O le togalaau

Petunia grandiflora Limbo - faʻatupulaia ma faʻaleleia foliga

O le petunia tele-flowered o Grandiflora Limbo o se laau toto ma le lelei lelei ma le tele o fugālaau mo se taimi umi. O le tuputupu aʻe lelei e faʻaalia i le la ma puipuia mai le timu ma le matagi ma le malu o eleele.

Petunia grandiflora o se tagata e sili ona taua i soʻo se togalaau fugalaau po o se faletalimalo. Ua manatu e toetoe lava o le fale sili ona lauiloa ua fuafuaina e teuteu ai moega fugalaau. O le fugalaau ua maua ai lena alofa mo lona manogi lelei, ituaiga lanu ma foliga. Laʻau susulu o fugalaau manogi e mafai ona vaaia mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le muamua o fulufulu e mafai ona suia ai le togalaau muamua.

Mai se laʻau faigofie ae malolosi i le sili atu i le 200 tausaga o le fausiaina, ua faia e saienitisi se ituaiga matagofie o petunia grandiflora limbo. E masani lava ona ia fanua i luga o moega fugalaau, o tau ma tuaoi. I le ata, e mafai ona vaaia le teleflora petunias e tusa lava pe i ai ni fugalaau laiti, lea latou te lagona ai le lelei tele ma ola lelei tele i le faʻaleleia lelei o aʻa, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e tautau i mea teuteu.

I totonu o kapeti kapeta, latou te ola lelei ma begonias, faʻalauteleina, faʻamalosi, vineina ma isi mea totō teuteu. O le tuufaatasiga o le teleflora petunia televave ma le verbena, snapdragon, marigold marigold, celium, ageratum ma isi tausaga e mafai ai ona e fatuina se togalaau fugalaau matagofie matagofie, ona o nei laau uma e tutusa le maualuga ma le matagofie o lanu.

O le tuputupu ae o le pwarf variety petunia grandiflora limbo e naʻo le lautele. O le mea lea, e leai se mea e manaʻomia e faʻaogaina ai meaola faʻaleleia. O se vaega taua o le teleflora petunia, o le ata lea e mafai ona vaaia i luga o lenei itulau, o se pupuvao tele, o loo i ai i fugalaau tetele ma le lautele e oo i le 12 simita. O le maualuga o lona maualuga i le fugalaau e tusa ma le 15 cm, ma i le fugalaau matala e oʻo atu i le 25 simita. E le gata i lea, o le lelei o le ituaiga laau toto e aofia ai le vave ma le umi o le faatoaga i le faatusatusa ma isi faasologa tetele.

Tuputupu ae o Grandiflora Petunia

Petunia sili ona olaola i fualaau. I le faʻaogaina o lenei metotia, e mafai ona vave tupu muamua se tagata matua ma totoina i luga o se moega fugalaau. O le faʻatoʻaga o le teleflora petunia tele lava e faalagolago i mea e sili ona lelei o le fatu, o lea e sili atu ai le faʻatau mai se mea gaosi oloa talitonuina.

O le lūlūina o fatu i le eleele sauniuni e mafai ona amata mai ia Fepuari e oʻo i le faaiuga o Mati. Mo le lūlūina, o pusa pusa e oʻo i le 7 cm le maualuga ma pu i lalo e talafeagai. O le gaioiga faapitoa e totogi foi ile tapenaga o le eleele, talu ai o petunias ei ai a latou lava manaoga i le palapala. O le paluga o le eleele e tatau ona vaʻavaʻai, pene ma fai ai se mea e le faʻaituau.

Fai mai le fugalaau e filifilia le mea lea:

  • Humus (1 itula);
  • Sod eleele (1 h);
  • Peat (1 le itula);
  • Vaivaʻa oneone oneone (0.5 itula).

Mo le faʻapalapalaina, o le mea e maua ai le faʻafefiloi ua fautuaina ina ia faʻamaligiina i se vai vevela o le potassium.

I le eleele ua saunia, o fatu e fefiloi ma le oneone oneone e ala i luga i luga o le vaega atoa, ua sosoloina i se tuputupu ae e faaosofia ma ufitia i tioata po o ata tifaga e fatu ai se microclimate. Aʻo leʻi totoina, o loʻo lelei pea le susu i le palapala e ala i le pulumuina, pe faaopoopo i le suavai.

I le pe a ma le 5-7 aso, e aliali mai ai pine muamua. Mai lea tulaga, o le faasusu e tatau ona faaitiitia. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona susu sina meaʻai, ae le susu. O le ufiufi e mafai ona faasolosolo lemu agai i le itu ma aveese atoatoa pe a uma 3-4 aso.

A maeʻa lau laʻau muamua i luga o fualaau, e tatau ona tofo. Ma le isi, totō laau totō e faʻamaʻaina i le faʻamaʻi vai i aso uma e 10-15.

Mo le totoina o le petifiara teleflora, e taua tele le faʻatulagaina o faʻamalamalamaga faaopoopo, talu ai e matua faigata tele i le malamalama. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina faʻapitoa faʻapitoa, moli uila poʻo lamepa susulu. Pau lava le mea e manaʻomia e tuʻuina atu ia i latou e le o le faʻalauteleina o le vevela ae le o le gaosia o le malosi malosi i totonu o le laau.

O le taimi lava e tupu mai ai aʻa mai pu i le pito i lalo o le ulo, ua sauni sauniuni e totō ile eleele.

Petunia Care

Pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai mo fatu o petunia, e tatau ona amanaia ona vaivaiga. Faʻasalaga malosi i le timu, e mafai ona matua afaina, pala, pe oʻo lava i le vavalalata o le fuga. O le mea lea, e sili atu le momotuina o moega fugalaau i le mafanafana ma puipuia mai le matagi ma timuga i luga o laʻau eleelea ma pala.

O le tausiga o petunias e le o se mea e sili ona faigata, ae o le tau uumi faaumiumi, o le fugalaau e manaʻomia ai le faʻaleleia atili. E le gata i lea, o le tele o le vaomatua o le a faalagolago i luga o laei. I le vaiaso pe a uma ona fetuutuunai fualaau i tulaga fou ma seia oo i le faaiuga o Aokuso, e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamalosi i vaiaso uma i lalo o le laau.

Aʻo le tausia o mea faʻaletagata, e le tatau i se tasi ona galo ia aveese lau lau mago ma fugālaau fugalaau i se taimi tatau. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le matagofie o mea totō.