Laʻau

Bougainvillea

O le genus Bougainvillea e aofia ai le 40 ituaiga o vao ma vine. O lala vavalo o le bougainvillea e ufiufi i laulaau lanumeamata, lanumeamata. O le matagofie o teuteuga o le laau o loʻo tuʻuina atu i maʻa o inflorescences, lanu, faʻalagolago i le ituaiga, paʻepaʻe, piniki poʻo le mumu. O le mea e masani ai, o le bougainvillea e faʻaaogaina e teuteu ai puipui, balconies, ma isi.

Tuputupu ae

A o tuputupu ae le bougainvillea, e tatau ona manatuaina e manaomia e le laau se tau malulu, naʻo le tulaga lenei e mafai ona totoina i le eleele. I le fale, ua tupu aʻe bougainvillea i se la vevela, mafanafana. Ina ia mafai ona toe faʻaleleia fua i totonu o fale, e tatau ona tuu le laau i luga o le faapaologa pe a maeʻa le vavao.

Bougainvillea (Bougainvillea)

Malamalama

O Bougainvillea o se laau telefoni, o lea e tatau ai ona tupu i se nofoaga susulu malamalama e le la.

Lulu

Bougainvillea e le taliaina le vevela i lalo o le 7 tikeri. I le taumafanafana, o le maualuga o le vevela e tatau ona 20-22 tikeri, o le tapulaa maualuga e 32 tikeri.

Faʻasa

I le tau vevela, e manaʻomia ai e le bougainvillea le tele o vaiinu. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai. O le laau e tali lelei i le maualuga o meaʻai o le calcium ma le magnesium, o lea e mafai ai ona e faʻafeinu i vai malulu.

Bougainvillea (Bougainvillea)

Suiga

O laau totō e manaʻomia ina ia faʻapipiʻiina i tausaga taʻitasi i totonu o se atigipusa tele, peitaʻi, e tatau ona manatua i le mafaufau, pe a faʻatusatusa i le vaega o loʻo i luga, e le tatau ona lapoa le ipu.

Le palapala

O le eleele mo le laau e tatau ona mama ma faʻalelei. E talafeagai le tuʻuina atu o alavai lelei, lea o le a le mafai ai ona faʻauluina le tele o le susu.

Faʻaauau foliga vaaia

O fugalaau Bougainvillea o loʻo i ai i le tausaga ua tea. E tatau ona faʻaauau pea le teuteuina o lala matutu ma le itu itu, ma faʻaitiitia ai le 2/3 o le uumi. O tui masini e vaʻavaʻaina.

Tofiga

Faʻapenaina e le bougainvillea apical cuttings. I le taumafanafana, o le pe tusa ma le 7 cm le umi e ave mai i lālā laiti ma tuʻuina mo aʻa i totonu o se eleele faʻamalieina i le vevela o le 22-24 tikeri. O fualaau faʻamaina e ave ia Ianuari, o le umi e tatau ona tusa ma le 15cm. O le mafanafana o le vevela i lenei tulaga e tusa ma le 18 tikeri.

Bonsai Bougainvillea