O le togalaau

New vine ma vine (vaega 1)

Faʻafetai i le faʻaalia o ituaiga vine fou ma le faʻaleleia pea o le lelei o mea tuai, o le faʻafanua o le totoina o lenei fua i totonu o le atunuu ua faʻalauteleina i tausaga uma. I aso nei, e mafai ona filifilia e le uaina vine mai le fiaselau ituaiga mo mea tau tomai ma mea e 'ai, e oo lava i tulaga faigata o Rusia, e maua ai le seleselega lelei o fualaau suamalie suamalie e mafai ona tatalia matagi mataga ma isi fesuiaiga o le tau.

Victoria vine

O se fualaau o fualaau aina Europa ma Amur, o le laulau 'eseʻese Victoria na maua mai o latou augatuaʻa le faigata o le tau malulu ma le gaosiga, le lelei ma le tetee i fua o faʻamaʻi. O le vine e sili ona lelei i le vevela e oʻo i -27 ° C. Mo vaomatua ma le fua o vine, ae vaivai vai e manaomia mai le 115 i le 120 aso.

O vine vine vine o loʻo faʻaalia i le tele o le ovary formation, o le mea lea e manaʻomia ai le gaogao o pulumu i nisi o taimi. I luga o paʻu matutua, e fautuaina ia alu ese mai le 25 i le 30 mata, ao mafai ona tipiina le tipi i 5-8 ala, ma e sili atu le puupuu - 2-4 mata.

I ni nai tausaga, ua maitauina ai pusi. Mo se faʻataʻaiga sili atu faauo o palasi, e manaʻomia le i ai o se palota i luga o le fasi fanua, faʻatasi ma Victoria.

O fualaau oona, o fualaau e masani ai le tetele, e oo atu i le 7.5 kalama o vine, ma e tutusa le mamafa o le 500-700 kalama. O le foliga o le lanu piniki piniki-lanumumu e le lelei pe leai. A oʻo loa ina matua, o fualaau suamalie, suamalie o fualaau o vine Vaisama e maua ai faʻamatalaga nutmeg faaopoopo.

Fatuina Lydia

O se tasi o vine tuai na maua mai se olaga fou mai le vine-growers growers wine-growers Rusia, i le mea na ia faatuina ai o ia e avea ma se tagata faatuatuaina o mea suamalie suamalie. O le talafaasolopito o le eseese na toe amataina i le 60 o le seneturi mulimuli. I le taimi lea, na lauiloa Lydia i vaega masani o viticulture, ma o le taimi nei o se vine maualuga, e mafai ona vaaia i le Central Black Earth Region ma le Moscow Region, e oo atu i le 40 kilokalama o vine mai le vao.

Lydia vine, ma le umi o le taumafa, o le mamafa malosi o le taumalulu e faatatau uma i le laulau ma le tele o mea tau tomai. I totonu o tuusaʻo tuusaʻo o le vine vine, o loʻo i ai le American species labrusca, o loʻo faʻamatalaina ai le manogi matagofie o Lydia, o le faateleina o le mucousness o fua ma o latou "tofo fox".

I luga o laʻau uumi, o laʻau felafolafoaʻi tele-lautele. Laʻau paʻu ma le paʻu o le paʻu ma maua ai le lanu piniki-lanu violē po o le lanu mumu uliuli ma faʻailoa le paʻu paʻu. O le tofo e tutusa. I tausaga lelei, o vine Lydia e totoina lelei le suka.

Ona o lona le lelei, pe afai e mafai ona iai fetuunaiga, e mafai ona ola le ituaiga e aunoa ma ni fale ma faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua o se fasi fanua a le tagata lava ia, fao ma arbors. I le avea ai o se mea tau tomai faapitoa, e lelei le vine o le Lydia mo le faia o le sua, faapea foi ma meaai suamalie ma vine malolosi.

Vine vine Senator

O le fomaʻi foliga na maua mai e le E.G. Pavlovsky ona o le sopoia o sukalati vine ma le Gift Zaporozhye ua faʻaalia i le vave o le matua, maualuga le tuputupu ae ma le tetee atu i maʻi faʻamaʻi ma meaola faalafua o vine. E faʻasaina e le vine gutu i -23 ° C.

Ua oʻo i le faaiuga o Aukuso po o Setema, ua faʻamamaina e le senator vine i luga o pusa lapoa laiti, e tusa ma le 600-750 kalama. O le paipu e aofia ai laʻau paʻu lamolemole, o vine tetele e sili atu i le 11 kalama. O le lanu mumu lanumoana o le fua o loʻo natia i lalo o le ufiufi o le ie. O le pulupulu o loʻo i ai se maliega lelei, e le o le suavai, manogi, faatasi ai ma nutmig notes i luga o le palate. O fuifui o lenei vine vine ua lelei ona teuina ma e mafai ona feaveaia e aunoa ma se mea e leiloa.

Leina

O se tasi o vine sili ona lauiloa o le filifilia a Amerika, lea na faʻaalia faafetai i le "matua matua" Alfons Lavalle ma le Queen of the Vineyards, o le Cardinal na salalau lautele i Farani, Balkans, Italia ma isi nuʻu masani o le itu i toga.

I le isi itu, o vine cardinal o loʻo tosina mai i vine lapoa lapotopoto faʻatasi ai ma togafiti masani ma pusa e oo i le 30 cm le umi, e oʻo i le ogatotonu o Aukuso. E faigofie ona tuʻuina atu i luga o le tolu masina ma feaveaʻi. E faaputuputu e Berries le tele o suka ma masani ai ona maualuga faailoga mai tagata atamamai. O lenei ituaiga e lelei tele mo le ola ae i totonu o se fale mafanafana.

I le isi itu, o se laʻau matagofie o le vine vine, fiafia i le paʻu o le paʻu paʻu lanu violē, e matua faigata lava ma tuʻuina atu fua faʻatoʻaga i luga o eleele lafulemu ma le tele o vevela. I lalo o tulaga leaga, o le ovary poo fugalaau e paʻu ese, o le a le maua lelei e le vine le atinaʻe tatau ma fua i le "pea" tulaga.

I le taimi lava e tasi, e masani lava ona aʻafia fualaau o le Cardinal i gaʻo leaga ma le lauulu enaena, ole laʻau tele-tele ma le tele o meaola faalafua e le aʻafia.

Faʻafetai i le galuega a tagata Rusia ma Ukrainian oe na le mananao e faʻafetaui ia le lelei o le vine, o ituaiga o le Cardinal na foliga mai na teuina le tofo o latou muamua, ma faigofie ona iloa foliga o vine, ae sili atu le taumalulu-malosi ma tetee i faʻamaʻi.

Fuatiaina o fualaau faasaina

Na maua fua mai vine fualaau aina e ala i le laasia o vine Moldavian vine Criuleni ma le lauiloa Americaninalinal. O se taunuuga, o le ituaiga na vave maua mai, mai le 115 i le 120 aso, taofia le lapoa tele o pulumu o loo i totonu o le Cardinal, ma le tele o le piniki piniki po o le lanu violē.

I le taimi lava e tasi, o le a faasolosolo malie mai le malulu o le gutu i le -22 ° C, ae ui i lea, i malo malolosi, latou te manaʻomia le malutaga. O fualaau o lenei ituaiga o fualaau aina vine ua matua lelei, o le lamatiaga o le faamaligiina o fugalaau ma peas ua matua faaitiitia. Le malosi sili atu o le vine e pala ma pala.

I tulaga o le Crimea, le Kuban ma le Krasnodar Territory, o fualaau o lenei vine vine e maua ai pulumu e fua mai le 500 i le 900 kalama. O pipi e oʻo atu i le mamafa e oʻo atu i le 9 kalama, ia i ai se faʻafefeteina o le tino ma se meaʻai lelei nutmeg.

Fatuina Ausetalia AZOS

I Anapa, na mauaina ai e le au Farani le latou lava Katinini, lea e manaʻomia ai le 120 i le 125 aso e matua ai. Faatasi ai ma le faateleina o le faigata o le taumalulu ma le tetee atu i meaola faalafua, vine vine Ausetalia AZOS ua avea ma togavao malolosi ma vine e matua lelei i le tautoulu.

E pei o le vine vine a Amerika, o le Katinalini Rusia o ni pulumu tetele e mafai ona sili atu i lo le kilokalama, e pei foi o fualaau lanu mūmū mūmū sesega, o le bastre ma le suka e sili atu le lelei nai lo o latou muamua.

Rochefort vine

Leina Katinaina na mafua ai se aiga atoa o ituaiga mananaia ma hybrids. O fualaau o Rochefort o se taunuuga o le laasia o E.G. Pavlovsky fualaau vine vine vine Talisman.

O fua o vine, mo le fua o vine lea e manaʻomia ai le 105-110 aso, ua faʻavasegaina o se ituaiga vave po o le vave foi. O le vine vine o Rochefort e maualuga le malosi o lona tuputupu ae, o le lelei o le seleselega o seleni faaletausaga. Mai le 4-6 mita mai le eria seia oo i le 24 lanu e mafai ona fafagaina, aʻo fautuaina e faaaoga le teuteu mo 6-8 buds.

O le vine e faapaleni ai gutu e oʻo atu i -23 ° C, e le tele lona mafatia mai le osofaʻiga o vavaega, e tele le tetee atu i le paʻu, itiiti ifo i le paʻu palapala, ma e tusa ai ma le phylloxera o le vine vine e manaʻomia ai puipuiga faapitoa.

Lanu mūmū mūmū po o le lanu violē, e aoina i le manogi masima e oʻo atu i le 900 kalama, e mafai ona toetoe lava uliuli i le lanu ma e tusa ma le 12 kalama O fualaʻau ei ai aano o aano ma se meaʻai e le o le suamalie ma le manogi, ae le faʻafefe i fualaau fou. O fualaau o le Rochefort e iloga e le maualuga le maketi ma le tofo.

Vine vine Ruslan

Fuga o le seleselega o le fuaina o vine vine o se tagata lauiloa iloga mai Ukraine, V.V. Zagorulko, na maua mai o se taunuuga o le laasia o le Kuban ma le Gift Zaporozhye. O le fua o le vine Ruslan ua vave ona matua, faigata o le taumalulu i totonu -24 ° C ma se pasene maualuga o le seleselega o tausaga taʻitasi.

O le vine o lenei ituaiga vine vine vave, ua faateleina le tetee atu i le oumati ma le paʻu, ma ua oʻo i le ogatotonu o Aukuso ua maua ai le tele o mea manogi, o fuifui tetele, e tusa ma le 700 gutu le fua. O fualaau vine o Ruslan o vine lapoa o le lanumoana lanumoana ona o le paʻu o le vine o le fua e sili atu ma le 12 kalama. O le tutusa o le fualaau aina e manogi, suamalie. E lelei lelei le teuina o pulumu, ao le a le mafai ona galo o latou sua ma foliga.

Vine vine

O fualaau suamalie matagofie o le filifilia o Ukrainian na maua e ala i le sopoia o le eseese o Datier de Saint-Valle ma Raseko. Mo le fua o vine, o le Original e amata mai i le 135 i le 145 aso, ao avea laau totō ma vao malosi e puipuia ai le phylloxera ma faʻamaʻi e mafua mai i gaʻo.

O le vine e mafai ona faʻafetaia se uta e oʻo atu i le 60 autafa, aʻo faʻaleleia lelei e le laau le laei ma le tausiga, ae e nofouta i tulaga le lelei o le tau, lea e faʻaalia i le talo ma le fua o le gaosiga. I ni nai tausaga, o fualaau o le vine vine vine e le lelei tele, lea e mafai ona puipuia e ala i le faʻasaʻoina o pulumu ma le taina o pine.

O fualaau pupuʻu mafiafia o lenei ituaiga e tusa ma le 400-600 kalama. O lapoa lapoa e maua ai le lanu piniki matagofie ma se uʻamea faʻalanu e pei o se pito sili ona taua. Ona o le le lava lelei o le faapipiiina o vine i le uaua ma le vevela suamalie, e le fautuaina le teuina ma le felauaiga o pulumu vine. E le fautuaina le uluai kopi.

Fatu vine muamua

Original Grape vine poo le Zagrava vine o se uila na maua e ala i le sopoia o le ituaiga ua leva ona iloa muamua Original ma Kobzar, lea e ave mai i le 135 i le 145 aso e selesele ai. Pe a faatusatusa i lona muamua, o le Original New e iloga ona o le leai o se paʻu, susulu ai vine ma pulupulu eleelea e aunoa ma le tele o le susu ma se paʻu manifinifi.

O le vine vine e fai ai ni pulumu tetele e sili atu i lo le kilo kilokalama, e aofia ai ma piniki paʻepaʻe, e lauiloa i foliga ma lanu o vine.

Mo le mauaina o fua lanu vali i Zagrava, e fautuaina e faalēaogāina le laʻau lata ane i le pulumu ma puipuia ai mai le eleelea tele. I vine E le afaina le vine fou i le vevela e oʻo i le -22 ° C, ma o le kulupu o loʻo faʻaalia i le tele o teteʻe atu i faʻamaʻi masani o vine. O lapisi foi e leai se afaina matuia i le seleselega.

Vine vine Valek

Mai le laasia o Rizamat, Kesha 1 vine ma fualaau vine. Vishnevetsky na maua le vine mama i le na o le 105 aso. O se laau totō i se aʻa e maua mai i le aʻa e faʻaalia i le maualuga o le tuputupu ae, fua lelei ma le tuputupu ae o le tasi tausaga. O le manumalo i le vevela e le maua ifo i lalo ifo o le -24 ° C e mafai e le vine ona faapaleni e aunoa ma ni mea e leiloa, e seasea ona aʻafia i gase pathogenic ma pala.

Ole ituaiga o vine e tu i fafo e pei o se faigamalo masani i vaʻalele e tusa lava pe i tausaga ma tulaga le lelei o le tau. I le taimi lava e tasi, o pulumu tetele e faia i luga o vao, o nisi taimi e oʻo atu i le mamafa e oo atu i le 2.5 kilokalama ma maua ai se foliga manaia mo le tagata faatau.

O pilisi e tusa ma le 15 kalama le tutusa o le tino, lanu samasama lanu samasama ma se tofo uiga ese. I le suamalie suamalie o le vine Valek, o muscat leo e manino lava ona iloa. E mafai ona feaveave ma teu ni paʻu e aunoa ma se afaina i fua.

Taina umi-faatalitali

O vine ua loa ona faatalitali na maua e V.N. Kraynov mai se paga o laulau eseese na faatulagaina: Kishmish Luchisty ma Talisman. O lenei ituaiga totoga o loʻo faʻaalia i le vave ona matua. I tulaga o le Kuban ma Crimea, e mafai ona aveese muamua palasi i le amataga o Aukuso. I le taimi lava e tasi, o le vao i tausaga taʻitasi e maua ai le maualuga, ola lelei, tuputupu aʻe i faʻamaʻi masani ma gutu ifo ile -25 ° C.

O paʻu o paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe pe lanu samasama e tusa ma le 500-800 kalama ma maua ai se foliga matagofie. O le mamafa o le mamafa o fualaʻau e 8-9 kalama. Le pipi o le fua o le vine O le meaʻai umi e faʻatali i le tino-suamalie ma se maliega lelei, o lona faʻamatalaga e le faʻalavelave ai le avefeʻau o le paʻu.

Fatu vine Jupiter

Na maua fua vine i vine o le vine ma tofia i vine e leai ni fua. O ituaiga lanu uliuli o lenei ituaiga o loʻo i luga o le maketi, e tu i fafo Jupiter mo le maualuga o le malosi o le kiona, e oo atu i -27 ° C, ma le lelei o le puipuiga i faʻamaʻi e mafua mai i gaʻo ma mea faʻamaʻi masani. O nei uiga na faia ai le ituaiga vine vine e lauiloa i totonu o tagata vine Rusia.

E faʻatusatusa i ituaiga o loʻo faʻamatalaina i luga, e tuʻuina atu e Jupiter ni pulumu laiti e tusa ma le 250 kalama. O ona fua foi e le mafai ona taʻua o faamaumauga. O latou mamafa e eseese mai le 4 i le 6 kalama, o fualaau aina e maua ai le lanu violē poʻo le lanu uliuli. O le vine vine e vave faʻaleleia ai le suka, o fualaau aina e le aʻafia, ma o mea taua laiti e maua i nisi taimi i totonu o pulupulu tino.

Vine vine Talisman

O le vine o le vine Talisman o loʻo i ai se faʻamoemoega o le laulau ma e lauiloa lautele ona o le malosi o le tetee atu i faʻamaʻi faʻaleagaina masani, faʻamafanafanaga ma le tele o fua o le lelei o le tofo.

O le taimi matua o vine na maua mai le sopoʻia o Rapture ma Frumoas Albe e 125-135 aso. Faatasi ai ma le malosi o le tuputupu ae o le tuputupu ae, o le a totogo tele le vaiogo i le tautoulu ma maua ai se seleselega tele mo le tausaga a sau.

Pupuina o vine O le talisman e le tele naua, e faʻaogaina foliga, mafai ona sili atu i le 1200 kalama. I le taimi lava e tasi, o fua oval o lenei ituaiga e talafeagai foi ona gauai. E lapopoʻa tele, mamafa mai le 12 i le 16 kalama ma maua ai le lelei lelei ma le manaia o le tofo, lea, pe a uma ona matua, e aliali mai se paolo paʻu.

Vaʻavine Lowland

O le tusitala o lenei ituaiga o vine vine o V.N. Kraynov. Faʻafetai i le sopoia o ituaiga o Tomaysky ma Talisman, na maua ai vine vine, spelled mo le 125 - 130 aso ma e faʻapitoa i ituaiga eseese o le fua. O le maualuga o le vevela na faʻasaoina e le mama o le -23 ° C.

Cylindroconical not glusters grapes of grapes O le Nizina e maualuga lona 600-700 km, i nisi tulaga o le pulupulu e tupu i le tasi ma le afa kilokalama. O laʻau mumu lanu mūmū-lanu violē ua i ai se tofo lelei, ogatasi o le tino ma le lava o meainu suamalie ma le mamafa e oo i le 14 kalama.

Vine mama

Vine O le tioata o le filifilia Hungarian e maua mai i le taufaasese faigata o Amur ma vine vine i le lotoifale ma le lauiloa vine o Villar Blanc. O vine o le ituaiga o seleselega e tafe i le 110-120 aso o ni mea lelei sili ona lelei mo le faia o vine laulau ma le paʻu paʻepaʻe mama.

O lenei ituaiga o vine vine ei ai le fua o le tuputupu ae, faigata tele o le taumalulu, lea e mafai ai ona totoina vine i totonu o eria e le o se mea e tupu ai le malulu o le -29 ° C i le taumalulu. E le o afaina le vao i le pala, ae o le tetee atu i fungal infection o le fua faatatau lea. I le faʻaleleia o lenei ituaiga, e taua le aua le faʻatagaina le vao e ola tele, e mafua ai le faʻamaligiina o le ovary ma le mataua o fua. O le suka ma le suamalie o le vine vine e matua aʻafia lava i tulaga o le tau i le taimi o le matua.

O le vailaʻau o loʻo faʻaalia e fualaʻau e mamafa le 170-200 gm, e aofia ai lanu samasama-lanu meamata e tusa ma le 2.5 kalama. O le faifai pea o le fua o le suamalie, o le tofo e tutusa lelei, faʻaliliu atu i meainu na faia mai vine.

Fatuina Rusball

O le paʻu o Villar white ma vine sili ona leai ni fua na avatu ai i vine vine se isi ituaiga vine mamago. O le Rusbol vine lenei, e maua ai se seleselega 115 i le 125 aso pe a uma ona ola mai pepe.O le laulau eseese e amata ona fausia ai mea e tutupu i le 2-3 tausaga talu ona totoina, ma ao tuputupu ae le vao, ua faateleina le faateleina o lo latou tuputupu ae, ma o le tuputupu ae ua matua tele lava.

Fatu vine E mafai e le Rusball ona malulu gutu o le -25 ° C, e tetee atu i osofaiga o meaola faalafua ma pathogens. O se uiga iloga o Rusbol o loo lofituina i le fufuluina o pulumu, o le mea lea, o le faapipiiina ma le fetuutuunai o fua o fualaau aina o ni tulafono faamalosiau mo lenei ituaiga vine.

Mo lenei mea, ua tofia i le vasega VI o fatu vine e leai ni fua, o le fatuina o lapisi lapoa, sili ona totogia, mai le 400 kalama i le 1.5 kilokalama i le mamafa, o le uiga. O vine e lalelei, lanumeamata-lanu samasama, e matua suamalie lava i tala vaivai o fatu i totonu o se pusa suamalie.

O vine ua tatau ai le aveeseina o vine ma faifaatoaga, o lea i aso nei ua tele ituaiga o mea manaia na faia i lona faavae. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o le faaleleia o le Rusball ma le musika Rusball. O nei ituaiga na taofia uma uiga lelei o laau matutua, ae na latou mauaina foi o latou lava lelei. O le faaleleia o le vine Rusball e fiafia i fua tetele ma le itiiti o fatu fatu. Ma o le igoa Rusbola nutmeg e atagia lelei ai lona sili ona lelei - o se manogi manaia o fua o vine mama.