Ae o laau taʻitasi e tasi le matagofie ma sili atu ona mataʻina - o se togalaau fugalaau e tasi e faia mai le tele o ituaiga poʻo vao o le laau e tasi. O le "nofoaga" atoa o punaoa autu o le fatu moni o le togalaau ma lana kata pisinisi.

Ina ia fatuina ni moega e tasi-fugalaau, e faʻaaogaina laau e sili ona fiafia ai tagata e ona togalaau. E masani lava, o na aganuu o ni fiafiaga moni ma tafaoga e le mafaatusalia i le matagofie o le fugalaau poo le mafai ona suia o latou ofu.

O ia fugalaau fugalaau e masani lava ona faia mai fua o laau toto - rhododendrons, rosa, hydrangeas poʻo peonies, ae mafai foi ona totō i luga o laau. O teine ​​fiafia fugalaau fugalaau e maua mai i le aoauli, vao vao, varietal delphiniums, ma le ao.

E mafai ona e fatuina ni fugalaau mo togalaau aina mai fua o le vao - launiu, uʻu, uonymus, hollies, boxwood, fugalaau, ma mai laau tetele - faʻataʻitaʻiga, lilacs. O le mea moni, o se moega fugalaau o se tasi lea o filifiliga mo filifiliga a rosaries, iridaria, sirengari o loʻo tuʻuina atu i se pepa fou ma faʻaititia i se fugalaau fugalaau e tasi.

I le fatuina o moega mama e tasi mai se ituaiga o laau, e leai se mea faigata. O ia fugalaau fugalaau e faia ina ia maualuga ai le matagofie o laau. O le mea moni, o le faatulagaga o le faʻatulagaga lava ia e aofia ai na o ni nai laasaga:

  • Faʻamamaina o le teritori.
  • Faʻaleleia o le eleele ma lona fua, e tusa ai ma le mea e sili ona filifilia o le laau ua filifilia.
  • Sauniuniga o vaʻa faʻalelei i se mamao e sili ona lelei mo lenei ituaiga.
  • Totoina o togalaau ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete o le maualuga o le faʻalolotoina o le ua.
  • Faateleina suavaia pe a uma ona toto.
  • Lafoaia o le eleele e fai ai se foliga matagofie ma foliga lelei, pe a manaʻomia - fuafua le pito i luma o se tasi fugalaau fugalaau ma se tuaoi.

O Roses i luga o mono-fugalaau e tasi e sili ona totoina i vaega, ae le o tagata taitoatasi.

Vaitafe o fugalaau faʻapitoa

O moega vaovao toʻatasi o le tali sili lea ona faigofie e tupu ai lau vaʻaia fiafia. Tuʻua o se fasi laititi po o se vaalele i luga o le mutia mo na o vaitau tau, latou te fatuina se ituaiga faʻavae mo suʻesuʻega faifai pea. O tausaga taʻitasi, o le "seti" o taumafanafana mo se togalaau fugalaau e mafai ona suia i lou fiafia, i lalo o le faatosinaga o le amio po o le uiga. O se togalaau teuteu e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻafesoʻotaʻi mai itu uma e lua o se filifiliga sili ona lelei mo le tuʻuina o tausaga taʻitasi i le tasi nofoaga.

Filifilia o se togalaau fugalaau, e mafai ona faʻafaigofie le tausiga, faʻaitiitia le numera o vai ma isi faiga faʻatulafonoina, faʻalautele i luga o le tasi galuega. I na ituaiga fugalaau e foliga mai e pei o lapisi lapoa e pei o kohiya ma e oo lava i pine o le pi, "lamolemole" lau vevela, fugalaau mama ma mea e fiafia i ai lautele - petunias, pelargoniums, sage, tahlias faaletausaga. O fetu moni i totonu o se laau e tasi o le a avea ma snapdragons, manogi tapaa, heliotrope, godetia.

E faigofie ona toto lau laau e sili ona e "eli" i le fugalaau. Mai le gladioli ma lapietal tulips i dahlias ma cannons - tuberous ma bulbous, e pipiʻi i luga o le mutia, ae le o le taumalulu i eleele tatala, o le a le gata ina maua tulaga lelei ma tausiga, filifilia e tusa ai ma a latou lava mea e fiafia i ai, ae o le a faʻaalia ai lo latou matagofie uma i se vaega solo. Ioe, o le tulaʻi mai ma le taʻavale i se isi motu e sili atu ona faigofie, faʻapea foʻi ma le pulea o varietal mama.

E ese le eseesega i le natura - fugalaau mai le leliina o pulu. O fualaau, o ituaiga tulips, daffodils, hyacinths, isi primroses ma aniani laʻititi ua totoina i luga o le mutia ma mea e afaina ai foliga vaaia o le togalaau i le amataga o le vaitau poʻo le autumn. A maeʻa ma faʻagogoina le laʻau, o le a mou ese atu ia motu, masalomia atoa e le tuputupu aʻe o turf poʻo le eleele. O ia tamai moega fugalaau e tasi e taua saʻo i le lamatiaga.

O lau togalaau e nofofua tasi? Taʻu mai ia i matou laau e tutupu i luga oi latou i faʻamatalaga i le tusiga!