O le togalaau

O Eremurus e totō ma tausi i le eleele faʻasaina e fatu

O le genus Eremurus poʻo le Shiryash o loʻo i le fale o Asphodel, lea e avea ma vaega o le aiga Xantorean. O lenei ituaiga e tusa ma le 50 ituaiga, ma le tele o ituaiga ma ituaiga o ituaiga. Mai le Igoa Eleni o lenei laau o lona uiga o se siʻusiʻu vao, ona o le faʻaalia o laʻau.

E pei o le rhizome o eremurus e pei o se fetu, e foliga foliga o se pu ma e tele lona lautele. I le avea ai o se tulafono, e tele laulaʻau, o laina laina, e tolu foliga, o le latutu o le pepa e faʻalagolago i le ituaiga. I le amataga o le taumafanafana, e aliali mai i luga o se peʻa maualuga le lapisi tele, na valiina i le moli ma le mumu. Le fua o le pusa. E taua le matauina o lenei aganuu o se fale lelei o le meli.

Eseese ma ituaiga

Eremurus Bunge pe leai vaapiapi Ituaiga Tutotonu Tutotonu masani i Afghanistan ma Pamirs. O nisi taimi e ola e oʻo i le lua mita, o laʻau e felafolafoaʻi, vaapiapi, e vaivai. O le fugalaau fugalaau e foliga tutusa, e oo atu i le 60 cm le maualuga, o loo i ai se fuainumera tele o fugalaau laiti o lanu auro.

Eremurus malosi poʻo malosi vaaiga mauga na oʻo mai ia i matou mai Tien Shan. E i ai se lanu lanumeamata lanumoana ma se leo le fiafia. O le faʻasologa e sili atu i le mita le maualuga ma e aofia ai le 1000 fugalaau o lanu uliuli-lanu piniki poʻo lanu paʻepaʻe.

Eremurus Olga masalo o le sili ona taʻutaʻua ma lautele lautele. E oʻo atu i le 1 m 50 cm le maualuga, e tele le lanu uliuli lanu meamata tele. O se fugalaau fugalaau e sili atu i le 50 cm le piniki pe papaʻe.

Eremurus Echison i totonu o le vaomatua e tupu tele lava i totonu o vaomatua o Aferika ma Pamir. E taua tele ona o le amata ona vave fuga i le faatusatusa ma ona aiga, ae i le toe foi mai, e puupuu lona tuputupu aʻe. O le inflorescence-brush ei ai se lanu paepae-sinasina.

E matagofie Eremurus o se tele laau tele, o nisi taimi e oʻo atu i le 2 mita le maualuga. E i ai ni nai laulaau - e oo atu i le 15, vaapiapi, taʻavale. O le fugalaau e umi, o fugalaau e samasama i lanu.

Eremurus Himalayan e umi foi lona umi ma se fugalaau fugalaau e oʻo i le 80 cm. O fugalaau e papaʻe, laiti, e ufiufi i vela lanumeamata.

Faatasi ai ma ituaiga varietal e matua lauiloa lava Eremurus Cleopatra poʻo Olala a Cleopatra. O loʻo i ai se lanu moli lanu enaena moli ma se lanu piniki.

Eremurus Pinocchio 'eseʻese ma ona paluga o lanu mūmū sesega, lea e seasea ona tupu mo lenei ituaiga.

Eremurus Romance fugalaau o lenei ituaiga ei ai le matagofie o le paolo pulupulu pastel.

Eremurus Rexon fugalaau fugalaau lanumoana lanumoana, lanu mumu.

E iai foʻi Eremurus Hybrid, o le faʻafefiloi o ituaiga eseese ma o lona faʻamaumauga i fafo e faʻalagolago i luga o ituaiga meaola na avea ma faavae.

O nisi taimi e fetaui ma le igoa Eremurus Liatris White. O lenei laau e le fesoʻotaʻi ma eremurus, ae o se sui o le isi rad - lyatris.

Eremurus fuga fatu

O nisi taimi e ola ai Eremurus i fatu. E lūlūina mea i le palapala i le amataga o le tautotogo, ma a maeʻa, e totoina ile va o tagata pe a ma le 50 cm. Ae o le auala e totoina ai e sili atu ona faʻatuatuaina.

O le totoina o laau e faia i le amataga o le autumn. O le ulo e tatau ona le itiiti ifo i le 12 cm le loloto. O fualaau suamalie e loloto ile 1 cm ma tausia i le 14-16 ° C. E taua le matauina o le fua o le germination o fatu e maualuga tele, ae o nisi fatu e ono le mafai ona paʻu, e ui lava e talafeagai lelei mo le faʻalauteleina - na latou "manatu e tatau ona latou tupu i le tausaga a sau."

O fualaau laiti e tatau ona faʻafeinu soo ina ia maua ai sina susu susu i luga, ae na o sina mea lava, talu ai o le sili atu le susu o le a leaga. O laau laiti e ola i totonu o koneteina i le ea fou, ma pe a amata ona vego le lau, e natia i se mea pogisa.

A oʻo mai le autumn ma oʻo mai le malulu, e faia i totonu o pusa ma ufiufi i le 20-30 cm ma se papa o lau lauʻeleʻele, lea e aveʻesea ma le oʻo mai o le tautotogo. O le mea lea, ua ola aʻe fugalaau talavou mo le 3 tausaga, ma pe a oʻo ina tele le vaalele, e totoina i se fugalaau ma e tausia lelei e pei o laau matutua.

E tupu tele foi Liatris pe a totoina ma tausia i le eleele, o nisi ituaiga o meaola e fenumiai ma eremurus. E ui lava e le faigata le totoina o le laau, ae e tatau lava ona iloa ma matauina le tele o nuances. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le tuputupu ae ma le tausiga i lenei tusiga.

Eremurus totoina o togalaau ma tausi

I le tautotogo ma le ogatotonu o Iulai, faatasi ai ma le tau vevela, e tatau ona faia le suavai. A maeʻa, e le manaʻomia le inu.

E le gata i lea, o le tausia o lenei totoga e manaomia ai le fafaga i le taimi o le taumalulu i le fua o le 35 kalama o le superphosphate i mita sikuea o le fanua, e faaopoopo atu i lenei mea, i le tautotogo, e faaopoopoina le ofu tino minerale i le 50 grams i le lava eria.

Afai o le palapala i lau eria e matitiva, a o lei fuga, fufusi i le ammonium nitrate - 20 kalama i sikuea mita. E le manaʻomia le faʻaopopoina o faʻatoʻaga faʻatoʻaga poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi, ona o lenei mea e faʻaitiitia ai le tetee atu o le laau i faʻamaʻi ma le malulu.

I le faʻaopoopoga i taualumaga o loʻo i luga, e tatau ona vaʻaia le eleele ma faʻateʻa ese vao vao, peitaʻi, e tatau ona faia lelei, talu ai o aʻa o eremurus e matua faʻapitoa.

Eremurus totoina

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausiga o lenei mea totino e le faigata, ae e tasi le tulaga ese i le tausiga e tatau ona amanaia. I le tau mafanafana pe a uma ona fuga, pe a mamae le lau, e tatau ona e eli i luga le rhizomes, faʻagogo i se mea itiiti ma le itiiti ifo i le 20 aso e teu ai i le ea fou. E tusa lava pe le mamae le laʻau, e matautia le tuua o aʻa i le eleele seia oʻo i le tautoulu, aua e mafai ona latou pala i le lumanaʻi.

Afai e te le mafai pe e te le manaʻo e eli i luga o se rootkiller, ona e taumafai lea e teu le nofoaga o le tau mai timuga. Matou te faamanatu atu foi ia te oe e tatau ona e vaʻaia ma le totoa aʻa mai le eleele ona o lo latou agaalofa.

O mea lelei o fatu laau e na o le vaega pito i lalo o le faʻaogaina, e tatau ona amanaʻia pe a aoina fatu.

Eremurus e taumalulu

E masani ona toleni e Eremurus le malulu, ae e tatau ona ufiufi meaola vevela i le paʻu mo le taumalulu. E le mafai ona e tuua le rootworm e eliina i le taumafanafana seia oʻo i le tautotogo - i le tautoulu ua toe totoina i luga o se moega fugalaau ma ufiufi i paʻu, ma afai ei ai se avanoa o fulufulu tele po o le leai o se kiona, ona faapena foi lea ma lala laau.

I le tautotogo, e faʻamamaina le malutaga, e aunoa ma le popole o le a toe foi mai le kiona, talu ai i le tulaga o nei laau totő e mafai ona e faʻapipiʻi le vaega i le lutrasil.

Eremurus fausiaina vaega

E le gata i le toe gaosia o le eremurus, ae e iai foi le vegetative. E faia i le tufatufaina o atunuʻu e mafai ona tulaʻi i tafatafa o le tina.

E vavaeese ma le faaeteete, ona o le faʻagasoloina o nofoaga o malologa ma lefulefu ma faʻagogo, ma nofo i lalo. Faamolemole ia matau o le vaevaega e le mafai ona faia sili atu ma le tasi i le lima tausaga, ina ia le afaina ai le laau.

Maʻi ma meaʻai

O le tuputupu ae o eremurus e fesootaʻi ma le tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o lenei togalaau.

Faatasi ai ma meaola faalafua e sili ona taatele slugs, le kiore ma aphids.

  • Latou te lafoaʻiina le mea mulimuli e ala i le fufuluina o togalaau i vai fasimoli poo le suaina foi o laau i le sua o le suka. Afai o le anufe e matua ita lava, ona mafai lea ona e faʻaaogaina i iniseti.
  • Ina ia puipuia le nofoaga mai slugs, o le a sausau i le pefu po o fuamoa fuamoa oona.
  • O mailei ua saunia mo laugutu, o mea oona ua faataatia i luga o le fanua, ma ua lolovaia pu.

O nisi o faʻamaʻi e masani ona maua meaʻai ma siama.

  • Roto faʻaalia i le taimi o le tele o le pala. E iloa e le lanu enaena ma le pogisa i luga o le laʻau. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faia togafitiga ma fomaʻi i le vave e mafai ai, mo se faataitaiga, Topaz.
  • I le tulaga o le faʻaleagaina e isi sigi, o faʻatusa e tutusa lava - pogisa ma vaivai o laau. Latou te tauivi faʻamaʻi toetoe lava o faʻamaʻi faʻamaʻi faatasi ma le fesoasoani a fomaʻi, o le masani masani o le paluga Bordeaux.
  • E le mafai ona togafitia le laau mai siama, ma afai e te matauina i luga o le lau ese mosaicsona atonu o le a susunuina le fugalaau.