Laʻau

Lafoaia o togafiti ma le tausiga i nofoaga faʻatoʻaga Faʻailoga Photo i le faʻasologa o laufanua

Mosythia togavao ma fuga samasama Auala e faʻaleleia ma ufiufi ai mosythia ata

Toto se laau e le masani ai (o nisi taimi o se laau) e taʻua o Forsythia. Mai le Latin Forsythia, o le lalelei e taua foi o Forsythia. I fafo atu, o se laau totō teuteu teuteu ma fugalaau lanu mumu samasama. I le tautotogo, ua ufitia i se ao auro o mea manogi leaga.

O le laau e faʻatusatusa i le tele, ae mafai ona oʻo i le maualuga o le 3 mita, e faʻatatau i le ituaiga. Fugalaau fugalaau e fuga mai i le amataga o le tautotogo ma fiafia i mata mo le toeitiiti atoa le masina. I Europa, o le lalelei o loʻo maua i soo se mea, o se vaega taua o mamanu o le taulaga. E aoga le gauai atu i ai ma a tatou fai togalaau.

Mosythia tulaga tuputupu aʻe

O le vao e matua le lelei lava, ae o le a tatau lava ona e matauina ni tulaga se tele:

  • Mosythia e fiafia i le la, ae e mafai foi ona faapaleni le paolo.
  • O le eleele e maua ai se tali manino, e fautuaina le suamalie ole suauʻu poʻo le falaoamata o le dolomite.
  • Ina ia maua le maualuga o le teuteuina o lou laufanua ma le auai o Forsythia, laau i tafatafa o le vaomatua po o isi mea e maualalo le tuputupu ae.
  • Ia manatua o le taimi o le tautoulu, o laʻau Forsythia lanu violē-violet poʻo auro, lea e mafai foi ona faʻaaoga lelei i lau togalaau.
  • E sili le filifilia o se nofoaga puipuia mai matagi malosi.
  • E manaʻomia le mulipaluina o le eleele ma se apa o nila poʻo isi meaola mulching.

O afea ma le auala e toto ai Forsythia

Mosythia ata pueina o ata

E tatau ona totō pe faʻapipiʻi le gasegase i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo, pe a leai se mea e mafai ai le po. E taua tele i le laau i le taimi o le totogo o le autumn ona maua le taimi e aʻafia ai aʻo leʻi oʻo i le taimi o le taotoga ma amata ai le taumalulu.

  • O se lua ua saunia mo le totoina, e sili atu nai lo le tele o aʻa o le fatuina na faatauina. E masani lava o se lua i le limitefulu pe tusa o le 60 cm ma le loloto o le afa mita.
  • O le mamao i le va o vao Forsythia e le itiiti ifo i le 1.5 mita.
  • Afai ei ai se avanoa e lolovaia ai i le nofoaga ua filifilia i le suavai suamalie, fai se alavai: o le lua e loloto ona loloto ma faataatia i luga i lalo o sima piliki, maʻila, tamai maa, ma luga mai oneone ma togalaau.
  • I le taimi o le totogoina o le autumn, e tatau ona malupuipuia le malulu mo le taumalulu faatasi ai ma se laumei mafiafia o laulaau pau po o vaomago (30-40 cm). O le a mafai foi ona muamua le vevela o eleele i totonu o le eleele lata ane, ae i le tautotogo e tatau ona aveese le fale ina ia leai ni vypryali aʻa.

O vaiaso muamua e lua Mosythia e masani ona faʻasūlūina ao faʻapala le palapala i totonu o pupu. Ae o le maelega tele e le aoga: o le sasaa o le laau e leaga.

E faʻapefea ona tausia le faʻamalosi

O mea uma e fiafia i ai tagata Forsythia o lo latou faʻalelei. E masani lava, o le vaʻavaʻai ua lava tele mo le vao. E naʻo tulaga o le vevela o le vevela o le a manaomia e le fale le fesoasoani, o nisi taimi e sasaa ai se pakete vai i lalo o laau taʻitasi.

E faapitoa lava le faʻaogaina o togalaau e mafai ona tausia togafitiga o Forsythia e ala i le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina i le tautoulu: solo palapasi poʻo humus, faʻasalalau i le fogaeleele ma le 10-20 cm, o le a avea ma fale lelei mo le taumalulu, o se punavai o meaʻai mo le atinaʻe i le vaitau o le a oʻo mai. I le tautotogo, e mafai ona e fafagaina fualaʻau ma fualaʻau-o loʻo i ai mineral fertilizers e faʻamalosia ai le fuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, natroamofoskoy (o se sipuni tele i totonu o se pakete vai, o le tafe o 1-2 lita o fofo i lalo o le vao). I le faaiuga o le fugalaau, o le laeiina o Kemira-lux poo le gaosia o le potassium e manaomia e tusa ai ma faatonuga. O lenei mea o le a fesoasoani i le saunia o le laau mo le vaitau o le tupu aʻe ma le taumalulu.

Malosiaga faigata o le taumalulu

E sili ona lelei le atiaʻe ovoid mosytia i le totonugalemu o Rusia; o le faigata o le taumalulu e maualuga atu nai lo le tau. O sea lalelei e ola e ui lava i tulaga o le Urals ma Siberia, ae ui i lea, e manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu.

Faʻaleleia le faʻasolosolo e ala i le tipi

Faʻaleleia faʻamalosi e ala i le tipiina o ata

O laulaau lanu meamata e tele lava ina faʻaaogaina: i le masina o Iuni o laʻau lanumeamata lanumeamata 10-15 cm le umi e tipi ma totō i ipu inu palapala, faʻapipiʻi i sachets poʻo faʻamalama ipu malamalama i luga.

A o lei totoina, e fautuaina e taofi le vavaeina mo se aso i se fofo o le heteroauxin poo le aʻa, lea e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa. A maeʻa pe a ma le masina ma le afa, o le a tuʻuina mai e le tipi ni mama fou, lea o le a avea ma faʻamaoniga o aʻa. Ia Setema, e mafai ona totoina i le eleele, ma aʻo leʻi oʻo i le mafanafana, mafanafana ma se laulau ma le lau paʻu mo se taumalulu manuia.

E mafai ona e tipiina i lalo o le masina o Oketopa ma faʻalauteleina saʻo i le togalaau, ma tuʻu ai i le taumalulu mo se malutaga. I le tautotogo, e aveeseina fale, ma vave vave ona faʻasaoina ni taameni laiti. E oʻo i le autumn, o le a saunia ia laau mo le totoina i se nofoaga tumau.

O le a faʻamatalaina le vitio e uiga i le faʻaleleia o le gasegase e ala ile tipi i le fale:

Faʻaleleia le faʻamalosia e ala i le tuʻuina atu

Alalaʻau, lūlūina ma faʻapipiʻi i le eleele, faʻapipiʻi tanumia, vave ona maua aʻa i le tuʻugamau. aemaise lava pe afai e te faia se mea itiiti o le cortex i luga o le site o le tutui. E mafai ona e faia ni laiga e toetoe lava o le vaitau mafanafana uma, e amata mai i le tautotogo ma faʻauʻu i le autumn. I le tausaga, o le ae mauaina se fatuga lelei e mafai ona vavae ese mai le vao vao ma totō i le mea e te manaʻomia.

Trimming ma le faamalosia

Mosythia e toleni teuteuina, ae e le tatau ona e faʻaleagaina. O vao laiti e naʻo le teuteuina lelei, aveeseina faʻamaisa, mago ma maʻi mama. Na o le 3-4th tausaga, e mafai ai ona e amata faia le teuteuga, tuʻuina atu i le togavao foliga manaʻomia: mea faʻapitoa poʻo faʻafaʻamau. Manatua e mafai ona e tipiina le silia ma le tolu o le uumi o lala, o lea e faaauau pea ona fuga mai Forsythia. O le tipiina i le 6 cm i pito o paranesi, e te le maua ai se lamatiaga ma e mafai ona e faʻataʻitaʻiina ma le saogalemu.

Afai ua matua le togavao, e mafai ona toe faafouina e le teuteuina o fualaau, tuu ai na o le tolu o le umi o lala. O lenei mea e faʻaolaina ai le tuputupu ae malosi o lālā talavou. Ae o sea taotoga e mafai ona faia e sili atu ma le tasi i le tolu i le fa tausaga.

O afea e faʻapipiʻu ai?

O le teuteuina lelei o le gasegase masani e masani lava ona faia i le tautotogo, ma le fufusi - i le tautoulu po o le tau mafanafana, pe a uma ona fuga.

Iniseti pests ma faʻamaʻi

Mosythia e matua gasegase ma aʻafia e meaola faalafua. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea le lamatiaga.

  • O foliga vaaia o lanu enaena i laulaʻau o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o moniliosis. O le teuteuina mama o vaega uma e aʻafia ma togafitiga o le vao ma le fungicide o le a manaʻomia.
  • O foliga mai o nematodes ua iloa e le mea moni o le togavao ua muta ona tupu ma ua mou. Manaomia togafiti togafitiga eleele.
  • Afai o le vao e amata ona faanatinati, ia togafitia ma le faanatinati i le lima pasene o le fofo o le baseazole.
  • Afai e te matauina faailoga o le pala, vave ona salalau, o le faailoga lea o le faaleagaina o le telefoni. O le a le aoga le faʻaolaina o le faʻamaʻi maʻi, e tatau ona eliina ma susunuina i se taimi vave lava ina ia le salalau le faʻamaʻi i laau lata ane.

Forsythia Autumn Saunia mo Winter

O tamaʻi vao e mafai ona malolo, o lea aua nei soona paie e ufiufi ai i latou, fafagu le eleele ma moe i lau. O lala e tatau ona punou ma faapipii i le eleele, ufiufi i lala paʻu. I le taumalulu, e lelei le mafanafana i luga o le kiona. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona aveese le fale, e tatau ona faasao lala mai lala lala. E taua tele le faia o lenei mea i le taimi (ao lei tafe le suavai), ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le taamilosaga masani o le atinaʻeina o faʻatoʻaga. O vao matutua e le punou i le eleele, ae o le malupuipuia o aʻa e manaʻomia pea.

Faʻaleleia i le faʻasologa o le laufanua

Faʻamalosia i le ata ata ata

E masani ona totoina faʻamalosi faʻatasi ma faʻalaʻau: conifers, boxwood, periwinkle, holly, etc. Faʻafefe i le amataga o le tautotogo, o le vaomatua e foliga mataʻutia i se tala o le lauusiusi.

Mosythia togavao ma tausi Photo ma fugalaau

E mafai ona e totoina vao mutia i lalo o le togafiti, lea o le a avea ma se tulaga matagofie mo fugalaau auro o le vao. Ma i le isi itu e momotu se moega fugalaau ma primroses poo daffodils e iloa e tagata uma.

Auala e toto ai le Forsythia Bagryannik ma le photo Forsythia

Mosythia e totoina i tafatafa o le Canadian taronberry, o le faʻapena faʻatasi e foliga matagofie: o lanu violē lanu violē ma lanu samasama e fausia ai se tuufaatasiga sili.

Forsythia Hedgerow Photo