Laʻau

Astrophytum

Astrophytum (Astrophytum) saienitisi na tofia i le aiga cactus. O le lauʻeleʻele ua manatu o le vevela ma le maoaʻe o itu o le Iunaite Setete o Amerika, faʻapea foʻi Mekisiko. O le Astrophytum e tupu i luga o maʻa oneone po o oneone. O le fugalaau na maua lona igoa mai se tuufaatasiga o upu Eleni e lua ua faaliliuina moni e pei o le "aster" ma le "laau". O le mea moni, afai e te tilotilo i le laau mai luga, e faigofie ona e matauina pe faapefea ona pei o ia ma lana fugalaau foliga o se fetu ma ni afaina (mai le 3 i le 10).

Astrophytum, faatasi ai ma isi ituaiga o cacti, e iloga i se matagofie uiga ese faapitoa. O lona auʻau e lafoaʻi ma e laʻititi ona faʻaloloa. I luga o le ogaumu o loʻo i ai le tele o speckles. O nisi o ituaiga vine e ola e aunoa ma ni vao tuitui, ae o isi e i ai vao, o nisi taimi e faasalalau.

O laau talavou e ola i fugalaau lanu samasama lapopoa ma se lanu mumu. O se fugalaau e aliali mai i le pito i luga o le au. O le fugalaau Astrophytum e puupuu - na o le 2-3 aso. A uma ona tupu, o le pusa e fatu fatu. Fatu e lanu enaena. A uma ona matua le fatu, ona tatala loa lea o le pusa i ona sea ma pei o se fetu i foliga vaaia.

Tausiga mo le vateatea i le fale

Malamalama

O le fanau mai o le astrophytum o loʻo fautua mai ai e manaʻomia e le cactus le moli susulu malamalama. E mafai foi ona gafatia le susulu o le la, ae na o sina taimi puupuu lava. E sili ona fiafia i le malamalama malamalama. E tatau ona masani le laau i le vave maua mai o ave, aemaise lava i le tautotogo, a leai o le cactus e mafai ona mu ogaoga.

Lulu

I le tau mafanafana, o le a lagona e le astrophytum le mafanafana i luga o le maualuga o le vevela - e oo i le 28 tikeri. Talu mai le taumalulu, o le vevela o loʻo faʻaititia i le 12 tikeri. I le taumalulu, pe a malolo le astrophum, o le vevela e le tatau ona sili atu ma le 12 tikeri.

Faʻamamaga o le ea

O se uiga iloga o le cacti o le latou te le manaʻomia le maualuga o le susu. O le mea lea, o le fetu e talafeagai lelei mo le tuputupu ae i fale ma fale ma fale tumaoti.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le astrophytum e matua sefe lava. E tatau ona faʻatali seʻia oʻo ina faʻapala atoa le meaʻai i totonu o le ulo i lalo. E na o le maeʻa lava o lenei sikuea e mafai ona faʻafeinuina e ala i le auala e faʻavaivai ai le vai ina ia le maua ai le vai i luga o le laau. Lime o loʻo i totonu o le vai e taʻitaʻia ai le stomata o le laau, ona o le manava o lona manava ma ua mate ai le tino.

Astrophytum e faʻafeinu i le taeao pe a susulu le la. Afai e vevela tele le potu, o lona uiga e aoga le alu sina taimi e inu ai, aua o le taimi lea e amata ai e le fale se vaitau malolo. I le autumn ma le taumalulu, e teuina le cactus i totonu o se potu malulu. I le taimi lea, e te le manaʻomia se vai.

Le palapala

Mo le totoina o le astrophytum, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o cacti, faʻatau i se faleoloa faapitoa. O le a manaia le faʻaopopoina o le malala ma le laumei.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona fafaga fafaga e le ao i le masina. Faʻapitoa faʻapitoa mo le cacti e fafaga i le vai i le afa o afa o loʻo faʻaalia i faatonuga i luga o le afifi. I le taumalulu ma le tautoulu, ua malolo le fale, o lea e le manaʻomia ai ona faʻamaʻaina.

Suiga

O le cactus e manaʻomia se gasegase e seasea ona tupu ma e na o le aʻa lava o le aʻa e matua tupu tele ma faʻatoʻa atoa le eletise atoa. O se ato faʻafeiloaʻi e filifilia sina mea laititi. O le alavai i totonu o le tane e tatau ona i luga ma lalo. Faʻalautele le laulau e mafai ona tuʻu i le pito i lalo, ma teuteu i maa i luga. O le faʻaleleia o le palapala o le alavai e le faatagaina ai le ua o le cactus e faʻafesoʻotaʻi ma le palapala susu, lea o le a puipuia ai le laau mai le pala.

I le taimi o le gafa, e taua le aua le faʻalolotoina le ua o le laau. A leai, i le aluga o taimi, mai le faʻafesoʻotaʻi ma le vai, o le a pala ma o le a mate le laau. O le astrophytum e totoina e ala i le saluina, pe a le luluina le eleele tuai mai aʻa, ae toto i totonu o se fagu fou ma se aofaiga atoa. A uma ona tuu le laau i totonu o se fagu fou, ona faatoa mafai lea ona faʻamautu muamua pe a maeʻa le vaiaso pe afai o aʻa na faaleagaina i le taimi o le toe gaosi. I le taimi lea, o le a latou faʻamamago ma o le a le amata ona pala mai le faʻafesoʻotaʻi i le vai.

Faʻafouina o le astrophytum

Astrophytum o loʻo faʻaalia i le auala e tasi e toe gaosia - faʻaaogaina fatu. E susunuina laʻau i se vai mālūlū mālūlū o le potassium mo le 7 minute, ona lūlūina ai lea i se mea na saunia muamua, e aofia ai vaega tutusa o le malala, oneone oneone ma le palapala palapala. I le pito i luga o le ulo i le tioata poʻo le ata ma faʻaauau pea ona faʻaleleia, ma faʻafefete foi.

O loʻo i ai se fale apuni i le vevela pe a ma le 20 tikeri. O pupu muamua o le a aliali mai i nai aso. E taua le aua le faʻaleleia le eleele, a leai sina cacti laitiiti o le a oti.

Maʻi ma meaʻai

Astrophytum e mafai ona faʻaleagaina e faʻamaʻi pipisi e pei o mealybug, siaki, ma aʻa mealybug.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Soo se suiga leaga i fafo o le laau e le mafai ona tautala e uiga i le faaleagaina e meaola faalafua, ae e uiga ile tausiga le talafeagai.

  • Manua Brownish i luga o le au - leai se fafaga poʻo le faʻainu i le lime vai.
  • Le lava le tuputupu ae - le lava le suāvai poʻo le tele o le suavai i le taumalulu.
  • O le pito i lalo o le au, i le pito i lalo o le nofoaga o le palamole - o le tele o le faʻaleleia o le eleele, aemaise lava i le taumalulu.

O le mea lea, pe a aliali mai muamua faailoga, e taua le fetuutuunai tulaga o le fetu i le vave e mafai ai.