Tala Fou

Tupu, Cauliflower, Big-Big

O le kukalalelei na faʻaofiina i Rusia mai le Metitirani na oʻo mai i le tofo o tagata fai togalaau. Ma e le gata i le mea moni, talu ai o ona aʻafiaga uma e togitogi ma tao, ma faia ituaiga uma o salati, ma soup, borscht e kuka mai ai, o itu ipu ua saunia ma e oo lava foi ina latou faia ni cutlets ma pies.

O lenei laau na fiafia i ai tagata fiafia i le tinkering i le eleele ma mo le le lelei o lenei laau, lea e le manaomia ai se tausiga tele. Ae, e pei ona i ai i tulaga uma, iinei o loo i ai togafiti, ma le iloa po o le a le mea e mafai ona e ausia le sili ona aoga.

O le pulea o le vevela o se vaega taua o le manuia

O lenei laau, e ui lava e sau mai se vasa vevela, e le fiafia tele i le vevela. Afai o le kapisi o le a tupu i le vevela i luga ae o le 25 tikeri, ona mafai ai lea ona le fiafia le tagata fai togalaau ma ona ulu laiti ma le lafoaʻi. O lenei tulaga e sili atu ona maitauina pe a le lava le suāvai.

Ae na te tali atu foi i le maualalo o le vevela. Afai o le pupuʻu paʻepaʻe e faigofie ona faʻafeiloaʻi e tusa lava po o ni fulufulu laititi, ona fai ai lea o le failaʻau faiva e faʻatau ai. Ma pe a toʻa i lalo ifo o le 15 tikeri, e le tatau ona e faʻamoemoe e maua ni ulu tetele, aemaise lava ile faʻalauteleina o le faʻaalia i le maualalo o le vevela.

O le fua tele o lenei fualaʻau e tupu pe afai e masani lava i tulaga lelei mo lea mea.

Ma e taua le manatuaina e sili atu le ola lelei o le kuka faila ma e matua i le 15-20 tikeri Celsius.

E te manaʻomia le susulu o le la mo le kāpeti pe leai?

E mautinoa lava e le mafai ona taliina lenei fesili. O iinei e aoga ai le vaevaeina o le vaitau o le olaga o aganuu:

  • o le tulaʻi mai o fualaau aʻo leʻi amataina le faʻaleagaina;
  • ulu ulu.

O fualaʻau failaʻau e totoina i le lauʻeleʻele tuʻuina ia Iuni, aemaise lava i le vave o fua o le 'aina. I le taimi lea, e manaʻomia e le laititi le mafanafana, o le manogi ma le tele o le susulu o le la. Peitai, a maeʻa le lau laau e 25-30 lau, ona amata loa lea ona fai se mea e tupu. Lenei e tatau ona e mautinoa e le pa'ū le malamalama i luga, e faʻapuupuu le aso.

Ina ia mafai ona lapoa ma malolosi ia kapipi o le falesaʻi vavalalata, nai lo le gaogao ma le le atoatoa, ua fautuaina e le au atamamai poto faapitoa e ufiufi ulu ma faila laititi. O lenei faiga e le faigata e pei o le tifaga. O le pito i lalo o le laau e sii aʻe ma faʻapipiʻi faʻatasi e malulu ai le faʻalavelave. O nisi taimi latou te momotu ese ma faataoto i luga o le ulu. Ae o loʻo i ai se avanoa e mafai ai ona latou felelei ese le matagi.

Afai o le faasele o le failaʻau faila i totonu o le natura natura ma se umi o le ao, o le a latou faia ni fugalaau totogo, o le ulu o le a gaogao ma leai se mea.

Soga eleele

E pei ona e iloa, o aʻa o le faisualaʻau e le malosi e pei o kopa paʻepaʻe. O le mea lea, e faigata mo se laau ona maua mai elemene aoga mai le loloto o le palapala. O le a le mea e tatau ona faia e se fai togalaau ina ia maua ai se fua tele o lenei fualaau aina?

Muamua, e tatau ona e iloa e tatau ona e toto fatu i na nofoaga na latou ola ai muamua:

  • o aʻa e leai ni faʻasataulaʻau (pateta, beets, kāloti, aniani);
  • leki (pi, pi, pi);
  • melo (kukama, zucini, suauu, paluka, melon).

E leai se tulaga e tatau ona e totoina ai kāpeti i nofoaga na tupu ai laau totō (radishes, turnips, radishes, cabbage) i le tausaga na tea nei, ma o le tau o le tau o le taumalulu e maua ai aʻa.

O le lalolagi e tatau ona saunia muamua, talu mai le pau. Mo se fualaau sili atu, pe a uma ona faʻaaoga le manua poʻo le pepeti peʻa (8 kilokalama i le sikuea mita) i le palapala, eliina le teritori. I le tautotogo, o vailaʻau faʻamalosi e faaopoopo i le eleele i le 1 sikuea mita:

  • superphosphate - 50 g;
  • ammonium nitrate - 30 g;
  • potassium chloride - 20 g.

Toe eli le eleele, ia vaʻaia ma le faaeteete.

Palu faila

Ae o le palapala lea sa lelei ona togafitia ao lei totoina e le o se pasene pasene le manuia. O le a le mea e tatau ona faia i le faʻaopopoina e fai ai le laʻau faiva mataga mo le lauiloa? E faigofie le tali: e tatau ona e fafagaina e le aunoa ia laau. Ma e faaopoopo atu i fomaʻi masani o loʻo faʻaaogaina e tupu ai le kāpeti, o lenei fualaau aina e fafagaina i le boron ma le magnesium, manganese ma le molybdenum. I le le lava o mea o nei microelements i le eleele, o ulu e amata ona le lelei, o laau toto ua le aoga, ua pala le laulaau. E masani lava, o le pala o ulu e tupu lava.

E tatau ona amata ona e fafagaina fatu ina ua uma ona faia ni laulaau se tolu. I le taimi lea, o le kapeti e matua talafeagai lava i le taimi e faʻafefete ai se vaifofo o le amonia po o le potassium. Mo lana tapenapenaga, 5 kalama o le amonia po o le 15 kalama o le potassium pati e lava lea e faʻafefe ai i totonu o se pakete vai.

I le oʻo mai o le laisi e sosoo ai, o le laau na sosoloina i se vaifofo faapitoa. Ave le ammonium acid molybdenum ma le boric acid, 2 kalama i le 10 lita o le vai - o le mea sili lea ona lelei o le laei pito i luga o le foliar i le taimi lea o le ulu o le fafaga.

O le faʻasusuina o fualaau e le o se mea e masani ai, e na o le pau lava le mea e le malolo ai le eleele, ae ia faia malosi.

Faʻapuupuu e uiga i le mea autu

I le faʻamoemoe e tuputupu aʻe le failaʻau failele i lau eria, e tatau ona e:

  • amata sauniuni le eleele i le tautoulu;
  • ia faia ni meaʻai faʻamalosi aʻo leʻi oʻo i le tautotogo eliina le eleele;
  • fafagaina e le aunoa fualaau (aʻa ma le pulumu);
  • fafagaina le fualaau aina e le masani, ae tele;
  • e natia ai mea leaga mai le malamalama.

E faʻafefea ona faʻafeoloolo pepe o le failaʻau?

I le mulimuli ai i nei tulafono, e oʻo lava i se fai togalaau amata e maua ai se seleselega lelei, ina ia mafai ai ona mitamita fua fua o le failaʻau, e le o ni "ulu", ae o "ulu" po o "ulu"!