Faatoaga

Faʻavasegaga o ituaiga lapiti ma ata ma faʻamatalaga

Vaʻalele lapiti e tosina mai ai le avanoa e maua ai se tamaititi, o le mamafa o le mamafa ma le lelei o laʻau paʻu. O ituaiga o lapiti o loʻo i ai i aso nei e vaevaeina i le tino, fulufulu poʻo le fulufulu ma le teuteu.

I le mamafa, lapisi ile aiga e mafai ona:

  • tele, o le mamafa o se tagata matua e sili atu i le 6 kilokalama;
  • o le mamafa, o le mamafa o ia meaola e masani lava i le va o le 3 i le 6 kilokalama;
  • laiti, o manu ia e fuafua mai le 2 i le 3 kilokalama;
  • meaʻai, ma le mamafa o le 1 i le 2 kilokalama.

O lapisi e eseese i le umi ma le lelei o le ofutele, lanu, fua o le tuputupu ae ma le numera o lapiti i totonu o le palapala. A maeʻa ona e suʻesuʻeina faʻamatalaga o ituaiga lapiti, ata o sui pito sili ona lelei o le fausiaina, e mafai ona e maua se manatu i le avanoa e maua ma maua ai manu sili ona lelei mo lau faʻapotopotoga.

I totonu o le tamaoaiga o fale, e masani ona fafagaina ituaiga o lapiti. O nei ituaiga manu e vave ona fausia le maso maso ma, pe a fasia, e maua lelei fua o aano o manu. O nisi o meaola e tu i fafo i ni mea moni moni.

White Rabbit Rabbit

Faatasi ai ma lapiti a tagata tino, o le ituaiga e sili ona lauiloa e sau mai Siamani ma Peleseuma, lea na mafai ai e le aufaipese lapopoʻa ona tausia ni manu e le gata i le tino paʻepaʻe paʻepaʻe, ae faapena foi i lapopoʻa tetele. Le ituaiga o lapiti Ua leva ona ulufale atu le White Giant i le teritori o Rusia ma i le silia ma le sefulu tausaga ua mavae ua suia mo le totoina i tulaga sili ona ogaoga nai lo Europa i Sisifo.

O le tagata matua o loʻo maua le mamafa e oo atu i le 7 kilokalama, ao le lafu manu ua ola e le gata mo aano o manufasi, ae faʻapea foi mo le lelei o paʻu maualuga.

A uma ona tipi le tino maliu, e tusa ma le 3-4 kilokalama o le aano o manu fasi meaʻai. I le tuufaatasiga, o lenei ituaiga o lapiti e toe gaosia lelei. E masani lava i le fanau e oʻo i le 11 lapiti o loʻo sauniuni mo meaʻai ua leva 2-4 masina talu ona fanau mai.

Rabbit Flandre poʻo Belgian Giant

Afai o se tasi matua, ae leiloa lona taua, o le fanauina o lapiti i aso nei o se flander po o se tagata lauiloa Belgian. E ui o laʻau e iloga i la latou malosi malosi, ae o le faʻailoga lava ia o le meaʻai, faʻafetai i le agalelei o le meaola, o lapiti lapopoa nei e masani ona teuina i totonu o le fale o se soa ma se fagafao.

O le talaʻaga o le flander ituaiga o loʻo faʻaalia i le ata e silia ma le fa seneturi. Ma e le mafai ona e taʻua tonu ia tuaa o nei meaola. Ae i seneturi ua mavae, o le galuega a tagata e le mailoa mai Flanders e lei leiloa pe ua leiloa, ae ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i Europa, Amerika ma Rusia. I faatoaga tetele i ona po nei ma i nofoaga tutoatasi, e tele laina o lapiti lapiti a Belgium e siitia.

O mea pito i laiti o manu ia e ola i le 6 kilokalama, ma o le maualuga o sui o le ituaiga e mafai ona mamafa i le 10-12 kilokalama.

O manu vaevaega e mafai ona ese lanu, ae o le peleue e tumau pea le mausali, pala, ma se faaputuga e oo i le 30 mm le umi.

Riesen lapiti

Giant rabbits mai Belgium na lauiloa ma fafagaina i Europa atoa, ae i le faaiuga o le XIX faʻatoʻaga i Siamani na mafai ona talanoa e uiga i foliga o la latou lapiti lapiti. O le mea lea na faia ai le lapisi o lapisi Riesen, o lona uiga "lapoa" i le faaliliuga.

O manu pito i tele nei i aso nei. O le mamafa o le tane e mafai ona oʻo atu i le 12 kilokalama ma sili atu, ae le na o aano o manu e talisapaia, ae o le vevela mafiafia o lanu eseese. O manu vaefa e iai taliga tetele, lautele vae ma se tino tino. Ona o lo latou mamafa, o le lapisi Riesen e sili ona leaga, ae lelei-natura ma atamai.

Rabbits breed Grey Giant

O le lapisi lapiti Belgian lea na aliali mai i le USSR ina ua maeʻa le taua, na faʻavaeina ai laina fou o le filifilia o aiga. Sa faʻaaogaina lafumanu i le lotoifale ina ia maua ai ni faʻamaonia, faigata ma le tele o fanau, ma o le malo mai fafo na tuʻuina atu lapisi lapoa ma le mamafa. O le taunuuga, o le isi aano o aano o lapiti, Gray Giant, na lesitalaina. O lenei mea na tupu i le 1952, ma talu mai lena taimi, o loʻo faʻamalosia e le au faipese Rusia le faʻaaogaina o taunuʻuga a saienitisi.

O manu o lenei ituaiga e tatau ai mo le fausiaina o loʻo i ai se ogalaau lautele, o vae malosi ma se ulu tele. I le averesi, o le lapisi matua e laʻitiiti mai le 4 i le 7 kilokalama.

E le mafai ona taʻua le paʻu le paluga, o lea la e le faʻaogaina ai le ituaiga lapiti e maua ai le fulufulu. Lanu le lanu, o le pito i tua e sili atu le pogisa nai lo le manava.

California lapiti

O togafitiga tuai na faʻamaonia e aofia ai lapiti Kaleponi. Na mauaina i le itu i saute o Amerika i le amataga o le seneturi talu ai, o loʻo faʻaalia pea iʻuga lelei ma ua paʻu uma i luga ole laʻasaga o fale gaosi oloa ma i luga o le faatoaga. O le fufuluina o aano manu o lapiti na fafagaina i luga o le faavae o le sopoia faigata o chinchillas, lapisi papaʻe mai Niu Sila ma le Rusia. O le ituaiga fou o lapiti na iloga e le gata i se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le eseesega o mea i luga o taliga, paʻu, vae ma siʻusiʻu, ae faʻapea foi i se sili atu o le mamafa o le mamafa, feʻau ma le gaʻo. Faatasi ai ma se tino puupuu ma se skeleton malie, o le mamafa o le mamafa o le lapiti a le Californians e oʻo atu i le 4.5-5 kilokalama.

White New Zealand Rabbit

O le talafaasolopito o le ituaiga o lapiti paʻepaʻe Niu Sila e toe foʻi mai i le silia ma le selau tausaga. Mo le mauaina o manu mamā papaʻe mama, o sui o le White Giants ma manu o le lotoifale sa faʻaogaina. O le ituaiga, e tusa lava pe na o le 4.5 kilokalama le mamafa o manu e ola pea, e tumau pea lona lauiloa i le aso ona o le maualuga o le aano o manu, le lelei, vave le atinaʻe ma le tele o lapiti i totonu o laʻau. O faailoga o gafa o le lapisi Niu Sila e aofia ai le: paʻepaʻe-sinasina, e aunoa ma se faʻaaliga itiiti o le fulufulu fulufulu, pulu lelei, lautele ma tua, faʻasalaga siliva ma lanu mumu.

Niu Sila Red Rabbit

I le faaopoopo atu i laumei paʻepaʻe Niu Sila, o loʻo i ai se vailaʻau mūmū, e faʻaaogaina foʻi e fai ai sulu ma aano o manu. O le mamafa o manu malolosi, fafagaina manu e oo atu i le afa mita le umi e le sili atu i le 4.5 kilokalama, ae o le mamafa maualalo o le tino maliu e totogiina i le maualuga maualuga, feeseeseaiga ma le tumau o le ituaiga.

O le tulaga ese o lenei ituaiga aʻano o lapiti o se lanu e le masani ai, e mafai ona ese mai se keke piliki-mumu i se lanu mumu tele.

Fuʻu fulufulu, paʻu pala, mea faʻapitoa - o nei mea uma e mafai ai ona totoina lapiti lanu mūmū Niu Sila i luga o le ea e oʻo lava i tulaga ogaoga.

Paʻu pepe

Mo le lapeni Ropeni Rusia, o le lapoʻa lapiti ma se lanu muamua, lea na maua ai le igoa o le ituaiga, ua masani ai mo le sili atu ma le lua selau tausaga. Na i lo matou atunuu, i le taimi o gaioiga o le galuega, na mafai ai ona matou ausia ni taunuuga lelei. I aso nei, e le sili atu i le tolu kilokalama lapiti, ae toetoe faalua ona sili atu nai lo le taimi e taunuu ai mai Peretania. E le gata i lea, e sili atu ona fetaui lelei ma tulaga o le lotoifale.

Afai e te tilotilo i foliga o le manu, e mafai ona e vaʻai i se nofoaga lapoʻa tele, i le foliga e pei o le moa ma apaʻau lautele. O le ituaiga lapiti o loʻo faʻaalia i le ata e mafua ai lona igoa i lenei nofoaga. O isi laʻau, o loʻo i ai foliga faʻapitoa, e mafai ona vaaia i luga o le tino, i tafatafa o vaovao ma taliga. O se pupuʻu laititi e tafe atu foi i le uila. Claws ma le siʻusiʻu e mama. O laʻau i luga o le lapoʻa lapiti e mafai ona i ai i lanu eseese mai le uliuli i le kulimi.

O le mamoe mamoe lapisi

O le foliga mai o se ituaiga o lapiti o lapisi, e tatau i tagata ona maua se suiga, e mafua ai ona leiloloa taliga o latou tulaga saʻo masani, ma fai ai manu e pei o tamai mamoe. O le suiga o foliga vaaia na maitauina ma faatulaga e ala i filifiliga. Ma i le asō, o lapiti e feʻai ai e lauiloa e le gata o manufasi a manu, ae pei foi o meaola.

O augatuaa o ituaiga o lapiti i aso nei o loʻo faʻafefeteina taliga o le Igilisi. O faʻataʻitaʻiga muamua o lapisi mamoe palani Falani na faʻaalia i le ogatotonu o le tausaga aʻo lumanaʻi ai Farani. O manu e le masani ai manu muamua e pei o se fiailoa na salalau atu i lo latou atunuu, ona siitia ai lea i atunuu lata ane. O faʻatoʻaga o Siamani sa i ai se faatosinaga tele i le ituaiga, ona o se filifiliga umi o meaola moni, o loʻo ola vave ai manu. O le mamafa o le mamafa o se tagata matua e silia ma le lima kilokalama, ma o tamaitai e na o sina mea itiiti lava.

I le faaopoopo atu i le malosi o le tino ma le gaʻo sili ona lelei, o lapiti feʻai e faaalia ai le maualuga o laʻau, ma o le lanu lanu e lautele, lea e na o le faateleina o le fiafia i le fausiaina o mamoe, ma lapisi lapisi e mafai ona vaaia i le faateleina o le tele o faatoaga.

Na o le pau le mea e tatau ona iloa e tagata o loʻo iai ia ituaiga meaola le masani ai, o le aʻafiaga leaga lea o le fesuiaiga i tua o lapiti. O le gaʻo lava e tasi, lea e mafua ai ona faʻafefete taliga, e oʻo atu ai i le vevelaina ma le faʻaleleia o mea o le cartilage i totonu o le skeleton. O se taunuuga, o tamaitai, pe a uma le tausaga e tasi, e masani ona le mafai ona maua se fanau; i tagata matutua, e mafai ona iai ni fesoʻotaʻiga faʻatasi.

Angora rabbiti

E faaopoopo atu i aano o manufasi o lapiti, o manu vaefa, uumi po o fulufulu kuka, fagu mo lalo pe paʻu, e lauiloa. Angora rabbits ua vaivai. O meaola e i ai se faaputuga vevela vevela mai le 15 i le 25 cm, ma o le umi o le faamaumauga e tumau pea i le tino atoa, o le umi o lauulu e masani lava ona i ai i le va o tamatamailima i luga o paʻu, o loo i ai ni pulumu i luga o lapiti lapiti. Valivali o lapiti e mafai ona ese. Ona o le tele o le meli, o le meaola e foliga mai e tele, o le mea moni, o le Angora rabbit e seasea sili atu i le 3.5 kilokalama, lea ua matua ola ai i le fitu masina o le olaga.

O le faʻamatalaga muamua e uiga i se ituaiga uiga ese na oʻo mai i tagata Europa i le amataga o le seneturi lona sefuluvalu. Maota o le anufe uumi manu Turki, mai le mea na muamua mai ai lapiti lapoa i le Old World, ona oʻo ai lea i Amerika. Afai o le Angora rabbits na faʻaalia i totonu o le ata o se peti e seasea ona tupu, o le taimi nei e masani ona faʻaogaina ai le fulufulu e fai ai filo mafanafana, ie mai le laupepa ma laʻei sauni.

Paʻu i lalo le lapiti

O le isi i lalo ifo o lapiti na fanau i le USSR i le ogatotonu o le seneturi mulimuli. Faʻafetai i le sopoʻia o Farani Angora ma meaola i le lotoifale, na faʻaalia mai ai le ulugalii o White Downy. O lapisi o lenei ituaiga e fafaga mo aano o manufasi, ma maua mai ai se fulufulu susu.

I aso nei, o loʻo faʻateleina le faʻaleleia, ma i le lafoaia o faila o le lapiti sa i ai manu e le gata i lanu paʻepaʻe, ae o lanumoana, uliuli ma manu feʻai. O manu na sili atu ona malosi, fetuutuunai mo le ola i fafo, ma ua mamafa le mamafa i le 4 kilokalama. Afai muamua o le faaputuga umi o le lapiti a le Angora e sili ona mataʻutia ma faigofie ona paʻu ese, o le leiloa o le lelei, i le taimi nei, o le fulufulu e sili atu ona ola ma e masani lava e le suia lona foliga i soo se tulaga.

Laʻau faʻatau

O le matua tuai o le Siamani Rex rabbit e tu i fafo ma ona lava fulufulu mafiafia tele, lea e maua ai se lagona o le tele o laumei po o le suamalie e sili ona lelei. I le USSR, o le talafaasolopito o le ituaiga na amata i le tusa ma le seneturi talu ai. O Rapbits Rex, e ui lava i le faʻatagaina o le pulega a Siamani, na faoa faalilolilo i fafo mai le atunuʻu, na faʻatūina ma fananau mai i totonu o le USSR.

O lapiti, e lauiloa mo a latou mea manogi susu, latou te maua ai meaʻai lelei. O le tagata matua e ola i le 4-5 kilokalama. Ma faʻatasi ai ma se siaki manifinifi māmā, o le gaosia o meaʻai e maualalo le gaʻo e taua.

O aʻafiaga o lapisi o Rex e aofia ai le tele o fulufulu uamea, nai taliga laʻamilo, ma se puʻupuʻu pupuu, faʻafefete. I le taimi nei, e tele lanu lanu ma lanu e faʻapipiʻiina ai pefu o le fulufulu e maua mai le lapiti.

Chinchilla Rabbit

O le fanau a Chinchilla o lapiti o loo faaalia i le ata na faaigoaina i le mavae ai o se tamai manu ma le susulu o le susu o le lanu muamua. O se taunuuga o filifiliga i lapiti a le lotoifale, na mafai ona toe faʻaalia le foliga mai o lenei fulufulu, maua mai ai se pupuʻu siliva-gutu ma se mea pogisa, se malamalama, toetoe lava a paʻepaʻe i le ogatotonu o le lauulu po o se tipiga uliuli.

O le lapisi o Sobitiet chinchilla na maua i le USSR i le seneturi mulimuli na maua mai ai le tele o fagu mai tuaa o le toto Farani, ae na sili atu le mamafa, le lelei ma le lelei.

O le lapiti e mafai ona oʻo i le 8 lapiti, ao le matua matua e tusa ma le 5 kilokalama. O manu tetele nei e iai le soifua maloloina lelei ma le mamafa.

Vasega teuteu

I tausaga talu ai nei, o lapeti teuteu o loʻo maua ai le lauiloa, e ese mai i mea e gaosia mo aano o manu ma meaʻai, laiti, faʻalelei ma faʻamalosia foliga matagofie. O le mafuaʻaga lea, i le tele o manu, o le paʻi atu i le "fanau" foliga o le mata ma le fausaga o le tino o loʻo i totonu o le lapiti e tumau i le olaga atoa.

O lapeti faʻaleʻeleʻele e vaevaeina masani i le umi o le peleue, lapoa ma le lanu. I aso nei i totonu o fale o le taulaga e mafai ona e maua ai meaola tetele masani, e fai ma faʻataʻitaʻiga, le tamaʻi lapiti a le anufe po o le sui o le manu o Angora, ma manu laiti ma manu.

O lapisi lapiti na o mai i lo matou atunuu mai Peleseuma, ona o le mane faapitoa latou te tatau ai le igoa o le leona. O loʻo i ai i luga o le ufiufi, pale, pusi ma alafau, se paluga faʻalanuumi faʻafelatai, faʻapea foi i nisi o taimi i vae vae, faia le pulupulu "ofuvae". E iai le tino o manu, o le mamafa e le sili atu i le 1.7 kilokalama ma e talafeagai lelei mo totonu o le fale.

O lapisi Dwarf Rex e ese mai i uso matutua i le tele ma le mamafa. O manu laiti e ufiufi i fulufulu paʻu vaivai, o se tamaʻi mimiti laʻititi ma e le sili atu i le tasi ma le afa kilokalama. I le fale, o lapeti teuteu e masani ona masani, poto ma aʻoaʻoina. O lapiti a Dwarf Rex e mafai ona faʻamaonia pe leai foi.

O foliga le masani ai o lapiti mamoe lapoa ua avea ma mafuaaga mo lo latou lauiloa iloga i le va o le au peti. E taofiofi e manu le foliga muamua oo latou taliga ma tuʻituʻi mausali i lalo o le skeleton, ae i le taimi lava e tasi e laʻititi tele nai lo sui masani o le fomaʻi Farani. O lapisi miti lapisi e toʻafilemu, e le silia le 30 cm le umi ma e tusa ma le 1.5 kilokalama. I pepe faatoa fananau mai, lapisi e saʻo taliga, ae amata ona sui foliga pe a maeʻa ni nai vaiaso. Faatasi ai ma lanu o le lapiti lapiti: chinchilla, lanu paepae ma le lanumoana pe lanu mumu, lanu moana, lanu.