O laau

Tuputupuina o le rimoni mai fatu i le fale: fesoasoani, ata

Fuga o laau toto, laau toto e totoina lepolo, tangerines ma rimoni i le fale. Lemon ma mandarin bushes e masani ona faatauina i faleoloa puao, o le mea lea e le faigata le faʻatauina. E seasea ona faatauina le keke. Ae afai e manaʻo ai, e mafai ona tupu mai le fatu. O le pomegranate masani o le a liua i se laau laititi ma o le a fuga ma fua mai. Ioe, o le ai ai ni nai fua i luga o le laau, ae o fugalaau lanu piniki ma o latou manogi tulaga ese o le a togiola mo lenei mea ua tupu. E le faigata le tausia o le rimoni, ae e tatau ona e iloa tulafono o le totoina ma le tuputupu ae.

Lamea o le rimoni fale - faʻamatalaga, ata

Fale ua totoina maualuga e oʻo atu i le 90-100 cm. O peti faʻasoa e fesuisuiai lelei ma le aunoa. O le laau e faigofie lava ona susulu i fugalaau pupula lea e fuga mai i mea uma na tutupu i luga ma le tagata lava ia.

O le rimoni e tupu mai le fatu o le a fuga ma fua mai nai lo le tolu tausaga talu ona totoina.

Mo le rimoni, e tatau ona e filifilia se nofoaga matagofie. O le laau e fiafia ae susulu malamalama. Taofi le susulu o le la o le a susunuina laulaau. O le mea lea, o le laau e tupu i luga o le faamalama o le itu i saute e tatau ona ufiufi mai le la o le aoauli.

E faapefea ona toto se rimoni?

Afai o loʻo e fuafua e toto le rimoni mai fatu, o le mea muamua lava e tatau ai tausi lelei mea totino:

  1. E tatau ona e faʻatau se fualaau matagofie tele i totonu o le maketi poʻo totonu o le faleoloa fualaau. I luga o lona paʻu e le tatau ona avea ma nifo, pala, siaki.
  2. I le fale e tatau ona malepe, ma o ni nai fatu na totoe mo le totoina. O lo latou fua o le germination e oʻo atu i le 95%, o lea e fa i le lima fatu e lava.
  3. Mai fatu e te manaʻomia e aveese le pipi o loʻo totoe, fufuluina i latou i lalo o le vai tafe. E tatau ona tumau pea fatu o ivory. O fualaau lanu meamata ma le mama-e le aoga mo le totoina.
  4. E fautuaina e salu le mea na filifilia mo le totoina mo le 12 itula i se vaifofo o Zircon poʻo Epina. Mo le tasi sipuniti o le vai, e na o le lua pata o se vaifofo e te manaomia.

A o gaʻo le fatu mafai ona saunia le eleele. E mafai ona e faʻaogaina le paluga faʻapitoa o le faʻatau atu i faleoloa fugalaau. Afai e mafai, o le palapala e mafai ona saunia tutoatasi mai eleele lauusiusi, peʻa ma oneone.

O fatu pamekaina e totoina i totonu o pusa lapisi mo laau toto i le loloto o le 1-1.5 cm. Ona faʻafefeteina lea i le eleele, sulu i le vai mafanafana ma ufitia i le polyethylene. Aumai se ituaiga greenhouse lea e vave ona oso ai fatu. O le vevela mo le germination o le rimoni e tatau ona le itiiti ifo i le 25-30C.

O fua na totōina ia Novema poʻo le amataga o le tautotogo e tatau ona tulaʻi mai i ni nai vaiaso. Afai latou te totoina i se isi taimi o le tausaga, ona mafai lea ona faʻanoanoa mo le tele o masina.

Totoina o pepe toto

O le taimi lava e aliali mai ai fua muamua, e tatau ona tuʻuina le pusa i totonu o se mea matagofie. E tatau foi ona faʻamautinoa e le faʻagogo le eleele. E sili atu le suavai e ala i le pulupulu mai se fana fana.

O fualaau e lua i le tolu laulaau moni e totoina i ni ipu eseese. O laau totō laiti e totō ile eleele, mo le sauniuniga lea e te manaʻomia e faʻafefiloi:

  • leaf humus - 1 vaega;
  • sodoma - 2 vaega;
  • oneone - 0.5 vaega;
  • peat - 0.5 vaega.

O le pikiaka o loʻo i ai le aʻa o le aʻa, o lea e mafai ai e le laau ona ola i ni koneteina laiti. O le mea autu o le lelei alavai.

Tausia o laau laiti e aofia ai le tele o vaiinu masani, lea e faʻatinoina pe a maeʻa ona faʻafefiloi le eleele. O le eleele i totonu o fagu e tatau lava ona susu sina susu. E manaʻomia le sasaʻaina o vai mai le pan.

O laau toto e totōina i le tautoulu i le vaitau taumalulu o le a manaʻomia tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo. A le o lea, o le leai o se malamalama, o le a totogo le laau pe o le a le tupu tele.

Vaega o le totoina o le rimoni

E le faigata le tausia o le rimoni e tupu mai fatu. E le lelei le laau, ae manaʻomia le usitaia o tulafono faʻavae tausi:

  1. I le vaitau o le taumafanafana, o le vevela aupito sili ona lelei mo le totoina o le rimoni e tatau ona iai i le lautele o le 18-25C. I le taumalulu, e sili ona puipuia le laau i se potu malulu i le vevela o le 12-15C. I le tautotogo, pe a mavae atu pupuni mulimuli, e mafai ona tuu le vao i luga o le faapaologa po o le pito i luma.
  2. E le tatau ona mago le rimoni. O le mea lea, i le taumafanafana o le a faʻamautuina le tele o le laau ma masani ai. I le taumalulu, afai e teuina le laau i ni tulaga malulu, e faʻaitiitia le faʻava. O le patekaite ua faʻamamaina mai na o luga, talu ai o loʻo i ai se aʻa aʻa.
  3. Mo le lelei o le rimoni e fua lelei, e fautuaina e faʻasusu le laau mai le tautotogo i le autumn. E mafai ona e faʻaaoga fomaʻi lautele mo totonu o laau mo lenei mea. Fafagaina e faia ile lua vaiaso. Ae e tatau ona e iloa o le faatauina mai o fomaʻi o se aofaiga tele o palapala. O le mea lea, afai o le a oe 'ai fualaau rimoni, e le manaʻomia le fafagaina o ia faʻamaʻi.
  4. Pe a ulu se laau i se taimi malolo, e amata ona lafoaʻi laulaau. O se faagasologa masani lea, ma e leai se mea e tatau ona fefe ai. Ina ia puipuia le rimoni mai le pau o laʻau, o nisi o fai togalaau latou teuina i totonu o se potu mafanafana i le taumalulu. E le fautuaina lenei mea, e pei ona vaivai le fale ma faʻagesegese le alualu i luma.
  5. O fua o se rimoni ua tupu mai fatu e amata ona fuga mai ia Fepuari. I le taimi lea, e tatau ona tuʻuina i luga o se moli malamalama, ma faʻafeinu soo. O ogalaau vevela ma mamago e manaʻomia ona vavae. E le o toe umi, o le vao o le a ufiufi i laʻau fou.
  6. O laau talavou e fautuaina e toe totoina i tausaga taʻitasi. O le ipu e tatau ona tusa ma le 2 cm le lautele le lapoa nai lo le muamua. O laau e sili atu ma le tolu tausaga le matutua ua toe totoina pe a tumu ona aʻa i le eletise atoa. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le pomegranate e pei o ni pusa mafiafia, lea e tupu lelei ma fuga lelei.

Faʻavaeina o le Crown

Le faia o se togavao matagofie ma le fufusi, rimoni i tausaga taʻitasi mai se laau talavou manaʻomia ona fai se lauulu.

O le teuteuina e tatau ona faʻatinoina ao lei amataina le tuputupu ae o le tuputupu aʻe o laau, o lona uiga o Fepuari. A o latou matutua, o se tasi o ogalaau laau ua suia e se tamaititi malosi malosi. O le mea lea, o laʻau e faʻamalosia ai le faʻalaʻau. O le teuteuina o weni laiti e tatau ona faia i luga o le fatuga o tilotilo solo. O se taunuuga, e lua i le lima paipa o laulaau e tatau ona tumau i luga o le paranesi. O togi e totoe mai le teuina e mafai ona tuʻuina ese.

O le pale o le laau e mafai ona faia i foliga e te fiafia i ai. E mafai ona fausiaina se togavao e avea ma polo, pe faia foi i totonu o se laau.

Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi oe lava i le ata o bonesai, o le a sili atu le lelei o le rimoni mo lenei mea. O le vao e mafai ona tuʻuina atu i ai le foliga manaʻomia e ala i le faapipiiina i le tele o taimi ma teuteuina, punou lala tuai i le eleele, ma punou tamaiti i le uaea. O le Granisa e mafai ona faia i le toetoe o soo se ituaiga.

A o tipi aua le fefe e teu tele. I le tautotogo, o le a maua e le laau le malosi, ma o lala fou ma lau o le a vave ona tupu. Aua neʻi galo e fufulu ese fugalaau mago ma lau mai le vao.

Pests ma faʻamaʻi rimoni

O le tuputupu ae o le rimoni, ua fautuaina mai lea taimi i lea taimi e asiasia ai mo meaola faalafua po o faamaʻi. O le tele o taimi, e aafia ai le laau:

  1. Spider mite. Afai e amata ona paʻu laulaau, ma faʻapipii mai luga o luga o latou luga le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, ona pisia ai lea o le laau ma se apogaleveleve. I le laasaga muamua, e mafai ona tofotofoina le laau e fofo ai i togafitiga faʻasalalau. E fautuaina e faʻaaoga le faʻafefeteina o le kālati, sipisi sisi poʻo le tapaa. Afai e le fesoasoani ia mea faigaluega, ona aoga lea o le pulupuluina o le vao i vailaʻau o loʻo faʻatau atu i faleoloa faapitoa.
  2. Peduncle ma aphids. O nei grenades pest e seasea afaina. Pe a foliga mai, e mafai ona fufuluina le laau i le "suauu lanumeamata", pe faʻapipiʻi foi i iniseti.
  3. Faʻaleagaina le grey e faʻaalia mai i foliga vaaia o se mamanu mamanu i luga o le laau. E mafai ona faʻamalolo le keke i le togafitia o le togavao ma se vaifofo faapitoa mo le pala.
  4. O le kanesa o lala e foliga mai o manua, i tafatafa o ona itu e aliali mai ai le maalili o le manogi. Faatasi ai ma lenei faamai, e mamago muamua pupu, ona sosoo ai lea ma le laau atoa. O le kanesa o le paranesi e aʻafia ai lala tipi pe faʻamaʻi. O le mea lea, o vaega o maʻi o le laau e tatau ona togafitia i ituaiga togalaau, pe aveese atoa.

O le muamua fuga o le rimoni o le togafitiga lelei e mafai ona faʻamoemoeina muamua 10-12 masina talu ona oʻo mai le Sentsi. O se laau e ola i le fale o le a fuga mai i le tele o taimi i le tausaga, ma faamolemole e pei lava o nai fua, ae o fualaau suamalie.

Tuputupuina le rimoni i le fale