O le togalaau

Laʻau faʻatoʻateleina fualaʻau togafiti - Faʻailoa fafine

Fualaau Kupchikha ituaiga faʻamatalaga, ata, iloiloga o loʻo maua i luga o le Initaneti, toe faʻamaonia lona lauiloa ma le fausiaina. O lenei ituaiga meaola e foliga mai e lei leva ona leva. Ae e ui lava i lenei, ae na mafai ona ia faia se nofoaga talafeagai i isi ituaiga. Ona o le manogi manogi o vine ma le maualuga o le tofo, ua atili ai ona taumafai tagata o le taumafanafana e totoina i luga oa latou fuafuaga. O le iloa pe faapefea ona tupu saʻo saʻo o le a mafai ai ona e maua se seleselega tele i vaitau uma.

Faʻamatalaga o se ituaiga togavao vao Kupchikha

O se laau e ola i foliga o se vaomatua, lea e faia i luga o foliga. E oʻo atu i le 30 cm le maualuga. O lapisi lanu lapoa, e fai si laʻititi i totonu. O latou foliga o se mea manaia. O pito o laulaau e ufiufiina i le tele o cloves. E tolu vaega o ipu taʻitasi.

E faasaina le totoina o strawberries e latalata i pateta poo tamato. E mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi e pei o le tuai.

I le faagasologa o le tuputupu ae mai le vao o strawberries Kupchikha e tupu se tamai numera o antennae. E lanu mumu ma laʻititi le tele. O le eseʻesega o lenei ituaiga o le, e oʻo lava i le tausaga muamua o le olaga, e maua ai se seleselega lelei.

O le faifaatoaga o se vaitau o vaitau. E faʻatatau i le totoina o le nofoaga ma le eria, e mafai ona matauina muamua le seleselega i le amataga o Iuni. I le tausiga lelei, o vine e ola i le 6 cm le umi ma e tusa ma le 30 kalama.

Mai le tasi togavao e mafai ona e aoina le 0.5 kilokalama o le seleselega. O vine e umi, faʻalelei. O le tele o taimi, o fua e pei o foliga o se scapula. O luga ei ai la latou uila mumu ma se lanu viole. O le pulupulu e mumu, sina mea malie, e aunoa ma le suamalie.

Faʻamanuiaga o tagata faʻatau oloa

  • saogalemu tele le felauaiga;
  • atoatoa lelei ona teuina mo se taimi umi;
  • e le aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • o le togavao e gafatia lelei le lamala i taimi pupuu.

E tatau foi ona maitauina o le seleselega o lenei ituaiga e ola lelei i nofoaga e malulu. Bushes e gafatia lelei gase matuia ma faaumiumi.

Mealilo o le tuputupu aʻe o lenei ituaiga

O le fua o le vine strawberries Kupchiki e faalagolago i le totoina ma le tausiga. E le gata i lea, o le fuainumera o fualaau aina e aafia i le filifiliga o nofoaga ma eleele. O manatu autu ia e tatau ona mafaufauina ina ia maua ai le mea e manaʻo ai.

O le a tele ni vao pe a totō le laau i tafatafa o se pi po o se apu.

Fanua. O le nofoaga sili e ola ai o se eria e tele ai le la po o le malulu. Afai e te filifilia le filifiliga muamua, o fua o le a vave ona tupu, ae o le a le mafai ona latou tupu tetele nai lo le tele. Ina ia faia ni lapisi lapoa, e tatau ona toto i autafa o laau. E le fautuaina le totoina o se Faʻatauloa i nofoaga e le lelei le lele. O le eleele suamalie o le mafuaaga muamua lea o le oti laau.

Taimi faʻaleleia. O laina e mafai ona totoina laau toto i le taimi o le taumafanafana. O le mea taua, o le totogo e maua ai le taimi e faʻavae ai ao lei amataina le kiona muamua. Ae mo le faatauina mai o laau mai le faleoloa, e tatau ona totoina na o le tautotogo, pe a oʻo i le maualuga o le vevela o le ea i le ao ma le po.

Le palapala. O fualaau o le ituaiga Kupchikha e tatau ona totoina i na o le eleele ua saunia lelei. Aʻo le i faia le taualumaga, e tatau ona eli lelei le saite ma fufuluina i le humus. I le 1 m2E fautuaina e te faʻaaogaina i le 2 pakete o le faapalaga. Ina ia fufulu ese le eleele mai i sigi, e tatau ona e sasaa le eleele i se vaifofo o le paluga masani.

Saunia o laau. A o lei totoina le strawberries, e tatau ona togafitia le aʻa i se meafaigaluega e faatelevave ai le tuputupu ae. E le gata i lea, aʻo leʻi totoina, e fautuaina le tuʻuina o vao i le vai mo le 2-3 itula.

Faʻamasinoga E tatau ona totoina totō i lālā laiti 50 * 50 cm le lapopoa. E tatau ona faʻamalo lelei aʻa ma faataamilo i totonu o le nofoaga o le malologa. Mo fatuga mai se aʻa aʻa, e sili atu le faʻaogaina o le auala "faʻafefeteina".

Faatumu aʻa ina ia tumau pea laulaau ma le tuputupu ae i luga o le fogaeleele. O eleele pito i luga e tatau ona faʻapipiʻi lelei. O le vaega mulimuli o le faʻaleleia o laau.

Tutu strawberries cultivars Kupchikha i se tasi nofoaga e le sili atu ma le 4 tausaga i le laina. O tausaga taʻitasi e tele siama e faʻaputu i le eleele e aʻafia ai le aʻa. O le mea lea e mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga ma le oti o laau.

E manaʻomia le faʻatau i lalo o aʻa.

E tatau ona faia lenei mea ina ia le faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le lauulu enaena. I lalo o le togalaau e tasi, e fautuaina e sasaa atu i le lua lita o vai mama. E tatau ona faʻauluina le suavai i taimi uma e faʻamalie lelei ai le pito i luga o le meaʻai.

E le gata i lea, aua nei galo e uiga i ofu pito i luga. Mo lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaoga o urea poʻo isi togafitiga lautele.

O le faʻamatalaga o le vine strawberries Kupchikha, lea o loʻo faʻaalia i luga, o le a fesoasoani e faʻamautinoa o lenei ituaiga meaola e sili ona lelei. O le maualuga ma le tele o fua o fua e faʻamaonia ai lenei mea.