Fale taumafanafana

Auala e filifili ai le sili sili ona lelei o le saito ma pe mafai ona fai oe lava ia

O tagata popoto i totonu o le fanua o manu fefaʻatauaʻiga e finau e sili atu le tuʻuina atu o cereals i lafumanu i se mea ua nutimomoia. Saunia vave mea e faʻafefete ai mea taumafa vave fesoasoani i le faila o fatu. O lenei masini faʻaaoga e faigofie ona faʻaaogaina ona o le tele o le eletise e faʻaumatia. O le mea autu o le filifili lea o se faʻataʻitaʻiga aupito maualuga o le a tumau i le silia ma le tasi le tausaga.

Faitau e uiga i: garden chopper!

Le mataupu faavae a le tagata faipese

O le faʻaogaina o le faila o le saito e faʻavae i luga o le mataupu faavae a le kofe kofe. Ua sasaa le saito i totonu o le moa. E pasia le vaega faigaluega o loʻo faʻaaogaina ai. A maeʻa lena, o le oloa e alu i le vaega o galuega faatino. O le lelei o le gaioiga o le a faʻalagolago i le ituaiga o galuega galue. O filifiliga nei e mafai:

  1. Jaw. O le mamanu a le tagata e faia meaʻai e saunia ai le i ai o papatusi e lua. O se tasi oi latou e le tumau, ma o le lona lua e faia suiga o le rotation. O le saito ua nutimomoia i le taimi o le auala i le va o papatusi.
  2. Rotary. O le vaega galue o sea masini e aofia ai rotors ma hama ua faʻamau i latou.
  3. Conical. Pe a fesuisuiai fatu saito i totonu o se pusa.
  4. Folau. I totonu o le vaega galue, o loʻo faʻagasolo ai le faʻaogaina o hama i luga o tapu. I luga o aafiaga, latou te vaevaeina le saito.
  5. Lili. O le saito e nutimomoia pe a pasi atu i totonu o se auala.

Faʻalagolago i le ituaiga o fausaga ma le gasologa o le saoasaoa, o le vaega o le oloa ua maea ona suia. Ua faʻapipiʻi se siaki faʻapitoa i le pusa, lea e naʻo vaega o se vaega tele na te pasia. O nisi faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e fetuunai le tikeri o le tuʻimomomo.

Le tele o faʻataʻitaʻiga masani

A e faʻatau se fatu falaoamata maeʻa mo le faʻaaogaina o le fale, e tatau ona e gauai atu i ona uiga faʻapitoa: malosiaga, gaosiga, fua. O se tasi o faʻataʻitaʻiga lauiloa o:

  1. Piggy. Ua faia le masini i Rusia. Vave vave ma lelei le faiga o le buckwheat, o le saito, o le rai, sana, legumes ma isi meaʻai. O elemene fausaga uʻamea e ufiufi i paʻu paʻu, e puipuia ai le faaleagaina. Ole vaega ole vaega i fafo e 5 mm. E mafai ona gaosia e le tagata e gaosi falaoamata fatuga i le 300 kilokalama o saito i le itula. O le suauʻu na maua mai mo le 10 kilokalama o mea gaosi. Moli afi 1.9 kW. O le lelei o lenei faʻataʻitaʻiga: o le mausali, laititi ma le mamafa, faʻatuatuaina ma le tumau, faigofie faigofie, faʻapea foʻi ma le mutaina o le afi.
  2. Grinder grain IZ-05M. O lenei faʻataʻitaʻiga ua faʻapipiʻiina ma se mita 800 Watt. Faafetai i lenei mea, e mafai ona gasolo seʻia oo i le 170 kilokalama o saito i le itula. E lava lenei mea mo se faatoaga e tusa ma le tele o ana lafu. O le mamafa o le fausaga e na o le 6 kilokalama, o lea e faigofie ai ona siitia mai le tasi nofoaga i le isi. O le aoina o le oloa na faʻaaluina o loʻo faʻatinoina i se pusa e le o aofia ai i totonu o le pusa. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻaaoga se pakete fagu faigofie. Ole lapisi o le karster receipts e 5 lita.
  3. Fugalaau selesele Farmer IZE-25M. Malosiaga afi - 1300 W, lea e mafai ai ona ausia le gaosia e oo i le 400 kilokalama i le itula. O sea ituaiga faʻataʻitaʻiga o le a avea ma fesoasoani i se tamai faatoaga tumaoti. O lona mamafa e na o le 7.3 kilokalama, lea e mafai ai e oe ona suia lona tulaga. Ua faʻapipiʻiina le iunite i luga o soʻo se pusa e talafeagai mo le aoina o saito ma se malosiaga e 12 i le 40 lita. Faʻatagaina oe e fetuunai le tikeri o le viliina.
  4. Fugalaau meaʻai TermMiks. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i le faʻaititia o le puleʻaga eletise Faatasi ai ma le malosiaga afi o le 500 kW, e lilo ai le 1.3 kW / h. Vaevaega o taavale i le 17,000 tpm. Faʻataga e gaosia le 500 kilokalama o oloa i le itula. E tuʻuina atu e le kamupanī se faʻamaoniga mo lana oloa mo se vaitaimi e 3 tausaga. O le tele o le masini e tusa ma le 10 kilokalama. E le pei o isi iunite, o loʻo i ai se faʻatagaina o le faʻaleleia o le sosolo - 35 pepa.
  5. Chopa grain Niva. O lona lelei o le mamafa ma le faʻaoga sese. O le masini e leai ni vaega faʻalavelave, faʻafetai i lenei mea o le toe faaleleia e mafai ona faʻatinoina e se tagata e le faʻapitoa. Faatasi ai ma vaivaiga, ua manatu le au atamamai e sili atu le mafiafia o le uʻamea, lea e faʻaaogaina e fatu ai se sosolo maua. E mafai ona iai nifo i luga pe a taulimaina ma le le faʻaeteete. O le malosiaga o le afi o le 1.5 kW e mafai ai ona e gaosia i le 250 kilokalama o le oloa.
  6. Grinder of grain Electromash. Moli afi 1.9 kg. O le masini e mafai ai ona e gasolo atu i le 400 kilokalama o saito i le itula. E mafai ona galue pea e oo i le 6 itula. O le mamanu e faigofie ma faʻatuatuaina, e le manaʻomia se tausiga faapitoa.

A filifilia se faʻataʻitaʻiga faapitoa, ia gauai atu i le faatinoga. O le tele o lau faatoaga, o le sili atu ona malosi o le a e manaʻomia se faʻaopoopoga. Afai e laʻititi le faitau aofaʻi, ona le tatau lea ona e solomuli.

I le taimi o le faʻatau, siaki se pepa faʻataonia. A aunoa ma lea, o le a le mafai ona tuʻuina atu le falaoamata o le saito mo le toe faʻafouina.

E faʻapefea ona e faia se falaoamata saito i ou lava lima?

Afai e te le manaʻomia le ulaina o se aofaiga tele o meaʻai masani i aso uma, e mafai ona e faia se suʻi fatu i ou lava lima. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i nei faatonuga:

  1. Saunia se laupepa o le plywood ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 10 mm. Faʻamau le uila i luga ina ia mafai ona ufiufi lona ufiufi i luga o le 'ie ma faʻafefeteina le tele o senitimita.
  2. I le pito o le paʻu, faʻapipiʻi le 'apa o loʻo faʻaaogāina i le meafaigaluega malosi. O lona telē e tatau ona 15 * 210. Faʻasaʻo le itu i le itu o le suiga.
  3. Mo le faia o le potu faigaluega, ia taʻavale se laupepa uʻamea ina ia maua ai se paʻu ma se limite o le 220 mm. O le maualuga e le tatau ona sili atu i le 40 cm. Faʻasaga le pito o le taunuuga e oʻo i fafo i le lautele o le 10 mm. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻapipiʻi atu i le suauʻu.
  4. Ina ia faia se sieve, faʻaaoga se manoa i le tele o le mesh manaʻomia.
  5. E mafai ona i ai se faʻasolosolo poʻo se foliga o le foga fafaga. O loʻo faʻatauina i le tumutumu o le fausaga ina ia ulu fua le saito i le vaega galue.
  6. I le avea ai o se pusa mo le aoina o otaota, e mafai ona e faʻaaoga se pakete lapoa.

O le kulupu o le saito e faigofie tele ona faʻaaogaina le tele o mea e faʻafaigofieina ai le ola o le faatoʻaga. I le filifilia o le faʻataʻitaʻiga lelei, e mafai ona e saunia se tele o fafaga i minute.