Fugalaau

Toto ma tausia se maʻa na tulaʻi i le fale

Luga o le maa, echeveria, talavou - o lenei laau o se mea moni maua mo fugalaau fugalaau ma tagata e faia ata.

Mo ona foliga matagofie uma, o le suamalie e faigofie ona tupu ma e le lelei.

Faamatalaga lautele e uiga i fugalaau Echeveria

O le papa o se tasi o igoa o se laumei pupuu, lauusiusi ma laulaau o le aano o le aiga o Tolstyankov.

Ua tufatufaina atu le laau i vaega uma o Europa, e aofia ai i Rusia. E ola i luga o eleele papa ma maa oneone, o isi laau e le mafai ona ola.

Sempervivum - igoa faasaienisi o le Stone Rose, faaliliuina moni o lona uiga o le "ola pea" ma atagia ai lona uiga taua - o le malosi ma le taua tele. Fai mai tagata faigofie - Zhivuchka.

Talu mai taimi anamua, o teineiti na taina alafau ma laulaau o Zhivuchki mo se mea mataʻutia, o se faailoga mautinoa o le talavou ma le soifua maloloina, o lea o le isi igoa - Tamaitiiti.

O laau laititi ma laumei e atagia i le igoa lauiloa "Hare cabbage".

Luga o le maa - le mea e taʻua o le laau mo le talitutusa o tafega o le manogi, e peiseai mai se maa, e lafoaʻi ma se polo o se masiofo o fugalaau.

Itiiti. Papa i luga o lau togalaau:

Faʻamatalaga o le laau, meaola, pe ono mafai ona faʻamalosi i le fale

Sempervivum o se faʻasolosolo faʻasolosolo eleele.

Lalo eleele: o loʻo faʻatusalia e le rhizome, malosi i nisi o meaola ma mea laiti i isi.

O le aʻa: faʻapuupuu, faʻapipiʻi faʻatasi ma lau laʻau laiti.

Lea: meaʻai, e masani ona faʻaleleia, faʻasalalau pe faʻatasi ai ma se paluga o solo, o loʻo aoina i totonu o se mea faʻapipiʻi, ma le diamita 15cm.

Lanu lanu ese mai ata o lanu paʻepaʻe ma lanu meamata i le lilac, lilac ma le mumu, o nisi taimi ma se tuaoi faataamilo i le pito.

O le lanu faapena e maua ai le laʻau o se mea teuteu faʻapitoa, ma "moa" o Molodil e faia i le tele o taʻavale itu e foliga mai o se kapeta matagofie lanu lanu.

Fuga: i le mavae ai o nai tausaga talu ona totoina, i le amataga o le taumafanafana ua fuga mai le fugalaau talavou. O le paʻu o le tino e fai mai i le ogatotonu o laulaʻau tetele, e maualuga 15-20 cm.

O se paʻu o le tino e faia mai le ogatotonu o laʻau tetele, o fugalaau manogi fiafia

I le pito i luga o le ponuncle, e tupu aʻe ai se elemene o le eletise po o le panicle, e aofia ai foliga o fetu e eseese lanu: lanu paepae, lanumeamata, mumu, lanu mumu ma le piniki, lilac ma le samasama. E manogi fiafia fugalaau Echeverius.

O le Blooming Stone Rose e iai ona foliga:

  • puupuu le taimi ma le laiti, pe a faatusatusa i le taamilosaga o lau, teuteu;
  • e na o le tasi le taimi e tuʻu ai le soʻo, pe a maeʻa ona maliu.

E tusa ma le limasefulu ituaiga o Youngfinch: echeveria graceful, mix, Miranda ma isi. E toʻatele o loʻo faʻaleleia e pei o togalaau, ma e mafai ona tausia o ni mea teuteu i totonu.

Le lelei ma le le lelei

Le taua o se laau i lona teuteugatuufaatasi ma le faigofie o le galueaiina. O lenei mea ua faamatalaina ai le lautele o le faaaogaina o le Zhivuchka i le fausaga o le eleele: e taua tele i le mamanu o mauga maumaututu, rockeries ma moega fugalaau.

Leai ni mea sese, sei vagana ai ia ituaiga, gafatia o le gafatia ona tupu vave, faaleagaina le tuufaatasiga o togalaau fugalaau ma le faataunuuina o le pueina e latalata ane i teritori pepelo.

Le taua o le laau i lona teuteu, faatasi ai ma le faigofie o le galueaiina

Vaega o le tuputupu ae ma le popole i le fale

O Roses maa e matua le lelei lava toetoe lava a le manaʻomia le tausiga. Ae ui i lea, o le tulaga lelei o le fale ma le filifilia o le palapala o le a fesoasoani i le atinaʻe lelei o le laau ma maua ai le matagofie o meaʻai.

Malamalama

Itiiti - le aulelei o le la. I lalo o ona avega, o laʻau e maua ai ni lalelei matagofie, ma o le a amata ona palasi.

O le laau e mafai ona ola i se paolo malu, ae e le fiafia le ata, ma le maumau ma le lanu lanu.

Faʻamatalaga: pe a tupu aʻe i le fale, e sili atu le tuʻuina i luga o faamalama i saute.

Lafoga ma le susu

O le papa o le rose e lelei lona malosi i soo se vevela, pe vevela poʻo malulu. E le fefe o ia i suiga faafuasei i le vevela.

Laʻau faʻasaina ma e le manaʻomia se fale mo le taumalulu. Mo ia, o le faʻamafanafana e le taua tele.

Fesoasoani: o fale e fetaui ma soʻo se vevela o le potu. I le taumafanafana, e sili atu ona tuʻuina i fafo.

E fiafia tele le laau i le la, e mafai ona ola i le paolo, e le fiafia le ata

Faʻasa

O le tagata o loʻo ola o le lāmala e puipuia. E fausua tasi, pe a totoina. O le tuʻuina atu o le susu ma meaʻai i totonu o laʻau e mafai ai ona saogalemu i soʻo se lāmala.

Faʻalogo! O le faʻaleleia o le palapala e tumu i le pala o laʻau pito i lalo.

Faʻamatalaga: pe a tupu aʻe i totonu o le taumalulu, e le sili atu ma le 1 le taimi i le vai e faʻafefe ai i le vaiaso, i le taumafanafana, e faʻaititia le faʻafeinu.

Laʻei pito sili

E le manaʻomia e le tagata ola ona fafaga. E le gata i lea, ua faʻasaina ia te ia. A maeʻa ona faʻamafanafanaina, e leiloa e Rose Rose lona malosi teuteu ma le saisaitia.

O faʻavae autu o le tausiga o le suavai o vaega taua ia mo le amataina:

Suiga

Ma o se mea taua lenei mo le tele o le laau e le talafeagai pe a tupu aʻe Rose Rose. E le manaʻomia e ia se mea e gaoioi ai, ae o se nofoa.

O le tuputupu ae o le tuputupu ae vave, o le tele o soʻo afafine. Latou te le fiafia ma laiti, o lea e lelei tele ai le "fatu" o afafine pe lafoaia, toe totoina i se isi nofoaga.

Filifiliga eleele

O le maualuga o le mea e sili ona lelei i le malamalama, faʻagogo ma faʻamafola eleele o loʻo i ai le maʻa.

Faʻamatalaga: mo sauniuniga i totonu ole paluga ua saunia e aofia ai le 3 vaega o le oneone ma le 1 peat. Vaʻavai (faʻalauteleina o le oneone, pebbles, meataalo masi) e manaʻomia.

Lafoaʻi Talavou

Faʻasalaga poʻo nofoa e faʻatino mai ia Me ia Setema: i le taimi nei, e vave ona aʻa le laau ma maua aʻa. Faatasi ai ma aso mulimuli ane totoina, atonu o le a le maua e le Stone Rose se taimi e maua ai aʻa.

Auala e toto ai:

  1. O loʻo faʻapipiʻiina ma le faaeteete ia soʻo tamaʻitaʻi ma aʻa ma antennae-pine.
  2. "Afafine" ua tuu i nai pu laiti e tu i se mamao o le 10-15 cm ma ua tafe muamua i le vai. O lau pito i lalo o laau laiti e toetoe lava a paʻi i luga o le eleele.
Faʻasalaga poʻo nofoa e faʻatino mai ia Me ia Setema

Sauniga o le taumalulu

I le autumn, ua malolo Molodo, aveesea le tele o vai ma sauniuni tutoatasi mo le taumalulu. E leai ni gaoioiga faaopoopo e manaʻomia.

Stone Rose Rose

Afai e te manaʻomia le faʻaleleia o le laau, ona ave se nofoae ala i le vavae ese i le tautotogo talavou laiti ma maua i se nofoaga fou.

Aʻo faʻatupulaʻia se fale: mo le faʻatoʻaga, e vavaeeseina ia "afafine" ia Setema ma vave ona tosoina i ipu eseese ua tumu i le faʻafefiloi o vaega tutusa o laupepa oneone, oneone, mea piliki piliki ma malala.

O le tuputupu aʻe o le tuputupu ae ma fatu, ae o lenei metotia e sili atu ona faigata ma seasea faʻaaogaina.

Faʻaleleia - faʻalauteleina e laulaau:

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi e le fefe i faʻamaʻi. E i ai nai meaola faʻapitoa: aphids ma anufe. E faʻafefete i latou, e faʻaaogaina iniseti, ma o le puipuiga sili lava o le mulimuli i fautuaga i luga o le filifilia o le eleele, faʻamalamalama ma fafaga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, Young e le gata ina na o le tuputupu ae, ae ia faalautele foi. E mafai ona teuina i le fale, o se mea e le mautonu (faʻamaoni) ma e pei lava o se mea matagofie.