Laʻau

O le tulaga tulaga ese o le apricot kernels, oa latou faamanuiaga ma le afaina i le tino o le tagata

Fualaau suamalie - o le faʻamatalaga lea e masani ona maua e ala i apricot kernels, o faʻamanuiaga ma faʻaleagaga e le amanaiaina. O le toatele e le o iloa pe faapefea ona maua i le vailaau vailaau togafitiga, o le cosmetology ma le kuka. O le a se mea faapitoa e uiga i fatu apricot ma pe faapefea ona sili ona latou faʻaogaina?

Tagai foi i le tusiga: o se fua suamalie mo fualaau apricot jam.

Le tuufaatasiga o kernels apricot

O ponaivi e aofia ai:

  • vitamini (B17, PP);
  • minerale (iron, potassium, phosphorus, calcium, magnesium);
  • hydrocyanic acid;
  • 0 g o le porotini, 27.7 g gaʻo, 56.3 g o carbohydrates (fuafua i le 100 g o fatu).

Aʻo tautala e uiga i aogā ma faʻamaʻaloga o fatu apricot, e le mafai e le tasi ona taʻua le suauʻu na faia i luga o latou faʻavae. E le gata i lea, o fatu o nisi ituaiga e aofia ai le 70% o suauu gaosi. O lenei oloa, i le isi itu, e tamaoaiga i:

  • gaʻo gaʻo (linoleic, palmitic, oleic);
  • phospholipids;
  • vitamini (A, C, B, F);
  • tocopherols.

O le kalori o loʻo i ai apricot kernels e 440 kcal mo le 100 g o oloa. O le mea lea, e masani ona fautuaina mo tagata taʻaalo e faʻamalosia le tele.

Apricot fatu: mea aoga ma faʻalavelave

O le fatu o le fatu apricot, lea o loo natia i tua o le atigi, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o fualaau taua ma ei ai lona uiga uiga ese, ae le o le ita. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le fatu apricot e le o iloa e le tele o tagata. E tatau ona amata i meatotino lelei. Muamua, o le apricot kernel o se natura masani anthelmintic ma antiparasitic. O loʻo i ai foʻi mea e aʻafia ai le fatu cardiovascular system.

O le i ai o le vaitamini B17 e liua ai le fatu apricot i ni "killers" masani o laulaau kanesa. O le vailaʻau ua taʻua o loʻo i ai le cyanide, lea e fesoasoani i le faʻamaogaina o sela o le kanesa.

O le oona o le ponaivi, o le tele o vitamini B17 i lona tuufaatasiga.

E taua tele le iloa o mea aoga ma le faʻasaʻoina o fatu apricot. Aemaise lava, o apricot kernels aofia ai le hydrocyanic acid, lea i le tele o mea e avea ma se mea oona. O le oona malosi e taʻu mai ai le maualuga o le faʻamaʻi oona. O le mafuaaga o le tofo oona o le amygdalin o se punavai o le hydrocyanic acid. O le mea lea, o le faʻaaogaina le faʻaaogaina o fatu apricot e mafai ona mafua ai le oona. O le faafitauli e mafua ai le mauaina o le 20-40 g o le oloa.

O le afaina o fatu e faaitiitia pe a fai e muamua ona kuka pe faʻagogo i totonu o le ogaumu. I lalo o le aafiaga o le vevela maualuga o mea leaga o le a faaleagaina.

E mafai ona lamatia ia kernels matua apricot. O le mea moni o le faʻataunuʻuina o mea e faʻalauteleina i luga o le taimi. O le mea lea, o le aveina oi latou e le fautuaina.

Apricot kernels ua solia i:

  • maʻi maʻisuka;
  • ate o le ate;
  • faafitauli o le thyroid;
  • maʻitaga.

Faailoga o mea oona e masani ona tupu i totonu o le 5 itula talu ona ave le oloa. O le tele o faʻamaoniga e mafai ona faʻaalia ai le oona. Muamua lava, o le: faʻamalosivale, vevela, leisa ma le gaogao i totonu o le manava. I tulaga ogaoga, o le faʻavevesi, faʻanoanoa, poʻo le tupu mai o le fatu o le fatu vaivai e mafai.

Faʻaaogaina o apricot kernels

Fomaʻi. O le apricot o le suauu o le fatu o le faavae o le tele o vailaau. O ponaivi ia i latou lava e foliga mai o le "chemotherapy." Ae e taua le iloa le auala e ave ai fatu apricot mo le kanesa. Cyanide, lea o loʻo i totonu o le siaki, i nai tootoo e faʻaleagaina ai siama o le kanesa, ae o sene maloloina e amata ona pagatia mai se numera tele.

E leai se sili atu nai lo nai kernels e mafai ona faʻapalaina i le aso. E sili ona faaopoopoina a latou meaʻai i lau fua e sili ona e fiafia i ai.

Apricot kernels kernels e peiseai o le lauti e faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi. E aoga foi mo le bronchitis ma maʻi maualuga o le gasegase maualuga. O le maualuga o le kalori o loʻo i ai apricot kernels ua mafai ai ona matou fautuaina i latou o se meaʻai faaopoopo mo le malosi o le tino.

O le suauu apricot e masani ona faʻaaoga i le cosmetology. O mea o loʻo aofia ai i totonu o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le paʻu, faʻaitiitia ai le faʻagasologa o le mago ma faʻaleleia le tulaga o fao ma lauulu.

Kuka E mafai ona ou 'ai fatu apricot? O le tali, ioe, o le ioe. E le gata i lea, o le apricot kernels e masani lava ona faʻaaogaina e tagata faʻapipiʻi mo le sauniuni o goli, caramel, sweets, yogurts, creams, ice cream, waffles ma pusa eseese. O fatu o nisi ituaiga o apricots e faʻaaogaina e fai ma sui o aluni.

O fai togafiti poto ua fautua mai le faaopoopoina o fatu apricot apolot e compotes, jams, pastries ma ice cream. E tuʻuina atu ai i le ipu se 'apricot hue.

O aʻafiaga ma penefiti o apricot kernels e fesoʻotaʻi vavalalata ma le soifua maloloina o se tagata faapitoa. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina lenei oloa, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi.

Vaʻai foi i le tusiga: o faʻamanuiaga o cherries mo le tino o le tagata!