Laʻau

Cactus o se fale matagofie

Afai e te manaʻo e maua pe faʻasalalau se ituaiga o cactus e le mafai ona totoina mai fatu, poʻo le vave foi ona avea ma se tagata e maua se laau matua matua le maua, ia tipi.

E pei o le tipiina o cacti, o aʻa, e seleseleina i totonu o vaega o le cereus, papillae taitoatasi o le mammillaria, fualaau e le o fuaina o nisi o parsley pears, peranus e lalagaina fasi fasi isola. O le taimi e sili ona talafeagai mo le tipi o le pito o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. Ae afai e te manaʻo i ai ma se mafanafana lelei i le potu, e mafai ona e taumafai e faia lenei mea i le taumalulu. O le mea moni, o nisi taimi (aemaise lava i faʻamaʻi faʻamaʻi), e tatau ona vavae ese i isi taimi o le tausaga.

Cactus cuttings (Cactus cuttings)

O le tipi e tatau ona lamolemole. E le tatau ona seleseleina (sei vagana ai Peireus), lanumeamata ma maloloina, faatasi ai ma faailoga o le tuputupu ae. Soifua maloloina, e le faʻamalo vave ma sili atu ona mauaʻa.

O le nofoaga e tipi ai le tipi i le cacti e filifilia e fuafua i ituaiga. Ae o loʻo i ai se tulafono lautele - e faʻaleagaina ai le laau i se mea itiiti e mafai ai. O le mea lea, e sili ai le tipiina o le aʻa i le nofoaga e sili ona vavalalata, pe a faʻapipiʻiina i le laau vaine (pei o cereus, echinocactus, prickly pear).

Cactus cuttings (Cactus cuttings)

O vaega ua faʻamago i pepa mama (lea e sili ona taua mo mammals e maua ai le sua susu susu) ma sausau i le sulfur poʻo le pefu. A uma ona tipiina, ona liua lea o le uterine i le la, ma tuʻuina i luga i luga o le itu i luga i se mea matutu, faʻagasolo ma le paolo mo le 5-7 aso.

Pe a faʻaalia se ata tifaga i luga o le vavaeina o le vavae, ona amata ai lea ona aʻa. E tatau ona faʻamamaʻa le eleele aʻo leʻi totoina pe toe totoina fale. Fautuaina e faʻaaoga le metotia lenei: tuʻu se atigipusa avanoa ma le susu ile eleele i totonu o se atigipusa telē e tumu ile vai vevela. Kuni vavalalata ma se tapuni ma tuʻu i le afi. Palu le vai mo le 10 minute, ona aveese lea mai le vevela. A maeʻa minute 15-20, aveese le laʻititi laʻititi ma le eleele. O le mea lea, o le paluga o le eleele ua lelei ona fofo. O le tipi ua tuʻuina i totonu o se atigipusa ma se tapuni tioata poʻo totonu o se ipu omea, lea e ufiufi i luga ma se fagu tioata.

Cactus cuttings (Cactus cuttings)

A o lei totoina le vavaega, o le pu i lalo o le pusa po o le fagu e ufiufi i le matau, faʻaleleia alavai, ona sasaa ai lea o le eleele (pe tusa ma le 2 cm) le oneone oneone, ma i luga o le oneone e lelei le fusi ma sina vaega o malala. O nei mea uma e fai si pamu ma faʻamamaina. O totoga e totoina i totonu o le oneone e ala i le 0.5-1 cm (sei vagana ai le prickly pear, lea e maua mai ai aʻa mai le lautele). O le umi poʻo le vevela mamafa, mo se faʻataʻitaʻiga, o cereus, epiphyllum, o loʻo nonoa i pine.

Cactus cuttings (Cactus cuttings)

A uma ona toto fatu, e susu sina oneone. Mo le taulau manuia o le vavaeina, mafanafana, mago mago ma, afai e mafai, o le mafanafana mai lalo e talafeagai. A maeʻa le 7-10 aso, o lona uiga, i le amataga o aʻafiaga, e mafai ona e amata faʻafefe ma faʻaleleia.
I le autumn ma le taumalulu, e tatau ona siaki le cacti sili atu nai lo le taumafanafana ma le tautotogo mo le pala. Afai o le vaega pito i lalo o le cactus e aʻafia i le cactus phytophthora (o le siga sosogi), o le vaega pito i luga o le soifua maloloina o le a vavae ese ma afaina poʻo le faʻatino. Afai o le pala na aliali i le pito i luga, o le a vavae ese, ma o le vaega pito i lalo o le laau, o le tuʻuina o pulu, e faʻaaogaina o se ava ava malosi.

O le taamilosaga masani e tipiina i se mea maloloina lelei ma se sipuni tipitipi ina ia tafe i lalo ma fafo le taula o le tipi.

Cactus cuttings (Cactus cuttings)