Laʻau

Ariocarpus fale tausi eleele faʻafefe faʻafefe faʻafefe

O Ariocarpus o se vaega masani o le aiga o Cactus. O nei laau laʻau vaivai e maualalo lauulu lauulu o le lanu uliuli po o le enaena. Laititi, e oʻo i le 12 cm le lautele, e ufiufi i le papillae, o loʻo i ai ni motu, ae o vao tuitui na o le pau lava, o lona uiga, o loʻo lafoaia.

O fugalaau e pei o le samasama e mafai ona samasama, lanu mumu pe sinasina, e oo i le 5 cm le lautele. O le faletusi masani o le itu i saute o Amerika i Matu. O le ituaiga o faamatalaga eseese e tusa ma le 10 ituaiga.

Ituaiga o Ariocarpus

Ariocarpus agave (Ariocarpus agavoides) ei ai le polo e pei o le polo. O le paʻu o le uʻu e lamolemole, e le o se mea e pala. O le papillae e mafiafia, mafolafola. Afai e te tilotilo i le cactus mai luga, o ona foliga e pei o se fetu. O fugalaau e lanu piniki le lanu, e tele.

Ua le malie Ariocarpus (Ariocarpus retusus) o le fana o lenei ituaiga e sili atu le telē nai lo le agave. O lona pito i luga e lilo i le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le enaena. Pyillaid papillae, fugalaau lanu piniki.

Faʻailoga faʻatoʻa (Ariocarpus fissuratus) e tusa ai ma le tele o lana fana e tutusa ma se maa e iai le lime. O le ogaumu e loloto i le eleele ma na o sina mea itiiti lava, o le itu vaaia e ufiufi i lauulu, ma foliga mai e sili atu le matagofie o le laau. O le mea moni o lenei mea o se laau, ae le o se maa, e te iloa ai le lanu violē lanu viole.

Ariocarpus matala (Ariocarpus furfuraceus) o se ituaiga lapoa tele e oo atu i le 10-13 cm le umi ma e sili atu i le 20 cm le lautele. E i ai le papillala tafatafa ma se mafolafola maualuga, lea na taua ai. Fugalaau o foliga lanu, lanu paʻepaʻe pe kulimi.

Ariocarpus vavalalata (Ariocarpus intermedius) o se laau faʻamafola, o lona pito i luga e toetoe lava o se maualuga ma le eleele. O le papillae e tele tele, e pei o lanu violē.

Ariocarpus Kochubey poʻo Kotzebue (Ariocarpus kotschoubeyanus) foliga manaia, teuteuina i fasi. Se fusi e pei o se fetu e faʻapipiʻi ai fugalaau lanu viole.

Ariocarpus Bravo (Ariocarpus bravoanus) ei ai sana pupuu puupuu ma se alualu i luma lemu. O le papillae e pogisa, palamole, laitiiti. O le pito i luga o le pipi e ufiufi i le paʻepaʻe paepae. Areola, o loʻo i luga o le pito o le papillae. O fugalaau e laʻititi, lanu piniki paʻu.

Lloyd's Ariocarpus (Ariocarpus lloydii), e pei o ona aiga, ei ai se pupu faataamilo, lea e faigofie ona fenumiai ma se maa. O fugalaau e piniki pe lanu viole.

Ariocarpus tolu tafatafa (Ariocarpus trigonus) e taua ona o le papillae sikuea. O fugalaau e samasama, e oʻo ile 5 cm le lautele.

Ariocarpus (Ariocarpus scapharostrus) o le tagata e ona le lanu matamata matala. E le o se mea e masani ai le papillae. Ua tumu le sinusina i paʻepaʻe paʻepaʻe, o fugalaau e piniki ma le lanu violē.

Ariocarpus tausia fale

Ariocarpus o se laau e le lelei, e tausia lea o le a le afaina ai faafitauli e oo lava i le amataina o faifaatoaga. O lenei cactus e manaʻomia se malamalama faʻasalalau pupula. I lenei tulaga, o itula o le ao e tatau ona le itiiti ifo i le 12 itula i le aso.

O le vevela o le galue i le taumafanafana e le tele sona sao. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia i le 12-15 ° C, ae le o lalo ifo o le 8 ° C, aua o lenei vevela e mate ai le laau.

Echinocereus o se sui foi o le aiga o Cactus, ua tupu ae pe a tuua i le fale e aunoa ma ni faafitauli, pe afai e te mulimuli i tulafono talafeagai. Fautuaga ma mea uma e te manaʻomia e faʻatupulaʻia ai se mea ola maloloina, e mafai ona e mauaina i lenei tusiga.

Ariocarpus eleele fefiloi

Mo le totoina o lenei aganuu, ua filifilia oneone eleele, lea e leai lava se humus, o nisi taimi latou te faʻaaogaina ai le oneone tele.

Ina ia puipuia mai le pala, o loʻo faʻafefiloi malala ma tamai pebbles poʻo piliki piliki i totonu o le meaʻai. E fautuaina e toto i totonu o se ipu omea, aua o le mea lea e mafua ai ona itiiti ifo faafitauli o le susu. O le pito i luga o le eleele e tatau foi ona faatumulia i tamai maa laiti.

Faʻasaina Ariocarpus

O le tataina o lenei suavai toetoe lava a le manaomia. E na o le taimi lava e maeʻa ai le eleele i totonu o le ulo. I le taimi o loʻo moe ai, e le faʻataunuʻuina le faʻavaivai.

Mo le faʻavaivai faʻaaogaina le faʻaaogaina o vai i le vevela o le potu. Faʻasaʻi saʻo i le eleele ina neʻi paʻu le vai i luga o le ata. O le pulupuluina foi o loʻo faʻasaina, aua e mafua ai le pala.

Fertilizer mo le ariocarpus

E faʻaaogaina fugalaau i ni nai taimi i le tausaga i le vaitau o le tuputupu ae. E sili ona lelei le faʻaaogaina o meaʻai mo le cacti ma le soʻo.

Ariocarpus totoina

Afai o le avanoa i totonu o le ulo e laʻititi, ona faʻaaogaina lea o se mea faʻapipiʻi. Ae e tatau ona e faʻalatalata atu ma le faʻaeteete, talu ai o le ariocarpus o loʻo i ai se miti malu.

Aʻo leʻi toe faʻaleleia, o le eleele ua mamago, ma o le faʻatinoga lava ia e faia faʻatasi ma se paʻu omea.

Fanau Ariocarpus

Faʻapenaina o se ariocarpus ile fale e maua ile fatu ma le faapipiiina. O auala uma e lua e faigata tele, o le mea lea o le tele lava o le ariocarpus e faʻatau i le lua tausaga.

O fatu e toto i le oneone oneone, lea e teuina sina susu. E tatau ona sili atu i le maualuga le 20 ° C. A oʻo i le 4 masina o le matutua, totogo ma le faʻaeteete ma tuu i totonu o se kati.

O le mea lea, o le cactus e tupu ile tausaga ma le afa, mulimuli ane e masani ona masani i tulaga o potu.

Vaʻavaʻai mo le faʻasalaga

O le tui e faia i luga o le isi cactus, e fai ma tulafono, Eriocereus usberti poʻo Myrtillocactus.

O mea e tui mo le tui e tatau ona tipiina i se mago, mama, maʻila poʻo le lau. A maeʻa le tui, e tatau foi ona ola le laau i totonu o se fale koli mo le toe lua tausaga.

Maʻi ma meaʻai

Ariocarpus e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma o lona aʻafiaga e mafai ona vave faʻaleleia mai mea leaga.

O le faafitauli ogaoga atonu o le ia palae aliali mai ma le tele o le suāsusu. Afai e pala le fuʻa, ona mafai lea ona tipi, ae afai e tupu i le aʻa, ona le mafai lea ona lavea le laau.