Meaai

Blackcurrant jam - faigofie, lelei, maloloina!

Blackcurrant jam - e faigofie, lelei ma maloloina! Lamemu e ese mai le siakiina o fualaau o loo i ai e le ogatasi, ae ua lelei ona kuka, o lea e le mafai ai ona e faʻaaogaina mea sili ona lelei mo le kukaina. Ae ui i lea, aua le ave saʻo aʻu, o se seleselega ma le lelei o fualaau aina e le talafeagai mo le seleseleina, ae o sina mea itiiti, ae e mafai ona faʻaaogaina fou.

Blackcurrant jam - faigofie, lelei, maloloina!

Lamea vave ona vave vevela - muamua ona susunuina fua (paʻu), ona faaopoopo ai lea o le suka ma kuka i luga o le vevela ma le faʻavevesi pea. E le sili atu i le afa itula le taumafa o kuka e le mafai ai ona paʻu le lanu ma le manogi.

E faapipii faʻamaʻi Berry i le pupuni ma tapunia pies, paluga poʻo pancakes ma siamu ua saunia.

  • Taimi e kuka ai: 45 minute
  • Aotelega: 3 l

O mea aoga

  • 1.5 kg o fuamini uliuli;
  • 2 kilokalama o le suka.

Auala fai kuka

Matou te faʻapipiʻi mai ni fuaʻau uliuli, tipi ese laau ma laulaau, aveese otaota vaaia. E le mafai ona e faʻaaogaina le tulaga mo lenei fua, ae mai vine filifilia e kuka ai, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻataunuʻuina o le taumalulu, faʻafefiloi ma le suka.

Matou te vaʻaia le fuamoa uli, tipi ese lala ma lau

Ona sasaa lea o vine i totonu o se apa loloto ma sasaa vai malulu. Matou te aoina mai meaʻai mai luga, ma fufuluina currants i totonu o se meaʻai. O le faʻataʻitaʻiga e toe faʻafia ona fai seia mama le vai.

Faʻaiʻu currants i vai

Tatou te lafoai ia sua mama i luga o se sieve, faʻafefe i le vai. O le tele o vai i lenei fua e leai se aoga, o le pupuʻu o le vine, o le vao o le a avea ai le paʻu o le blackcurrant.

Matou te taoto ia vine i luga o se sieve, faʻafefe i le vai

Ma toe fai, sasaʻa atu i totonu o le pani i se vaʻaiga loloto, ave se paluga mo pateta, faʻasusu ia vine ina ia tu i fafo le sua. E vave lava ona faʻaopopo le vai, ae leai se vai e sili atu le mamafa. I le faaopoopo atu i ai, o vine e suamalie, o lea e leai ni faafitauli i le susu.

Matou te ave se tagata tipi mo pateta, ma faapipii ia fua ina ia i fafo le sua

Kuki ia fua mo le tusa o le 5-7 minute pe a uma ona vevela i luga o le vevela. Ua lava lenei taimi mo le muaʻi faʻasaʻo.

Taʻu le currants mo le 5-7 minute

Liligi le suālaʻau suka i totonu o le pani, faʻafefiloi ma toe tuʻuina atu i le ogaumu. Aumai i se vevela i luga o le vevela maualuga.

Faʻaopopo le suka

E mumu faʻamafanafana, ona e tatau ona faʻafefiloi le masini masani. O le taimi lava e toe oso ai le masini, faʻaleleia le vevela i le tau maualuga, kuka mo le afa itula. I le faagasologa o le kuka, o le tele o foama ua faia. Aveese le pufuga i se sipuni. A maeʻa le afa itula poo sina taimi muamua atu, o le a taofia le faʻafefe ma o le a faʻafefeteina lava. O se faailoga lea e mafai ona e aveesea le pama mai le afi ma teu le lapisi i le blackcurrant i luga o faletupe.

Kuki le siamu, faʻaosooso, afa itula

Ole fufuluina lelei o ni apa ua maeʻa faʻamago i le ogaumu poʻo le la. Matou te ufiufi le faavaa i le vai tafe.

Liligi le vevela vevela i totonu o fagu. O le taimi lava e malulu ai i lalo ma se fulufulu mafiafia i luga o le fogaeleele, matou te faamaufaʻailogaina ato ma tuʻu i totonu o se potu malulu ma pouliuli. E mafai ona teuina kuluga i le vevela o le potu, aemaise pe afai, pei o lenei fua, o le maualuga o le suka e sili atu i le mamafa o fua.

Sasaa le vevela vevela i totonu o fagu, pe a susu i lalo - tapuni le faʻavaa

Faletupe e le tatau ona ufiufi. E mafai ona e faʻaaogā pepa pepa solo ma laupepa. Faletupe ma mea e faʻamalieina o loʻo ufiufi i pepa ma fusi. I le taimi e teu ai taimi uumi, o le a faʻafefe le susu, o le a paʻu le pa ma o le a pei o le marmalade.