O le togalaau

Fugalaau laʻau po o le dictamnus susunuina o laau toto Totoina ma tausi Le totoina mai fatu

Dictamnus faʻasolosolo se togalaau vao vao e le totoina Faatoʻaga ma tausiga

O le laufanua laʻau o le ash-tree, e masani ona lauiloa i lalo o le igoa o le "mea e le mafaamatalaina" - e matua manaia lava, e manaʻomia ai le aganuu ma le saʻo. Diktamnus bushes (o le igoa faasaienisi lenei o lenei laau) e mafai ona mumu mai le afi mumu, ma e mafai foi ona tuua se mu i luga o le paʻu. O le tele o fai togalaau e malilie e faʻafeiloaʻi i se tulaga lamatia, aua le faʻasaʻoina i latou lava le fiafia o le i ai ia le itiiti ifo i le tasi le togalaau, ia faia ni puipuiga talafeagai mo lenei mea.

Tino ma matautia - o se faʻamatalaga o le ash dictamnus

E ola laau-vine i soo se mea i Europa, i totonu o itulagi mamao o Asia. O le laau e saʻo, ae o le ogalaau, e mafai ona gaosia uma vao. Na maua e le dictamnus lona lauiloa lauiloa - o le mea e le mafai ona faʻatafunaina - mo le malosi e susunuina mai se afi mumu na ofoina mai i aso vevela. O lenei mea totino e mafai ona tuʻuina atu ai ni faʻamaʻi matautia o vailaʻau i luga o paʻu o le tagata.

O le malosi e mafua ai mumu ma le mu e faʻapipiʻiina i totonu o le papa o laau ae le mo mafuaaga o se natura faalenatura. O mea uma lava ua faʻamatalaina manino - i le vevela o le laau e tuʻuina atu ai se fuainumera tele o suauu e manaʻomia - faʻamaʻi ma faʻafefe ai le paʻu o le paʻu. O le faʻaaogaina o le suauu taua, lea e mafai ona maua i le vevela vevela, e maua ai le faavae mo le tala faʻatusi paia o se laau e mu.

E faʻapefea ona mumu le ata o le pefu

Ae ui i lea, e le tatau ona e fefe o lenei uiga o le a mafua ai se afi. A uma mea uma, o le vevela vevela o le suauu taua e le lava e afaina ai laau i le vaiaai. Ae ui i lea, e taua lava le matauina o tulafono mo le saogalemu.

O le tele o nei laau toto e laiti, na o le ono sui na vavae ese. O i latou uma lava e foliga tutusa i foliga ma foliga vaaia, e iloga i latou i le matagofie o le apili, aemaise lava i le taimi o le fugalaau. O le mea lenei e tosina mai ai le silasila a le aufaatoaga i le salafa o le lalolagi.

Faatoaga Ash

Ash-tree dictamnus i ata tusi ata

I aso nei, o ituaiga uma o le efuefu ua tuʻufaʻatasia e le au faifaatoaga i lalo o le igoa e tasi - o le dictamnus paʻepaʻe.

O se laau umi umi e ola i le tasi mita le maualuga. E saʻo saʻo lanu, e ufiufi i se mata, e atiaʻe le rhizome ma mamana. O lanu e lelei lelei ma laulaau o loʻo saofafai i luga o le umi umi. Lafoa o Basal - atoa, o le mea - e le totogia, faʻalauiloa i foliga o le lanumeamata lanumeamata. O le laʻau e fou lava, o le lanu lanu meamata lanu. O se paʻu palapala, e tusa lava pe vevela tele vevela, e foliga mai ai na faatoa uma ona faasūsūina - fou ma fiafia. O se lau laʻau mataʻutia e lelei atoatoa ma le lanu lanu o le laau.

Vitio e uiga i le laau oona pusa laau:

O le lanu o le dictamnus e tosina atu ai le gauai i lona uluai lanu ma foliga. Fugalaau e oʻo atu i le 2.5 senitimita le lautele, maua se lanu paʻepaʻe mafiafia. Faʻamau lima o petals, o laumei e matagofie, malamalama lanu meamata, pe, e le taatele, samasama. O aʻafiaga e oʻo atu i le luasefulu minute le umi. E le o se mea sili ona matagofie, ae e tele lava ina telē ma matagofie. O vailaʻau e iloa lelei i petals, lea e faaopoopoina ai se fugalaau eleelea.

O loʻo i ai i le laau se manogi malosi e faʻaaogaina i le taimi o le vavao. O le manogi o le pefu, oona-vevela ma e pei o le manogi o le vevela mama, e matua iloagofie lava, ae atonu e foliga mai e le soona fai i nisi.

O le togalaau autu o le laau e taatele ma i tatou o le piniki po o le lanumoana. O fugalaau o le laau e paʻepaʻe pe piniki. O le tele ona o le i ai o veins o se lanu uliuli, o petals piniki e masani lava ona i ai ni foliga matagofie ma eseese. E toetoe lava a le mafai ona maua ni pusa tafe se lua ma le lanu e tasi, lea e na o le faaopoopo atu i le matagofie o le togalaau o vao o lenei laau

E amata mai le masina o Iuni, o le fugalaau vao ma tumau mo le masina ma le afa. E i ai foi ni laau e leai ni fugalaau e pei o le fausaga o le au ma le lanu o le magnolia. Latou te fetaui mo tagata e le mafai ona tutū le manogi uiga ese o le fuga o le fuga.

Sauniuniga saogalemu

Laʻau faʻamaina paʻu paʻepaʻe laau toto ma tausi ata

Dictamnus, o se mea oona ma vailaau oona, e manaʻomia ai se lapataiga. O faʻasalalauga lautele e uiga i le tino poʻo le tulaga matautia o lenei mea totino e matua televave, ae i ai ni mafuaaga. I le taimi pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo ma le laau, e mafai ona faʻafefiloi faʻamalosi i luga o le paʻu. E matautia tele le inuina o le manogi o le vao - o suauu taua e mafai ona mafua ai le mu i le vaega o le manava. E le gata i lea, o taunuuga le lelei uma e le vave lagonaina.

E tatau ona faʻavasegaina, faʻapipiʻi ma faʻasaina le paʻu o le ash, ufiufi le paʻu ma laei vavalalata i le tele e mafai ai. E le talafeagai le aumaia o foliga i totonu o le laau, aemaise lava i le vaitau o le vavao. E sili atu le puipuia o ou lima i totigilima, ma aua nei galo pe a uma ona e faʻafesoʻotaʻi ma le laau e le mafai ona e paʻi i foliga ma, aemaise lava, ia tilotilo ou mata.

O le manaʻomia mo soʻo se tausiga mo le dictamnus e seasea lava. Afai e saʻo le totoina o le laau, avatu ia avanoa mo le tuputupu aʻe, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava e le masani ona inu vai - leai se isi togafitiga e umi se taimi.

Dictamus tuputupu aʻe tulaga

Ashen e foliga mai e le lelei, ma e mafai ona e maua se nofoaga mo ia i le toetoe o soo se togalaau. O lona aoga autu o le faʻamalieina atoatoa lea ile eleele. O le mea moni, na tupu muamua le dictamnus i luga o le eleele ma palapala, ma le le lava o le suavai ma meaʻai. O le mea lea, o le māmā ma le lafoaʻi eleele ma le maualuga o le oneone oneone e lelei mo le laau. O le laau e le o se mea e gaosi ai meaai paleni. E le fiafia le laau i le pala, palapala eleele ma le inu tele. O le vaʻaiga ma le malosi o le vaʻaiga o loʻo matauina i luga o le eleele, poʻo luga o le palapala ma se maualuga alkali.

E fiafia le laʻau i le malamalama, ae o le uila e le afaina ai o ia. Aua e te totoina i lalo o laau tetele, e mafai ona afaina ai le lanu o upega ma le tulaga lautele o le laau.

Fausiaina o toga

O le taimi sili mo le totoina o le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu. Mo le faʻatinoga, e sili atu le filifilia o se ao puaoa, le vevela aso. E le mafai ona e totoina se laau i le vevela o le tau - o le a le aʻa ma mate.

E totoina le Dictamnus i togalaau e masani ona totō, pe a uma ona totō - faʻaleleia tele. O le tele o vaiinu e tatau ona faia i taimi uma, seia oʻo ina oʻo mai faailoga o le tuputupu ae o le laau. O le susulu tele o le susu e mafai ona mafua ai le faaleagaina pe a uma.

A maeʻa le aʻa o le kesi, e toetoe lava a ola i se nofoaga fou. Afai ei ai ni faailoilo o le pala o aʻa, o lona uiga o le tele o le faasasaina ua taofia le tuai, pe o le laau e le fetaui ma le palapala i le nofoaga e tulaueleele ai.

E tatau ona faʻamautinoa mai le nofoaga o le totōina o le vao i vaʻa latalata ane o le mamao o le itiiti ifo i le afa mita le tausia. E sili atu le tele o le mamao - o le a laveaʻiina ai le faʻatoʻaga mai le manaʻoga e selesele le vaomatua ma faʻatagaina le gaosia o le laau na o ia, e aunoa ma le faalavelave i isi vao.

Dictamnus Care

E faʻapefea ona tausia le ata o le ufiufi

E faigofie ona tausi le laau. E faigata ma faʻasaʻo tele i le lāmala, aua e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le vai e oʻo lava i taimi vevela. O le tuusaunoaga o le vaitau o le fuga, pe afai e tupu i le tau vevela. I isi vaitau, e le manaomia le faʻamamaina o le palu. E tusa lava pe e te le vai i le taimi nei, e le oti le laau, ae e mafai ona taofi vaovao.

Fertilizing eleele mo le efuefu e matua filifili lava, e ui lava e sili atu lona lelei i luga o le eleele mauoa. E sili atu ona taua le tausia o se mea maualuga maualuga alkali - o le pefu-e le fiafia ile eleele le mautonu. E sili ona lelei le faʻavasegaina o fugalaisa i le tausaga, i le tautotogo - o le a lava lea. E tatau ona amata i le tausaga lona tolu o le tuputupu ae o vao. Afai o le palapala e matitiva tele - e mafai ona e faʻaaoga le fatịlavai ile lua tausaga talu ona totoina.

Afai e tupu aʻe le dictamnus i se vaega ma isi laau toto, e le manaʻomia foi ona vavae ese taimi ole eleele. A maeʻa le faʻaaogaina o le mulching o le palapala, e oʻo lava i le tatalaina o le eleele e latalata ile vavave o vao e le manaʻomia. Pau lava le mea e manaʻomia o le vaetogo taimi.

E mafai ona faia le teuteuina i le toetoe lava o soo se taimi, i le filifiliga a le fai togalaau. O le taimi aupito sili mo lona faʻatinoga o le amataga o le tautotogo, seia oʻo i le ogatotonu o Aperila, poʻo le maeʻa o le autumn, aʻo leʻi amataina matagi mataʻutia. O se laau na totōina i se vaʻavaʻa vavalalata avanoa e sili atu ona manaʻomia mo le teuteuina.

E faʻafefea ona faʻamaonia le taua

Leai se fualaau puipui e manaʻomia i le taumalulu. E faʻasaina e le vao le ogaoga o le taumalulu o le ogatotonu o le lotoifale e aunoa ma se fale faʻapitoa poʻo isi gaoioiga.

Faʻaleaga meaʻai

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le laau e masani ona le taufaʻatau. O le mafuaaga autu mo le le lelei o le tuputupu aʻe poʻo le oti o laau totō - sese i le taimi o le totoina. Afai e maeʻa le faʻataunuʻuina saʻo, e le o faʻaalia le faʻafitauli i soʻo se faʻamaʻi poʻo le osofaʻiga o manu. E leai ni togafitiga ma isi metotia o togafitiga faʻapitoa o laau. O le veleina mai vao leaga e sili atu ona matagofie i le natura - o le tele o meaola vevela e le mafai ona "fasi" le vao.

Auala e faʻaaogaina ai le pusa

E tolu ituaiga o faʻalauteleina o lenei aganuʻu - fatu, vaevaeina o vao ma faʻalauteleina e ala i le vavaeina. I le faʻatinoga, o metotia uma e tolu e faʻaaogaina, ma o le tagata lava ia na te filifilia po o le a se tasi e tuʻuina atu i ai.

Tuputupuina o pusi mai fatu

Ash-laau mai fatu ata

O le toe gaosia o loʻo faʻatinoina e ala i fatuga o le fatu faatoa seleseleina, i le taimi lava e maeʻa ai le aoina, i le eleele tatala. O le luluina e le vave faia i le nofoaga na filifilia mo le laau, ae i le laina fatu. O laau na faʻaalia i le isi vaitau o le tautotogo e faʻapipiʻiina ma totō, ona tupu ai lea mo le lua i le tolu tausaga.

A uma ona tuputupu ae, e mafai ona siitia atu i le nofoaga o le tuputupu ae faifai pea. I le tausaga lona tolu, o le a fuga le pusa-laau, o lea e le o faʻatinoina e le laau le galuega teuteu i le lua tausaga muamua. Afai e te lūlū fatu e le o vave ona seleseleina, ae i le tau o le tautotogo po o le tautotogo, o le a latou ola pea, ae o nisi oi latou o le a tupu mo se tausaga atoa.

Bush division

E mafai ona vaelua le vaomatua i le amataga o le tautotogo, seia oʻo i le aso lua o Me, poʻo Setema. Mo le valavala, e tatau ona e faatali mo le timuga, ma filifili selelenki talafeagai lava. O laau vavae ese e manaʻomia ai le tele o le suāinu, a leai o le a leai ni aʻa. A maua le aʻa o le vao, o le malosi o le faasūsū e faʻaitiitia - pe a fai e mafai ona faʻaosoina le pala.

Tipiina o le dictamnus

O pulapula laititi, tipi saʻo mai le laau, e lelei foi ona maua aʻa i totonu o le palapala. Ina ia mafai ona manuia le vavae, e le gata o le suavai lelei o le laau talavou e talafeagai, ae faapea foi le faaofiina o le tuputupu ae o le televave. A maeʻa sea taotoga, o le manuia o le tulaueleele e toetoe lava a mautinoa - o le a matua aʻafia lava le aluga.

Manatua e puipuia le paʻu i taimi uma o gaioiga ma le fale. Aʻo faʻataunuʻuina meaʻai e le o se mea e puipuia ai mata mai le mauaina o le sua, inu tioata. A maea le galuega, fufuluina ou lima ma foliga lelei, sui laei o fafo. A oʻo mai le sua i totonu o ou mata, faʻamamā faʻatasi ma se tele o vai. O vaega o paʻu lea na maua ai le sua ua fufulu lelei lelei i se fasimoli solution.

I le saʻo ma i le taimi, o le taotoga e vaevaeina, vavaeina po o le totoina o fatu e mautinoa ai le manuia - o le a ola le laau e aunoa ma le manaomia o se tausiga faapitoa po o le masani ai ona fausiaina, ma ua amata i le tausaga lona lua ona faataunuu se galuega teuteu, i le lona tolu - ia fiafia le mata i se lalelei ma le umi. O le vao vao e le mafai ona faʻaaogaina - o se laʻau matagofie ma susulu e foliga mai i soʻo se togalaau fugalaau - ia alofa ma le fai fanua ma lona aiga.

Dictamnus i le mamanu fausaga

E faʻapefea ona toto se ata o le kesi i luga o se moega fugalaau ma peonies ma le phlox

O le faʻaaogaina o lenei laau mo mea teuteu e fesuiaʻi. O le a faʻapipiʻiina e Ash-laau ma teuteuina le laufanua, faʻaaogaina:

  • E pei o le pito i luga o le laufanua i le pito i luga o le togalaau fugalaau
  • I le avea ai o se mea teuteu i luga o moega teuteu.
  • Le fatuina o se mea e tupu i luga o le fua.
  • I soo se faʻatasi ma se lauiloa o leo piniki.
  • Le faʻaleleia o vaega o le laufanua.
  • E avea o se talaaga mo isi laau totō.

Pe a fuafuaina se nofoaga e tulaʻi ai mo le dictamnus, e tatau i se tagata ona manatua ona mea oona ma le manogi malosi. E le tatau ona e totoina se laau lata ane i auala savali, ma latalata i nofoaga faafiafia. E sili le tuʻuina o le paʻu i totonu o le fugalaau, ina ia fiafia le mata i le lanu, ma e na o sina mea itiiti lava e lagona ai lona manogi, ae o le fesoʻotaʻi faʻafuaseʻi e faʻaaogaina. O le tuaoi ma le pefu e lelei le faʻafefeteina o aso, gypsophila, kermek, geyhera.

Ituaiga ituaiga vao o le vao ma le faʻamatalaga ma le ata

Faʻasalaga Ash-tree Dictamnus caucasicus

Ashen Caucasian photo ma le faʻamatalaga

O lau laʻau tele e tu i luga o le ogalaau e oo atu ile 80 cm. O le aʻa e faapaleina i le paniculate poo le racemose e oʻo atu i le 15 cm le lautele. O fugalaau e oʻo i le 2.5 cm le lautele, maua se lanu paʻepaʻe ma lanu eleelea eleelea po o se lanu piniki-lilac ma lanu violē eleelea. O le fugalaau e amata ia Iuni ma e oʻo atu i le 45 aso. A aunoa ma le suia ma vaevaeina, e le faʻavaivai le vao seia oʻo i le 15 tausaga, ae i tulaga o le Moscow Region e toetoe lava leai ni fatu e nonoa.

Ash-tree holostolbikovy poʻo le mu mu Dictamnus gymnostylis

Golostolbikovy laʻau pefu poʻo le faʻatafunaina kupina Dictamnus gymnostylis ata o fugalaau

Ua tupu i luga o auvai o vaitafe o Iukureini ma Rusia, i luga o le pito i tua o le vaomatua ma i totonu o vaovao. Maualuluga e oʻo i le 40-80 cm le maualuga, sina laititi. Pepa lautele o lau o le laau ma tusi i luga o le moto. O le faʻailoga o le racemose, o nisi taimi e teteʻe ai. Lameolate ma le fugalaau e tu i luga o se mea e leai se mea. E fuga mai ia Me ma Iuni.

Shaggy Ash Dictamnus dasycarpus

Shaggy Ash-tree Dictamnus dasycarpus ata

E maua i Asia i Sasae, Siberia, ma Sasaʻe Mamao. E maualuga le 80 cm maualuga pe sili atu. O le vaega pito i lalo o puʻu o loʻo faʻaalia, o loʻo i ai sina tamaʻi susu. O laulaau ei ai se faʻalauiloa ma se taui, o se foliga faʻalanuʻumi. Inflorescences panicle-racemose poʻo racemose. O fugalaau e le lelei, tele, 2.5-4 cm le lautele.

White Ash Dictamnus albus

White Ash Dictamnus albus photo

Tufatufaina i totonu Tutotonu ma Europa i Sisifo. Faʻailoaina ma se aʻa faʻasolo lelei. O le saʻo e oʻo atu i le 90 cm le uumi ufiufi e ufiufi i lau paʻu lanu meamata lanu meamata. O le faʻavaivai poʻo le ituaiga racelose e tele, e oʻo atu i le 20 cm le umi. O le fugalaau e tupu ia Iuni-Iulai, ma o fatu na amata mai ia Aokuso-Setema.