Fugalaau

Fugalaau ma mea teuteu teuteu. Vaega 3

Tausaga taʻitasi. O mea lelei.

  • Vaega 1. Faʻafefea ona tuʻu fugalaau. Fuafuaga: filifilia o laau totō, totoina.
  • Vaega 2. Heat, vai, malamalama mama. Tuʻua. Toe gaosia.
  • Vaega 3. Tausaga Faaletausaga. O mea lelei.
  • Vaega 4. Faʻatonu.
  • Vaega 5. Totoga teuteu.

Tausaga taʻitasi.

O nei laau toto e taʻua o tausaga taʻitasi po o tausaga ona latou te ola na o le tasi le tausaga. O le tele oi latou e manaʻomia se vaitaimi umi o le atinaʻe, o lea latou te ola ai ma tipu. E tele fugalaau e fuga i le taumafanafana uma - e aofia ai petunia, tapaa. I isi pailate, o fatu e totoina vave i le eleele - calendula, cosmea, suauu, nasturtium.


© DominusVobiscum

O le mea moni, o taumafanafana e totoina e fatu. O ituaiga Terry o nasturtium ma fatu petunia e le noatia. O loʻo faʻasalalau e ala i le vaʻaia.

Fuga i luga o fugalaau ma faʻaititia o foliga matagofie. Faatasi ai ma i latou ei ai laau totő ma fugalaau manogi. Peʻa suamalie, Reseda, Alissum, Levkoy - o le a le gata ina teuteuina le meaʻai, ae faʻatumu foi i se manogi tulaga ese.

Alissum

O le laau, e le mafai ona vevela ma vevela, e mafai ona faapalepale le malulu ma le lamala, ola lelei i nofoaga malulu.

I le amataga o Aperila, o fatu alissum o loo totoina i pusa, ma ia Me o loo latou totoina i eleele matala i se nofoaga tumau ma se mamao i le va o laau toto o le 15-20 cm. O le a toto le laau seia oo i le malulu. E na ona e manaʻomia e vaʻaia le eleele i le taimi, vela ma fafaga.

Eseese o le alissum - i fuga lanu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, ma se manogi o le meli.


© Noumenon

Astra

Tausaga Astra o se tasi o laau sili ona lauiloa. O ia asters e na o fanau lava e gaosia. O le maualuga, e vaevaeina ai laau i ni vaega se tolu. Maualuga - 50-80 cm, ala - 30-50 cm, maualalo - 30 cm.

E vave ona fuga mai le tau, ae ua tupu aʻe i totonu o se fale kiona poʻo se pusa. I le ogatotonu o Mati, o fatu e totoina. Mo le lūlūina naʻo le eleele fou e faʻaaogaina (faʻaaogaina). Ave ni vaega se 3 o le turf, 1 le vaega o le oneone ma le tasi le vaega o le peʻa lelei. A maeʻa ona faʻaleleia le eleele, e sasaa i le pito i luga le oneone poʻo le oneone e gaogao lelei lelei ile luga ma le 1.5-2 cm.

O fatu e ola i le vevela o le 20-22 °. E foliga mai pe a uma le vaiaso. I luga o le 1 mita le pusa e te manaʻomia 5-6 g fatu. A uma ona lūlūina, pipiʻi pusa i le oneone ma se vaega o le 0.5 cm ma faʻafeinu mai se suāsusu e mafai ona faʻavaveina i se mea faʻavave. O pusa e manaʻomia ona ufiufi i se ata tifaga e tausisia ai le faʻafefiloi o le susu. A oʻo mai pupu, o le vevela e tatau ona 15-16 ° C, i le po e lelei tele le faʻaitiitia o le vevela i le 4 ° C. O fualaau e tatau ona faʻafeinu lelei, ae seasea lava, e le tatau ona suavai le palapala. Afai e aliali mai se faʻamaʻi - o se vae uliuli, ona faʻafeinuina lea o laau i le vai, lea e faʻapipiʻiina ai le vailaʻau faʻasaina seʻia oʻo i se lanu piniki paʻu.


© Ian Muttoo

A oʻo ina malosi malosi, ona latou fafagaina lea o ia. E totogo fualaau pe a 1-2 ona lau. Pe a ma le 7-10 aso talu ona totoina, e fafagaina fualaau i le mullein infusion: 0.5 l i le pakete vai. O fualaau e fafaga faalua.

E le mafai ona e ola i le tasi nofoaga mo le tele o tausaga i le laina, aua o le a matua afaina lava e Fusarium. I le ogatotonu o lo tatou atunuu, e masani lava ona totō laau i le ogatotonu o Mei. Laititi vaega eseese ua totoina i se mamao o 20X 20 cm, medium - 25 X 25 cm, maualuga - ZOX 30 cm.

A maeʻa ona totōina, e faʻafefeina fualaau (pe tusa o le 0.5 l le vai i le laau), ona faʻamalo le eleele ma vevela pe faʻafefeteina le peat e sasaa i aʻa ina ia le gaosia ai se anu.

E mafai ona fafagaina Asters i fugalaʻau faʻapitoa ile eleele ole mea e le lava ai humus. I luga o eleele lafulemu, fafaga ai manu.

E mafai ona e totoina asters i le eleele ma fatu. O ia laau toto o le a sili atu ona tetee i le leaga o le tau.

A maeʻa le eleele, e mafai ona e totoina asters. O fatu e totoina i luga o le tumutumu i totonu o togalaau o le 1.5-2 cm, a uma ona lulu le laʻau, e faasūsūina mai le suāsusu ma se tamai sulu. Ona fufulu ai lea o fua o laau i humus poʻo eleele lafulemu, e le tapunia ia togalaau. E faʻamauina vai i luga o le matagi, timuga vaelua 1-2 taimi i le 10-12 aso.

E mafai ona e totoina asters i le taumalulu. E lūlūina fatu i 'olo o loʻo faʻamanuiaina ma faʻaputu 2 cm loloto (i le afa lua o Novema). O le fufuluina e mulimulita ma le humus ma se laulau o le 2-2.5 cm, o le peʻa, o loʻo teuina i totonu o se potu e le aisa. E lautele le lautele ile 5 cm. I le tautotogo, e aunoa ma le faatali mo ni fatu, e taulai atu i luga o le mulching layer, e mafai ona vavalalata laina.

E tineia laulaau pe a aliali mai le lautusi moni muamua. I luga o eleele vaivai vaivai, e fafaga ai e le asters ma mullein. A o lei fafagaina, ua faʻasaina le vaipanoa. O le saite e tatau ona susu. E tatau ona aveeseina vao i le taimi. Asters lata ane i laau totō ua tatalaina ile 2-3 cm; o latou aʻa e latalata i le eleele. I le vavae, o le loloto e 5-7 cm.

I le tautotogo, e mafai ona totoina i le fugalaau fugalaau, ma mo se taimi umi o le a latou fiafia ai i o latou fua.


© anniesmanuals

Calendula

O lenei laau le lelei e fiafia i le ola i nofoaga la, i le mea e lelei ai le faʻafefeteina o le palapala ma susu.

Faʻapenaina e fatu e mafai ona toto i le eleele i le tautotogo po o le tautotogo ma le totoina o le tagata lava ia. Ina ia maua ni fatu laau, o fatu e totoina ia Aperila, i le faaiuga o Me ua totoina i le eleele, o le mamao i le va o laau e 15-30 cm (e faalagolago i le ituaiga).

O le lanu o fugalaau e sau mai le samasama ma le moli, mai le faigofie ona faaluaina.

Fuga i totonu o le 45-50 aso, o le fugalaau e amata mai i le faaiuga o Iuni e oʻo i le sogi.

O fatu e seleseleina mai calendula pe a lanu samasama ma liu enaena.


© Carl E Lewis

Nasturtium

E alofa Nasturtium i le malamalama, toto lelei ile eleele e aunoa ma ni fomaʻi o loʻo aofia ai se tele o le eletise. Nasturtium o loʻo faʻaleleia e fatu na amataina ia Aokuso - Setema.

I le amataga o Mei, o fatu o le nasturtium ua totoina i le palapala, o laau toto o le a vaaia i le 12 aso, o le a totogo le laau i le 45-50 aso. A iai se laau lua pe tolu laulaau moni, e tatau ona faʻamaeʻaina fualaau. Mo ituaiga e feʻaʻei ai, e manaʻomia se vaega tele o le fafagaina o le 70 X 35 cm, mo ituaiga vao - 70X 20 cm, poʻo le 35X 40 cm.

Eseesega o le nasturtium eseese i le maualuga o le laau, lanu laʻau ma fugalaau. E tusa ai ma le "tuputupu ae" ua vaevaeina i latou i togavao ma se maualuga o le 20-30 cm, aʻe i luga - 2-4 mita le umi o le sasa. O laʻau e mafai ona moli lanumeamata, lanumeamata, lanumeamata lanumeamata. E tele, laʻititi ma laiti. O le lanu o le fugalaau e sau mai le piniki i luga o se kulimi kulimi, e toetoe a uliuli ma enaena enaena, mai le kulimi i le samasama uliuli. Fugalaau e mafai ona faigofie ma faalua.

E le taliaina e Nasturtium le maualuga ma le maualalo o le vevela.


© Carl E Lewis

Marigolds

Marigolds poʻo tageti e mafai ona le faalua (faigofie), lua-faalua ma faalua. O le tele lava o taimi, e oʻo mai ai ni lanu e lua - lanu mumu ma se lanu samasama, lanu samasama po o le moli ma se lanu enaena.

O Marigolds e fiafia i le mafanafana ma le malamalama, ae e le afaina i le palapala, e mafai ona latou talia le lamala ma le tele o le susu.

E sili atu ona lelei le totoina o laau. O fatu e totoina i le masina o Aperila, ona totogo ai lea o laau, ona o le leai o se malamalama latou te vave maua mai. Ua totoina i le eleele i le faaiuga o Me - ia Iuni. Laʻau maualuga - 30-50 cm i le va o laau toto, maualalo - 20-25 cm.

O Marigolds e mafai ona vave lūlūina ile lauʻeleʻele - latou te fuga e fuafua i le eseese i le 45-70 aso.


© Carl E Lewis

Peʻa suamalie

O pusi suamalie e sili ona taʻutaʻua ma taatele i tausaga taʻitasi.

O le laʻau suamalie ua saunia i le tautoulu. Latou te faaopoopo le lime (0.2 kilokalama i le 1 m2), fugalaʻau po o le peat (1 kg i le 1 m2), ma le oneone (6 kilokalama i le 1 m2) faʻaopopo i luga o palapala palapala. Ona eli lea o le eleele.

O le sua suamalie e fiafia i le malamalama ma e le fefe i le malulu. E faapitoa lava lona fiafia i le vevela. I le maualalo o le vevela ma le fesuisuiaʻi o fesuiaiga, o fugalaau lanu suamalie ma buds e pau.

E mafai ona e totoina se laau ma ni fatu laau pe totō vave fatu i le eleele. Mo fatu, o fatu e totoina i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. Faʻamati vave laau i le taimi lava e uma ai le palapala. Pe a fai 3-4 laupepa moni i totonu o le laau, siaki le tulaga tuputupu ae ma fafagaina laau.

O le taimi lava e vevela ai le palapala, e vave ona totō pipi i totonu o le eleele ma mamao i le va o laau o le 15-20 cm.

Afai e lūlūina fatu i le palapala, e fuga lau pe a mavae le 70-90 aso.

O togafitiga o togalaau e pei ona taua i lalo: e faalua ona fafagaina i latou - 1.5-2 vaiaso i le maea ai o le totoina mai o laau poʻo le toe totoina ma aʻo lei amataina, e faʻamalo le eleele, aveese vao.


© lirialove

Cosmea

O lenei mea totino e le lelei, e malulu ma e le mautonu. E le tatau ona faʻafefeteina le palapala ile fugalaʻau, faʻalauteleina, ma o le a fuga tele le toto. Kosmey maualuga mai i le 1 i le 1.2 mita ma le laʻau e teuteuina tele. Florists e ola, pe, sili atu le saʻo, galulue faatasi ma ituaiga meaola e lua-o le sulfur cosmos and cosima cosmetic. O le Cosmea lua-feathered e papaʻe, piniki ma karmazinovoy. O le ufiufi auro o auro ma moli.

E lūlūina fatu i le palapala pe a vevela le palapala (e mafai ma totogo). O le mamao i le va o laau e 20-30 cm. E fuga i le 45-50 aso ma fuga i le kiona. E selesele fatu pe a liu enaena.


© Carl E Lewis

Clove

O se tasi o laau sili ona lauiloa ua ola i totonu o le togalaau. Faatasi ai ma taulaga o loʻo i ai faʻasalalauga ma faʻasalalauga, o nisi o loʻo faʻatupulaʻia e avea ma tausaga taʻitasi. Mo taumafanafana e aofia ai paluga o togalaau ma pine a Saina. I totonu o le ogatotonu o le atunuu, e fuga mai le puaa i le faaiuga o Aokuso, e manaʻomia tele le vevela, o lea e totoina ai e le au faifaatoaga fugalaau ni pulou Saina, pe sili atu foi, o Neddevig cloves. Laʻau maualuga mai 20-30 cm, o le lanu e mausali pe lua-leo.

O se mea faʻapitoa tele ma le malulu, e le gafatia le susu tele.

Ina ia totogo le laau i le amataga o le taumafanafana, e tatau ona toto fatu i Mati. Ona togi ai lea o laau.


© knguyenpvn

I le ogatotonu o Mei, ua totōina totō i le eleele i se mamao e 20 cm i le va o laau totō, i luga o se laufanua lanu, ua faʻafefiloi ma fugalaʻau. O laau totő na ola i totonu o pusa paʻu e aʻafia lelei aʻa. O fagalaʻau e fafagaina i fugalaʻau faʻapitoa, faʻamalo le palapala, aveese vao.

Tausaga taʻitasi i le "Botany"

O mea lelei

Manatua-e leai-leai

O laau ia e sili ona matagofie fugalaau i le tausaga lona lua talu ona lulu fatu. O nisi o nei laau totino o ni meaʻai, ae i lalo o tuutuuga o le No-Black Earth Region ua tupu aʻe i latou e pei o mea lelei, talu mai le tausaga lona tolu e masani ona latou mafatia tele mai gutu. Fugalaau e sili atu le leaga (laitiiti, e le o malamalama). Afai e vave totoina fatu o nei laau toto, ona latou fuga mai lea i lenei tausaga.

O fualaau aina e fuga i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

Pansies

Pansies, poʻo le viola, violet Vitrocca. O se faʻalavelave faʻalavelave lea e tolu lanu violē, viole musa, lali violē ma lanu samasama na auai.

O mata o pansies e le faʻaleagaina. Latou te fuga lelei pe a faʻafefeteina manua ma palu i totonu o le palapala. O nei laau o le malu puipuia, latou te le fefefe i le malulu, na o sina mea itiiti latou te ufitia ai mo le taumalulu. Ole maualuga o le susu e le talia lelei, i le vevela ma le vevela vevela o fugalaau e laʻititi, fuga lauulu. E pei o le tele o meaʻai, i le tolu tausaga, e tele laau e mate pe leai foi a latou mea teuteu.

O pansies o loʻo faʻalauteleina e fatu ma 'oti. Ina ia totogo laau i le tausaga muamua, o fatu e totoina ia Mati - Aperila. Ia Me, totoina i fanua tatala. Ina ia totogo laau i le tausaga lona lua i le tautotogo, o fatu e totoina i se nofoaga tumau i le eleele i le amataga o Iulai. O fualaau e le tatau ona mafiafia.

I le taumafanafana, ma le le lava o le susu, o vai e faʻafeinuina, vela, faʻamalo ma fafagaina ile mullein diluted.


© chätzle

Bell

Laʻau 60-90 cm le maualuga O fugalaau e paʻepaʻe, lilac, piniki, lanumoana, violē. Latou te fiafia i eleele lafulemu lea e faaopoopo ai le lime. O fatu e totoina i luga o mauga. Afai e te toto vave, ona latou fuga i le tausaga e tasi. O le masina pe a uma le luluina, e totogo mai ai laau i se mamao e 5 cm mai le tasi. I le taufaʻaiuga o Aokuso, faʻaliliuina i se nofoaga tumau ma se nofoaga e 40 X 40 cm.

E mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o vao ma aʻa.


© Kpjas

Mallow

Mallow, poʻo le faʻavae-aʻe, o se laau umi (e oʻo i le 2 m), faʻatasi ai ma lapopoa tetele, lua-lua-fulu ma fugalaau faʻalua. Valivali - paepae, piniki, mumu, viole, uliuli, samasama. O fugalaau o loʻo i luga o se ponaivi puaʻa umi. E amata ona fuga mai ia Iuni seia oo i le tau o le autumn.
Mallow fuga toto i luga o eleele lelei. Latou te fafagaina laau (paʻu manu) i le amataga o le fuga.

Faʻapenaina e fatu. I le vave totoina, latou te fuga i le tausaga muamua. E masani ona toto fatu i le tautoulu, ma totoina laau i le tautotogo i se mamao e 40-60 cm mai le tasi.


© i pastel

Daisy

Laʻau maualuga mai le 10 i le 30 cm. O fugalaau e paʻepaʻe, mumu, piniki. Latou te fuga mai ia Aperila ia Iuni, i taumafanafana timuga - seia oʻo ia Iulai, faʻafeiloaʻi le vaitau o le taumalulu, taofi laulaʻau ma pulupulu i le kiona. Faʻapenaina e fatu ma vaevaega o le vao. Ae sili atu le malosi ma le tele o laau totō e totogo laau ola mai fatu.

E le fefefe le vao i le paolo, tupu lelei i luga o soʻo se eleele, ae tali lelei i le faʻaaogaina o fugalaʻau. Fesiitai le totoina i soo se taimi.

Laititi fatu e laiti tele, o lea ua ufiufiina ai i latou i se fasi manifinifi o le fanua ua faʻataina po o le peat. Ma o le eleele e le malogo, e tatau ona ufiufi lau laau. O le eleele e tatau ona matala ma lelei. Ia Aokuso - Setema, e mafai ona totō laau i se nofoaga tumau i se mamao e 20 cm mai le tasi. I lenei tulaga, o le a totogo laau i le tausaga a sau.


© Morgaine

Mo tupu e ola i le tautoulu, e tatau ona toto fatu i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. Latou te mautinoa o le palapala e masani ona tatala, ma o laau toto e faʻafefe lelei. E mafai ona fafagaina laʻau i le 1-2 taimi faatasi ai ma fugalaʻau.

Mea e faaaogaina:

  • O le togalaau. Fualaau aina. Homestead: Toeitiiti o se encyclopedia mo amataga. T.I. Golovanova, G.P. Rudakov.