Isi

Paʻu i luga o lau o laau

Paʻu paepae i luga o laʻau o le togalaau poʻo totonu o togavao e le na o le faʻailogaina o foliga vaaia, o se faailoga foi lea o nisi o faʻamaʻi. O le a mafai ona faʻaumatia lenei osofaʻiga pe afai o le mafuaʻaga o lona foliga mai ua saʻo le fuafuaina. Ma atonu e tele mafuaaga.

Malosiaga malosi

O le tele lava o taimi, e ono afaina ai laau i lenei maʻi faʻaleaga, lea e faʻapogai ai le foliga mai papaʻe paʻepaʻe. Ina ia faʻamaonia le siakiina, ia sosoʻo lemu le lau o le lau. Afai o le paʻu paʻu, o le a tumau pea i lalo tamatamailima o nai pito laiti o le mycelium. E fautuaina e tauivi ma se mea malie mai le aiga paʻu o le paʻu ma le fesoasoani o le funfatuga o le sulfur ma faʻamaʻi ma togafitiga faʻamaonia a tagata.

  • O lenei fua e fautuaina ina ia faʻaaogaina naʻo le amataga o le amataga o le maʻi, ona aoga tele lea o lona aoga. O togalaau e tatau ona togafitia i se fofo manganese ua saunia mai le 10 l o le vai ma le 1.5 g o le manganese. E tatau ona vave faʻaleleia le pulupulu pe a uma le timu.
  • Ole togafitiga o laau ma se vaifofo e tusa ai ma lenei fua, e tatau ona faia i le 2-3 taimi i aso uma 7-10. E tatau ona saunia le mullein infusion. E tolu vaega o le vai ua fefiloi ma le tasi vaega o mullein ma tuua ai mo le 72 itula e tumau ai. A maeʻa aso e tolu, e tatau ona fufulu le afifi ma 3 taimi faʻaopopo le tele o vai faʻaopopo i le tau e maua ai.
  • O le totoina o lenei vaifofo e maua ai se lelei lelei pe a uma le talosaga lona lua. E tatau ona e faʻafefiloi le 7 lita o le vai mafanafana, 3 lita o le uila ma le 1 teaspoon o le copper sulfate.
  • O le mea sili ona lauiloa a tagata o le togafitia o laʻau ma le faʻafefete o peni. Ua saunia mai le 10 lita o le vai ma le 200 g o le sipisi. O le tuufaatasiga e aumai i se vevela, ona faʻaoga lea mo se aso.

O faailo o le paʻu palapala e samasama samasama i le pito i luga o le laulaʻau ma le fuga o le hina uliuli, faapea foi le fugalaau paʻepaʻe i lalo ifo o le laupepa. O fualaau o loʻo i totonu o le kulima o le a fesoasoani e faʻaumatia lenei faʻamaʻi.

Moli

Lafoaʻi i lau laau o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e masani ona tupu mai i le tele o le susu o le eleele i le taimi o le faʻaleleia, faʻaleleia ma faʻaleleia tele, faʻapea foʻi ma le faʻalauteleina o le manogi i totonu o le potu ma fugalaau i totonu. O le lalaga o filosofi pe faʻafeusuaʻi foliga pei o le ulu i le pito i luga o papatusi laupepa e pei o se tamai lafu o le pefu. O le silo e vave ona atiaʻe ma e mafai ona faʻaumatia uma le laau i se taimi puupuu. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faia faʻataunuʻu vave e faʻaumatia ai. I le laasaga muamua, o otaota uma ua faaleagaina ua aveeseina ma o le aganuu ua togafitia ma sui o le au togafitiga.

Gau pala

A oʻo mai lenei maʻi afaina i luga o laulaau, gaʻo ma petioles, e foliga mai o se ufiufi fulufulu o le paolo paʻepaʻe, lea e iu lava ina pala. Goto pala i se taimi puupuu e mafai ona faʻaumatia atoa le fugalaau. E taua tele le matauina o faailoga muamua ma vave ona aveese le laau mai isi kopi. Afai o le afa o le laau poʻo le tele o le siama e afaina, ona e faʻaumatia lea, talu ai e leai se vaifofo mo lenei maʻi.

O maʻi faʻapitoa e faʻaalia i le mea e faia ai tulaga uma mo i latou. E taua tele le manatuaina a oʻo ina e totoina i totonu fale laau e le mafai ona e solia tulafono faavae o tausiga ma tausiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e mataʻituina le tele o taimi ma le tele o le faʻavaivai, faʻaauau ona faʻamalosi le potu. E le mafai ona tuʻuina ni fagu fugalaau i laau totoa vavalalata, latou te manaʻomia le ea manino.

Paʻu lanu uliuli, mumu ma isi lanu

E tupu mai i totonu o laau o loʻo i luga o le mumu, uliuli ma isi lanu. Latou te faʻaalia uma foliga o nisi o ituaiga o soifua maloloina.

Roto - o se maʻi afaina, o ona faailoga o ni mea faʻapipiʻi i tua o le laʻau lanu o se samasama, lanumoana poʻo le lanu enaena. A mavae sina taimi, o laulaʻau e ufiufi ma se paʻu faʻagogo ua maeʻa. Luga e aliali mai i totonu o se potu manava, mafiafia ma le vevela o le 10 i le 20 tikeri Celsius ma le maualuga o le maualuga o le susu. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai muamua le taofi o le tuputupu aʻe o le fuga e faaaoga ai le vevela maualuga. Ina ia faia lenei mea, ia ufiufi le fugalaau i se mea mamafa paʻu paʻu pepa ma tuu i tafatafa ole pamu poʻo le faʻavela. Ma i le taimi o le masina e faʻataʻitaʻi faʻatasi i le vaiaso togafitiga ma fomaʻi. I le vaitaimi o "togafiti", e le fautuaina e sosogi fugalaau i vai manino, aua o se nofoaga lelei mo le maturation o spores.

Nofoaga lanumoana - o faʻamaʻi faʻamaʻi e tele lava ina aafia ai laau o le pama ma le citrus, faʻapea foʻi camellias ma azaleas. O le manulele lanu uliuli e fiafia e nofo i luga o se lau laau lauusiusi, lea e tupu mai i le i ai o iniseti leaga (mo se faataitaiga, anufe, thrips ma aphids). O vaega pito i luga ma lalo o le laulaau laʻau e pei lava o loʻo faʻasusu i le paʻu uliuli pe ufiufi i se paʻu uliuli uliuli, e puipuia ai le fugalaau mai le manava ma le atinaʻe atoatoa. O le faagasologa o le photosynthesis e faagesegese foi.

Toe faʻafoʻisia le teuteu o meaʻai i totonu ma toe faʻafoʻi foliga vaaia lelei e mafai ona faʻamaʻo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. A uma, o vailaau iniseti lea e tuʻuina atu ai faʻamatalaga o la latou galuega taua i laulaʻau, lea e tosina atu ai le malie ma o latou fausaga faʻapipiʻi. O sea mea manaia e avea ma nofoaga sili ona lelei mo le faʻalauteleina o se gaʻo matautia. A leai ni mea faʻapitoa, e tatau ona mulumulu ia laulaʻau i se sipuni mūmū e tuʻu i totonu o le vai mafanafana.