Fualaau aina

Numera gase: o latou lelei ma lelei

O le faʻailoa lauiloa ma le faʻasalalau o mea taufaatoaga mai Amerika, o Iakopo Mittlider, na sau i luga o moega vavalalata. I manatu faaleaganuu o faifaatoaga, e tatau ona lautele lautele moega, ma o vavae i le va oi latou e tatau ona vaapiapi. Ae o lenei tagata poto masani atamai e talitonu o mea uma lava o le faafeagai: o le moega e vaapiapi ma o le aisa lautele. Ma e ui lava o loʻo iai nei metotia faʻalaʻau faʻatoʻaga i le mea muamua, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaogaina le faʻaaogaina o moega vaapiapi ma aumai ai fua tele.

O lenei metotia e iai ona uiga faʻapitoa, tulaga lelei ma faamanuiaga. O ia moega e mafai ona umi, ae i le lautele e le itiiti ifo i le 30 senitimita ae le sili atu i le 90. E fautuaina le tuua o se vavae mai le afa mita i le mita le lautele.

O le umiaina o se fasi fanua, e foliga mai o le tele o mea taugata poʻo le valea ona e le faʻaaogaina. Peitai, o na fuaitau lautele na faia e le o se mea aoga - latou te faia foi se matafaioi. O na fai togalaau ua uma ona faʻaogaina lenei auala e fai mai o le vaega laitiiti o moega e le maualalo, ae sili atu.

Taiala lautele o le faagaoioia o se moega vaapiapi

E faigofie ona faamalamalama e saienitisi uiga lelei o moega vavalalata. E talitonuina o laau uma e fafaga naʻo le tau o meaʻai e iai i le palapala. O le mea moni, e na o le fasefulu pasene o meaai, ma o le mea autu o le ea, e tusa lava po o le a se mea e le o faʻafuasei ona aliali mai. O le tele o le ea, e sili atu le soifua maloloina o le fale.

E tele taimi e faʻaaluina ai e le taʻitasi togalaau lana fuafuaga - o le tausiga o laau e manaʻomia ai lenei mea. Ae ia e vaʻavaʻai vaʻavaʻai i moega e sili ona mamao ma fualaau faisua. E i ai pea a latou aʻa ma aʻa. Ae foliga mai o loʻo ola tagata uma i tulaga tutusa.

Ia toe mafaufau nei po o ai e popole i laau, mutia, vao i totonu o aai? E masani lava latou te ola i latou lava ma i le taimi e tasi e foliga sili. O le a le mea e fesoasoani ia i latou e ola ai e aunoa ma le fafagaina ma le faʻasusu?

Afai e maua e laau taʻitasi le aofaʻiga o le carbon dioxide, o lona tuputupu aʻe ma le atinaʻe o le a vave faʻavave. I luga o moega vaiti, e aofia ai le tasi laina, o fualaau aina taitasi e maua ai le vevela maualuga, susulu o le la ma le ea. Na o iinei e aunoa ma le tele o vavae e le mafai ona faia iinei. Latou te galue o se punavai o le carbon dioxide. O mea uma e pasia i le va o moega e tatau ona mulimulu pe totōina i le mutia lanumeamata.

Le masini o vaʻa vaapiapi

O le faia o ia moega o le a manaʻomia ai nisi mea faaopoopo poʻo a latou otaota: paʻu, laupapa, pepa pepa, pepa, ituaiga otaota uma. O lenei mea o le a fesoasoani i le faaaupuina o se mea mafanafana mafana mafana.

E tatau ona faʻapipiʻi le moega i luga o le saite mai le itu i mātū i saute. O le pito i luga o le palapala, lea e faʻapupulaina i le mutia, e tatau ona aveeseina ma le faaeteete. O le a manaʻomia mo le vaʻai laina. Ona tatau lea ona eliina le saite, ao faaopoopo atu soʻo se fugalaʻau. O se pusa laupapa e sili atu i le luasefululima senitimita le maualuga e tuʻituʻi faataamilo i le nofoaga o le togalaau. I le lumanai, e le eli e moega.

E mafai ona e faʻaaogaina se isi auala. E talafeagai mo i latou e le fiafia e eli se togalaau. I totonu o se pusa ua saunia (e aunoa ma le eliina o le palapala) tuʻuina se laulau pepa pepa, ma i luga aʻe o le oneone. O lenei mea o le a puipuia ai laau mai weeds.

O le isi vaega (autu) o le a aofia ai soʻo se otaota eleʻele. O le faʻatulagaga o le latou faia - mai le sosolo i lalo: lala laau, sana, sunflowers, mutia vao, fualaau 'aina suamalie ma fualaau faisua. O le pusa ua tumu ua faʻafefeteina i se palapala o le eleele ma faʻamaligiina i se vaifofo poʻo se vaifofo o le vailaʻau faʻamaʻi ma meaola ninii lelei.

E mafai ona le gata i aoga, ae matagofie foi. Afai e tupu le mutia lanu vaivai i luga ia i latou, ona teuteu ai lea o foliga o le saite. A oe tuputupu ae, o le ae lue le mutia ma faʻaaoga e mulch le palapala. Nai lo le mutia, e mafai ona e faʻatumu avanoa i le sawdust.

Faʻapipiʻi moega, faʻatulagaina tasi, o le a faʻapolopolo lou taimi ma teu ai le malosi mo le tele o isi tausaga.

Le lelei o vaʻa vavalalata

  • O se moega na faia i se tasi taimi e aumaia ai mea lelei mo le tele o tausaga. E le manaʻomia e ia le toe faʻatulagaina faaletausaga.
  • E leai se eli e manaʻomia i tausaga taʻitasi. E le manaʻomia tele le teuina o moega.
  • O le numera aupito maualalo o faʻamaʻi pipisi mai le lalolagi o laʻau ma fauna.
  • O le palapala i luga o ia moega e faʻamafanafanaina muamua, lea e mafai ai ona toto fatu ma fatu muamua nai lo se togalaau masani.
  • E le mafai e le atigipusa ona faʻaumatia le palapala i taimi o timuga mamafa ma mo se taimi umi e tumau ai le susu i luga o le moega.
  • E leai se manaʻoga e toso vao mutia ma aʻa. E sili atu ona faigofie ma vave ona tipi vao e faʻaaoga ai vaalele vaalele. I luga o moega vavalalata, o lenei taualumaga ua faʻamaonia atoatoa.
  • E faigofie lava ona pipii atu i tulafono o suiga o fua.

O le tele o mafana mafanafana e tele naua.

Le lelei o se togalaau vaapiapi

  • O fualaau faisua ma soʻo se isi lava laau i luga o ia moega e masani ona faʻamalamalamaina mai itu uma, maua uma le aofaʻi tatau o le la ma le vevela, ma o loʻo tuʻuina atu foi i le ea ma le carbon dioxide.
  • I luga o moega vaʻaiga masani, e tatau ona e faia lau ala i lo latou nofoaga e le mafai ona taunuʻu, aʻo laa i luga o le eleele o loʻo i ai aʻa. I luga o moega vaiti - o se auala saoloto e toto ai laau. E le manaʻomia ona e tu i luga o le moega, o lona uiga o le pito i luga o le eleele e le faʻamaʻatia.
  • I luga o se vaiti vaapiapi o mea uma lava o loʻo vaaia. O lenei mea e faigofie ai ona tausi laau ma pei lava ona faigofie ona seleseleina.
  • O aganuu taʻitasi e tuʻuina atu i vaalele lelei tele, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi eseese.
  • O se moega vavalalata e mafai ona ufiufi e aunoa ma ni faafitauli pe a talafeagai ma se ata tifaga.
  • O vavaega tetele e le gata ina faigofie, ae o le matagofie foi ma le mama. O se malaga i se togalaau masani e masani lava ona muta i ni lapoa lapoa o seevae ma la latou faamama. Faatasi ai ma se tulaga e le masani ai o moega ma laina avanoa, e le mafai ona e popole i lenei mea.

Aua e te fefe e faia ni suʻega i luga o lau fanua, aluese mai metotia masani. O faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma vaʻaiga mafanafana mafanafana e faigofie i galuega, faʻaogagofie, matagofie ma le tele o seleselega.