Fugalaau

Faʻasalaga o le tausiga ma le faʻalauteleina o le mea matagofie a Wanda

O le ituaiga o laau totō mai Initia, o isi itulagi o Asia i saute ma Ausetalia i matu o loʻo faʻateleina le sili atu i le limasefulu ituaiga. O le toso o Wanda na lauiloa lautele i le seneturi muamua ao leʻi oʻo i le taimi mulimuli, pe a oʻo mai uluaʻi kopi i totonu o Europa greenhouses.

I le taimi nei, o le kulupu o lenei ituaiga o se tasi lea o tagata sili ona lauiloa i totonu o tagata e fiafia i totonu. Faamalamalama le faigofie o Wanda e faigofie. O mea taua, e oo atu i le mita mita le tele o laau ma laulaau laina laina ma le ituaiga racelose inflorescences e sili ona lelei ma e mafai ona totogo i le tele o taimi i le tausaga. I le faʻaogaina, lea e teuina e teuteuina mo le 50 aso, o loʻo i ai mai le 10 i le 20 fugalaau. Corollas o orchids, e fuafua i ituaiga ma ituaiga, e mafai ona valiina i ni lanu eseese, ae sili ona taua o le blue Blue. O se mea e seasea lava ona maua mai i laʻau lanu lanu ma le taimi e sopoʻia ai, lea e faʻaaoga lelei i le gaosia o le gaioiga.

O le isi itu o le tosoke o Wanda o lona malosi, o nisi taimi e ola ai i le 1.5-2 mita, aʻa. Faatasi ai ma le fesoasoani o le vevela, ua ufiufiina i se faapaologa o le rhizomes e maua e ituaiga epiphytic meaʻai talafeagai mo le tuputupu ae ma le fuga.

Fesoasoani a Wanda Orchid

E pei lava o taʻaloga uma na maua mai i vaipanoa o le vaomatua, e le lagona e Wanda se lagona lelei tele i totonu ma e manaʻomia ai le faʻatulagaina o tuʻutuʻuga e latalata i mea masani. Faitau foi e uiga i le orchid Phalaenopsis!

E faʻapefea ona tupu se togi i totonu o se potu? O le a le mea e tatau ona mafaufau i ai pe ae tuua ma tausia se malolo mai motu mamao o Initia?

O le nofoaga sili ona lelei mo ia ituaiga laau toto o se fale koli, ae le o tagata uma fai togalaau e maua le avanoa e faʻafiafia ai le itu i saute.

O le mea lea, pe a tausia se tosini a Wanda i le fale, ia manatu o le laau toto:

  • e le umi se taimi e malolo ai;
  • maua le tele o meaʻai mai le eleele, ae mai le siosiomaga;
  • Manaomia le faatumauina o le vevela i totonu o le 20-25 ° C ma se faaitiitia i tua i le po;
  • ola lelei ma fuga i le maualuga maualuga;
  • e le fiafia i le paʻu o le ea, ae i le taimi lava e tasi o loʻo fefe o ia i taga;
  • E fiafia o ia e nofo i lalo o le malamalama o le la mo le 12-14 itula i le aso.

Afai, pe a tausia se tositi a Wanda, e le matauina e se tasi le puleaina o le vevela pe faatagaina le fugalaau e teu i le ea, e mautinoa lava le vaivai o le laau, o le a faasolosolo malie le laʻau, o lau lanu lanu samasama, ma fua, pe afai, e le fiafia i le matagofie.

E taua tele le faatumauina o le faʻamamafana o le 60-80% ma le umi o le ao ole taimi i le taumalulu. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga tagata e faʻamaualalo ile fale, faʻaleleia masani o laʻau ma aʻa, faʻapea foʻi ma le faʻalauiloaina o laau.

Talu ai ona o lenei ituaiga o togi ua masani ona tupu i le fale e aunoa ma se fagu, ma i totonu o se ato po o luga o se poloka ona o aʻa mamana, o le vavaeina o se vaega taua o le tausiga o se tosoke a Wanda. O le vevela o le vai mo le faʻaleleia ma le faʻafeinu, afai o le fugalaau e tuʻuina i totonu o se ipu tioata, e tatau ona sili atu le mafanafana nai lo le vaʻaiga lata ane.

O faʻalapotopotoga i totonu o vailaʻau vavalalata uumi e masani ona faasūsūina. Ina ia faia lenei mea, faʻamamāina mai salts ma isi fugalaau leaga, faʻafefeina le vai i totonu o se atigipusa ma se orchid ina ia faʻamamaina aʻa. A maeʻa le 20 minute, e tatau ona faʻafefe le vai tele.

Ua lava lenei taimi e:

  • ua lava le susu o le laau;
  • siitia le maualuga o le ea i le atunuu;
  • puipuia aʻa mai le pala i le taimi faaumiumi fesootaiga ma le vai.

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, o Wanda e aofia ai pepuni ma le mafanafana, lea latou te faʻaaluina i le taeao, ina ia mavae le faʻagasologa ona maua lea o le taimi e faʻagogo ai laʻau ma lau aʻa.

I le taumalulu, e manaʻomia e le laau le itiiti ifo o le susu, ma i le taimi o le fausiaina o ponuncles ma le tatalaina o tumutumu, e ese mai ai, o le manaomia o le susu o le a faateleina tele.

Wanda Orchid Suʻeina ma Tausiga

Talu ai e le lagona e lenei ituaiga le manaʻoga mo se mea, e le manaʻomia se gaosiga o le orchid, ae e le mafai ona alofia le tausia o aʻa.

O aʻa e tatau ona suʻesuʻeina e le aunoa, aveese nofoaga mamago pe faaleagaina, ia mautinoa e leai se fofo o le pala poo le salalau o afaina o maʻi.

I le fale, e totoina ai le togi o Wanda i totonu o ato, pusa lapisi, poʻo ni fasi uʻamea ma moa e faʻaogaina ai le fugalaau. Mo le faʻamalosi atili o le fale i totonu o le pusa ua filifilia ma faʻamaufaʻailogaina le vavao, faʻaaoga le uaea, uila vevela, malala ma le sphagnum mago.

Faʻafeiloaʻiina o le laau mai le tasi pusa i le isi, e taua le togafitia o le aʻa ma le popole tele. A maeʻa le toe faʻapipiʻiina o se orchid, e aoga le aofia ai o le laei pito i luga o le foliar ma se faʻapitoa faʻapitoa i lona tausiga. E masani lava, o ia faʻatulagaga mo Wanda orchids e faia i vaiaso taʻitasi, e faʻaaoga ai se vaivaiga vaivai o faʻamaʻi.

Faʻasalaga Orchid ma le tausiga o laau laiti

E mafai ona e maua ni laau fou o le orchid e ala i le totoina o ni tama teine ​​na fausia i le faavae o le fugalaau matutua mai le tamaʻitaʻi.

O laau laiti e tatau ona vavae ese mai le vao tele pe afai e maua o latou lava aʻa. O meaʻai uma i le taimi o le vevelaina o vevela ma tausia mo i latou e tatau ona togafitia i le paina o le kinamona poʻo le gaʻo ua gaosia. Muamua, o laʻau e totoina i ato papaʻu ma le faʻafefiloi o malala, fasi uʻamea ma le sphagnum ma tuʻu ai pusa i totonu o se kiona. O iina e tupu aʻe ai Wanda laiti ma faʻamalosia lelei aʻa seia oʻo i le maualuga o le 15-18 cm. O lenei ua sauni le fale e teuteu le potu ma faʻalavelave lemu.