O le togalaau

E faʻapefea ona toto kukama i totonu o le paʻu i totonu o le atunuu - o mealilo o le au fai togalaau

I totonu o lenei tusiga, o le ae iloa uma pe faapefea ona toto kukama i totonu o le paʻu i le atunuu. Fautuaga aoga ma mea lilo a le au fai togalaau.

E faʻapefea ona toto kukama i totonu o le falala e manaia i soʻo se tagata mafanafana mafanafana. O le totoga o kukama na foliga mai i se taimi ua leva.

O lenei fualaau faisua sa ola e Initia, Aikupito, Roma.

I aso nei e le mafai ona mafaufau i se togalaau e tasi e le ola ai se kukama. O se fuainumera tele o ituaiga o fualaau faisua e lauiloa i tagata fai togalaau.

Mo le salting, salad dishes ma le faʻaaogaina lautele, o cucumbers ua ola e tusa ai ma tekinolosi eseese. O le tasi e fou ma ua lauiloa i latou o loʻo mananao e faʻaola avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi, ae i le taimi lava lea e aoina ai se seleselega tele.

O le totoina o fualaʻau lanumeamata i paleni o le tulaga tulaga ese lava lea o le mea o loʻo i ai.

E faʻapefea ona toto kukama i totonu o se paela - o le lelei o le metotia

Mafaufau i mea taua e sili ona lelei:

  1. O le aganuʻu totumama ma le tuputupu aʻe e manaʻomia ai vaega tetele. O le totōina o lenei fualaau faisua i totonu o paʻu e mafai ai ona faʻasaoina mita i totonu o le atunuʻu, aua o le meaʻai mo le aʻa o le kukama e tumau tele, ae o le mea moni o le totoina e itiiti se avanoa.
  2. O le isi mea faaopoopo o le auala o le tausiga sili ona faigofie o le fua. Aemaise lava, e popole i le mea moni e leai se mea e tatau ona vela ma faʻamalo.
  3. O totino e ola i paʻu e le fefefe i gutu ma iniseti.
  4. O laau totō e ola i luga aʻe o le eleele e le sili atu le leaga i le uiga o meatotino o fualaau aina e ola aʻe i se togalaau masani poʻo tulaga o le greenhouse.
  5. E le gata i lea, e mafai ona totoina muamua i se taimi muamua, pe o ni nai vaiaso muamua atu nai lo mea e le i vaʻaia.

E le mafai ona faʻapea o le aganuʻu kukama i tulaga faʻapea o le a tupu:

  • malosi;
  • soifua maloloina
  • lamolemole;
  • mama.

E mafua lenei mea aua e le o se kukama e tasi e paʻi i le eleele.

taua!
O le faʻaaogaina o lenei auala, e mafai ona tatou fai atu e uiga i le uiga o le paʻu e faʻagogo ma toe faʻafefe le meaʻai. O le mea lona lua, sei tatou fai atu, o loo taaalo i lima o le au faifaatoaga, aua o fua e pei o le eleele mafanafana.

O le fea ituaiga o kukama e sili ona talafeagai mo le ola i totonu o le paelo?

O i latou oe mananao e ola i se agavaʻu kukama i se alalaʻau e tatau ona filifili fatu ma le tiutetauave sili.

E mai i le tele o kukama, mai le taimi o le fuaina o fua o le seleselega o moega e le masani ai o le a faalagolago.

E tusa ai ma tagata atamamai, e saʻo le filifilia o ituaiga o meaʻai muamua ma togavao, lea e masani ona faʻatupu ai fugalaau fafine.

Fautuaina ituaiga eseese:

  1. Muromsky 36. O le ituaiga pito sili ona matutua, lea o loʻo faʻaalia i le tamaoaiga o gaosia.
  2. Saina faasaina. Kukama e puipuia mai le tau.
  3. Connie Hybrid. O le aga sili ona lelei, faia o le manogi matagofie ma le manaia i luma o isi.
  4. Vailaau Vaʻaia. O le seleselega e maua ai se tamaoaiga, vave vavae, faʻasao i le atinaʻeina o faʻamaʻi ma aʻafiaga leaga o le tau.

O se tagata poto masani i mea taufaatoaga ma galue i le faifaatoaga, ua fautuaina e Oktyabrina Ganichkina e totoina ituaiga eseese o kukama i falala taitasi. O lenei, na ia fai mai ai, o le a fesoasoani i le maualuga o le palota, lea o le a mafua ai ona maua se seleselega tele. I le faʻaopoopoga, o lenei tekinolosi o le a mafai ai ona maua ni fualaau mo le saling, salati ipu ma isi faʻamoemoega mai le fala e tasi.

Matou te saunia se fala mo le tulaʻi

Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona saunia se gafatia mo le totoina o laau totō i le amataga o le tautotogo, pe a oʻo i le tele o le kiona na ufiufi.

E tatau ona faatumuina le fagu i lala o laau, tipi o paʻu, o aʻago o vao mutia, isi lapisi togalaau ma e oʻo lava i mea taumafa taumafa.

O lenei mea e aumaia ai faʻamanuiaga nei:

  1. O le vevela e faia e tutusa ma le tuʻuina atu o le vevela, lea e manaʻomia ai le aganuʻu kukumba.
  2. O lapisi o togalaau o se faʻaleleia lelei o alavai vaʻaia lea e puipuia ai le ola mai le paʻu i le aʻa.
  3. O le faia o lona auala i le tulaga i lalo, lea o le a amata ona susulu atu i aso muamua o le taumafanafana, o le aʻa o le a faʻaaogaina ai vailaʻau faʻasaina lea e aoga mo le tuputupu ae ma fua.
  4. A maeʻa le seleseleina o mea o loʻo i totonu o le koneteina o le a sili atu ona lelei le faʻamalolo mo laau totō ua totoina i le togalaau.

O se atigi pusa e aoga tele e tatau ona tumau mo le 21 aso, e le itiiti ifo, e aunoa ma le toilalo, i se nofoaga lanu, ina ia faʻamafanafanaina mea o loʻo i ai ma amata ona vevela.

E taua le faʻamamaina o le koneteina mai lea taimi i lea taimi ina ia le feteenaʻi le finauga.

A mavae le 3 vaiaso, o le a faʻapipiʻi le masini.

I le amataga o Me aso poʻo le faaiuga o Aperila, e faʻalagolago lava i le itulagi, i luga o le meaʻai mai lau togalaau aina e te manaʻomia e tafe ai se palapala o eleele lelei (humus, laʻau ma togalaau aina tutusa tutusa).

E le tatau ona sili atu i le 200 mm le laulau. E lava lenei mo le aʻa o kukama.

Fautuaga aoga mo le totoina o kukama i totonu o le fala

A o lei totoina fualaau aina i totonu o le pusa ua saunia, ua fautuaina e Ganichkina le sasaaina o le eleele i totonu o se vai vevela o le manganese ma le suka gaosia poo le pudosporin.

O lenei mea o le a puipuia ai le totoina o mea mai faʻamaʻi pipisi ma isi meaola faʻataʻilagi.

I le papa e tasi, o fatu e 10 po o le tele o aʻa o fualaau aina e faigofie lava ona totō.

E tatau ona totoina i le va o 1-1.5 cm. Ina ia faia se puipuiga mai suiga o le vevela, e tatau ona ufiufi le paʻu ma le ata PE.

O fualaau e mafai ona ufiufi i tipi o fagu palasitika.

A oʻo mai le mafanafana o le vaitau, e mafai ona aveese le puipuiga ina ia mafai ai e le aganuʻu kukama:

  • sa aoina le la;
  • aired;
  • matua ma faʻamalosia.

Aʻo faʻamuta le alavai vavalalata, o le a amata ona magoto le eleele i totonu o le tane. E le o le fefe ma e le afaina ai le alualu i luma i soo se auala, aua o le a matua uumi lava le totogo e oʻo atu i le pito o le paʻu ma salalau i luga o lona pito.

Tolu tulafono autu mo le manuia

Ina ia mafai e kukama ona faʻaogaina lenei tekinolosi e faʻamalieina ai se seleselega o fualaau 'aina mafiafia, e tatau i fai togalaau ona mulimuli i tulafono e tolu o le tausiga:

  1. Faʻamamaina faʻaleleia i le vai mafanafana lea na tu i aso uma i le susulu o le la. E le tatau i le vai ona ulu i totonu o lau ma laau o le laau, aua o le a mafua ai le mu. O le eleele i tane e tatau ona susu, ae le o susu. O lenei mea e mafai ai e kukama ona suʻeina meaʻai mai le palapala. I le averesi, 1-3 lita o le vai mafanafana e tatau ona sasaa i lalo o le laʻau e tasi i le aso, e faalagolago i le tau.
  2. Fafagaina o fualaau faʻapitoa mo fualaʻau totoma. Mo le vaitau atoa o le fuaina o fua, e tatau ona fafagaina le kukama ae le sili atu i le fa taimi, e tatau ona faia muamua le 14-21 aso pe a uma ona totoina ni fatu pe a maeʻa le fausiaina o lau laʻau 4 pe a totō e fatu. I lalo o le suia o tulaga o le tau, e mafai ona e taitaia le laau "Epin".
  3. E oo lava i le tufatufaina o lela ma le seleseleina o fua i le taimi.

Afai e matauina le mutia vao, e tatau ona aveese, ma i le vevela, o koneteina ma kukama ma le ie e lei faia ma le pito sili ona maualalo e tatau ona tapunia.

O le pito i luga o le eleele i palale e mafai, ma o nisi taimi e manaʻomia ai, ia mulimulitaʻi i se mea lanu mumu o laau matutua poʻo le paʻu paʻu.

Manatu ma iloiloga o faifaatoaga

O le tele o manatu o faifaatoaga e uiga i se tekinolosi tulaga ese mo le tuputupu ae o aganuu kukumba e tele lava ina lelei.

Faʻatauaina e le Faatoaga le auala mo tulaga lelei nei:

  1. E le tele se taumafaiga e tupu ai.
  2. O le veleina faʻamaʻi ma le vavalalata e le manaʻomia.
  3. E te le manaʻomia le tau i slugs ma isi iniseti i taimi uma.

E oo lava i le vaitau le lelei o le tau vevela, o tagata nonofo i le taumafanafana o loʻo ola kukama i luga o paʻu e fai mai e le afaina ai le tele o le seleselega.

E le gata i lea, o pusa ei ai fualaau aina - o se teuteuga manaia o le fale o le atunuu. E mafai ona faʻapipiʻi lata ane i le eria o loʻo alu ai le aiga. Ina ia avea i latou ma foliga e sili ona matagofie, e tele fai togalaau latou te faia palesi susulu, teuteuina i acrylics i eseese lanu.

E sili atu le faigofie ona maua se seleselega tele pe'ā faʻaaogaina lenei tekinolosi, aemaise lava pe afai e le tele se avanoa i le atunuu.

Matou te faʻamoemoe i le taimi nei, ma le iloa pe faapefea ona ola kukama i totonu o le paʻu i le atunuu, o le ae maua se seleselega tele!