O le togalaau

Laʻau e pei o ni laau-fualaʻau - faia se togalaau i le tasi selau!

O fualaau aina e pei o koluni na maua o latou igoa mai foliga o le pale. O le pale e fai ma sui o foliga o vaega eleni o le laau, o le nofoaga o lala e faatatau i le ogalaau. O le faasologa o le laau o le lala laau e matua puupuu lava, lea o loo i ai le tele o tipu - tafafao ma fualaau aina. Mai se mamao, e foliga mai o fugalaau ma fualaau aina o loʻo i luga o ogalaau. O se faʻalavelave faʻapupulaina o se lala o laau toto na matauina i Kanata, o le fesuiaiga na mafua ai le foafoaina o laau teuteu ma fualaau aina.

Faʻaleleina o fualaau o ituaiga o laau

O le faʻaleleia o galuega a saienitisi o se faʻaaogaina umi o filifiliga o laau totoa ma uiga fesuisuiai. Faʻatupulaia mea faʻalavelave masani, faʻamalosia i le tulaga o le gataifale. O se faʻataʻitaʻiga o le auala e maua mai ai se ituaiga o meaʻai e maua i le apu. O le ituaiga o Macintosh na iloga i le pale sili ona paleni. I luga o lona faavae, i le 1964 i Kanata, na maua ai Vazhak ituaiga eseese o le kolone. O isi ituaiga apple apple o ni oloa o galuega filifilia ma Wijeik, i vaega eseese o le tau.

Vailaʻau Varietal o treear fruit tree with properties stable e maua i na o vaʻaiga masani mai fafo ma falemai. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻaaogaina o ituaiga eseese e pei o rootstock - Currency, Arbat, 003. E tatau ona i ai le sulu i le dwarf gene - Co.

O le isi itu i le fausiaina o laau o le ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga eseese o Orlinka, Vasyugan, Peresitene ma e tutusa.

O isi laʻau e pei o ni fualaau - o pears, plums, cherries, apricots - ua maua i le auala lava e tasi. O se taunuuga, o se laau toto ma se aʻafia lelei o aʻafiaga o aʻa ma le vave seleseleina ua tuua le vasega pepe. E taua tele le filifilia o ituaiga faʻalapotopotoga, e suʻesuʻe ai tulafono o tausiga ma metotia o le faʻavaeina.

O masini faʻatoʻaga o le togalaau aina fualaau aina e iai ona lava uiga.

Vaitaʻaga o Moscow Region

O laau o fualaau aina mo le Moscow Region o loʻo faʻatusalia e apple, pears, plums ma isi ituaiga o fua.

Eseesega o peʻa e foliga mai e le eseese ituaiga eseese. Ae o le laau vevela i le ogatotonu o laina o se meaola tele. E le gata i lea, o fua muamua e aliali i le tausaga lona lua, pe a uma ona totoina se fatu. Fua o le pyramidal laau 10-15 tausaga ma tausia lelei. O le faʻatupulaia o se laau faʻatapulaʻa e maualuga atu nai lo le mea masani. O Yakovleva e sili ona fiafia i ai, o le ituaiga tagata e sili ona malulu, ma o loʻo faʻavavevave Severyanka e tuʻuina atu le seleselega ia Aokuso. O le eseesega o meaʻai o le a tuʻuina atu i ona fua i le masina o Aukuso, ma le afa sikuea fualaau aina Dalikor na aveesea ia Oketopa.

O ituaiga o ituaiga o fualaau aina e mafai ona maua i totonu o togalaau aina o le Moscow Region. E i ai la latou pale paleni, maualalo le tuputupu ae, e mafai ai ona e seleseleina e aunoa ma se faigata. E amata ona fua mai iʻau i le tausaga lona lua talu ona totoina. E toʻatele ua avea ma ituaiga tagata fiafia, ae o nisi e sili atu ona lauiloa:

  1. Bluebird, o se eseesega o le taunuuga o le laasia muamua o tagata Hungarian, Caucasian ma Kabardian. O fua lapopoa tetele e ufiufi i se ufiufi. O fua suamalie ma suamalie e seleseleina i le ogatotonu o Aokuso ma ua matua mo le lua vaiaso. O le laau e faʻaleleia le tagata lava ia, e puipuia i maʻi masani.
  2. O le paʻu o le Temiryazev's Memory e 2 taimi laiti, ae o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini C. O le laau e faʻaleleia lona tino, ma fualaau aina e tupu i le 4 tausaga talu ona totoina. Fualaau e le o tausaga uma, ae faʻasaʻo i le malulu ma le lamala.
  3. O le ituaiga Smolinka e faʻaalia i se lanu uliuli lanu uliuli. O se laau laʻau e mafai ona ola e tusa ma le 5.5 mita le maualuga, e maua mai ai se fua o le 20 kilokalama o fua suamalie. Ae o lenei ituaiga e manaʻomia ai se palota, ma o lālā e tumu i plums e manaʻomia ai le lagolago.

I totonu o laufanua faʻatoʻaga e tutupu ai pea pikaina malaʻau ma figota pele, opu ma apricots. O togalaau mai ia laau fualaau e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa, ae o taunuʻuga e faʻamalosi.

E le mafai e se ata o laau fualaʻau ona faʻaalia se taʻaloga faʻapitoa pe a faapipiiina ni laau sefululua ma fualaau aina i luga o se fasi fanua e selau sikuea sikuea.

O tagata nofomau i le itu i saute e le faʻapulaaina i le filifiliga o mea totō. E mafai ona latou faʻaaoga ituaiga eseese o filifiliga mai fafo. E talitonuina o Europa faatasi ai ma ona taumalulu malu na faia ai le sili ona aoga ma le suamalie o fatu. O fua o fua o laau i Krasnodar o le faavae lea o togalaau faʻatoʻaga. O loʻo faʻaauau le togalaau ma mafaufau i uiga o le laau.

Vaega o le tausiga o laau laʻau

Muamua lava, e tatau ona e faʻatau mea e sili ona lelei e toto ai. Ina ia aua neʻi galo le tele o tausaga o faatalitali mo se vavega, e tatau ona e faʻatau faʻatau fua ma totoʻa mai le vasega pepe. E tele mea faʻapitoa i le tuputupu ae o le sikuea ma faʻaaoga rootstock. E lelei pe afai o le fatuga e iai sona aʻa aʻa.

Pits mo laau aina e saunia e tusa ai ma le fuafuaga masani. E taua le iai o le taimi e faʻalelei ai le palapala, o le faaputuga ma se faʻalaʻau faʻaputu ua faʻapipiʻiina. Mo le sili atu le malamalama ma le tausiga, e tatau ona totō laau i le laina pe a uma le 50-60 cm, ma e tatau ona tuu i lalo le 1.5 m.

O se tasi o mea masani masani o le faʻalolotoina lea o le nofoaga ole tui. Afai o lenei vaega o le aʻa i totonu o le eleele, o le a leai ni fua.

O le tausiga ma le teuteuina o le treear tree fruit features ei ai foliga. E faasolosolo le koluma i le fatuga maualuga, o lea e tatau ai ona puipuia mai le malulu ma le faaleagaina. O le a leai se pito i luga - o le kolar o le a liua i se mea masani, ona o le tuputupu ae o le itu itu. E lūlūina lālā pe afai latou te ola e sili atu i le 5-8 cm. O laʻau tetele e faʻapipiʻi saʻo i le aso 20 o Iuni 20-25, o lea na faʻaputuina ai le tipi ma fua mai ai fatu ao lei pa'ū.

I le popofou o tausaga, na tutupu le tuputupu ae o laau, e taua i lenei taimi le faatumauina o le "ulu ulu". O isi vaega e sili ona vaivai e malolo i aʻa. E tatau ona faʻamafanafanaina le aʻa ma lala lala, mea e le o lalagaina, ae ia puipuia ai mai ai le aʻafia o le aʻa. O le lafoaʻiina o ogalaau e matautia foi. Fuga mai ma le tuputupu ae o laau o le fua o se laau e ese mai.

E taua tele i le taimi ma ia fafagaina lelei ia ituaiga o fualaau aina o ituaiga uma. O loʻo faʻataunuʻuina i latou mai le eleele ma liua i fua o le tele o macro - ma micronutrients. 5 tone o le eletise, 6 kilokalama o le potassium, 3 kilokalama o fuakalama e manaʻomia ina ia gaosia i le 1 tone o apu. O le laau e gaosia ai le faapipiiina o le fertilizing i le tautotogo, pe a malosi le faagasologa o le biochemistry, ma i le tautoulu, pe a tutupu aʻe aʻa, ma o le a taoto ai fatu o le lumanai.

I le tau mafanafana, o togafitiga uma e faʻamaʻi ai faʻamaʻi pepe ma faʻamaʻi faʻaleagaina e faʻataunuʻu, e tusa ai ma le laulau. Ae ona o le pale e laʻitiiti, o le faʻaogaina o fofo i totonu o le laau e sili atu le maualalo nai lo o se laau e tafe.

E mafai ona e faʻatulagaina le teuteuina o le togalaau i totonu o pupu, fagogo pe faʻavaivai. O le auala sili i le vai e manatu o le suavai e leai se vai:

  • vai e faia e tusa ai ma le manaomia o le laau;
  • le gafatia e fafaga faʻamaʻi otaota;
  • leai ni foliga o le ea; o le ea e ulu i aʻa;
  • O le aʻa o le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie o loʻo faʻatusatusa i le vaʻaia, fibrous, ma le susu i le taimi o le timu.

Ua finauina e saienitisi e faapea, o ituaiga o laau fualaau aina ua sili atu ona lauiloa i togalaau faapisinisi ma patino. O le manao e ola e pei o le tele o laau i se vaega faatapulaa e mafai ona talafeagai.