O le togalaau

Kobeya alu aʻe i le togalaau: tuputupu ae ma ata

Ina ia faʻamalamalama ma susulu au fuafuaga patino, ia mautinoa e totō se kobe. O lenei togavao matagofie e totoina ai laau toto e na o le fausiaina o le togalaau. O le atunuʻu o se vaʻavave faʻasaina o vaomatua o vaomatua o vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. I lo tatou atunuu, i le avea ai o se tulafono, ua faatupulaia o se laau taʻi tausaga, talu ai e le masani ona faapaleni e le kobey a tatou au.

Kobeya: ata ma faʻamatalaga

O le laau o loʻo faʻamatalaina i luga o laʻau uumi, i luga atu o le 7 m, lea o loʻo i ai le tele o laulaʻau i le faasologa e sosoo ai, ma o pito o lālā e faʻapipiʻiina i ni mea taua, ona o le fugalaau e mafai ona tafe mai le palapala, maua i luga o soʻo se faavae. E vave lava ona ola Kobeya, i se taimi puupuu, teuteuina o vaega tele i le natura masani.

O le laau e fuga tele (pe tusa ma le 9 cm i le tele) "logo" e fatu ai se manogi matagofie: i le vaitau o le tuputupu ae, o fusi uumi e fausia mai laulaʻau axillarylea ua faapaleina i fugalaau e tasi pe vaega o le 3-5 fasi 'apamemea ma se pestle tele ma sima. O pepe laiti e muamua ona i ai se lanu samasama-lanumeamata, ona fuga mai lea o le fugalaau ma le paʻepaʻe (faʻalagolago i le ituaiga kobe). O fua o lenei laau e talitutusa ma capsules e paʻu ma e mafai ona faʻaaoga i le paʻi, ua tumu i fatu laʻitiiti.

Afai o le la e masani ona pupu le laau i lona mafanafana ma le moli, ona toe foi lea i le kobe: i le lelei o le tau, e vave ona tupu vave le fugalaau. E le gata i lea, o aʻa malolosi o le fugalaau e faʻaaoga lelei ai meaʻai mai le siosiomaga.

I lona aiga kobei e 9 ituaiga, e na o le tasi le cultivar ua maua aʻa i totonu o togalaau teuteu, lea e taua o le kobe fetolofi, pe, pe a latou taʻua, "logo o le monastery". O lenei ituaiga o laau ua ola manuia e pei o se teuteuga matagofie mo se fuafuaga a le tagata lava ia.

Faʻapitoa le tulaʻi mai Kobe

O le alualu i luma o se kobe mai se fatu i se laʻau olaola matagofie e mafai ona vaevaeina i ni faiga autu se lua:

  • i le amataga, o fatu o le kobei ua totoina mo laau toto;
  • i le isi laasaga, o fatu ua totoina ua totoina i totonu o le eleele.

Tropical "ola" na fuafuaina le uiga autu o lenei laau: kobe e le mafai ona taliaina le vevela le lelei, o lea ua totoina ai e avea o se laau taʻitasi. E mafai ona e mauaina lenei matagofie i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia e ala i le totoina o se kobe ma fatu.

Kobeya i le togalaau: ata o le laau i luga o le upega tafaʻilagi


E faʻapefea ona totoina fatu fatu?

Matou te ofoina atu ina ia faamasani i faatonuga mo le tuputupu aʻe o kobei:

  • galue ma fatu amata i le amataga o le tautotogo. O le pito i lalo o le fagu laupapa ua ufiufi i luga o le tele o laupepa o pepa faletaele mafiafia, o le mea lea ua faaleagaina ai lenei fola i se vaifofo o le manganese (potassium pati). O fatu o Liana e tuu taitasi i le taimi i sina mamao i le va o le isi. O le atigi pusa o loo i ai nei e mafai ona faʻaaoga e faʻaaogaina ai se palasitika;
  • nofoaga mo le gafatia e filifilia ma le mafanafana, i lalo o le la o le la. E lelei pe afai o le fatu e faʻafuaseʻi ona ufiufi i le ufiufi: i lenei tulaga ua fufuluina i latou i le fofo o le manganese, suia i le pepa puipui ma toe faʻapipiʻiina i luga o le fale mama toto. O fualaʻau totogo e fai pe a ma le 18-21 aso. Pe a totogo le totogo, e totoina i totonu o se pusa masani;
  • E tusa ma le 9-11 cm le fua faatatau o le aofaiga atoa o le gaosiga o le totoina o laau. Lafoaia le palapala ile sasaa ile paluga ma eli ile eletise e 1.6 cm. O fatu taʻitasi e faataatia ile tafaʻi ile pito i lalo. Faatasi ai ma le faʻavaeina o le lautusi muamua i luga o fualaau aina, ua totoina i totonu o se pusa eseese, ae le galo e faʻapipiʻi se pi - "taga" i le palapala.
  • mo le totoina i luga o eleele matala (ogatotonu o le tautotogo) e tatau ona saunia muamua ni laau toto. Mo le 16-22 aso ao le i totoina, e manaʻomia ona faʻamaʻaʻaina fatu laau, o lea latou te tuʻu ai se fagu mo se po i luga o le loggia. E le tatau ona faia lenei mea pe'āfai o loʻo iai pea ni pulu i le po;
  • vave ona tuputupu ae, o laau toto e tutusa lelei, ma o lenei mea e faʻaitiitia ai o latou mea teuteu. Ina ia faia se pale mafolafola matagofie, e tatau ona fusi ni pine e ola ai;
  • mo le faʻaleleia masani o se tamaʻi laʻititi, o le vaega pito i luga o le la, e pei ona tapunia e pei ona mafai ai mai faʻataʻitaʻiga, ua filifilia, mo se faataitaiga, i tafatafa o le puipui o se fale pe latalata i se pa. Ona o le leai o se malamalama o le la, o le a mafai ai e le kobe ona faʻafeiloaʻi, ae o se ata faifai pea e le mafai ai ona faʻaalia le matagofie uma i le taimi o le fuga. Faatasi ai ma le oʻo mai o le taumafanafana, o lua mo le totoina, e tu i se mamao e 80-100 cm mai le tasi ma le isi, ua faatumulia i eleele palapala, peat ma humus. O fualaau o loʻo tuʻuina iinei, e aunoa ma le aveeseina o le otaota. E ui e leʻi amata ona lalaga laʻau vaivai, latou te faia le lagolago i foliga o pine. I se taimi mulimuli ane, pe a malosi le pupu, o le a mafai e le laau ona aʻe luga le lagolago o loʻo lata ane.

Tuʻu ma le tausiga mo kobe pe a uma ona faʻavasegaina i le lauʻeleʻele

O loʻo galue malosi Liana ma faʻaaluina le tele o lona malosi ina ia mafai ai ona oso aʻe i luga o ana antennae - ma e matua talafeagai lava le manaomia e lenei laau le tele ma faʻamautu vai, faapea foʻi ma le tele o meaʻai. E le gata i lea O le faʻatasiga o nei manaʻoga e tatau ona talafeagai pe a māfanafana ma vevela aso vevela.. E le gata i lea, e manaʻomia pea ona mataʻituina lelei, pe a uma ona faʻasuina le vine, e le faʻafefe le vai i le eleele, a leai o le aʻa o le kobe o le a mafatia i le tele o siama faʻaleagaina.

E vave ona tupu vave le Kobeya, ae amata ona fuga mai pe a maea vaiaso - e tatau ona amata ona faʻaopoopo faʻamaʻi mai le taimi o le tuputupu ae o fualaau aina mai fatu i totonu o le eleele puipuia. Paʻu e manaʻomia ona suia:

  • Muamua, latou te faʻamamaina le eleele, pe a tupu aʻe ai le kobe, faʻatasi ai ma fugalaʻau;
  • Ona sosoo ai lea ma mea faaopoopo o le minerale.

I le amataga o le vaitau tuputupu ae, e sili ona manaomia e le laau le gaʻo, ma aʻo le i fuga mai (amataga o Iulai) - i le phosphorus, potassium ma isi elemene aoga aoga. O le pusi e tatau ona fai ma le faʻaeteete: pe afai e te tuʻuina atu le kobe se aofaiga tele o le nitrogen, ona faʻamalolo saʻo lea o laulaʻau, ona o lea, o le taimi o le fuga o le a matua faʻaitiitia. O se mea uiga ese: o le suamalie o le eleele, o le susulu atu lea o le lanu mumu o le lemu o le laau; afai o le palapala e tele le lime, o le lanu o le petals e sili atu ona taatele i le lanumoana.

Taulut Ground Circles e mautinoa lava mulch faʻatasi ma le fesoasoani a le sawdust, peat poʻo soʻo se mea,lea e talafeagai ina ia mafai ona pulea le tikeri o le susu.

O ituaiga uma o meaola faalafua e fiafia tele i kobei, e aofia ai pusi miti ma aphids; o le mea lea, e tatau lava ona siakiina lenei togalaau ma togafitia i mea tau iniseti, pe a tatau ai.

Wintering Kobei

E pei ona matou taʻua i luga, ua tupu aʻe se vine vevela i totonu o matou tulaga e avea o se fualaʻau taʻitasi, aemaise lava talu ai e faigofie tele le totoina o se vine matagofie mai sina numera o fatu. I le taimi lava e tasi, o nisi o tagata nonofo i le mafanafana e mafai ona faʻasaoina lenei vao i le taumalulu, o lea e amata ai i le tautotogo o le tautotogo, ua uma ona avea ma tagata matua, o le tausaga ua teʻa i luga o le teritori.

O le mea moni lava o se luitau i le natura lava: o le faatulagaina o se vaitau o le taumalulu ma le le faaleagaina o se galuega faigata tele, talu ai o lenei togalaau, muamua lava, e tele tele, ma e le aʻafia foi le vine pe a uma ona totoina. Ae ui i lea, o le luluina o lagona e na o le aoga mo le laau. E pei ona faʻaalia, o se kobe, o loʻo feagai ma le taumalulu, e amata ona fuga muamua ma e malosi tele.

Faʻafefea ona teu se kobe i le taumalulu?

I le amataga o le tautoulu, i le faaiuga o Setema, ua aveese uma lau laau mai le laau ma eli lemu. O le mea pito sili ona taua e le o le faʻaleagaina o aʻa - o le aʻa, e ui lava e tele, ae sili ona pala. Teuina le laau i totonu o se atigipusa, tuu i totonu o se potu malulu ma pouliuli i le vevela o le 9-11C. O le potu e sili ona talafeagai mo lenei mea.

I le taumalulu, o le kobe o loo i totonu o se moe moe, ma e le manaomia e le fale lenei tausiga. I taimi taʻitasi, e tatau ona siaki le lauʻeleʻele o loʻo i ai aʻa o le vine, ma pulea lona tulaga masani o le susu. I le amataga o le tautotogo, ua siitia le laau i se nofoaga mafanafana ma susulu., faʻagesegese le faʻatupulaia o le tele o le fafagaina o le fusi. Ua toe foi mai le laau i lona nofoaga sa i ai i le amataga i le amataga o le taumafanafana, pe a ua i tua atu o afa malulu. O le tausiga ma le totoina o le kobe, lea e mafai ona tumau i le taumalulu, e tutusa ma laau totō taʻitasi.

I fualaau vavalaʻau e mafai ona malulu, e vavae ese ai ni mea e tutupu mo le totoina o laau. A amata ona amataina le ola o le ola o le vevela, e sili atu le malosi o le vevela ma le susulu o le la, o le sili ona malosi o nei mea ua saunia mo lenei faamoemoe: ua vavaeina ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai le tina, ma teuina i le oneone susu seia oʻo ina totoina e le paina a latou lava aʻa . O fanau laiti e faasee i luga o le eleele pe a masani le tau.

O le au faifaatoaga o loʻo ola aʻe nei vine maualuga mo se taimi umi e talanoa i se tasi uiga taua: o se kobe, lea e tupu ae e le mai fatu, ae mai le afaina, ua amata ona fuga muamua, ae le o le malosi ma le malosi e pei o le tupu mai fatu.

Tuputupu ae kobei i fatuga o togalaau

Fugalaau e pei o le tupu aʻe o se lalelei "matagofie" mo lona foliga fiafia, susulu foliga ma le tele o le tuputupu ae i luga o soo se mea e mafai ai ona oʻo i ai se liana. O le auala lenei e faʻaaogaina ai le kobei e faʻaleleia ma faʻamalosia ai togalaau aina:

  • Afai e te totoina se pipi i le va o le pa, ona nofo ai lea o le laau i se taimi puupuu, natia le fale ma le togalaau mai le prying mata. O logo tetele o lenei laau i luga o le pa maualuga e foliga manaia.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani o le ola faʻateleina, e faigofie lava ona e natia le puipui o fale o fale.
  • O se laau totō e latalata ane i se gasebo latalata ane i le itu i saute o le fale o loʻo i ai se pulou paʻu o le a siosiomia ai le puipui ma poloka le fale mai le lalolagi lata ane ma se paʻu lanumeamata.
  • O le pito sili ona taua o le mea o le a avea ma se meaola lanumeamata lanumeamata - o le mea tonu lava lenei o le vine, lea e foliga mai e le mafai ona tu tumau mo le lona lua, o loo tupu pea lava pea!
  • Ina ia mafai ona lanu meamata le nofoaga malolo i le fale vevela, e tuu le kobe i totonu o se atigi pusa mafiafia ma ni laupepa lapopoa ma tuu ai faataamilo i le nofoaga o le togalaau.
  • I totonu o se togalaau fugalaau lapopoa, o le a avea ai le kobe ma kamupani sili ona lelei o lobelia, petunia ma verbena.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a lala tetele ma umi o lenei laau, e mafai ona e vaevaeina ma le matagofie le saite i ni vaega eseese.

Mo le tele o fai togalaau, o le kobe o se fugalaau aiga sili ona matagofie. Ae o na tagata oe na filifili e atiaʻe lenei fugalaau ma fatuina le tausiga saʻo o le a mafai ona maua se laau matagofie, lea o le a teuteuina ai le togalaau i luga o le faapaologa po o le togalaau.