Laʻau

Scheffler - "aumai au lima"

O lau o le sefflers i se foliga uiga ese e pei o se lima ma tamatamailima vavalalata. I le tele o atunuu o le lalolagi, e taua foi le lafulu e avea o se "lala o le faamalu", talu ai o sea o ona lau e afua mai i le tasi itu, e pei o nila o se faamalu tatala. E mo le lelei o nei laʻau matagofie o loʻo faʻalauteleina ai le fofler i fale mautotogi tetele ma ofisa. I le fale, e sili atu le lemu o le tafaʻilaʻau nai lo le natura, ae mafai ona ausia le maualuga o le 2 mita.

Schefflera (Schefflera) - o se ituaiga o laau o le aiga o Araliaceae, e aofia ai le sili atu i le 590 ituaiga laau toto, vine ma laau. I totonu o aganuu, e tele ituaiga o laau maualalo e masani ona maua: Schefflera palmate (Schefflera digitata), Radiant shefflera (Schefflera actinophylla), Schefflera valu-leafed (Schefflera octophylla) ma le Schefflera arboreal (Schefflera arboricola).

Schefflera (Schefflera). © Penney Vernieri

Home Sheffle Care

Lulu: i le taumafanafana, e tatau ona teuina lelei le vevela mo lapisi faʻataʻitaʻi i totonu o le 20 tikeri. I le taimi lea, o se fagu o loʻo i ai se laau e sili ona tuʻuina i totonu o le ea fou - o se faletalimalo poʻo se terrace. I le taumalulu, o le vevela e tumau pea le itiiti ifo i le 12 tikeri. E le tatau ona i ai le faʻataʻitaʻiga i le lata ane o pitonuu faʻamafanafana tutotonu poʻo isi punaoa vevela.

Malamalama: mo fofili e manaʻomia ona e filifilia se susulu, ae aunoa ma ni ave tuusao o le la. Eseese o laʻau o loʻo i ai laʻau lanumeamata e le tupu i se mea e le lelei. O ituaiga eseese o le malamalama e manaʻomia atili. I le le lava o le malamalama, o laulaau o le shuffler e maua ai se paolo ua paʻu, ma faatasi ai ma lona tele, o lanu malamalama ua i luga o laulaau.

Scheffler woody, grade "Dazler" (Schefflera e faʻaolaina 'Dazzler'). © hopefulauthor

Faʻasa: i le taumafanafana, e tatau ona teuina le eletise i totonu o se fagu ma se shefflera ile taimi uma lava, ae ui i lea, ao aloese mai le faʻavaivai i vai i totonu o le ulo. I le taumalulu, o le suavai e gata. O le maualuga o le susu i le eleele o le mafuaʻaga lea e le gata mo aʻafiaga o aʻa, ae faʻapea foi mo le gau o lau.

Totogi: E manaʻomia e le Scheffler ona faʻaauau ona faʻaleleia i le vai, lea na faʻamautu muamua i le aso. O lenei faiga e sili ona taua pe afai o le taumaluluina o le laau e faia i totonu o potu e iai le maualuga o le vevela. O le ea malulu e mafua ai ona vele lau lau. Shefflera e mafai ona togafitia i le solo vai.

Schefflera (Schefflera albidobracteata 'Starshine'). © Jardin Boricua

Soo: E manaʻomia e le au leoleo le malamalama, sina palapala eleʻele, o le faʻafefiloi o laupapa, o le sod, humus, peat ma oneone, lea e maua i le tutusa tutusa, e talafeagai lelei. Suavai manaomia.

Laʻei pito sili: o le laei pito i luga e faia i le taimi o le tuputupu ae ola faalua i le masina ma le faʻaaogaina o le suauʻu, e masani ona faʻaaogaina e fafagaina ai isi fale.

Fuafua ata. © Dufferin Garden

Suiga: E fautuaina le faʻapipiʻiina o vailaʻau faʻataʻitaʻi i tausaga taʻitasi, tagata matutua - i le lua i le tolu tausaga i se potopotoga laiti.

Tofiga: O ni fasi uamea e tuʻuina i totonu o le oneone, o loʻo tuʻuina i le oneone malulu, lea e maua ai aʻa i le vevela maualuga. E mafai foi ona maua i luga o le faatauina atu ia fatufusi fualaʻau, o le a vevela i le vevela o le 19-24 tikeri.