Fugalaau

Mati ma le lauulu sinasina Mattiola tuputupu ae Tuputupu ae mai fatu Pe a toto? Totoina ma tausia ata o meaola ma ituaiga

Matiola le lua fatu o fatu laau totoina o le taumafataga Matalaina o le taumafataga o Mati poo le po o le laulu Atad Lilak

Matthiola poo le Levka, o le violē, o le sogasoga o le afiafi - o le olaola o le laau toto o le aiga Cruciferous. Homeland - Metitirani. E tauagafau foliga, ae talisapaia ona o le manogi matagofie o fugalaau. Faatasi ai ma le amataga o le afiafi o le mafanafana, fugalaau fugalaau, foai mai a latou manogi, o lea ua taua ai o le violetina o le po. O se nofoaga i totonu o le togalaau fugalaau e masani lava ona atofa i tafatafa o terraces, arbors, faamalama o le fale.

Matiola (tauagavale) o se tasi o laau totino. O le aʻa e 30-90 cm le maualuga, eleelea, faatu, lala. O le ufiufi e ufiufi i paʻu manifinifi: le lavalava pe pala. Lafoaʻi faʻamalosi faʻatasi ma pito faʻamalosi poʻo le lautele, susu, pala, e aoina i le tele o numera i le vasa basal.

I luga o tumutumu i le tautotogo o le tautotogo, o le taamilosaga o gaioiga e aliali mai. O latou o mea manogi, e aofia ai fugalaau vevela poʻo fugalaau faigofie. O petals e lapotopoto, vali paʻepaʻe, piniki, lilac, lanu violē poʻo samasama. O le manogi manogi e tosina ai iniseti eletise. I le nofoaga o mea e tutupu, o fualaau aina e aliali mai - o se tamai palu lapopoa o loʻo i ai fatu laiti.

Tuputupu ae matthiola mai fatu. Pe a toto.

Matthiola fatu photo

Lauina o fatu i le eleele

O le totoina o fatu o le auala autu lea o le faʻaleleia.

  • E mafai ona e toto i le laufanua i le taumalulu (Novema)
  • po o le tautotogo (Aperila).

Filifili se laufanua matala ma susulu, ia fai ni paʻu papaʻu e oo atu i le 5 cm, ma tufatufaina atu fatu (ia fautuaina e faʻafefiloi i le oneone muamua atu e lulu lemu). O le mamao i le va o laina e 20-25 cm.

Faʻalu le palapala pe a totoina le toto. Pe a oo mai ni lautusi moni se 3 i luga o laau laiti, olaola, ma tuu le fualaau e sili ona aoga i se mamao e 15-20 cm.

Tuputupuina o laau

Matthiola mai le fatu photo pueina

Ina ia maua mai muamua le fugalaau, ia Iuni, ua totoina ai laau toto. O le suaina o loʻo faia i le amataga o Mati.

  • Ave se atigipusa ma se faʻafefiloi o le oneone ma le oneone.
  • E sili atu ona lelei le gaosia o fatu mo le afa itula i se vaifofo o le manganese, faʻamama lelei ma faʻagogo e tafe.
  • O le loloto o le totoina e tusa ma le 5 mm, lulu lemu tele. E mafai ona e fufuluina fatu ile luga o le eleele ma fufulu i latou ile eleele.
  • Taʻu meaʻai mai le atomiser, ufiufi ma se ato ma ola i se nofoaga e malamalama lelei ile va o le malulu o le 10-12 ° C.
  • Laititi o le a vave ona tupu: a maeʻa aso 3-4, aveese le taga.
  • A maeʻa ni nai vaiaso, ia totōina fatu laau i ni atigipusa eseese (tamai ipu poʻo ipu palasitika). Tuputupu ae i le ogatotonu o Aperila.
  • A o leʻi totoina, faʻamalosi: i le vaiaso ao le i totoina i luga o le eleele, ave i fafo mo le tele o itula i aso uma i le togalaau.
  • E oo atu i le faaiuga o Aperila, e mafai ona e totoina i luga o le eleele. E matua aoga lava Mattiola ma e mafai ona ia faʻafeiloaʻi ile fulufulu toe maua mai i le -5 ° C.

Faʻafefea ma le mea e totō ai le matthiola i totonu o le togalaau

E faʻapefea ona toto le matthiola i le eleele

Filifili se lauulu lelei, avanoa avanoa mo le totoina. E fautuaina e leai se isi sui o le aiga Cruciferous na tupu muamua i lenei nofoaga, talu ai ona o le eleele e mafai ona aafia i siama afaina ma meaola faalafua.

Faʻatoʻaina totō laau totino i le eleʻele eleʻele i le loloto o le aʻa. Mātauina le mamao o le 20 cm i le va o vao: pe a totō totō, e mafai ona galo le lanu uliuli. E sili le lelei le lauʻeleʻele i le afiafi poʻo le timuga. E manaʻomia e le palapala se tali faʻaleleia, lafoaʻi, ma le le tutusa. O le eleele malosi e matautia.

Matafaga Matthiola fafo

Matiola gray-haired seed cultivation Toto ma tausia i totonu o le togalaau

O le laau e le lelei i le tausiga. E taua le tuʻuina atu o laufanua lelei ma suavai lelei ma malamalama susulu.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Suavai i taimi uma ma sina vai. Ma afai e te lūlūina le laau i le vai i le afiafi, o le manogi manogi o le a salalau atu malosi.

Tatalo le palapala mai lea taimi i lea taimi ina ia mautinoa ai le manava. E taua le aveeseina o vao, aua e vave ona malemo le laau.

Laʻei pito sili

A toto i luga o laufanua lelei, e le manaʻomia le faʻamalosi. I le tautotogo, e mafai ona e faia se vaifofo o faʻalavelave faʻalavelave o minerale mo fualaau totō. O le kulupu e lelei e le fafagaina.

Maʻi ma meaʻai

Fomaʻi faʻamaʻi (lanu uliuli, kāla keel) e ono mafai ona maua i maʻi o le lukimia. O le puipuia o faafitauli, e taua le matauina o tekonolosi mea taufaatoaga (le mamao i le va o vaomatua), vao, e puipuia ai le taofiofia o le eleele. O laau afaina e tatau ona faʻaumatia ma togafitia le fungicide.

O le tele o taimi, o faʻamaʻi pipisi e pei o le paʻepaʻe, o le kāpeti pepe, o le fusi tui na aafia ai Mattiola. Faʻaalu togafitiga o iniseti.

Ituaiga o matthiola ma ata ma igoa

O le ituaiga e tusa ma le 50 ituaiga, lea e sili atu ma le 600 ituaiga o meaʻai.

O Mattiol e maualuga (50-70 cm), auala (30-50) ma vao (15-30) laau, e tusa ai ma le fausaga o fugalaau ua vaevaeina i latou ma faigofie.

E tusa ai ma le umi o le atinaʻe, e iai:

  • autumn autumn (totoina i le tautotogo, tupu mai i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu, ma fatu ripoti i le tausaga e sosoo ai);
  • taumalulu matthiola (lūlūina ia Iuni-Iulai, ma o le a tupu mai puaʻa i le tautotogo e sosoo ai);

O ituaiga muamua e lua e le o le taumalulu i le eleele avanoa, ae faʻaaoga mo le "faʻamalosi".

  • Matiolu taumafanafana (o le ituaiga taatele, tupu i soo se mea).

Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa o matthiola.

Matthiola bicorn Matthiola bicornis

Matthiola bicorn Matthiola bicornis ata

Se laau taʻitasi e oʻo ile afa mita le maualuga. O laulaau ma lau o loʻo i luga e lanu lanu-lanumeamata. E fuga i le taumafanafana uma. O fugalaau e faigofie, e aofia ai ni peti e 4, valiina i le lilac, mālū māmā, e aoina i le tele o mea e fai.

Matthiola gray-haired Matthiola incana

Matthiola gray-haired Matthiola incana photo

O le tausaga e 20-80 cm le maualuga. O laina ua faamamaina, ua ufitia uma i laulaau lapopoa ma sina fusi puupuu. I luga o tumutumu o vine vavalo mafiafia. O fugalaau e faigofie pe faʻaluaina, valiina i le paʻepaʻe, lanu moana, lanu piniki, lanu violē po o le paauli uliuli. O le fugalaau e amata ia Iuni ma e tumau seia oʻo i le muamua kiona. I le itu i saute, o le fugalaau e mafai tusa lava pe o le taumalulu. O se fualaau aina e tele fatu e tupu i na o ituaiga ma lanu faigofie.

Matthiola suaratus poʻo le manogi manogi Matthiola odoratissima

Matthiola odorata poʻo Levkoy mea manogi Matthiola odoratissima photo

Laʻau faʻamaina. E oʻo atu i le maualuga o le 20-50 cm. O laʻau ma laʻau ua vali lanumeamata, ua ufiufi i se faaputuga umi o le lanu siliva. Vaʻaia lau o lau o loʻo maua i se basal rosette. O le fugalaau e amata ia Me-Iuni. Lanu samasama-lanu enaena e aoina i le gasologa o gaioiga.

O ituaiga sili ona lelei o Mattiola ma ata ma igoa

Matthiola Vintage Matthiola incana Vintage

Matthiola Vintage Matthiola incana Vintage Peach photo

Matagata-ulu ulu o Mattiola - o se uiga taua o le mamanu o le togalaau i le tuai. E le mafai ona faʻatusalia le lanu o se ituaiga i soo se isi lanu. O nei lalelei malu, o le mama, mama aʻiaʻi ma le mama. O fugalaau fugalaau e matua teuteu, e fetaui i le mamanu o le togalaau toetoe o soo se ituaiga.

Matthiola cinderella matthiola cinderella

Matiola Cinderella matthiola cinderella ata

O le Cinderella e faʻamaonia e fugalaau tetele e lua o loʻo aoina i luga o le maualuga o meaola. O ata e sili atu ona eseese, o le vaʻalelelelei e foliga e sili ona manaia.

Matthiola bouquet Katz Matthiola incana Katz

Mattiola Katz Matthiola incana Katz photo

Polokalama a Katz - faʻalelei fugalaau fugalaau faʻatasi ai ma le tele o inflorescences luga i luga o gafa. O eseesega e eseese: mai le paʻepaʻe, beige, pi ma le kulimi i le piniki, lilac, lanu viole, lanu viole ma le paʻu.

Matthiola filemu

Matthiola tutusa matthiola harmon mix photo

O le faasologa o le Harmony e le itiiti ifo le manaia; e sili ona matagofie i le suavai, e taaalo ma palaniki mai le paʻepaʻe papaʻe ma le kulimi i le lanu piniki ma le lanu violē. Inflorescences e tetele, pala, ma fugalaau faalua lua.

Matthiola Rich Aroma Matthiola Incana Rich Aroma

Matthiola Rich Aroma Matthiola Incana Rich Aroma ata

Laʻau faʻalua faaluaina o lanu uma ma se manogi manogi manogi - o le Rich Aroma lea. Faʻafefiloi mea totino e lata ane i le nofoaga o faafiafiaga o le a maua ai le fiafia faʻafiafia ma faʻatumu mea uma ma se mea manogi manaia.

Matthiola violiki violipo Lilak Matthiola bicornis lilac

Matthiola bicorn lanu violisa Lilac Matthiola bicornis lilac photo

O le eseese na pau i le alofa ma lona tumau e le masani ai: o le frost0- ma le malulu o le lamala, e le o le galo e uiga i eleele, e susulu matagofie e aunoa ma le popole. Ae o le sili ona taua o le tele o le Lilak o lona manogi malosi e le mafaatusalia, o le faʻatumuina moni o le avanoa ma se ao atoa o le manogi manaia.

Matthiola applossom matthiola appleblossom

Matthiola Matthiola incana Appleblossom ata

O le isi ituaiga vine vine ma fugalaau matagofie o lanu o pastel ma se manogi manaia. Fugalaau e pei lava o fuga o le apu.

Matiola i le faʻasologa o fanua

Matiola i le ata tusi ata

O mea teuteu eseese ma fugalaau fugalaau o le a teuteu ai le fugalaau, i foliga tipi o le a latou fiafia e tusa ma le 2 vaiaso.

Faafetai i lona manogi matagofie, ua totoina Mattiola i tafatafa o faamalama o fale e fiafia ai i afiafi o le taumafanafana.

Mo le faʻaaogaina o fanua, e totōina falesa i totonu o koneteina.

O tuaoi lelei i le togalaau fugalaau o le nyvyanik, thyme, thyme, wormwood teuteu, rosemary, reseda, lavender, phlox.