Laʻau

Homeland ma le faʻamatalaga o se fale o fuchsia

Fuchsia o le mea e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau. E iloga i lanu susulu ma se foliga matagofie, ituaiga eseese ma le le mautonu i le tausiga. Luga ma faaumiumi le fugalaau e na ona faaopoopo i lona matagofie e avea o se fale i fafo ma fafo. I lenei tusiga, o le a sili atu ona tatou masani i lenei laau totino, o le fanau mai o lona tuputupu ae, uiga o le tuputupu aʻe i le fale ma se faʻamatalaga o ona ituaiga.

Atunuʻu o Fuchsia, ituaiga ma nofoaga o le tuputupu aʻe faʻale-natura

Fuchsia e sau mai Niu Sila, faʻapea foʻi Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. E i ai i laau matala. I lalo o nofoaga masani, e tusa ma le 100 o ona ituaiga eseese.

Fiafia

Fuchsia susulu olaola i mauga o Mekisiko

E maua i atumauga o Mekisiko, o se tasi o augatuaa o ituaiga ma faʻafetaui faʻatasi ma racemose inflorescences.. E iloga i le mumu-mumu, mafiafia, pulusulu apical faatasi ma sepals paʻepaʻe poʻo le lanumeamata. O le fugalaau e tele, umi.

O meaola e ola i Niu Sila e mafai ona ausia le maualuga o le 10 m. O latou fafie tulaga ese e faʻaaogaina.

Bolivian

Fuchsia Bolivian

E tupu i le teritori o Bolivia, Ekuatoa, Atenitina, Kuatemala i luga o mauga. O se laau totogo. E oʻo i le maualuga o le 1-1.2 m. E fuga tele i le taimi o le tautotogo ma ni lanu mumu lanu mumu lanu moana. O lona totoga e tupu lelei i potu mafanafana.

Mafaufau

Fuchsia Thin

O le isi ituaiga o meaola e masani ona tutupu o le Fuchsia Thin.. Tupu i Chile. I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le 3 m. O lenei laʻau e mitiiti, tuʻuina i lalo lala o se mumu mūmū ma pusa e tele-faʻafetaui ma fuga lanu violē-paauli. Mamoe toto mai le ogatotonu o le taumafanafana i le tautoulu.

Thyroid poʻo Tirsvetvetkovaya

Fuchsia Thyroid

Fuchsia Thyroid poʻo Thyrsvetsvetkovaya e mafai ona maua i Ekuatoa ma Andes i Peru. E tupu aʻe i le foliga o se ogaumu umi - e oo i le 3.5 m. O lala e saʻo, ma laʻau uumi lapopoa ma fugalaau lanu violē, e aoina i totonu o se pulupulu. O lona uiga o loo fuga mai pea fugalaau fou. Fugalaau e amata mai ia Iulai ia Setema.

Tolu lau

Fuchsia Trefoil

O le tuaa o nisi o ituaiga eseese o fuchsia trifolista. O ia mai Haiti. O le laau matua e oʻo i le maualuga o le 0.5-0.6 m. Ua faʻalaʻau le vaomatua, faʻatasi ma se lanu mumu lanu mumu ma le mumu-lauulu i tua o lau. O fugalaau e laiti, mūmū mūmū, e aoina mai i fuga laʻau e tele-fuga pe faʻapala. E i ai se vaʻaiga umi lava - mai ia Me ia Setema.

Magellan

Fuchsia Magellan

E tele ituaiga eseese na mafua ona o fuchsia Magellan - o se laau vao 2-3 mita maualuga i Tierra del Fuego ma le itu i saute o Andes. O le lanu uliuli o lālā talavou ma paranesi e faʻaopoopoina le matagofie i ai. O fugalaau e mumu mūmū mūmū lanumoana-lanumoana. Talu ai o loʻo i ai se malulu malulu malulu i totonu o le lauʻeleʻele o lenei ituaiga, i le tautoulu o le togavao i luga o le palapala ua mate. I se tau malulu, o laʻau ma laulaau o loʻo puipuia i le gasologa o le tausaga.

Graceful

Fuchsia Graceful

O isi meaola taua mo le fausiaina o fuchsia Graceful.. O nisi o tagata fai togalaau e manatu o se ituaiga eseese, o se vaega o se ituaiga o Magellan. I totonu o vivo na maua i Chile ma luga o le talafatai i Saute Amerika. E mafai ona ausia le maualuga o le 3 mita. O le valivali o se tuufaatasiga o carmine-mumu, lanu mumu ma violeni.

Loto pe Talo

Fuchsia Faʻatasi pe Faʻasaʻo

O lona atunuu o Niu Sila. O le faʻavae o ampel hybrids. O se vao. O tili e manifinifi, fetolofi. E le pei o isi ituaiga, o le tasi lea e iai fugalaau lanu samasama, e aunoa ma ni gaʻo, e tusi i luga. O le isi eseʻesega o fugalaau fugalaau. E mafai ona oʻo atu i le umi o le 2 m. O fua e lapotopoto, lapoa, lapisi ma se ufiufi paʻu.

Fualaau suamalie o fuchsia. O le tofo e manaia, suamalie ma le manaia. E faʻaaogaina e le gata mo le kukaina, ae faʻapea foʻi mo togafitiga ma vailaʻau.

Laʻau-pei

Fuchsia Treelike

O lenei laau e ola i Mekisiko ma Amerika Tutotonu e pei o se ogalaau lapopoa lautele. E mafai ona tupu i le 5.5 mita le maualuga. O loʻo i ai foliga matagofie - lau lanu lanumeamata lanu uliuli ma lanu piniki piniki ma le lanu violē, e aoina i fusi uʻamea. Toto i le tautotogo. O le taimi vavalalata e muta i le amataga o le taumafanafana.

Laiti laiti

Fuchsia Melkolistnaya

O se isi laʻau teuteu e leʻi faʻaaogaina mai le ituaiga Fuchsia - Laititi-salu. O ia mai Mekisiko. I le faʻaopopo i le tele o fugalaau, e tosina atu ai le gauai i lau laititi, maamaʻi, mafiafia, faʻatasi ma lanu mumu lanu violē-lanu violē.

E i ai isi ituaiga o lenei laau totō. Le aofaʻiga o totoa 113 ituaiga. O lenei eseesega ua mafai ai e le aufaipisinisi ona atiae se tele o ituaiga ma ituaiga o laau. Ma o tausaga uma e aliali mai ai fou.

Faʻasalaga lelei, e mafai e le vao fuchsia ona tupu ma fuga i taimi uma mo le 20-50 tausaga.

Fuchsia mo le fale ma le togalaau

Fuchsia totonu o se laau toto. Mo togavao i totonu, fetolofi, ituaiga poʻo le tele-ituaiga ituaiga e masani ona filifilia. Faatasi ai ma le tausiga, e mafai foi ona ola ae i se foliga o se tamai laau. E tusa ai ma le ituaiga o le tuputupu ae, ua vaevaeina laau toto i totonu:

  • leai se mea - o laumei e faigofie, fetuutuunai, paʻu;
  • vao - o laina e saʻo, sisi, e mafai ona pisi i luga;
  • ampel-vao - o le togavao e faia i le nonoa o 'ie i lagolago;
  • tulaga masani - o le ogalaau ua fausiaina.
Fuchsia Ampelnaya
Fuchsia Bush
Fuchsia Stambovaya

E ala i ituaiga o fugalaau, e mafai ona e filifili ituaiga:

  • e le o se terry - o le fugalaau e 4 petal;
  • afa-faalua - 5 poo le 7 petals;
  • terry ma le tele terry - 8 petals ma isi mea
  • tamoʻega - o fugalaau e aoina i se pulumu.

O ituaiga sili ona lauiloa

E i ai le faitau afe o ituaiga e fuafuaina mo le galueaina i le fale ma totonu o le togalaau. Faatasi ai ma i latou, e faigata ona faʻafaʻatasi ni nai mea e sili ona lauiloa. O foliga vaaia e mafai ona faatosina ai le au faifaatoaga e:

  • Thalia - ituaiga raceme ituaiga fugalaau lanumoana, lelei mo le ola i totonu o pusa fola;
  • Marinka - faʻaleleia, fuga tele, e le faʻaluaina faʻatasi ma fugalaau lanumumu mumu, e talafeagai mo le tuputupu aʻe i ato tautau;
  • Maliliega malie - ituaiga o vao ma lanu paʻepaʻe paʻepaʻe-paʻepaʻe, e le lelei le faʻalaʻauina, o lea e talafeagai ai mo le totoina i luga o pusa tioata matala po o mea tetele;
  • Annabel, Beacon ma Beacon Rosa - tele ituaiga vao vao e mafai ona tupu i le ituaiga o pusa;
  • Nancy Lou, Gracilis, Hanna, Alba, Paula Jane - ituaiga eseese e mafai ona toto i luga o moega fugalaau ma moega o fugalaau;
  • Baby Eyes Blue, Lady Thumb, Faʻaali - fua faʻatau mo le totoina i fafo.
Fuchsia Thalia
Fuchsia Paula Jane
Fuchsia Nancy Lou
Fuchsia Marinka
Fuchsia Lady Thumb
Fuchsia Faʻaali
Fuchsia Baby Blue Eyes
Fuchsia Annabel
Fuchsia Alba
Fuchsia Beacon Rosa
Fuchsia Bon Accord
Fuchsia Hanna
Pe a tupu aʻe i le fale, e le mafai ona toe faʻaleleia fuchsia i le taimi o le fuga. E mafai ona taʻitaʻia ai fatu ma fugalaau.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Ona o le maualuga o le teuteu ma le tele o fugalaau, o le fugalaau e masani ona faʻaaoga e avea o se laufanua. Faatasi ai ma lona fesoasoani e fausia ai le teuteu i luga o le puipui o puipui, arbors, pa. Faʻalaʻau ma pusa faʻaaogaina e pei o teuteuga o verandas, terraces, windows, arches. Faʻasologa masani atoatoa mo nofoaga teuteu, auala, teritori fale. Fualaau faila faaaoga i le mamanu o moega fugalaau ma luma o togalaau. E eseese ituaiga eseese i le vaitau o le ola. O lenei mea e mafai ai e oe ona tuʻuina i latou e fatuina ni mea matagofie matagofie o le laufanua.

Fuchsia e talafeagai mo le galueaina o se togalaau aina lelei, o le mea lea, o se laau toto e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua

Fuchsia o se vaʻaiga ma se mea e le lelei tele. E le o se mea e ofo ai e masani ona maua i fale ma togalaau. O lana vaaiga mataʻina e tosina atu ai le mafaufau i se tilotilo, ma le eseesega o ituaiga ma hybrids e mafai ai e oe ona faigofie le siosiomia oe lava i se siosiomaga o lanu susulu ma foliga matagofie.