Fugalaau

Faʻamalie chintz primrose

Talu mai taimi anamua, e tele talatuu matagofie na fesoʻotai ma primrose. Na taʻua e Eleni anamua le "fugalaau o atua e toasefululua." O tagata Siamani - ma ki o le atua fafine matagofie o le tautotogo o Freya, o lona ua ua teuteuina i se asoa. Mai i luga o le a paʻu ai ki auro i le eleele, ma liliu atu ai i pulu.

O ositaulaga leaga na latou gaosia se mea e maua mai i se ipu inu. E tatau ona aoina i luga o se manava gaogao ma ni seevae. Ae na fiafia Peretania i lenei laau ma se alofa faapitoa. E oo lava i femalagaiga i laueleele mamao, e masani lava ona latou faia muamua ma i latou e totōina i latou i le fale e fai ma faamanatu o lo latou aiga ua tuulafoaiina.

Primula

Alofa i nei fugalaau matagofie ma le tagata Rusia Catherine Catherine II. I totonu o le Maota o le Taumalulu, sa i ai se potu, ua ufiufi i le faletalimalo, valiina ma primroses, ma i le conservatory, i lalo o le vaavaaiga faapitoa, o le aoina o le primrose eared.

I le natura, o le mea muamua e tupu aʻe i le faapaologa o lalo ifo - i lalo o le ufitia o laau ma laau talatala. O le mea lea, i totonu o le togalaau mo i latou e filifili ai se nofoaga malulu ile aoauli. I le susulu o le la i le gasologa o le aso, o laʻau ua mumu, tautau, fugalaau ua mumu, ma ua sili atu ona televave le alualu i luma nai lo le paolo.

O le amataga o le tautotogo o nisi taimi e taʻua o "mamoe" - ona o laulaau ua ufitia i le suavai, e foliga tutusa ma le paʻu o se tamai mamoe.

O le laʻau e sili ai le susu. Nofoaga papaʻa e le talafeagai. Laʻau faʻaleleia lelei. Ae o eleele, faʻafefiloi ma palapala palapala ma masiʻi, e le fetaui, aua i le vevela o le tau latou te vave ai le susu, ma o le mimiti e afaina ai le mago. Afai o le palapala e mamafa tele, manino, e sili atu ona aveese le pito i luga o le centimetimita ile 20.

Primula

O aso e sili ona lelei e toto ai le amataga o le tautotogo po o Aokuso - i le ogatotonu o Setema, mulimuli ane atonu e leai se taimi e totogo ai ma o le a malolo i le taumalulu. O le mea moni, na i ai se taimi na ou maua ai se mataupu pe a auina mai se vaega mai Riga ma se numera tele o primroses i le faaiuga o Oketopa, ua uma ona matou maua le kiona. Sa tatau ona ou tuu se kiona ma sasaa le palapala i le vai mafanafana. Sa ou tago i se togitogi i aʻa ma tuu i totonu o se masima mafiafia, ma ufiufi laufanua i lau lala laau. I le tautotogo, o ola uma laau ola.

Na ou vaevaeina le mea muamua i le 3-4 tausaga, pe a uma ona faʻavaivaia le fugalaau, ma le laau lava ia, lea o le a aʻafia ai le taumalulu. E tatau ona vaevae lelei i soʻo taʻitasi ma aʻa. E vave tele ona tupu vave, ma ina ua mavae le tausaga, o se atinaʻe lelei ua fausia mai le "laitiiti". E moni, afai ei ai se manaʻoga, e mafai ona faʻapipiʻi muamua ile fugalaau. Pau lava le mea e tatau ai ona eliina i luga o le eleele ma lelei le vai, e le mafai ai ona faʻamago le eleele.

O le upu "primrose" e sau mai le Latina "prima" - o le muamua, aua latou te fuga i luma o le toatele o isi. Mo lenei mea ua taʻua ai foi o primroses.

Primula

E mafai foʻi ona faʻaleleia le fatuga muamua e fatu. Ae e manaʻomia ona totoina i le tausaga lava e tasi, tuua i le lumanaʻi, latou te leiloa i le germination. O mea muamua, e pei o taligalu, e mafai ona faʻaleleia e ala i le tipiina (o ata o loʻo faia ia Me-Iuni). O le dentate primrose o loʻo faʻalauteleina e aʻafiaga o aʻa. E tatau ona vavaeese se tasi poʻo ni aʻa mafiafia, ia tipiina i se taimi umi (1-1.5 centimita). Tausia ma tausiga tulaga o mea e vavae ese ai e tutusa ma isi meaola.

E mafai ona faʻaaogaina le pito i lalo mo ni pito i lalo poʻo se vaega lanu i luga o se mutia pe o luga o se mauga mau. Latou te faʻafefiloi lelei i tamaʻi mea laiti-scylla, muscari, kandyk, faʻapea ma daffodils, arabis, phlox e pei o le gaʻo, palasi vao vave. Ae aua le totoina mamao ese mai le ala ina ia mafai ai ona e vaai i le laau atoa, aemaise lava fugalaau, i auiliiliga.

Mea e faaaogaina:

  • LS. Ryabinina, Yekaterinburg