O le togalaau

Chinese cabbage - tuputupu aʻe ma tausi

O le a le kāpeti Saina? O lenei fualaau faisua maloloina? O nei fesili ma isi fesili o le a taliina e lenei tusiga. Mai lea mea e mafai ai ona e aʻoaʻo e uiga i nisi o mea faʻapitoa o le faʻatupulaia o fualaau faisua. O fautuaga lelei mo le tausiga o le a fesoasoani i le tuputupu aʻe o le kapeti Saina.

O le a le mea o faʻatatau i lenei fualaau?

O le kapeti Saina o le laau tuai fualaau Saina. E alofagia o ia i lona atunuu, ae o tausaga uma e faateleina ai lona manaoga i lo tatou atunuu. E le gata i lea, o le tele o tagata faifaatoaga amateur ma tagata mafanafana o loʻo ola lelei i le kapeti Saina i luga oa latou fanua. O le aoga sili o lenei fualaau aina o le seleseleina lea o le kapeti Saina e maua i soo se tau. O lona uiga, o le tupuina o le kapisi faaSaina i Siberia e mafai foi.

Kaina Saina - o se ulu o le letus. O lea e taua ai e nisi o fai togalaau. O lenei fualaau faisua o se sui o ituaiga o pusa, ae sili atu lona maualuga i le taua o mea taumafa i ona tagata vavalalata.

O le kapeti Saina e tele mea aoga e aofia ai, e aofia ai lona fatuga:

  • Vitamini o le vaega B ma le PP.
  • Ascorbic acid.
  • Amino acids o lysine. O se vaega o lenei vailaʻau o le gafatia e faʻaumatia ai malosiaga mai isi atunuu i totonu o le toto.

O lenei fualaau faisua e faʻaaogaina e tagata mo meaai fou, e mafai foi ona gaosia mo le sauniuniga o salakeke ma soupeti. E lelei mo le totoina, faʻamago ma le malulu. O le kapeti Saina e fai ai se ulu poʻo se faʻalanui-pei o ni lau e oʻo i le 30 cm le lautele. O se faʻalausaga lenei.

Ituaiga ituaiga Kalama Cabina

O le kapeti Saina o se malulu malulu, faʻafefe, ma fualaau aina. E tele ituaiga:

  1. Pepa.
  2. Half-baked.
  3. Ulu i fafo.

E tatau ona e iloa o le kapeti Saina e vaevaeina i ni meaola vavalalata se lua, e aofia ai:

  1. Petsai. E lauiloa tele Peking poʻo le lettuce.
  2. Pak paʻu po o le kuka gapi.

O le tele o taimi, o nei ituaiga e lua o loʻo tuʻufaʻatasia i lalo o le igoa masani e tasi - Kāpeti Saina. Ae e eseese i latou i foliga vaaia, e tofu lava vaega laiti ma ona lava uiga.

O Beijing ua leai se aoga ma lau lau. O a latou laulau laʻau ua fulafula ma ua fefeteina i le ogatotonu o laʻau. E maualuga le 15-35 cm le maualuga. O lālā o le kapisi a Beijing e fai ai se ulu poʻo se rosette o le eseesega ma foliga eseese. Le lanu o le fualaau faisua o le lanumeamata lanumeamata. O lau o le kapisi Saina e ese mai ai o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata. E le mafai ona ia ulu, ae na o se roetette o le lafoaʻi, e tusa ma le 30 cm le maualuga.

O tulafono o le faʻatupulaia o le kapeti a Saina

Ina ia mafai ona maua se fualaau aina lelei o se fualaau fualaau faisua e pei o le kapeti Saina, o le ata o loo faapipiiina i lenei tusiga, e te manaomia se eleele lelei lelei ma lelei le susu. O le faʻaaogaina o se fuafuaga i le lumanaʻi i le autumn, e mafai ona e fufuluina i le paʻu o le suamalie i le fua faatatau o le 4 kilokalama i le 1 sq. Kilomita. m. E matua faʻasaina le peʻa mo le kapeti Saina. I le amataga o le tautotogo, e mafai ona tatalaina se nofoaga mai luga o le tautoulu, talu ai o lenei ituaiga kati e fiafia i eleele ua tuufaatasia.

O le kapeti Saina e mafai ona maʻi. O ituaiga uma o lenei fualaau faisua o loʻo faʻaalia i lenei maʻi. O le mea lea, o le palapala i lalo o le totoina e le tatau ona faʻamalolo.

E le gata i lea, e le manaomia le totoina o kapeti Saina i totonu o nofoaga e pei o:

  • Lulu.
  • Rutabaga.
  • Radisa.
  • Isi ituaiga o kapisi.

E taua le iloa o le kapeti Saina o se vaitau puupuu o le ao. O lona uiga, i le tuai o le totoina o le tautotogo (mai ia Aperila ia Me) faatasi ai ma le amataga o aso vevela, e mafai ona fuga mai lenei fualaau faisua.

E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, mo le faʻaleleia masani o le ulu o kapeti, o le kapeti Saina e manaʻomia ai se tulaga malulu o le ea - 15-22 tikeri Celsius. E taua tele le manatuaina o le vaitau matua o se ulu o letus - 40-60 aso.

O le kapeti Saina o se fuamoa fua muamua. O le mea lea, o le totoina o le tautotogo e tatau ona faia i nofoaga tatala, ia mafaufau i le taimi e tatau ai mo le atinaʻeina ma le fausia o se ulu poʻo se pusa. Fai lenei mea ao lei amataina le vevela o le tau. O nei nuances o loʻo taua i luga e taua tele e le gata ina tupu aʻe le kapisi Saina i Urals, ae mo isi foʻi itulagi.

Ae afai, e ui i lea, o le toilalo na tupu i le taimi o le totoina o le tautotogo, ma ua totoina e le laau se fugalaau, ona le tatau ai lea ona ita. E mafai ona e lafoaina le kapisi Saina ma fatu. O le tausaga e sosoo ai, e mafai ona faʻaaogaina mea e gaosi ai le fatu e maua ai se fualaau fou.

Ina ia 'ai fualaau faisua i le tautoulu, e totoina fatu o Cabeni i le afa lona lua o Iuni. E pei o faʻataʻitaʻiga, o le lūlūina o le taumafanafana e maua ai le maualuga. O fatu e totoina i le eleele ua saunia e tusa ai ma le mataupu faavae tutusa e pei o Aperila-Me.

Ia, o le a tatou o atu saʻo i auala e faʻaleleia lelei ai le kapeti Saina ma mea e tatau ona fai. O lenei fualaau faisua ua totoina tuusao e ala i le lūlūina o fatu ile eleele tatala poʻo le faʻaaogaina o fualaʻau muamua. Sa totoina le kapeti Saina i fualaau aina i le amataga o Aperila. O laʻau e tuʻuina i le loloto e oʻo atu i le 2 cm, e tatau lava i ni atigi pusa eseese e leai se sili atu i le 3 cm. O lenei kapisi e faigata tele i le gaosiga. Mo le totoina ile laufanua o le eleele o le a saunia mo le 20 aso.

O le mamao aupito mamao i le va o laau i luga o le tumutumu e 40 cm, o le laina o laina e 50 cm. E le fautuaina le totoina o togalaau.

O lenei kapisi o le malulu ma e mafai ona faʻafeteina se faʻaitiitia puupuu ile taimi ole vevela o le ea. Peitai e ui i lea, e fautuaina e aofia ai laau totō ua totoina ma se faʻapitoa faapitoa - mo se faʻataʻitaʻiga, lutrasil. O lenei mea o le a faafaigofie ai ona faigofie le gaosiga o laau i tulaga fou ma puipuia ai mai meaola faalafua.

A lūlūina fatu laʻau Saina i luga o le eleele, o le mamao i le va o laina e toeitiiti atoa le 50 cm. E mafai ona totō fatu fatu. A oʻo mai le uluaʻi fua, o le a tatau ona vevela, faʻatasi ma le veleina. I le amataga, e mafai ona e alu mamao ese i le 10 cm i le va o laau totino. I le isi vevela, vevela, ma isi mea, seia oʻo i se mamao e 40 cm i le va o le kapisi.

Afai ua mauaa le aʻa o le laau, ae o lona alualu i luma ua taofia, e tatau ona e gauai atu i le i ai o meaola faalafua e pei o le fusi faasatauro. O lenei meaola e mafai ona faʻaumatia atoa ia laau i se taimi puupuu lava.

E mafai ona fefe le pusi faʻasalaga ma faʻaaoga togafiti mo le tausia o kapeti Saina, aua o le mea lea e tatau ai:

  • Laʻau eletise o le kāpuni pe a maeʻa timuga poʻo faʻainu. E mafai foi ona e faʻaaoga le pefu asu.
  • Faaaoga meafaigaluega faʻapitoa - iniseti.

O le kapeti Saina e matua faigata lava i le susu, o lea e tatau ai ona faʻafeinu i lea taimi ma lea taimi. Ae aua le faatagaina le aau i le eleele.

E fautuaina le tuʻufaʻatasiga o le vai i luga o laʻei, e mafai ona faapenei:

  • Faʻafitauli vaivai o le totoga o le vai.
  • Fuga manogi.
  • Faʻafefeteina o mullein poʻo le manulele o manulele.

O le taimi lava e faʻasaina ai le eleele, e manaʻomia ona toe tatala, ae e le manaʻomia le fufuluina o le eleele i le palapala. E afaina ai le kapeti faa-China i Hilling. E tusa ai ma tulafono o loʻo i luga ma nisi o togafiti, e mafai ona e maua se seleselega lelei o le kāpeti Saina mo le tau mafanafana ma le tautotogo. O lenei ituaiga kāpisi e mafai ona faʻamautuina ana mea aoga pe a uma ona tipi ma tuʻuina mo le teuina o taimi umi.