O le togalaau

Le Tusitaulima a le Faatoaga: Mea Uma E Manaomia E Iloa e Uiga i le Tuputupuina o Dogwood

O Dogwood o se tasi o faifaatoaga ua umi ona le amanaiaina e le au faifaatoaga e mafai ona ola i le nofoaga e tasi mo le silia ma le 200 tausaga. Amata ona fua mai i fua (pe a faʻatusatusa i isi mea totō) pe a ma le 10 tausaga, na te tuʻuina atu lona suamalie lelei ma sili atu lona soifua maloloina nai lo le 2/3 o lona olaga ma na o nai tausaga talu ai, na malolo ai le togavao. E faʻapefea ona tupu se aganuu i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma mea e tatau ona e mafaufau i ai pe a totoina ma tausia, o le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i aso nei.

"O ai le" dogwood?

O Dogwood o se ogalaau umi, e maualuga lona maualuga i le tau e tupu ai. I le averesi, o le "tuputupu ae" o le vao e tusa ma le 3 m, e ui lava e sili atu i le 8-mita le taamilosaga e masani ona maua, e pei o laau.

E tusa lava po o le a le ituaiga o ituaiga o laau, o le ituaiga o fualaau oona, o laau laiti uma e ola lelei i le lanu samasama-lanumeamata, ae o le "tuputupu ae", o lala ua ufiufi i le paʻu o le ulu, ua liua mumu i le taimi atoa. O le pale i le vaomatua e lapotopoto pe foliga mai o se pyramid, ma o laulaau ua lautele ma ua i ai se pito mata. O le laulau laulau i le pito i luga o loʻo valiina i le lanumeamata lanumeamata lanumoana ma sina lanu laʻitiiti, mai le pito i lalo e sili atu le malamalama ma sili atu le matte.

O le dogwood flowering e le itiiti ifo le teuteuina: o laumei samasama lanu samasama o fualaau aina e totogo i le amataga o le tautotogo, ia Mati, ma aʻo leʻi amataina laulaau i luga o lālā mai i pupu.

E matagofie le au?

I le taufaaiuiuga o le taumafanafana - i le amataga o le tautoulu, ua amata ai ona sua mai vine i luga o le vao: e laiti, e maualuga le 4 cm le umi ma e oo atu i le 8 g ia mea taitasi, ae o le manogi lelei ma le suamalie. O le suimui e manumalo i le tofo ma o se tart note e manino lava le lagona. Ua maitauina o fua o loo totoe i luga o vao i le taimi o le timuga o le autumn e sili ona suamalie.

O le lanu o vine e faalagolago i le ituaiga, ae o le tele o latou mumu mumu, e ui lava o lanu samasama, paʻepaʻe ma eseese o laumei mumu ua fafagaina e le au faifaatoʻaga. O i latou uma lava e matua lelei lava ma sili ona lelei le soifua maloloina ona o le tamaoaiga o mea o loʻo iai. O fualaau suamalie lelei ma faasao, o uaina ma sipuni ua saunia mai fua o le cornel, e pei foi ua mamago, mago ma aisa. E le gata i lea, o le cornel ei ai le tele o vailaau faafomai, lea e avea ai ma meafaigaluega taua i le togafitiga o le tele o faamai.

Ina ia saunia fua mo le lumanaʻi, e sili atu le filifilia o latou pe a amata ona vevela le dogwood. Faʻasalalau i atigipusa po o ato vicker, fualaau lanumeamata e saʻo lelei i latou.

O fea e mafai ona ou maua ai dogwood?

Tulaga maualuga e sili ona fiafia i tulaga o le climophili ma i totonu o nofoaga e ola ai dogwood, e taua le matau, muamua, o vaomatua o Transcaucasia, Caucasus ma Transcarpathia. E iai foi le tele o dogwood vao o loʻo matauina i le teritori o Crimea. I totonu o le nofoaga na faʻamaonia, o le aganuu e sili ona lelei le tulaga lea e fua mai ai fua.

O le mausali o le natura o le faʻailoaina e le taofia ai mai le tuputupu aʻe e oʻo lava i papa, peitaʻi, o le mea lea o loʻo i ai se faʻamatalaga i foliga o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Armenia, o se manua laupapa i se foliga o se laau laʻititi vaʻavaʻai e tu saʻo mai luga o papa.

I Rusia, i le avea ai ma se mea teuteu, e masani ona faʻaogaina i mea uma, talu ai o loʻo i ai se malosi malosi o le kiona. Ae ui i lea, o uiga masani o le tuputupu aʻe o le vaitau e manaʻomia ai se auala patino e tuputupu ae ai, aemaise lava pe a fuafua e le gata ina maua se pa matagofie, ae ia faʻatali foʻi mo fuamū mūmū mūmū.

E vave ona fuga mai Dogwood, ma ua umi se taimi e selesele ai (sili atu ma le 200 aso).

I lenei itu, i le ogatotonu o Rusia o le a sili atu ona lelei le totoina o ituaiga o laau dogwood anamua, a leai o le ovary e mafai ona paʻu mai ni pulu malulu pe o le a leai se taimi e gaosia ai vine ao lei amataina le afu o le autumn.

Vaega o le galueaiina

O le totōina ma le tausia o dogwood o le a le afaina tele pe afai e te faʻaalia le filifilia o ituaiga ma nofoaga mo vaomatua. E tatau ona na o na ituaiga o dogwood e mafai ona ola ma fua mai i le tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogatotonu o vaitau, o le a leai se taimi e seleseleina ai ituaiga vao dogwood i le taimi o le taumalulu, o lona uiga o ituaiga muamua e tatau ona sili atu.

Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o se mea lelei, e sili ona lelei le taofi i le itu i sauté sisifo, lea e fetaui ma mea e manaʻomia (o le a ola lelei le vao ma fua tele):

  • vai e le sili atu nai lo le tasi ma le afa mita;
  • o le eleele e lelei ma e le o se mea manogi.

E tatau ona totō Dogwood i le mamao e le itiiti ifo ma le 5 mita mai pa ma laau, ina ia mafai e le pale ona maua le malamalama talafeagai, ma o le vao e maua le avanoa e ola ai.

Dogwood i togalaau o Belarus

O le mea e ese ai, e taua le taʻua o le galueina o dogwood-dog dog i Belarus - o le tau mālūlū e manaʻomia ai se auala faʻapitoa, aemaise lava, e amata le totoina o fatu i le tautotogo, ina ia latou maua le taimi e faʻamalosia atili ai i le taumalulu. O na laau toto e foliga mai e pei o laau toto e sili ona saogalemu i le taumalulu, ae e tatau foi ona ufiufi pe a oʻo i le taumalulu o le vevela o le vevela e pa'ū lalo lalo ifo o le 30 tikeri i lalo o le zero. Ina ia faia lenei mea, o le a tolotolo pana i le eleele ma ufiufi ai le vao ma lala lala.

I le avea ai o se togavao ma le seleseleina, o le autu autu lea o loo fua mai, i le teritori o Belarus, o ituaiga muamua o dogwood ma ua matutua i le faaiuga o le taumafanafana ua faamaonia lelei lava i latou:

  1. Coral Brand. Paʻu lanu piniki mūmū ma le lanu moli e selesele i le afa lona lua o Aukuso.
  2. Eleelea. O le faʻatoʻaga muamua ua maeʻa i le faaiuga o Iulai. O vine-lanu lanu e iai le foliga o se fagu ma se keli vaʻa ma e le faʻapalapalaina i luma o gutu. O lona uiga e maualalo le tuputupu ae (e le silia le 2 m le maualuga).
  3. Vaitausaga o le vaitau Vladimirsky. O se tasi o ituaiga laau dogwood sili ona tele, o le mamafa o le pusa e toetoe o le uliuli e tusa ma le 10 g, o le foliga o le lapotopoto, e laititi lava le pala. O le paʻu e tupu i le tausaga lona tolu o Aukuso.

Dogwood i le faʻatoʻaga

O le totoina o le totoina o laau e fautuaina pe a tupu laau dogwood i tuafanua, lea o malulu foi e malulu. Ae e mafai e le aufaifaatoaga i le lotoifale ona mitamita i le tele o kiona, lea e faafaigofieina ai fuataga e puipuia ai vao mai le malulu: afai o le vevela o le taumalulu e oʻo atu i le 30 tikeri i lalo ifo o le zero, ua lava le "taofi" o vao ma se kiona.

Mai fualaau malulu e tupu lelei ma fua mai i tulaga o le Moscow Region, e taua le matauina:

  1. Nikolka. Lanu mūmū mūmū mūmū na amata i le amataga o Aokuso
  2. Grenadier Laʻau maualuga-fua mai (e oo i le 45 kilokalama o vine mai le tasi vao). O laʻau mūmū eletete na faʻataunuʻu i le aso muamua o aso e sefulu o Aokuso, tofo suamalie ma suamalie.
  3. Elena. I le taufaʻaiuga o Aokuso, e mafai ona e aoina le lanumeamata mumu, sina oval, vine ma le suamalie manaia.

E faʻapefea ona toto se fatu laau?

E sili atu le faigofie ona tupu laau dogwood, ma e mafai ona faʻatau i le vasega pepe, lea o loʻo i ai pea le tele o vailaau eseese. O le a le mea e foliga mai ai se fatu vinewood? E tatau ona:

  • e le sili atu i le 2 tausaga:
  • faʻatasi ai ma se aʻafiaga o aʻafiaga;
  • e oo i le 1.5 mita le maualuga;
  • faʻatasi ai ma le faʻamaʻi e oʻo i le 2 cm;
  • ma ia le itiiti ifo ma le 5 ni lala skeletal.

O le taimi pito sili ona lelei e tulaʻi ai o le tautoulu. Mo se fatu laau, ia eli se laau totō 60 * 60 cm le lapoa. Faafefiloi le pito i luga o meaʻai faʻamaʻi ma le humus ma faʻatumu le vao, faʻalauteleina le aʻa i le sili atu i le 3 cm luga aʻe o le palapala (a maeʻa le eleele, e tatau foi ona i ai le ua). A uma ona faʻamamaina, mulch le lio ma ia fautuaina e faʻapuupuu ia pupu i le vao, ma tuʻu ai le 2/3 o le umi.

Dogwood e tatau ona totōina taitoalua, i le mamao e 3 i le 5 m le tasi mai le isi. E talafeagai lenei mea mo le palotaina, aua i le amataga o le tautotogo, pe a fuga mai le manava, o loo malulu lava i fafo ma o le pi e leʻi amataina la latou galuega.

Nuances o fatu ola dogwood

Mo i latou e fiafia e faʻataʻitaʻi, e mafai ona e taumafai e tupu se mea aoga mai le faʻafefe. O lenei faiga e umi, ao latou tutupu mai mo se taimi umi, ae o le a oʻo mai pe a fai e faigata ona faʻatau se fatuga ua saunia.

O le a se mea e tatau ona e gauai i ai ma pe faapefea ona tupu dogwood mai le maa? Muamua lava, o le faʻamalosiina lea o fatu: a maeʻa le seleselega, e tatau ona pulupulu vine mama, fufulu ma fufulu ma tuu i totonu o se atigi pusa. I le isi tausaga e sosoo ai, e tatau ona i ai iina, e ui e taua le tausia pea o se maualuga maualuga o le susu e ala i le faʻaleleia e le aunoa o salu.

Stratified drupes e tupu i le tausaga o le totoina, ae a aunoa ma lenei faiga, e tatau ona faamoemoe e totoina mo le itiiti ifo i le lua tausaga.

E tatau ona totō fatu laauwoodwood i eleele lelei ma tausi, e pei ona masani ai: vai, faʻamago. E taua le mafaufau i le saoasaoa o auala e ola ai dogwood mai fatu: lua tausaga pe a uma le germination, o le seedling o le a na o le 15 cm le umi. Ae o se fualaau mai lea laau e mafai ona maua mai e leʻi silia i le 7 tausaga mulimuli ane. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo sailia e le au fai togalaau avanoa uma e faʻatau ai laau totō. O le faʻatauina o laau vao atoa e mafai ai ona e faʻasaoina oe lava mai le aʻafia o le tuputupu ae ma faʻapupulaina atili.

Faigofie togafiti vao

O le tuputupu ae ma le tausia lelei o dogwood atoa, e le o se faʻalavelave. I le tausaga muamua, e manaʻomia e tamaʻi vao laʻititi ona faʻafeinu i taimi uma, i le matua, o le manava ua leva ona mafai ona umi ni vaitaimi e aunoa ma se susu faaopoopo. A maeʻa ona faʻavaivai, e tatau ona e faʻamalo le eleele ina ia aloese mai le vave faʻaleleia o le susu. E manaʻomia foi le tosoina o vao ina ia latou le faʻaleleia ai le laau. I se tulaga lautele, mea uma, pei o le tele o togalaau aina.

E ese le taua, e taua le faailoaina o le faapaleina - o lona lumanaʻi o le lumanaʻi e faʻatulaga tusa lava pe totoina pe i le tausaga muamua o le olaga o le seedling, ma tuʻu ai le 50-senitimita ma le 5 i le 7 skeletal branches. I le lumanaʻi, o tautotogo uma lava e tatau ona faia i le faamamaina lelei, tipiina o le tuputupu aʻe o le talavou, faʻamaina ma faʻamafaʻi le pale o lala, ola i totonu o le vaomatua poʻo le vavalalata o le tasi ma le isi.

A oʻo i le 20 tausaga le vao, e mafai ona toe faʻafouina le togavao e ala i le tipiina o lala i le 4 tausaga - o le a faʻaosofia ai le fausiaina o ni vaovao fou.

A o laei pito i luga, o le ola lelei e ola lelei e aunoa ma i latou, aemaise i le eleele lafulemu, peitaʻi, mo le lelei o fua, o loʻo fautuaina pea dogwood ina ia faʻamalosia. O le fafagaina faapenei:

  • i le tautotogo - sauniuniga o le nitrogen-phosphorus;
  • i le taumafanafana - mea faʻalaʻau (faʻafefeteina o moa moa);
  • i le taimi o le tautoulu - humus ma fugalaau faʻapitoa, faʻapea foi ma le efuefu mo le eliina latalata ane o le poloka.

Dogwood o loʻo ola i totonu o se togalaau aina e masani lava ona faʻalauiloaina i le va o le sili ona aoga ma tuʻuina atu faʻatoʻa vave, e aofia ai:

  • toso;
  • lafoaʻi;
  • tui.

I le faaiuga, ou te fia fai atu o fualaau maligi ma maloloina maloloina e tatau ona i ai i luga o le nofoaga o nofoa taʻitasi o le taumafanafana. O lenei tulaga taua e le gata ina teuteu ai, ae ia maua ai foi e ona tagata ia vitamini masani, ma sili atu ma le tasi augatupulaga o le a fiafia ia i latou.