O le togalaau

Horsetail - o se vao po o se faʻailoga?

O tautotogo uma lava, i totonu o le tuputupu ae, e pipiʻi mai i totonu o nofoaga, e pei o ni laina vavalalata. O vaʻavaʻavaʻa nei - o mea totō e faalilolilo ma e le masani ai. O le mea moni, e leai se tasi na ia vaaia fugalaau i luga o le offsail; o ituaiga o ituaiga mea e fesuiaʻi i le taimi o le vaitau. Muamua, i le tautotogo, o laʻau faʻamafanafana e tupu (e taua tele o le tao), ma le masina mulimuli ane latou suia i laau lanumeamata o le Kerisimasi e le faʻamago seia oʻo i le taimi o le autumn

Horsetail (Equisetum arvense)

Faatasi ai ma lona faanatinati vave, o lenei mea e maua ai e le au fai togalaau le tele o faafitauli. E le gata i lea, e faigata tele ona tau i fafo ole telefoni: e le mafai ona e suotosinaina - o aʻa e loloto, e tele le taimi e alu ai ma e le faʻamaʻoti atoa ai foi fua. Ae ui i lea, o nei fuataga ma le fua-fualaau aina e tapunia ai le vao i le gaogao ma le tafe. I le lautele, o le vaʻavaʻaleʻa o se faailo o eleele papaʻu ma suavai. O le faʻaitiitia ma le faʻamaʻavaleina o le fuafuaga o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le vaʻalele.

O le vao o le Horsetail, o loʻo mauoa i vailaau faʻamalosi, ua leva ona faʻamaonia e ala i togafitiga faafomaʻi o se vailaʻau faʻamaʻi i faʻamaʻi o fatuga ma fatuga, faʻapea foi ma auala e faʻaleleia ai le toto. O faʻasalaga ma manua tuai e togafitia. I lenei tulaga, faʻaaoga se kulimi faʻafeʻau poʻo le taele. Faʻasalaga tiga ma gutu o le kulimi, e aoga foi i le faʻaaogaina o le faʻasalaga ile lua: lua laulau pununi o le mutia o loʻo teuina i totonu o se ipu vai malulu, fufulu le gutu poʻo le faʻaʻofu i le suavai faʻamamaina. Ua faʻapipiʻiina foʻi le vaʻaia o le fanua i totonu o le fale. O faʻamalosi mai ona infusions ma teuteuga mo le faʻamalosia o lauulu, ma le mumu o le paʻu o le tino ma le paʻu, e sili ona aoga.

Mo togafitiga faafomaʻi, na o le vevela vevela o le vaomatua e seleseleina, e le talafeagai mo le aoina o fana, e pei o ituaiga uma o meaola mai fafo: vao, vaomatua ma le marsh. Manatua a latou faailoga. O le vaʻavaʻa e faʻamalosi, faigata, o ona aʻa ua fetogiina, o loʻo faʻasagaina lala poʻo ua punou i lalo. I le vaomatua o le vaomatua o loʻo faʻaumatia foi lālā ma o le mea faʻapipiʻi. E maualuga le va o le marsh, o lona aʻa e toetoe lava o le tele o se tamaʻi tamatamailima, ma e mafai ona vaaia i luga aʻe o lala laʻau. O le mutia o le Horsetail e lagona lemu i le paʻi, o le tele o lala laau e pei ona taua i luga.

Horsetail (Equisetum arvense)

Vaavaʻavave i luga o le togi poʻo lalo o se faʻavaa. O le meaʻai faʻatoʻa maeʻa o se faʻafefiloi o laʻau uliuli-lanu meamata ma lala. Le manogi, e ui lava e vaivai, ae tulagaese, e mate le mutia. I mea e masani ai, latou te taumafai e puipuia tafao. O le ola i se potu malogo e fa tausaga.

O le a matou faʻamatalaina foi le taua o le telefoni i fafo, o le tele foi o le manatu o latou uma oona. Ioe, o nisi o sipuni e faʻamaonia ai masalosaloga o le vevela i le atoatoa, ae maise lava o lenei mea e faʻaaoga i ituaiga o meaola o lo o aofia ai alkaloids (mo se faʻataʻitaʻiga). O le taumafanafana masani o le vaomatua e mafua ai le maʻi pipili o vae vae - "sosooina le aʻa". O le faamai, i le ala, e le pine ae taofia pe a taofi le mea oona. Ae mo le vaʻavaʻavaʻavale, o mea uma lava e sili ona manaia, o le mea aupito lamatia lea mo manu. O le mea moni, e toetoe lava leai ni alkaloids, ma saponins, e pei o mataupu oona, ei ai aʻafiaga vaivai. I soʻo se tulaga, mo povi, mamoe ma 'oti, e le oona tele lenei vaʻavaʻavale, i se isi itu, i nisi o itu i mātū e leai se mafuaaga e manatu ai o le fafagaina o susu. E sili atu le lelei o solo i le le tuʻuina atu o lenei atunuʻu.

O se mea manaia pe a fafagaina, e toetoe lava a le maua e le lafu le televave mai fafo, e ui lava e sili atu ona lelei le faʻafaigaluegaina ina ia mafai ai ona vave faʻafouina le malosi ma le gaʻo.

Horsetail (Equisetum telmateia)

O loʻo faʻamatalaina faigofie: o isi laulaʻau lanumeamata e faʻamaluluina ai le faʻaaogaina o fualaau oona, e pei o le aʻafiaga o le tino. E le gata i lea, e le tutusa le ava i vaega uma, e sili atu le lamatia i le matua o le "pines". E masani lava, e faigofie ona iloa e manu manu laau toto ma taumafai e faʻataʻamilo ia i latou, o le mea e leaga ai, e le mafai ona fai mai e uiga i lafumanu na faaulufaleina mai, aemaise lava mai teritori e ese le eseesega o laau. E le fefefe aloalo i le taumafataga o le tautotogo, latou te sili atu ona atuatuvale i le taumafa masani o taumafanafana.

I le faaopoopo atu i le vailaʻau ma le fafagaina, o loʻo faʻaaogaina foi i totonu o le atunuʻu fale. O le taimi lava na te ulaina ai ipu i oga mafolafola, laupapa ua teuteuina ma maʻa, ma fulufulu fulufulu fulufulu mamoe lanu samasama ma se teuteuga o aʻa na aoina i le tautotogo. Mai le auga o le vaʻavaʻa, o loʻo lauiloa le uʻamea uʻamea, na latou aumaia le lanu vali lanumeamata. I nisi o nofoaga, o le au faʻamalosi - o pulou - na faʻaaogaina e pei o gutu vaitamini. I le auala, o fafo o fafo e mafai ona taumafa ma nodules e ola i lalo o le palapala, ona e tamaoaiga i le malo.

I le tala faasolopito, o le telefoni pito sili ona leva o vao vao. O o latou augatuaa mamao o ni tagata maoae, faatasi ai ma ni manulele mamana na latou faia ai ni faaputuga o koala. O le taimi nei, tilotilo i le mutia lanumeamata o le vao, ma le mafaufau i le malosi o vaomatua.

Horsetail (Equisetum pratense)

O le Horsetail e tupu i luga o konetineta uma, sei vagana ai Ausetalia. O le ituaiga o ituaiga o laau e laiti - i le salafa o le lalolagi e 25 ituaiga, e tusa ma le afa o loʻo maua i totonu o lo tatou atunuu. O le auala i totonu o tagata e taua o se laau, vaʻa eleele, petals, puaa ma vaitafe. O le faasaienisi igoa i le faaliliuga o lona uiga "solo solofanua". O le mutia paʻu, ioe, o se mea e manatuaina ai le siʻusiʻu o le solofanua, aemaise lava pe a tuʻu ifo i lalo ni lala amiotonu.