O le togalaau

Budleya: faʻanofo i luga o le eleele ma mataʻituina uiga

Budleya Davina o se tagatanuu lauolaola i le tolu konetineta (Aferika, Amerika i Saute ma Asia), lea e fulafula ai 45 aso i le tausaga ma e fiafia i le tele o lanu o ona fugalaau. I totonu o lenei mea o le ae iloa ai poʻo a ituaiga ma ituaiga o aʻafiaga o loʻo i ai, o le a le uiga o le totoina o nei fugalaau i luga o le eleele ma o latou tausiga mulimuli ane. Ma i le ata o le ae iloa muamua le foliga o le buddley.

Faiga Faʻapitoa

E sili ona lelei le totoina o le paʻu o Tavita i luga o le la o le malae, o lea o le a tupu vave ai. Ma e oʻo lava i lenei kiona 20-tikeri e le fefefe i lenei fugalaau, pe afai e puipuia lelei. Buddley o se vao ma le tele o mea leagao le manogi manaia tele, faʻafiafiaina se manogi o le meli. O lenei fugalaau e tele isi igoa, mo se faataitaiga:

  • fuālaʻau o le autumn;
  • meli o le meli;
  • maneta mo lapatai.

I le vaomatua, e tupu mai i le tele o itulagi o le lalolagi le totoga:

  • i le Caucasus;
  • i Aferika i Saute;
  • China ma isi.

Ae ui i lea, o lenei fugalaau ua matua manaia e le au fai togalaau, faʻanofoina na faia, o ituaiga fou ma meaola ua aliali mai, ua oʻo i le taimi o le vavalalata. E silia ma le 100 tausaga talu ai, e 150 ituaiga o alalafaga ua fafagaina, o nei mea e eseese uma ituaiga faaleaganuu.

Ata teuteu

Laʻau o le buddley e taatele i totonu o togalaau, latou te faʻafesoʻotaʻi lelei le tulimanu o le laufanua, e sili atu le lelei i vaega e le ogatasi ma laʻau ma moa. E le gata i lea, o nei fugalaau e faʻaaoga i nisi taimi e faʻafitia ai fale o le faatoʻaga poʻo paipa, ma latou faʻapalapalaina foi le puipui.

O mea taua o le buddha o se mea teuteu o le:

  • ituaiga o lanu eseese;
  • ituaiga eseese;
  • fegalegaleaiga lelei ma isi togavao, faapea foi ma rosa ma isi fugalaau.

E masani lava, e faia e tagata mamanu ni fatuga e faavae i luga o le fesuiaiga o leo. Ma a uma ona teuteuina lala pito i lalo o le vao, e lelei tele mo le totoina o fugalaau e teuteu ai faasitepu ma fanua.

Taimi o fugalaau

O le vaitau fuga o le buddha e amata mai ia Iulai ia Setema, o nisi taimi seia oʻo ia Oketopa. I le aotelega, e mafai ona ola le buddley pe a ma le 10 tausaga, ma afai e tupu mai i le selesele, e mafai ona amata le fugalaau i le tausaga muamua o lona olaga. Fugalaau matagofie ma se manogi tulagaese - o nei mea uma ua avea ai le Buddhism a Tavita ma se vaega taua o soo se togalaau.

Ituaiga ma ituaiga o fugalaau

E pei ona taʻua muamua, e sili atu ma le selau ituaiga ituaiga eseese ma ituaiga o laau. Ae o lalo o le a tatou talanoa e uiga i le taatele i Rusia.

Buddley david

O le vailaau masani o le vailaʻau suamalie e oʻo i le 3 mita le maualuga. O pito o lala ua paʻu. O le aʻa e le lelei. Ina ia mafai ona faʻaauau pea, ia aveese mea e leai ni mea. O lenei meaola e fuga mai le tolu tausaga, e mafai ona tupu se fugalaau e 2 mita i le vaitau. I le tautoulu latou te maua ai fatu laʻitiiti, faʻalauteleina e ala i le tipi. Mo le alualu i luma alualu i luma, e tatau ona ausia tulaga nei:

  • oso i luga o le la;
  • eleele puipuia;
  • timuga faʻasusu ma faʻavaivai;
  • fesuiaiga masani;
  • mafanafana mo le taumalulu.

Black Knight ma Nano Blue

O lenei laau toto e tupu maualuga i le 2 mita le maualuga ma o loʻo i ai ni mea leaga o se paʻu violē. E mafai ona tulaʻi i lalo o le paolo, e masani ona faʻasusu vai, e mafai ona maua le tausiga i le taumalulu e aunoa ma se malutaga. E fetaui lelei mo le faʻavaeina o vaega.

O ituaiga ituaiga e pei o le Nano Bleu o loʻo i ai se pale faʻafiafiaga ma e maualuga le lautele ma lautele e 1.5 mita. O laulaau ua faʻaloloa, o latou itu pito i tua e lanu enaena, e leai se mea e maua ai le lanu uliuli, o lala e punou i lalo o la latou mamafa. Manaomia le la ma le eleele lafulemu.

Pink Delight

O lenei ogalaau e maualuga tele, saʻo ma faʻavalea foliga, e i ai se kulimi piniki. O le manogi o le meli ma le mafiafia. Krone pe a maeʻa le taumalulu e sui ai pine fou ma i le gasologa o le vaitau e maua ai le siʻitia o le tolu mita. E alofa o ia i le malamalama ma faʻafefe eleele palapala. E mafai ona tupu i ni laau maualalo ma ni mea e ola ai.

Royal Red and Flower Power (e pei o lanu)

O lenei fugalaau e iloga i ona laʻau mumu-violet, lea o loʻo i ai se faʻapologa o le paʻu. Ana maualuga e 3 mita, e faapena foʻi le lautele o le laau. E vave ona ola ma e lelei ona toe faʻaleleia pe a uma le taumalulu. O le eleele sili ona manaia o le faʻapipiʻi ma le le faaituau, lelei le timu. Ma le isi, o le buddha o lenei ituaiga e fiafia i le vai ma le malamalama.

E i ai le tele o fugalaau fugalaau. E iai foi ituaiga eseese o lanu fugalaau e faalagolago i le numera o lanu. I lenei tulaga, e lua i latou:

  • lanu viole
  • moli.

O lenei ogalaau e uumi ma felavasaʻi, o lo o faamatalaina e le fomaʻi. O ona faʻaiʻuga e fulafula ma e mafai ona tupu le 40 cm le umi. A i le isi itu, o laulaau ua lalo, samasama pe paepae. O le fugalaau e amata i le tausaga lona lua o le olaga. I le vaitau o le tuputupu ae, o pupu vine fou e oʻo i le 2 mita le umi e ola i luga o le nofoaga o paleni tioisa. O le susulu o le taumalulu o lenei ituaiga o meaola e lelei le toleniina.

Eseese ituaiga o Budlei: ata o fugalaau



Buddley Tavita: tulaʻi ma tausi

Ata o nei ituaiga ma isi fugalaau e mafai ona maua i le Initaneti e aunoa ma ni faʻafitauli. O vaega o le totoina ma le tausiga e faalagolago, faatasi ai ma isi mea, i le itu o le galueaina. O lea i Aferika i Saute, o le vao e ufiufi le pito lata ane o le teritori. Ae i Rusia, e masani lava ona tupu e faapea, o se tamaloloa, e fiafia i lanu lanu, e le mafai i taimi uma ona fua fatu i le taimi. O le mea lea, i le togalaau, o le faʻalauteleina o lenei laau e masani ona faʻaaogaina.

Suu i le eleele

Pe a fuga le fugalaau lelei, e totōina ma faʻapipiʻiina i ni pusa eseese poʻo ni nofoaga faʻasaʻo. E faʻalagolago lava i tulaga tau fesuiaiga ma pe o le a le tulaga e maua ai fualaʻau. E lelei le faʻaleleia o le eleele pe a faʻamafanafanaina le lalolagi pe a uma le malulu, ma o le masina lenei ia Aperila poʻo le masina foi o Me. O le nofoaga pe a uma ona totōina e tatau ona mulimulitaʻi i vaovao po o peʻa.

E tele taimi e le tatau ona fafagaina ai se budd; o timuga faʻapitoa e lava lea. Ae o le eleele malulu e le lelei foi mo ia, o le mea lea e tatau ona tausia lelei lenei taimi o le tausiga. Mo le totoina o se vaomatua matutua, e le manaʻomia ona e faia muamua se mea, e tatau lava ona e iloa ona uiga ma manaoga mo tuutuuga o tausiga.

Tuiina o fatu ma tipi

O vaʻaiga aʻo lei totoina ua saunia muamua:

  • i le amataga o Fepuari, o fatu e totoina i totonu o fagu ma totogo;
  • o le pusa lapisi e ufitia ile palapala, ma matauina le tau mai le pito o le poloaiga o le 3 cm, ona faʻafeinu lea;
  • totoina o fatu e tatau ona faia i totonu o le eleele malulu;
  • o fatu e le fofuina, e sili atu le ufiufi i se ata;
  • e tatau ona lelei le potu ma ia lava le malamalama;
  • pe a uma ona totō, e totogo le laau mo le 4 vaiaso.

Mo le lūlūina, ua fautuaina e faʻaaoga se masini vailaau lelei, lea e aofia ai oneone ma humus i tutusa tutusa. Luga o loʻo ufiufiina i se fasi manifinifi o palapala.

O le vevela mo le totoina o fatu i le fale e tatau ona tusa ma le 25 tikeri. E tatau ona aveese le ata puipui pe a uma ona aliali muamua lau. A oʻo mai lau laʻau e tolu, e manaʻomia ona totō laau toto i totonu o pusa paʻu. Fugalaau e tupu pe a uma ona faʻavasegaina i le tausaga lona lua o le ola o laau.

Ma afai tatou te talanoa e uiga i le vavaeina, ona tatau loa lea ona saunia vave laʻau i le taimi lava e uma ai le tupu o le laau i le faaiuga o Setema. E tatau ona i ai le maualuga o le 20 cm ma ia le itiiti ifo ma le 3 fatugaʻo. I lalo ifo, o le 'au, faatasi ai ma le taʻi lua, ua tanumia i le eleele vavalalata. Mo le taumalulu e ufiufiina i se ata tifaga ma fufuluina, ma tuʻu ai sina vaalele malulu. O le a amataina le seleseleina i le tautotogo pe'ā uma ona faʻamafanafana le eleele. I le vaitau masani, latou te ola i le 60 cm, o nisi taimi e fuga mai i luma o le malulu.

O mea e te manaʻomia mo le fuga o le fugalaau

Buddley Tavita o le a tupu lelei pe a e mulimuli i nei fautuaga mo lona alu ese:

  • e tatau ona malamalama lelei le laau i le la. Pe a tupu le togalaau, e tatau ona aveese le puna o le paolo ma le laau ua totoina i le la. I le taimi lava e tasi, ia manatua e le fiafia le gafa o tagata matutua i le gafa. Aloese foi i matagi ma ata;
  • o le eleele e tatau ona filifilia lelei ma faafoliga. E sili pe a fai o se mea e faʻapitoa ma faʻapitoa. E tatau ona fafagaina i le amataga o le tautotogo ma i le ogatotonu o le taumafanafana faatasi ai ma luga o le ofu tino. O le fuga ma le tuputupu ae o le a sili atu pe afai e te faʻaaoga fugalaʻau faʻasaina, faʻapea foi ma le faʻamalosiina e faʻavae i luga o fuamoa ma le potassium;
  • vai le laau ina ia susu ai le palapalaae le o se mea e teu ai. I le tau vevela e manaʻomia ona e suluina le paluga laau i vai;
  • tata le laau i taimi uma. O lenei mea e faʻaleleia ai le lelei ma le toe faʻaleleia o le laau. I le tausaga muamua, e tatau ona faia lenei mea ia Mati, ia tipi le buddha i le afa, ma tipi ese ai lala vaivai. I le tausaga lona lua, e tatau ona e tipi ni tuputupu aʻe fou i ni taʻavale se lua, faʻapea foʻi lala paʻu uma ile tolu. I tausaga mulimuli ane, e manaʻomia le teuteu e aveese ai le tuputupu ae o le talavou ma le faʻavaeina o le pale.

E faapefea ona saunia se laau mo le taumalulu?

E ui lava i le mea moni e faapea o le buddley o se togalaau malulu, e tatau lava ona saunia mo le vaitaimi malulu, aemaise lava i le tausaga muamua ina ua uma ona totō ile eleele.

O faʻamaʻaloga, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatalia le sili atu i le 10-tikeri gutu, o le mea lea i le vevela o le vevela, e manaʻomia le afifiina o vao, ma 'otiʻoti le ofutele i le 15-20 simita. Ona ufiufi lea o le vao i se atigi pusa ua ufitia i le polyethylene. E tuʻuina i luga o le maualuga piliki, ma sausau i laulaau i lalo.

O le a le manaʻomia se pusa pe afai o le laau ua teuteuina e matua susunuina i vaovao ma manua, ma ufiufi i luga o le uila i luga. Afai e te saunia le buddha mo le taumalulu i le saʻo, ona oʻo lea i le taimi e te fiafia ai i le fugaina o se laau ola maloloina seia oʻo i le pau.

O tulafono mo le totoina ma le tausia o se tamaʻitaʻi e le faigata tele. Afai e saʻo mea uma ma e le faʻavalevalea foi e tausi le laau, o le ae matua faamalieina.