Fualaau aina

O le faʻamalosi seleni seleni

O Petiole selesele e ola i luga o le 'upega tafaʻilagi e le faigofie. E tele naua taumafaiga e muamua tupu ai fualaʻau, ona avea ai lea o se mea totino mamana. Ma o le taunuuga lea sa muaʻi sailia e leʻi mauaina i taimi uma.

O le tele o ituaiga o lenei laau ua ola i se auala vavae, o lona uiga, i totonu o vaituloto loloto. E faasolosolo lava, ao tuputupu ae le laau, o loʻo faʻafefeteina 'ie i le palapala e faʻamaeʻa ai ma maua ai se tofo sili atu. Afai e tupu le seleni i luga o se togalaau masani, ona mafai lea ona lavea ona aʻa. E tatau ona e faia lenei gaioiga e tusa o le masina ae leʻi seleseleina.

O le faʻamafanafanaina o le seleni e aofia ai le faʻataʻapeʻapeina poʻo le vavae ese mai le malamalama o le la i auala eseese.

O le a le taimi ma pe faapefea ona palu le petile seleri

O le taimi sili e amata ai lenei faiga o le vaiaso muamua o Setema. Falesa i lenei taimi e tatau ona sili atu i le 30 cm le maualuga. O le vavalalata mai le susulu o le la e talafeagai mo le laau e faʻaumatia ai le vevela vevela oona ma faʻamalamalamaina le lanu o laʻau.

Muamua e tatau ona e aoina ma le faaeteete uma lauulu i se fusi ma faigofie ona nonoa i se fasi ie laititi. Ona faʻaaogaina lea o pepa mafiafia, pepa pepa poʻo isi mea talafeagai, afifi uma le laau i se liʻo ina ia oʻo i luga o le laupepa le pito i luga o le afifi, ma o lona vaega pito i lalo o loʻo tuʻuina mau i le palapala. O le afifi o loʻo faʻapipiʻi i luga o le laau ma se faʻamau poʻo se fasi ie.

I totonu o se afifi, seleni e tatau ona tusa ma le 20-25 aso, mulimuli ane e tatau ona eli faatasi ma aʻa.

Auala e faʻamama ai

O le toʻatele o tagata nonofo i le taumafanafana e le faʻafeiloaia le suamalie o le seleni e ala i le faaputuputuina i le eleele, e pei ona maua e le laau se manogi le lelei. E mafai ona e natia fatulaʻau o le laau mai le la ma le fesoasoani a le tele o mea e faʻaleleia ai otaota poʻo toega o mea faufale. Mo nei faamoemoega, nusipepa masani (i le tele o laupepa), pepa afifi, pepa paʻu mafiafia, atigipusa o le sua poo le susu, faapea foi ma penopol, tipi o paipa uamea ma ani palasitika palasitika palasitika o le a faia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia ni paʻu maualuga mai fagu palasitika e ala ile siakiina o vaega pito i luga ma lalo. E pei lava o loʻo tuʻu i luga o se laau ma pipiʻi mau i le palapala. E tatau ona faatumuina le solo i totonu o le palasitika paʻu i le paʻu'ū o laulaʻau poʻo le vao. I le auala lava lea e tasi, o le tipi mai le paʻu palasitika poʻo paipa faʻasolo ma pepa afifiina mai mea taumafa o loʻo faʻaaogaina.

E mafai ona tapuni le kaleti mai le susulu o le la i le faʻaaogaina o vaovao, ma fausia ai se faaputuga mauga i luga o le ala.

E fautuaina e faʻaaoga na o na mea e leai ni mea manogi, talu ai o loʻo totoina e le laau ia i latou lava.

O le faʻamalosia o le seleni

Eseese o le petile seleri e tele. E tofu i latou uma ma a latou mea lelei ma lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga masani e tofo lelei ma e tatau ona teuina mo se taimi umi, ae manaʻomia le vevela. O loʻo i ai ituaiga o mea e faʻalelei ai le tagata lava ia e le manaʻomia ona faʻaipoipoina mo se taimi umi, ae ua pupuu i le teuina. Vavave o nei ituaiga laau vave vave, e tatau ona 'aina i le vave e mafai ai, ma latou te fefefe foi i le malulu. O ituaiga o mea e faʻalelei ai tagata e aofia ai: "Tango", "Golden", "Golden Feather", "Celebrity", "Latom".