Laʻau

Venus flytrap

O le Venus flytrap poʻo le vaionia ua avea o se tasi o laau sili ona olaola e mafai ona ola i le fale. Muamua, o lenei laau toto e manaia. Lona lua, e ui lava i lona laʻitiiti, ae foliga foliga mai e matua mataʻutia lava le malosi.

O le tausiga o ia e faigofie, ae, e pei ona latou fai mai ai, e le o se mea e teu ai: o le taufaaleaga ma le faafefeteina. O le a aioi atu i na fai togalaau e fiafia e matamata i le laau. I lenei tulaga, o le faagasologa o le mauaina mai o meaʻai ma lona faʻaaogaina o le uluai mea lea.

O nisi o faifaatoaga e le masani ai e fenumiai ia Dionea ma Nepentes, o nisi taimi ma Rosyanka. O nei laau totō uma e lelei, ae o le mea lea o loʻo tutusa ai a latou faʻatusa. I fafo ma tausi lelei, e ese lava.

Venus flytrap - tuputupu aʻe ma tausi i le fale

Nofoaga ma moli

E le fiafia Dionea i le paolo ma e manaʻomia le la susulu. O le tausisia o lenei tulaga o se tasi lea o mea sili ona taua pe a tupu ae. O nisi o punaoa o faʻamatalaga e uiga i le tausiga o lenei laau ua faʻamaonia ai o lona alualu i luma lelei e manaʻomia le itiiti ifo ma le 4 itula i le aso o le malamalama susulu. E faapena. Ae peitai, e aoga le mafaufau i se tasi faʻaaliga: o aʻa o lenei laau tele e le faʻafefeina le mafanafana o le eleele. Afai o loʻo e "ola" lou lalelei i totonu o se ipu pogisa, o loʻo i ai se lamatiaga o le mafanafana i lalo o le la. O le palapala e vevela mai luga o le ulo, e le fiafia i aʻa.

Ina ia aloese mai lenei mea, ia totoina le paionia i totonu o se ulo malamalama, pe matamata i lona "fale" afi. O se isi filifiliga lona tolu e mafai foi - tuu i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. Aua le tuʻuina se fagu o le fionia i faamalama i matu, o le a pogisa iina.

O le isi mea: e le mafai e le fulufulumanu ona faʻafefeteina le ea, vaalele vaʻai. Afai e le fetaui lenei tulaga, o le a matuai mamae lava. O le mea lea, o le potu e nofo ai o ia e tatau ona faʻaosoosoina. I le taimi mafanafana, e mafai ona saogalemu le fale i le faapaologa po o le togalaau, i le avanoa avanoa. E talafeagai lenei mea mai le manatu o lona "fafaga".

E tumau pea e faaopoopo ai e le fiafia Venus flytrap i le "toe faʻaleleia", faʻasologa ma gaoioiga. O le popole lenei mo ia. O le mea lea, muamua-filifili se nofoaga mo le vevela o le vevela o le laau, tuu se ipu ma aua le toe tago i ai.

Afai o lau laau toto e taʻitaʻia ile ola ile fale, faʻaaoga ile malamalama. O le a lava le faʻaaogaina o se paipa o lamepa e masani ona masani ai ma le mana o le 40 watts, e le sili atu i le 20 cm mai le laau.

Tulaga faʻatau

Tusa lava pe o le a le tele o le vaʻaia, o loʻo tumau pea o se mea totō ma e manaʻomia ona fausiaina. E moni, o le mea lenei e le o iai ni foliga. O le mea moni e faapea o le lafoaʻi e faʻamatau, e le gata e tusa ai ma le tuufaatasiga o le ea, ae sili atu foi le nofouta i le tuufaatasiga o le vai.

O mea leaga e mautinoa e iai i vai inu, e oʻo lava i vai paʻu, e saogalemu atoatoa mo isi laau toto, e afaina ai. E le afaina le lamatiaga ma faʻaaogaina le vai timu: i o tatou taimi, taimi e le lelei le faʻalapotopotoga, e le mama i taimi uma.

Mo vailaau vaʻaia na faatoa uma ona fufulu pe faʻasaina le vai e talafeagai!

Ia, o mea uma - o mea uma lava, e pei o fale uma i totonu ole fale:

  • O le tele o le faʻaleleia o vai e fuafuaina e le setete o le eleele palapala luga.
  • E taua tele le aloese mai le tosoina ma le masini.
  • E mafai ona faʻafefete uma mai luga, ma mai lalo, ma faʻaaoga ai le paleti.

Flytrap fafagaina

Aua le faʻaaogaina le faʻamaʻiina poo le faʻasusu. E le o le fesili, o fomaʻi mo le vaeluaga o le mea oona!

O meaʻai e tatau mo le ola, e pei o se laau moni, o le flycatcher e faʻapipiʻi faʻatasi. O le tuusaunoaga o le "gala" oona, o loʻo i ai le 'aʻafia,' ae na o ia lava na te tago i ai ma 'ai. O le faagasologa o le fafagaina o se pepa e malie tele.

E 'ai e ia meaʻai masani pe a fia' ai (leai se meaola). O le taimi atoa, lago ma namu e le faʻalavelave ai ia te ia. E le gata i lea, afai e te taumafai e faʻaosoina se laau mo le malologa i le leai o se manaʻoga, atonu o le a le amanaʻia au taumafaiga e fafaga, aua ua tumu.

Aua e te ulaina lenei laau mo le malie! O le faagasologa o le "maua" ma le "'ai" o meaai o le malosi tele lea mo ia: tapuni le mailei gutu. E le gata i lea, o mailei taitasi (gutu) e tolu taimi e faʻaaoga ai, pe a maeʻa. Talu ai lenei mea moni, e aoga le manatuaina o le gutu na e fafagaina ai le laau ma le isi taimi e te faʻaaoga ai se isi. E le talafeagai le fafagaina uma o mailei, e lava i le tasi pe lua.

Aua le faʻataʻitaʻi pe fafagaina le laau mai lau laulau. Faatoa tali atu Dionea i meaʻai. Na tuʻuina atu e le natura ia te ia se masini faʻapitoa - aemaise o lauulu mataʻutia po o mea faʻapitoa. Latou te tali atu i le osofaʻi ma "tuʻuina" le poloaiga e mailei ma mailei o fua oona, o le mea lea o le a le tali atu le laau i le fatuga o meaola e le o ola.

Aveese meaʻai e le 'aina e le pepa, o le a amata le pala, ma e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

Mo le "laumei", o le tele o meaai e taua foi. E tele naua se "vaega" e faigofie lava ona ia pule. O le a amata ona pala ma pala le toe vaega, lea e lamatia mo lona ola.

O le Venus flytrap e seasea ona ai - e tusa ma le 1 le afa i le afa, ma e oʻo lava i le lua masina. O le faagasologa o le taumafaina o meaai e umi ma lemu: o le aoauli e oʻo atu i le 10 aso. E taua le manatuaina o le "taumafa", pe sili atu, o le tele o le nitrogen, e afaina ai lenei fale. Ua maʻi se fionia maualuga, ua vaivai ma ua le mautonu.

Venus flytrap e le fafaga i le taumalulu. I le taimi lenei o le tausaga, e malolo ai, e aofia ai le tulituliloaina ma le gaogao.

E teena e le laau meaai i soo se tulaga faigata: i le taimi o le gafa, maʻi, leai se malamalama ma na o se suiga tele i le siosiomaga. I le auala, faʻatau ma faʻatautaia o se popolega, o lea aua le taumafai e fafaga vave le Venus flytrap i le taimi lava e te aumaia mai le faleoloa i le fale.

E tumau pea e faaopoopo ai o le flycatcher, o loʻo i luga o le auala, e mafai ona "fafaga" ia lava. O le mea moni na 'aina e le faʻatoʻaga e faʻapipiʻi ile mailei pupuʻu. Ae e tatau ona e tausia togafitiga fale o lenei laau oe lava ia, aua nei galo e uiga i foliga o le fafaga.

Taimi ma le malologa

I le autumn, e sauniuni ai le fionia mo le malologa: o ona laʻau e amata ona magumago ma palasi, ona paʻu'ū ai lea. O le laau lava ia e faʻavaivaia, maua mai se foliga le lelei, foliga le lelei. E mafai e tagata totō fugalaau e leai ni fomaʻi ona fefefe ma taumafai e toe faʻaleleia se laau, fafaga faʻamalosi ma tuʻuina i se nofoaga sili ona manaia ma sili ona mafanafana.

E leai se mafuaʻaga o le fiafia, i se tulaga le mautonu e fausia ai le flycatcher o loʻo malolo. E le manaʻomia e ia le malamalama ma le vevela, nai lo le isi. Tuu le pusa potopoto i se malulu, ae le o se mea pogisa. E mafai ona na o se faamalama mata, pe a o le vevela e maualalo i lalo o le vevela, poʻo le pito i lalo o le pusaaisa. Afai ei ai sau pulou, o le a aoga foi.

O se paionia e tatau ona "moe," aua o ia e le o se tala, ae o se mea e tatau ai. Tuu pea seia oo i le ogatotonu o Fepuari, siakiina i nisi taimi le tulaga o le eleele: e tatau ona susu. I le faaiuga o Fepuari, e ala mai ai Venus flytrap: faʻagesegese ma agavaʻa. Ma na o le faaiuga o le tautotogo, faatasi ai ma le oʻo mai o le taumafanafana, ua amata ona tupu malosi.

Suiga

E leai lava se faʻamatalaga mo le suia o se vaalele Venus: o lona palapala e le faʻaitiitia, ma le salimua pe a le faʻafefeteina i vai inu.

Ae afai o loʻo e filifili pea e faia lenei mea, ia e tusi tulafono o persad nei:

  • Pot: filifilia o se "fale", ia manatua o le fulufulu lele (umi atu i le 20 cm), e matua loloto i aʻa. E le gata i lea, o ona aʻa e agavaivai ma vaivai - e tatau foi ona amanaia lenei mea pe a suia. Ua uma ona tatou talanoa e uiga i le lanu o le ulo.
  • Soʻo: peʻa poʻo le faʻafefiloi ma le oneone poʻo le perlite. E leai nisi filifiliga mo lenei fale.
  • A uma ona totō, tuʻu le fagu i le laau mo 3-4 aso i le paolo ma tuʻuina atu i ai le fafaga masani.

Faʻapenaina o se vaalele Venus

O Dionea e mafai ona faʻasalalau faʻasalalau: e tamaiti ma le vavae.

Tamaiti

O le faagasologa o le toe gaosia e le fanau e faigofie tele ma faʻaaogaina tele, ae tusa lava i lenei faagasologa, o le fionia e iai ona lava nuances: o lenei ituaiga o toe gaosia e mafai ona faʻaaogaina i le tai tolu tausaga. O le laau e fiafia e tupu "aiga", i tafatafa o tamaiti ma iloa lelei le vaivai i lo latou vavaeese soo. Tuuina atu lenei mea moni, e faigofie ona tuufaatasia le faiga mo le vavaeeseina o le pepe ma se gaioiga.

Tatou vavae ese ma le faaeteete le pepe, ma taumafai e faʻaitiitia le manua i aʻa aʻa o le pepa. O le a sili atu pe afai e te faia i se naifi malosi. A maeʻa le vavaeeseina o le pepe mai le pulufana a le tina, ia mautinoa e faʻamamāina nofoaga o loʻo tipiina e faʻaaogaina ai le carbon carbon activated or fungicide.

Fatu

E leai se mea itiiti nai lo le laau lava ia o le toe gaosia e faʻaaoga ai fatu. O se faiga faʻalavelave ma faʻapitoa, o lona aoga e faʻalagolago i le poto masani ma le onosai o le tagata faʻatau. Faʻasalaga, o lenei auala e faʻaleleia ai e naʻo tagata tomai faapitoa.

Faʻafouina e faʻaaogaina fatu e faia i le tautotogo, i le taimi o le fuga o le vaeluaga. O le fulufulu lele e fuga mai foi i le amataga: e togiina se uumi umi (aemaise pe a faatusatusa i le tele o le laau lava ia). E mafai ona ia "aumaia" i le afa mita le maualuga.

O le mea moni, o se laau e manaʻomia tele le malosi mo se "galuega", ma o le mea lea e mamao mai i soʻo se taimi e mafai ona lelei tele, aemaise lava pe ai ai sau laʻititi. O ia fugalaau e matua afaina mo le felelei ma le tiga ma le le toe malosi. Mo le vaivai ma le aulelei, o le tele o fugalaau e masani ona matua faanoanoa. Afai e te masalosalo i le malosi o lau fugalaau pe ua maua foi se fasi pepa i se fugalaau fugalaau, ona e le lamatia ai lea o le ola o le laau - ia vave ona tipi ese le fugalaau.

Fugalaau fugalaau

Afai o lau fuafuaga o le faʻaleleia lea o le laau i se fugalaau fugalaau, ona sili atu lea ona fai lenei mea pe a oʻo ina ola i le umi o le 4-5 cm. A maeʻa lenei mea, o le fugalaau e tipi ma papaʻu, e na o le 1 centimita le lava, tanumia i totonu o peat. O le uʻamea uʻamea e ufiufi i se pulou, faia o ni mea e maua ai le greenhouse mo ia.

O lenei ua tumau pea e faatalitali mo le tulaʻi mai o ni taameni laiti. E le tupu vave lenei mea. Mo le taimi faʻatali uma, ia faʻafefe faʻaleʻaleʻa le gafa ma uu le palapala.

O le fugalaau fugalaau e mafai ona mago i luga o le taimi, e leai sona ola, ae e le o lona uiga ua le manuia le gaioiga. Tatou faʻatali ma le onosaʻi mo le taimi faʻatulagaina - tasi ma le afa, lua masina. Afai e lelei mea uma, o le a tulaʻi mai se ata fou, o lona uiga o le ae maua ni tagata fou fou.