Meaai

Parakalafa parataiso po o fualaau mo le taumalulu e gaosia ai fualaau aina

O le faasao mai le ranetki, e taʻua o fualaau aina, ei ai uiga patino. O sea ituaiga mea faigaluega e ese mai i se vai inu masani i le auala e teuina ai fua, ona o foliga vaaia. O le mea moni, o lenei ituaiga o apu e i ai ni fua laititi, o le mea lea ua taua ai foi i latou o "parataiso paraka." E ui i lea, e le afaina ai le tofo o le fualaau aina, ae o loʻo i ai sona sao i le taina.

Mataupu i totonu o le autu: fua mo le 'au pele cherote mo le taumalulu!

Tapenaga Apple

E tusa ai ma fua o fualaau suamalie mo le taumalulu, o le a masani lava ona tuʻuina atu apu laiti i lona tino atoa e aunoa ma le vaeluaina. I lenei itu, e sili atu le faʻaeteeteina o le gaosia o le fua. Muamua lava, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa ia apu taitasi mo mea leaga poo faʻamaʻi. Mo le faʻamalosi, naʻo fua maloloina lelei atoatoa e talafeagai. O le tulaga lenei pe a mafai e le tasi "leaga" ona faʻaaogaina taumafaiga uma. O le i ai o fualaau leaga e le gata ina faʻaleagaina foliga vaaia, ae o loʻo avea foi ma vaega o le taimi o le pomu, ma o le faletupe o le a le tu lemu mo se taimi umi.

O fua lelei ua filifilia e tatau ona fufulu lelei ma tuʻu i luga o le solo solo e faʻamago ai. O nisi o fualaau mo le sipuni i le taumalulu e aofia ai le iai o lala i luga o le fua. O fua faapena e foliga matagofie i totonu o se fagu, ma o le meainu e maua mai ai se tala lelei.

O Ranetki ma lala laau e mafai ona faʻaaogaina mo le taamilosaga o mea e sili ona suamalie. O le itiiti ifo o le suka i totonu o le vaiinu, o le sili atu lea o le tulaga lamatia o le a le teuina mo le umi.

O le isi faʻaaliga o le faiga o kuka kuka mai le ranetki mo le taumalulu o lo latou tosoina aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le fagu. O lenei mea o le a faatumauina pea apu i lalo o le malosi o le vai inu. E le gata i lea, o le a sili atu ona latou sosolo i le sipuni suka ma o le a sili atu ona lelei le tautua ia latou sua.

Mo fualaau suamalie, e lelei tele le faʻaaogaina o nifo laupapa, ma e tatau ona latalata atili atu i le siʻusiʻu.

Vanilla Apple Compote

O le auala sili ona vave e saunia ai se vaiinu o le faia lea o se iʻa mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino. O sina vanillin laitiiti o le a maua ai se manogi vevela mafanafana.

Mo le 3 lita vai e te manaʻomia:

  • 500 g pala o le parataiso;
  • 500 g o suka;
  • 1 g o le vanillin ma le citric acid.

O le faiga o le sima e faigofie ma vave:

  1. Sa fufulu ma tapuni e Ranetki.
  2. Tuu fasi o le aisa i totonu o koneteina.
  3. Saunia le suka suka, faaopoopo le vanillin ma le suka i le pito.
  4. Sasaa sipuni i totonu o apa, solo i luga ma ufiufi i se palanikeke mafanafana.
  5. A maeʻa maeʻaeʻa faletupe, ave i latou i se mea pogisa mo le teuina.

Compote o le lapetki gaosi ma le lemon zest

O le faʻaopoopoga o laʻau fuamoa ma le laʻau e tuʻuina atu i le vai se meaʻai muamua. Ae pe fia le suka e manaʻomia i luga o se pusa o le ranetki, ona fai lea i le uluai fua mo le 500 g o apu, 300 g gaʻo e manaʻomia. Mo nisi, o le a foliga mai o se mea itiiti, ae o le mafuaʻaga lea ua faaopoopoina ai le lemonimo i le vaiinu. Faatasi ai ma se tuufaatasiga o mea uma, o le a maua ai se suamalie suamalie ma inu.

O lea, fufuluina le ranetki, tipi i ni afa se lua, ona sosoo ai lea ma le isi lua. Aveese le fatu ma fatu ma tipi le fua (i fasi pepa po o papatusi).

Faʻamama se tamai laʻau o fuamoa ma fualaʻau i lalo o le tap ma fufulu i vai inu mo le faʻapalapalaina. Otioti i ni fasipepa.

Ave ese le mea mai le tasi lemoni.

Muamua le laʻau i totonu o se fagu faʻasaina ma se gafatia e 3 l, ma luga - le ranetki, faʻatumu 1/3 o le maualuga.

Saunia le sipuni ma sasaa ai apu i luga (ole vai e manaomia e tusa ma le 2.5 lita.) Faʻaopoopo le lemon zest, felafolafoaʻi ma afifi.

Mea inu maloloina mai i le parataiso opu ma mauga

E lelei lelei Ranetki ma isi fua ma fua. O le matagofie i le lanu o se mea faʻapitoa o ranetki ma le aronia mo le taumalulu. O Berries e tuʻuina atu ia te ia sina fetuunaiga ma se lanu uliuli.

Fufuluina le tasi le kilogram o apu, faʻamago. Prick i tua.

Faʻasusu le kuka i le 200 g i lalo o le vai taʻavale ma faʻapipiʻi mo le sili atu i le 3 minute ina ia le gagau fua.

Liligi le pefu o le mauga i totonu o fagu faʻasaina i le pito i lalo, ma tuʻu laupepa i luga.

Saunia le sipuni mo le sasaa e faʻaaoga:

  • 2 l o vai;
  • 1 kilokalama o le sugar granulated.

Liligi i ai fualaau aina ma fualaau suamalie, taʻavale i luga ma afifi.

Apple ma meainu suamalie

O le compote o ranetki ma cherries mo le taumalulu o loʻo i ai se lanu matagofie o le ruby, e le pei o se mea inu mai apu. E le gata i lea, o cherries o le a tuuina atu ia te ia sina sina malie, lea e sili ona talisapaia ei latou e le fiafia i meainu suamalie.

I luga o se ipu e tolu-lita o le compote o le a e manaʻomia:

  • 300 g kerupi;
  • 500 g o lapetki;
  • 1 tbsp. suka
  • 3-4 fualaau suamalie (launi po o le moli);
  • 2.7 lita o vai.

Laasaga i lea laasaga le kukaina:

  1. E fufulu ma tapunia Ranetki i ni vaega se lua. E mafai ona e tuʻuina fua fua, ae tatau ona vavae.
  2. Taʻu kerupi ma tuʻu ai ponaivi
  3. Tuu mea uma i totonu o se fagu, aua nei galo e uiga i fasi sasala.
  4. Tasi le suka i le vai, faʻafefete mo 2-3 minute ma sasaa i totonu o se fagu vai.
  5. Cork, ufiufi i se palanikeke mafanafana ma tuʻu ai e malulu.

Faʻapipiʻi faʻalua mai le taʻavale ma le vai

O se mea manaia lenei o le vaiinu ma le faʻaaogaina o aisa parataiso parataiso. O pulu lanumoana ma laʻau mama e foliga matagofie ma ogatasi lelei le tasi ma le isi.

O le aofaiga o fualaau aina e faalagolago i le auala o sauniuniga: e mafai ona e tuu le 300 g o plums ma apu i totonu o se fagu, ma mo se ipu e sili atu ona loloto, faatumu i le pito i luga ma se aofaiga tutusa o mea.

E faʻaaogaina lava lea i le ituaiga o fualaau aina i totonu o se vailaʻau o ranetki ma plums mo le taumalulu: afai e manaʻomia, o le a totoe uma pe vaeluaina i ni vaega se lua. A faʻaaogaina le paʻu o le solofanua i lona atoaga, e tatau ona latou tipi e tausia o latou foliga.

O lea, tuʻu fualaau aina i totonu o se fagu vailaʻau ma sasaa vai inu. Faʻavaa ma tuʻu ai mo le 15 minute.

Liligi le vai i totonu o le apa ma faʻaveve le siva i luga ole faʻavae ile:

  • 100 g gaʻo - i le lita fagu;
  • 200 g o suka - mo le 2 l gafatia;
  • 300 g gaʻo - pe tusa ma le tolu lita.

Liligi fualaau aina suamalie i lona taimi lona lua ma afe i luga.

Recipes mo le taumalulu tusitusi fualaau fualaau aina e faigofie tele i le faatinoina. E oo lava i se talimalo e leai se poto masani o le a faia se mea inu i le taimi muamua. O le mea e leaga ai, o se tasi o le compote e tasi lona taui sili ona taua. E muta vave! O le mea lea, e sili atu le saunia o isi fagu ina ia latou lava lava mo le taumalulu atoa.