Fugalaau

Suʻega lelei o le faʻatoʻaga o faʻamalama papama

O le fugalaau matagofie na sau mai Take (mafaufauina o le faailoga o le Malo o Ottoman) ua avea nei ma matai i togalaau masani. O le tuputupu aʻe o le laumei e tusa ai ma tomai faʻavae, faʻaaogaina fautuaga a tagata tomai faapitoa (fautuaina i le tusiga), ua avea ma mea fiafia mo le tele o fai togalaau.

O le fugalaau fugalaau Ranunculus (faatasi ai ma le tele o talatuu, tala fatu) na aliali mai i togalaau o Europa i le 16 seneturi. E tele ituaiga fugalaau na foliga mai, e tafe foliga ma lanu. Ina ia lelei le faamemelo i le matagofie o le fugalaau i moega, i le tipi e tatau ona e tausisi lelei i fautuaga mo le tuputupu ae, tausi le koko i le togalaau.

Faʻamatalaga o le faʻamalama papama

O le mea totino e faʻaaogaina i ituaiga o meaola suamalie. Laʻau faʻalaʻau ua ufitia i lahlia-pei o laʻau e tutupu laiti (e oʻo i le 50 cm). O le aʻa ei ai sona foliga faʻaola. O le tele o fugalaau e oʻo ile 12 cm le lautele mo ituaiga meaola. I le taimi nei, e tele ituaiga o ituaiga o laʻau pipi, mo le totoina ma le tausiga i se togalaau masani, e maua i luga o le ituaiga o ituaiga vao o le pata. I lalo o le natura masani, na maua ai e fugalaau e tusa ma le 600 laau toto. Faatasi ai ma:

  • faʻamaʻi pata;
  • fetolofi;
  • oona;
  • fanua;
  • vai;
  • Kashubian
  • lanu samasama.

I tafatafa o vai vai, i laufanua eleele, i mauga o itu eseese o le paneta, e mafai ona e feiloai i se fale matagofie, totoa. Akonitolistny (boretselistny) lapoa (maualuga e oʻo i le mita), e ufiufi ai fugalaau-paʻepaʻe pe samasama, e mafai ona vaaia i totonu o togalaau togalaau.

O le mea sili ona teuteu ma lauiloa i totonu o togalaau o le Asian Ranunculus, ma fugalaau eseese eseese o lanu lapoa ma eseese o lafu. O fuga vao e pei o roses laiti, peonies, popopies. O ituaiga o loʻo taua i lalo e iloga i latou foliga:

  1. Chalmoid (Aferika). O fugalaau fugalaau e foliga mai o se polo ma popo na faʻafefete i totonu (tutusa lava ma peonies).
  2. Farani Faʻamalua-faalua vaaiga ma laina faalua o petals.
  3. Peresia. Ua totoina le laau i fualaau faigofie, lua-faalua.
  4. Pion-foliga. Terry fugalaau, tele lapoa. I le tau o le totonugalemu o Rusia (itiiti ifo le manaomia o tulaga o le tau), o le totoina o papamaa o le togalaau o lenei ituaiga e sili ona lauiloa.

O faʻatoʻaga papapi lelei e aofia ai sui mai le faasologa o le Flowering Valley:

  • Double Pink Buttercup;
  • Repeka;
  • Purple picotee.

Tuputupuina o togalaau patacups

O laau manaia e talafeagai mo le seleseleina, fuga mo le 5 tausaga, e mafai ona maua e ala i le mulimulitaʻia tulafono o le faʻaaogaina tekinolosi, mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa. Faʻatasi ai ma fautuaga nei i le auala e tatau ai ona totoina ni papeti, vaega o le tausiga o togalaau.

Saunia se nofoaga i le togalaau

E totō papatini i le tautotogo i totonu o se eleele lafulemu, lauʻeleʻele ma faʻaleleia alavai.

E le tatau ona i totonu o le faʻasologa, le la susulu. O le i ai o le matagi, o le sili atu o le vevela o ave e taofia ai le faagasologa o le fugalaau, faatulaga o fatu.

O le palapala ua filifilia e le o se mea malie, e le taua le taua o le elemene. A o lei totoina le patukuputu i le tautotogo, ua fautuaina e faia le faapalaga, humus. O se 'upega tafaʻilagi e latalata i le sami e maua ai se (maualuga) lelei le tau e pei o se laufanua lelei. O pine laiti e aliali i le 10-14 aso. Afai oi ai se taufaamatau o le kiona, e fautuaina e ufiufi ai. O le taimi e totoina ai le laumei i luga o le laufanua e faʻamoemoeina e ala i le faifai pea le toe faia o mea lelei i le po. A filifilia se nofoaga e tulaueleele ai, e tatau i se tasi ona manatuaina o fugalaau paʻu o loo i ai ni mea oona.

Faʻasa

E ui i le mea moni e faapea, i le natura, e ola lelei le koko o le pata i le taimi o le susu, aʻo leʻi totoina ni patipisi o le togalaau, e tatau ona e iloa o le fugalaau e tali tutusa tutusa ma le lamala, suavai o le palapala.

E vave ona pala, toto ma faʻafefete, ma faʻamautu vai. E faʻaolaina i latou e ala i le eli ese mai fafo o le eleele i le taimi, togafitia i latou i le pāmara ma faʻavaveina.

O le faʻaleleia o laau e faia i taimi uma, i ni vaega laiti. Mo le lelei o le galueaina, ua fautuaina e tapunia i latou i taimi o timuga mamafa, e faia ai le suavai aupito maualuga i le pito i lalo o lua tau. I le taimi o le fuga, e faʻaitiitia ai le vai. Tausiga o laumei pe a uma ona fuga e faʻamaeʻa uma le faʻamalosi. O le faailo o le leiloloa o faʻalavelave uma, o foliga mai o lanu samasama. Faʻasaga faʻatasi ma le veleina, vaʻaia le eleele.

Fertilizing, fugalaau

O le tuputupu ae ma le tausiga o le koko i le togalaau o le a le aoga e aunoa ma le faatulagaina lelei o le fafagaina, tuuina atu le malosi i le laau toto. O vaitau o le totoina o le tuputupu aʻe, faʻasologa o laulaʻau, ma le faʻaalia mai o uluaʻi pulupulu e sili atu ona taua le taimi e tatau ai.

Fafaga uma aso e 10 e faʻaaoga ai vailaau oona, minerale.

O le maualuga o le faʻaaogaina o le nitrogen e fai i le taimi o le tuputupu ae malosi o vao. O le mullein solution e tatau ona faʻaaoga pe a aliali mai ata, ona faʻaaoga lea o le phosphorus-potassium fertilizers.

Aʻo le i luga o le laei, e fautuaina e vaʻaia ma le faʻaeteete laulaʻau matutu, faʻaogaina.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le laau e puipuia i le tele o meaola faalafua e osofaia ai moega fugalaau. O le faʻateleina o vaiinu e mafua ai foliga o le paʻu'ū ma tosina mai ai lagona o le kapisi. E mafai ona e manumalo ia latou faʻaaoga vailaʻau, togafitiga faʻataʻitaʻi, e talitutusa ma le tausiga o le togalaau aina.

O se faafitauli e mafua ai le oti o le fatu o siama lea e tau atu i le leiloa o fugalaau teuteu. E masani ona fautuaina e tagata faapitoa (a itiiti ifo ma le 3.4 tausaga) e toe faʻafouina ai le laau ma fatu fou na faʻatauina i le faleoloa.

Sauniga o le taumalulu

O fuālaʻau malosi o vao e tutupu seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. E le gata i lea, e manaomia e le laau ona faatulaga tuutuuga mo sauniuniga mo le teuina o le taumalulu, le vaitau o le tuputupu ae o le a sosoo ai. I le ogatotonu o Setema, eliina, mago, ma tuʻuina i pusa pepa, faʻapipiʻiina i seisi, peʻa poʻo se pu. O le iloa le auala e teuina ai laumei i le taumalulu e taua tele mo le mauaina o mea lelei mo le isi vaitau.

E tatau ona teu fatula i le vevela o + 4 + 6 ° C. E mafai ona e tuua le taumalulu i le togalaau pe afai e maua ni mafanafana mafana. O laufanua e ufiufi i se ata tifaga, e ufiufi i lala paʻu, ma isi lala.

Fugalaau teuteuina

O se metotia faʻaaogaina o mea taufaatoaga (i le faʻatauina o patipomanu o togalaau), faʻasaoina le teuteuina o le vao mo se taimi umi, o le teuteuga saʻo. Faia i mataupu nei:

  1. Aveese pipi ma mea faʻaputu matagogo. O le togavao e fesuisuiaʻi, e mafai ona e vaai i taimi uma i lala o loʻo i laasaga eseese o atinaʻe. O le teuteuina e tausia ai foliga matagofie o le vao.
  2. O pupuvao faʻatoʻaga e tutu lelei i totonu o laʻau. O ituaiga o nei vaitaimi o le Persian vaega o laau e umi ona uu ma taofi le teuteu mo le tusa ma le lua vaiaso.

Oti tipi i le vai (e tatau ona afaina le fasi pepa), aveese uma laulaau i le vai, faaopoopo i taimi uma le vai, tipi ese fua o le eleele, o se polo, aua nei teuina le fugalaau i se ata.

Faʻaleleia o pateni

O le taimi nei e faigofie lava ona faʻatau se fatu ua saunia, fatuina ma faamemelo i le ituaiga laau toto fou o soʻo se paolo, foliga. Ae afai e te manaʻo e uia uma laasaga o le atinaʻe (fualaau, tausiga) o fatu o le faʻatoʻaga o le togalaau, ona mafai lea ona e faʻaaoga faamatalaga nei:

  1. O le faʻaleleia o fatu o patacups o se galuega faigata. Ae maise lava pe a amata i le aoina o fatu o le faʻamalama pata i lau lava 'upega tafaʻilagi. E fautuaina e aveese mai ia fugalaau muamua e sili ona lelei ma puipuia lelei meatotino a le tina. O le fugalaau i luga o le vao e nonoa ma le kulimi ma faʻatali mo le fua o fatu. Ia Fepuari (po o le amataga o Mati) e lūlūina i totonu o se atigi pusa ua tumu i palapala e aofia ai peʻa, eleele lanu, oneone (tulaga fautuaina 1: 1: 0.5). O le totoina o le fatu e le sili atu i le 1 cm. O vao e faʻamalūlūina malie ile fana. Ua tapunia le pusa i tioata, tuu i totonu o le potu ma le vevela e tusa ma le + 12º C. O le a tupu mai le toto pe a uma le tolu, fa vaiaso. O le koneteina e tuʻuina atu i se moli, mafanafana (o le vevela e le maua lalo ifo i le 20º C). O le fatu laau e totoina i totonu o pusa eseese pe a uma ona faʻaalia ni lau moni se fa. O le isi a sau le taimi mo le totoina, tausia o le pata i luga o le eleele.
  2. Tuputupuina o patacups mai fatu. O aʻa e pei o laʻau laiti e totōina i fanua tatala i le faaiuga o Aperila, amataga o Me. A o lei totoina, ua latou gase i se vaifofo o soo se tuputupu ae e faaosofia ai. E totōina i latou i ni "manoa" i le pito i lalo o le fososa i se mamao e tusa ma le 15 cm mai le tasi. I luga o palapala mamafa, o le loloto o le faʻapipiʻi e tumau i le tusa ma le 5 cm. I luga ole lapalapa eleele, e faʻaleleia ai le 8 cm.

O le faʻagasologa o le faʻatupulaia o le faʻamalosiina o togalaau faʻatoʻaga o se mea manaia. O le faʻaaluina o le galuega e tauia i le matagofie o se kapeta e le masani ai pe a faʻafefeteina le paʻu, ma fiafia i latou e tusa lava pe o le aso sili ona leaga.