Laʻau

Pittosporum - vavega faʻailoga

I le tele o meaʻai, vao ma laau, o foliga vaaia i le taimi lava e tasi e foliga mai e ese ma masani, e le masani ona maua. O le mea lea e foliga mai ai le luao foliga. Mai se mea mamao, o se pale pupula e foliga mai e manaia, ae a e latalata atu i le laau, o le a e matauina foi le faatulagaina o laulaau, lea e aumaia ai pulu, o le matagofie o lanu lanumeamata, ma le fugalaau maaleale. O se tasi lea o se tagata e sili ona malosi ma faigata mo tagata e sailia le faʻamuamua e oʻo lava i le faʻaleleia o fanua.

Pittosporum Tobira (Pittosporum tobira).

Flower Tree Pittosporum

O vavalo o se tasi o sili ona matagofie o soo se tasi o la tatou paneta. E matua lelei lava: e tusa lava pe o le natura, latou te ola e na o le 2 m i totonu o se fulufulu paʻu (e oʻo atu i le 5 m i foliga o laau). O le maualuga ma le matagofie o le pale i nei laau totō e le faʻatasia, ma e le suia pe a tupu aʻe i luga o le lauʻeleʻele i atunuu ei ai se tau malulu, ae faapena foi i totonu o se potu poʻo se faʻalaogala.

Pittosporums o laau totō o vailaʻau faʻamalolo, o tuʻutuʻuga e faigofie ona toe faʻaleleia. Iapani ma Saina ua manatu o le nofoaga na fanau ai le lua, lea e faigofie ona mate mai le foliga mai "sasae" ma foliga matagofie o le laau.

I lalo o le igoa moni, o le tele o tulaga e toetoe lava a le iloa. O le igoa Latina e sili atu ona itiiti i le lauiloa i le igoa faigofie o le anemis. O togalaau e taua o le uiga taua o le aiga atoa o Smolosmyannikov.

Sui o le genus Smolosa, po o le pittosporum (Pittosporum) - vao vao, ma le tele - o laau ma le palealii. O totonu o vaomatua e tapulaa i le maualuga maualuga e lua-mita le maualuga, ma e oʻo lava i le taimi latou te oʻo ai i na fua tele i le leai o se faʻavaega. E faasolosolo lemu le vao, o le tagata matua e tupu i le tausaga e na o le centimita le umi. Vailaʻau malosi, faʻafetaui o le pittosporum ma le paʻu lamolemole e faʻapipiʻiina i totonu o se laau faʻatoʻa faʻapipiʻiina, paʻepaʻe, paʻu, paʻu laʻau. O lanu susulu i pito o paranesi e aoina i fusi o whorls, lea e maua ai e le fale se mea taua faapitoa ma le eleelea. O pito i luga o le tipu ma o latou fualaau "fugalaau" e faamanatu ai le rhododendrons, faapea foi le aafiaga lautele o le maualuga ma le pupu o le pale.

O fugalaau o vanu mo ogaoga i totonu e lapoa, e oʻo i le 2.5 cm le lautele. Pe a fuga, e sui i se lanu samasama-mumu pe a fuga, faafetai i le fesuisuiai o suiga o le lanu i se mea e tasi, e mafai ona e faamemelo fugalaau o lanu eseese. O Pittosporum e teteʻe ma se mea manaia, maaleale ma le manaia e faʻalauiloaina ai lanu ma suamalie suamalie. Pittosporum o fugalaau e masani ona faʻaaogaina e maua ai meaʻai masani ma faia lauti, ava malosi. E le mafai e le laau ona tuʻuina atu fugalaau e tasi, faʻasalaga faʻafefiloi, ufiufi talipupuni o faʻalavelave mai ia Aperila (ma o nisi taimi ia Mati) e oʻo i le faaiuga o Iuni. Mo le taimi muamua, e na o le lima ona tausaga e mafai ona matauina ai, ae o nisi taimi e fuga ai le lua i le taimi mulimuli ane.

A maeʻa, e mafai ona e matauina le faagasologa o le faauuga malie o capsules e tolu. O pitsporum fatu e ufiufiina i se paolo manaia e valiina i se lanu moli matagofie.

Ituaiga o Pittosporum

Mai le sili atu ma le limasefulu ituaiga o vine, na o le lua ituaiga o meaola ua ola aʻe e pei o se mea totō.

O le laʻau sili ona lauiloa i totonu o le vaomatua ua valaʻau saʻo Tobira Pittosporum (Pittosporum tobiralea e lauiloa foi taatele masani ma Samoa Logo) o se mea faʻamaʻagofie ma le ofoofogia ma le ofoofogia o le vao. E le mafai e le laau ona taunuu i lona maualuga masani ole mita mita i totonu o le aganuu, e faatapulaa i le maualuga o le 150 cm. O le opovate, faʻaloloa, ma se mea faʻapipiʻi ma se lapoʻa lapotopoto, o paʻu paʻu o lenei ituaiga o faʻasalaga o loʻo i ai se lanu mumu lanu-lanumeamata, lea e faʻafefeteina ai le vevela tutotonu. O le fuga i le Tobira pittosporum e amata i le ogatotonu o le tautotogo ma tumau seia oʻo ia Iulai. O talipupuni apical e tosina atu ai mata i le matagofie o paʻepaʻe poʻo le kulimi, ae sili atu le manogi o fugalaau e iai le diamita pe a ma le 2.5 cm. I le faʻaopoopoga i le fale faʻavae, i luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ituaiga eseese o Tobira pittosporum.

Pittosporum felanulanuaʻi (Pittosporum tenuifolium) i mea uma lava e foliga tutusa ma le tulaga o Tobir, ae o laulaau e laʻititi tele ma e le faʻamaʻavaʻaina, ma o le vaʻavaʻa. Fugalaau e maualalo ifo i le tele o tagata tauva (na o le 1 cm), ae o loo valiina i se paolo lanu mumu tulaga ese ma e foliga mai e sili atu le taua i le tala o le vao lanumeamata.

Pittosporum tobira (Pittosporum tobira), poʻo le taʻavale, poʻo le faʻamaʻavale.

Throatis Thinifolia, poo Pittosporum Thinifolia (Pittosporum tenuifolium).

Pittosporum tausi i le fale

O le asterisks o fugalaau o le pitosporum e faʻasaga i tua o lanu lanu susulu ma o se pale malulu e foliga mai o se vaaiga uiga ese. Ae o foliga le masani ai e le o lona uiga o lenei laau e faigata ona tupu. O le Pittosporum e le fiafia i le soona fai, e manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻaeteete, faʻaauau le tausiga ma le tausiga. Ae leai se mea faigata, sei vagana ai se taumalulu malulu, i le tausiga o le laau. Ma o le faigofie o le fausia ma le matagofie e totogi ai le maeʻa lelei o le tausiga. Pittosporum e sili ona filifilia e le au faifaatoaga poto masani e mafai ona tuʻuina atu le tausiga faifai pea ma le tausiga lelei.

Pittosporum Malamalama

E faigata ona taʻu mai le laʻau manogi alofa, ae o le mea moni e mautinoa o totonu o le fale. E le afaina ai le lalelei o laʻau, ae i le tulaga o le vele ma le fuga, o le faʻaitiitia o le malamalama e faʻaalia i le taimi o le faʻapipiʻiina ma le faʻaleleia o fugalaau ma pulumu. O laʻau o le vao e tatau ona puipuia mai le susulu o le la (malamalama tele e mafua ai ona latou pi), ae e sili atu le aua neʻi tuʻuina le avanoa mai le windowsill.

O faamalama i sasae ma sisifo ua saʻo lelei o le nofoaga sili ona lelei mo le laau, ae o le a maua le fiafia i luga o le windowsill o le itu i matu. O le a leai se afaina o le ufiufi, ae i le ogatotonu o le paolo, o le a lagona le le fiafia i le taimi o le tau.

O le faai e tatau ona malamalama lelei. E sili le lelei ona faʻapipiʻi le pale i taimi uma e fesoʻotaʻi ma le malamalama.

O rosaceae faʻasolosolo e sili atu ona maaleale i le mautu ma le malosi o le laʻau nai lo lanu lanumeamata.

Faʻamafanafana mafanafana

O Pittosporums e aofia i ogalaau e sili ona fiafia e ola ma ola lelei. Latou te le taliaina le vevela, fesuiaiga i le vevela o le ea. I totonu o potu mafanafana, latou te lagona le lelei, ae naʻo pe a le sili atu le maualuga o le vevela i le 23 tikeri. Laʻau aupito sili ona lelei - mai le 18 i le 21 tikeri.

O laau totō e ausia le sili atu ona matagofie pe afai latou te maua se malulu malulu. Mo le vaitau taumalulu, e sili ona lelei le siitia o le pittosporum i potu ma le vevela o le 10 i le maualuga o le 13 tikeri Celsius. O le vavae ese mai i taʻiala fautuaina e taʻitaʻia e le gata i le toesea po o le faʻaitiitia o le fuga, ae faʻapea foi i le faʻaitiitia o le tuputupu ae. O le faʻaitiitia o le vevela i lalo ifo o le 10 tikeri o le faʻaleagaina lea o le aʻa, ae o le vaega eletise e mafai ona tatalia ni malulu malulu. O le mea lea, ao faagasolo le vaitaimi atoa, o le vevela o le mea e sui ai, e masani ona pulea e le vevela o le meaʻai ma, pe a talafeagai ai, e faia fua e faasaga i le maalili a le pusa i le faʻaalia o le laau.

Pittosporum e matua nofouta lava i le le mautonu o le ea ma leai se ea fou. O potu o loʻo i ai nei laau toto e tatau ona faʻaalu i taimi uma, puipuia o le laau mai i le malulu.

Fuga o le suega, poo le pittosporum (Pittosporum).

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Pittosporums e manaʻomia le faʻafeoloolo, faʻafefeteina lelei. Latou te le taliaina le faʻaaogaina o le vai ma le suavai i le eleele, e tele le faʻamaina. I le taumafanafana, i le vevela masani, e masani ona faasūsūina le pitsporum, ae leai se tele, ma i le taimi o le taumalulu, o le suavai e matua tapulaa, faʻaitiitia le suāsusu i le afa faʻatusatusa i le taumafanafana. E le manaʻomia le faʻatagaina o le faʻamago atoatoa o le meaʻai mo le faʻasaga. Faʻatusatusaina o le fausiaina o le vai e tasi i le vaiaso i le tautotogo ma le autumn, 2 taimi i le vaiaso i le taumafanafana ma tasi i le 1.5-2 vaiaso i le taumalulu.

Resin throats e faʻaleleia lelei le ea, ae o le vevela vevela e tiga tele mai lenei mea. E sili ona lelei le ola i luga ifo o le maualuga ma le mamafa o le ea. I le maualuga o le vevela poʻo le pa'ū o nei faailoilo, e faʻapipiʻiina ai le pulumu. O mea manogi manogi, e faaopoopo atu i le tulaga o le fuga ma le fugalaau, ei ai sona aafiaga lelei i le matagofie o laulaau. E mafai ona fufulu pe fufuluina greens pe a fufulu mai le pefu ma faaaoga faʻaoga faʻapitoa.

Fertilizers mo pittosporum

Resin fatu e manaʻomia le faʻaleleia atili o le fafagaina i le tausaga atoa, e oʻo lava i le taimi o le falemaʻi, e faʻamautu ai uiga faʻapipiʻi tumau. Pittosporums e mafai ona fafagaina i le tautotogo ma le tau mafanafana, ae o ni laei masani o le taumalulu e faatumauina se pale maualuga teuteu i le tausaga atoa.

I le taimi faʻatupulaia o le tuputupu ae, e faʻaaogaina le laei pito i luga i le taimi e tasi i le 1 i le 2 vaiaso. I le autumn ma le taumalulu, o le laei pito i luga e faia i le masina.

Mo le lua, e tatau ona e filifilia fomaʻi faigata mo le totoina o laau i totonu. Afai e manaʻo ai, o le laei pito i luga luga i le taumafanafana e mafai ona fesuiaʻi ma le pito i luga luga ma fugalaʻau.

Pittosporum teuteuina

E pei o le tele o isi laau i totonu, o le faʻamaʻi o le tino e sili ona teuteuina pe afai e masani ona fausia, e lagolagoina uma le taʻavale ma le maualuga o le pale. I le aluga o taimi, o laʻau pito i lalo e paʻu'ū, faʻamalamalamaina lala, ma teuteuina e faʻaleleia ai le faʻafouina o le pale. E mafai e le togavao ona faʻafeiloaʻi soʻo se lauulu lauulu, lea e mafai ai ona faʻalauteleina avanoa o lo latou faʻaaogaina i totonu o sitaili eseese.

I luga o le laau na te faia ni ituaiga o meaʻai:

  1. tweezing pe pinking o pito o tamai lala;
  2. faigofie faʻapuʻupuʻuga o lālā e felafoaʻi mai i itu o pale;
  3. siaki i le 1/3 o le umi o le fana e tuʻuina atu ai se sili atu ma le sili atu le maʻa;
  4. vaega tumaoti ma fufulu ma fausia ai se ogalaau tutotonu e fai ai ni meaʻai ma fafie laau.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatupulaia le maualalo o ata i le ituaiga o bonesai. Mo le faʻavaeina ma le faʻaoga e faʻaaoga ai le uaea ma se lauulu masani.

Pittosporum faʻapipiʻiina ma se meaʻai

O vavae e faʻapipiʻiina i taimi uma ma masani. A o le iva tausaga le matutua, e totoina laau i tausaga taʻitasi, i le amataga o le tautotogo, pe a mavae le 4 tausaga - i le lua tausaga, suia le pito i luga o meaʻai i totonu o pusa i le tausaga pe a le faʻatulagaina. Afai e le manaʻomia e le laau se mea e faʻafeiloaʻi ai, o aʻa e leʻi faʻataunuʻu atoatoa le mea atoa, ona sili lea ona lelei le toe faʻaleleia e pei ona mafai ai. Resin throoms tali atu ma le tiga i le suiga o le suiga o le malosi, o le fetuunaiga e umi se taimi.

Pittosporum e le fiafia i le peat ma o mea o iai i totonu o le mea e tatau ona itiiti. O le lalolagi atoa e faʻafefiloi e talafeagai lelei mo se laau toto. O le tali sili ona lelei o le eleele o se pH o le 5.5 i le 6.0. Afai e faʻafefiloi le mea e sui ai, ona tatau ai lea mo le pittosporum e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se tasi o moli eleele malamalama:

  1. se paluga o oneone, humus, suauu, eleele palapala ma peat i se fua faatatau o le 1: 1: 4: 2: 1/2;
  2. o se faʻafefiloi o vaega tutusa o le oneone, turf ma eleele lau.

Mo le lua, e naʻo le tasi le auala e faʻaaogaina e mafai ona faʻatagaina - felafolafoaʻiina ma le faʻasaoina atoa o se coma. Faʻafesoʻotaʻi ma aʻa e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau. I le pito i lalo o le vai fou e tatau ona taatia ai se maualuga o le alavai. A maeʻa ona totoina, e tatau ona tuʻuina le fale i se tulaga malulu ma pulea lelei ma le maualuga o le susu.

Pittosporum faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Pittosporums o se tasi lea o fale sili ona faigata i totonu o fale. E na o le solia tele o le tausiga, o le faaputuputuina o le pefu i luga o laulaau, moli le talafeagai ma le soona inu tele, e mafai ona latou mafatia mai le salalau o le rot, miti o le apogaleveleve po o isi iniseti o faasalalau i le ea. O le tau faasaga i nei faafitauli e sili ona amata i se faʻataʻitaʻiga faigofie o le tausiga ma le aveeseina o iniseti mai le laau, toe faʻafoʻi togafitiga o le iniseti pe afai e le fesoasoani fua faigofie.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • vaivai o laulaau i le malamalama maualalo;
  • felafolafoai, foliga vaaia tiga i le ata atoa;
  • mimilo ma le malogo o laulaau i lalo o avega saʻo o le la;
  • leiloa o lanu moli i ituaiga eseese eseese ma le tele o le vevela po o le le malamalama;
  • toesea masani o laulaau maualalo.

Pittosporum faʻanatinatiina (Pittosporum tenuifolium).

Toe gaosia

O totonu o le fale e faʻalauteleina e ala i le tipi, ae afai e mafai ona aoina pe maua mai ni fatu, ona mafai lea ona totoina laau matagofie mai ia latou.

Mo le aʻaina, e sili ona lelei le faʻaaogaina e aunoa ma le lanumeamata, ae faʻapipiʻiina le vaʻa, afifi o le tau vevela e amata i laupapa i le vaega pito i lalo. E mafai ona taʻavale i totonu o le faʻafefiloi oneone ma le meaʻai poʻo le oneone mama, i totonu o pusa lautele. Tanu i le palapala palapala i se itu. O le tuputupu ae e faʻamalosia togafitiga e manaʻomia ae le talafeagai (i le averesi, o lenei faagasologa e itiiti ifo ma le masina). A o lei amataina, e tatau ona faatumauina le malulu o le eleele (mo pittosporum, e tatau foi ona fatuina le maualuga o le ea e ala i le ufiufi o le atigipusa faatasi ai ma se tioata po o se pusa ataata, ae o ia fua o le a faatelevaveina ai aʻa). I le taimi lava e maeʻa ai, ona totoina lea o laʻau i totonu ole masini laʻitiiti e faʻaaogaina ai se mea e fai ai fua mo laau toto. O le tausiga o laau laiti e talitutusa lava ma le tausia o le tagata matutua, ae o le faia i le tulaga o le faapipiiina o luga e tatau ona amata i vaiaso muamua o le galueaiina.

E mafai ona maua se vine mai fatu. O le fufuluina o meaʻai e faia i totonu o mea e leai ni mea e faʻaaogaina e le peat (mea faʻapalapala eleele e aofia ai na o oneone, turf ma lau palapala). O le luluina e tatau ona faia i le taimi lava e uma ai le aoina o fatu, aua e vave lava ona le maua le latou germination. O le veleina e faia i luga ole laititi poʻo le ufiufi o le oneone, i luga ole masini susu. I lalo ifo o le ata po o le tioata e foliga mai ua leva, o le vai e mafai ona faia pe a uma ona fausia se paʻu atoatoa o laulaau moni, i totonu o ipu taʻitasi. O laau toto e amata ona amata lemu, i le tausaga muamua e masani ona latou le tutupu aʻe i vaega o le vanimonimo, aʻafia ai aʻa.

Laʻau e maua mai fatu ma togi e ola faʻatasi i le taimi lava e tasi - i le lona tolu o tausaga talu ona totoina pe totoina mo le aʻafia. E seasea ona tupu, pe a uma le 2 tausaga.