Fugalaau

O le totōina o 'au o ituaiga eseese ma tausia i totonu o le eleele avanoa o le a maua ai ni faʻamanuiaga lelei

E taʻitasi e taʻitasi se togalaau togalaau e fai ma mea matagofie ma tulaga ese. E mafai e tagata talimalo ona fesoasoani i lenei mea, tulaʻi ma tausi i le avanoa e leʻo manaʻomia ai ni tomai ma ni tomai faʻapitoa. O lenei laau toto ua manatu e le lelei. E mafai foi ona ola lelei i le paolo ma nofoaga la. O ona laupepa e toso ese-lau-lau e aumaia ai le tulaga ese i soo se fugalaau fugalaau. Ina ia mafai e laau ona atiina ae ma fiafia le mata, e tatau ona mulimuli i ni nai fautuaga faigofie.

E faapefea ona toto se fale talimalo?

O se matafaioi autu i le malosi o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o se laau e taʻalo i le sao o le totoina. I lenei tulaga, e tele mea taua e tatau ona amanaia:

  1. Le nofoaga o le talimalo.
  2. Soga eleele.
  3. Tulafono faʻavae.

Faʻatasi na o nei mea uma o loʻo aʻafia i ai o le a mafai ona toto se laau ina ia fiafia ai tagata e umia mo le silia ma le tasi le tausaga. Ina ia fatuina se togalaau matagofie, e tatau ona amanaia e eseese ituaiga o tagata talimalo e mafai ona ola i auala eseese. O le mea lea, aʻo leʻi tulaʻi atu, ia mautinoa ia e faamasani i foliga o le ituaiga ua e filifilia.

Filifilia le nofoaga sili

O le faʻaleleia o 'au i le tautotogo i le eleele e faʻatagaina i le pogisa ma le la. O lenei mea e tele lava ina fuafuaina e le ituaiga laau toto. O le tulafono autu i lenei mataupu e le o le totoina o 'au i lalo o le malu o palealii o laau. I se nofoaga faapea, latou te le toe ola ae leiloa le lanu o laulaau. E mafai ona e filifilia se 'upega tafaʻilagi e faavae i le lanu:

  1. O laau totő ma laʻau uliuli e sili ona lelei e totō i tafatafa o apu, pela poʻo isi laau ma se pale itiiti.
  2. Afai ei ai ni lanu auro po o le paʻepaʻe i le lanu o le lau laulau, ona tatau lea ona i ai i le itu i sasae i lalo ifo o lalo. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, atonu o le a leiloa a latou mea teuteu.

A uma ona e filifili i le filifiliga o se nofoaga mo le tulaueleele, e tatau ona faʻamamaina palapala ma eli luga. Taumafai e faʻaumatia uma vao vao o le a aveesea ai meaʻai.

O loʻo faʻapitoa le faʻaleleia o nofoaga i Siberia i totonu o le eleele. I isi itulagi, e faʻatagaina foi le tau faʻaleleia.

Faʻaleleia eleele

E le o faʻamalosia e le au malo le lelei o le palapala. Mo le atinaʻeina atoatoa, latou te manaʻomia se mea itiiti o meaʻai. Afai e maua le oneone i totonu o le palapala, o le a manaomia se vaega itiiti o le peʻa. O le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le taofiofia o masima ma minerale.

Afai e le lelei le eleele, o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi e talafeagai. I aso nei, o le tele o vailaʻau faʻapitoa e faʻatau atu. A faʻaaogaina, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma e le sili atu i le metotia.

Faʻavae tulafono faʻavae

O le metotia o le totoina ma le tausia o 'au i le malae vaʻalele o le a faʻalagolago foi i le ituaiga o mea toto. E sili ona lelei le filifiliina o faʻalapotopotoga ma se aʻa aʻa. Ua lava lea e teu ese ai i fafo mai le koneteina e aunoa ma le faaleagaina o le rhizome ma tuu i totonu o se pu na saunia muamua.

O aʻafiaga faʻatasi ma aʻa faʻamau e sili atu le leaga. Pe a filifilia se mea e totoina, e tatau ona e siaki ma le faaeteete le aʻa. E tatau ona ola, e aunoa ma ni faailoga o le pala. A uma ona totoina se tagata talimalo i totonu o le lua, ona faʻafeinu lea. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e tuʻuina le laau ina ia sili atu i luga le eleele.

Tulafono faʻavae tausi

O 'au o loʻo totōina ma tausia i nofoaga tatala e manaʻomia le tausiga. O le a aofia ai le mulimuli i fautuaga faigofie:

  1. Aʻo leʻi totoina oe faʻapipiʻi le faʻapalaina i le eleele, ona mafai loa lea ona lafoaʻi le laei mo le tolu tausaga.
  2. I masina o le taumafanafana, e faʻaauau ona faʻaauau le vai e pei o le faʻamamaina o le kulimi. I le tautoulu, ou te faaitiitia le faafia ona fafaga. E tatau ona sasaa le vai i lalo o aʻa, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau.
  3. E tatau ona totogia muamua le totogia pe a uma ona totoina ile sauniuni mo le taumalulu. Ma o le laau e le malolo, e mulumuluina i le fesoasoani o salu uamea, peʻa pe humus. Ina ia puipuia laulaau talavou mai le aina o slugs i le amataga o le tautotogo, faaopoopo le pefu tapaa i le mulch. Laʻau mo le taumalulu e sili atu ona lelei le taina ma ufiufi le vao i mea e le o lalagaina.
  4. Faʻaauau le faʻaleleia o tausiga lelei, e tatau ona vavae ese taimi. Ina ia faia lenei mea, latou teliina ma tipiina ma le faaeteete le rhizome i nisi o vaega, ua totoina ese.
  5. A maeʻa ona toto, e faʻamamaina le fale o ponaivi. O lenei mea o le a fesoasoani ia te ia e faaopoopo ai le malosi mo le taumalulu.

O le faʻaleleia o se 'au i nofoaga tatala i Urals ma isi itulagi faʻatasi ai ma se fesuiaiga o le tau e manaʻomia ai le mataʻituina o eleele. E na o le taimi lava e faʻamago ai le masini e mafai ai ona faʻatau. A leai, e ono pala le aʻa.

Maʻi ma meaʻai

O se itu taua i le mataupu o le totōina ma le tausia o 'au i le malae vaʻaia o le tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O faafitauli sili ona taatele o:

  1. Phyllosticosis o se faʻamaʻi faʻaleagaina. E faʻaalia lava ia i foliga o laulaau i lau o se lanu uliuli. O laʻau leaga e tatau ona faʻaumatia ma faʻasalalauina i sauniuniga faʻapitoa i le vave e mafai ai.
  2. Botritis. Faatasi ai ma lenei faamai, o le a vave lava ona vele lau ma paʻu ese. E mafai ona e taulimaina na o le fesoasoani a vailaʻau.
  3. Faaleagaina o togalaau. O nei iniseti ua taʻua o meaola faalafua o loʻo aʻafia ai. Ina ia tetee atu ia i latou, o fualaau faasaina foi e faaaoga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona aoina mai slugs e le lima ma faʻaumatia.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a tuputupu ae le tagata talimalo ma atiae vave. O le a avea ma se matagofie matagofie o soo se togalaau.