Fale taumafanafana

Aua le faʻalavelave pe afai e le amataina le pulupulu

O le meafaigaluega, tusa lava pe laʻitiiti, o se masini faʻapitoa faʻapitoa. Afai e te suʻesuʻeina faatonuga faʻavae, o le a suia ai mafuaaga e le amataina ai le tagata e le amataina ma e mafai ona faʻaumatia. E tatau ona faʻaitiitia taimi uma e taofia ai le faʻalauiloaina o le mea faigaluega. E masani ona amata i ni laupepa e sili atu ona faigofie ma siakiina siaki.

Faʻasalalau

O mafuaʻaga uma e le amataina ai le faila e mafai ona faʻavaeina e tusa ai ma mea patino o le taʻaloga o taʻitasi taʻitasi. I totonu o le nofoaga autu o auaunaga, ua faʻavasegaina ai mea leaga:

  • enisinia o le afi (piston laei, tauaveina o le gasegase, sima);
  • suauu gaosiga o le suauu - ua le afaina le peresi faamama o le ea poo le carburetor;
  • e le aoga le faʻaogaina;
  • inisinia ole masini - lelaina o masini, uaea gau i lalo o le uʻamea, vaeluaga o le pipili.

Ole tagata muamua e tatau ona siaki pe afai oi ai le suauu i totonu o le tane. Amata e tusa ai ma faʻatonuga, tuʻu le see i lona itu. Seti le tamaʻi vaalele agai i le "tapunia" tulaga, fufulu le suauʻu, liliu le moli, ma faia 3-4 laʻau maoaʻe ma le tagata e amataina. Afai o loʻo alu le afi, tatala le vaalele moli. E le amataina le faila - toe fai le taʻavale ma se kesi e fai sina avanoa.

Motokosa e le mafai ona galue umi. O le afi ma le afi o le a faʻaalu. E le sili atu i le 15 = 20 minute le moa, ma faia se taʻaloga lima minute. I le vevesi i le aoauli, ua vaeluaina le taimi faigaluega. Pe a lūlū vao vao, o loʻo agi, e manaʻomia le faʻaitiitia o taimi faigaluega.

Afai e le manuia le faʻailoga, matou amata ona suʻeina le mafuaʻaga o le toilalo:

  • siaki le lelei o le suauʻu;
  • ia mautinoa o loo moli le moligao ma o le moligao e mama;
  • siaki le mamā o le faamama o le ea;
  • ia mautinoa o le faamamaina o le suauu e le afaina;
  • siaki le mamā o le manava;
  • fufulu mama le taʻavale.

Mafuaʻaga faʻapitoa o le a maua i le siamaina o le faʻaleagaina o mea, e mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga. O ia mafuaaga e aofia ai le afaina o alalaupapa o le carburetor, ofuina i luga o le paʻu ma le solia o le malupuipuia o potu i totonu faatasi ai ma le leai o se masini. Suiga----------------------------------------------------------

Faʻamamaina o mafuaʻaga e le amataina ai le pulupulu

E tatau ona saunia le paluga o le suauu i le saʻo tonu o le suauu ma le suauu. I lenei tulaga, e le mafai ona e faʻaaogaina se ituaiga ituaiga suauʻu. I le puipuia o le palapala o le palapala, e tatau ona tuu le penisini i se tioata po o se mea emea mo le 2 aso. Aua le faʻaaogaina pusa palasitika e teu ai suauu. Fua le suauu sao i se fomaʻi faafomaʻi e aunoa ma se nila. Faʻaaogā na o le faʻapalapalaina o mea faʻafefiloi e aunoa ma le tuʻuina atu o le suauʻu e leʻi totoina i le tane. Afai o le inisinia o le valea, o le puluscutter stalls, pe ae lolomiina le kesi, o le suauu e ono tuuaia.

Benzokosa e le amataina i se vevela vevela - toso le mea e oso ai ma faʻamalosi le tosoina o le manoa i le tele o taimi seia oʻo ina amataina le afi, ona faʻaititia lea o le faʻaoso. E le amata - e manaʻomia le toe faaleleia faʻapitoa.

Iloiloina o le afi, pe afai e le amataina le masini, e faia i se faasologa masani:

  • aveese le moligao ua aveese mai le soga ma le palapala, mago, seti le avanoa o le 1 mm;
  • faʻafesoʻotaʻi i le telefoni eletise ma siaki mo se aloiafi e ala i le tosoina o le faʻataʻitaʻiga i le tele o taimi;
  • afai e leai se aloiafi, siaki le amio saʻo o le telefoni eletise;
  • sui le moligao;
  • faamago le afi afi;
  • i le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le siakiina o le afi e siakiina, e sese pe afai e le susulu le moligao.

O le mea e tupu pe a leai se faʻafitauli i totonu o le paʻu o le afi e le amata ai i luga le vevela, puipui, galue i se taimi le tumau.

O le faʻamamaina poʻo le sui o le ea ma le suauu o le a faʻamautinoa ai le tafe talafeagai o mea e ulufale ai i le kapeta. E mafai ona fufulu le fuʻa a le vai i vai paʻu pe sui. Afai e faʻaaogaina se ie o le nylon, e fufulu, o le perous ua faʻapena ona suia. E faʻapipiʻi lelei le faamamaina o le suauu, e aunoa ma le tuʻuina o le paipa faʻamalolo e tatalaina. E tatau ona sui le faamama o le ea, e mafai ona e fuafuaina pe amataina le afi i le faʻamamaina o le ea. E tatau ona sui le faasologa i luga o le suauu, pe a le amataina le kesi, o le a taʻu mai e se moligao moli.

Pusa, vaalele i le ea mo le kesi. Afai e pipii, e faia se masini mumu i totonu o le tane ma o le paluga e le ulufale i le kaputa. E mafai ona fufulu le pu i le ea pe faʻamamaina foi ma se nila. Faʻamama le auala e faʻaumatia ai, aveese le moli vevela.

Carburettor Suiga

O le maualuga ma le maualalo o le afi o le afi, o le saoasaoa lemu o le faʻavavevave e faʻatonutonuina e se suʻagata. O le mausali o le gaosiga o le puluscutter e faalagolago i le tele o paluga faʻamalolo ma le ea, o latou fua faatatau. O le a le amataina le pulupulu pe afai e le lelei le fetuunaiga o le kapipi. O le taualumaga mo le faʻatulagaina o le masini mo le tuʻuina atu o suauu i lalo ifo o le taʻavale (L), faʻavavega maualuluga (N) ma le leai (T) e faʻatonutonuina e mata o le igoa e tasi:

  1. E tatau ona galue le chainww mo le itiiti ifo i le 10 minute, talu ona faia le vevela.
  2. Liliu le kulu N lelei i le maualuga o le saoasaoa, ona liliu lea i le ¼, i luga ole ala, ia faʻaitiitia le saoasaoa o le rotate o le uila afi.
  3. O le taupulega e faʻatulafonoina e ala i le vili T, faʻamautinoa e le fesuiaʻi le tagata totoa.
  4. O le sikulima L ua fetuunai, muamua ona tatala le pito i luga i le tele e mafai ai, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia le saoasaoa i se fale mautu.

A maeʻa fetuutuunaiga, o se tagata faufale galue ma fufulu mama, siakiina e ala i le afi e tatau ona mautinoa le faʻaogaina o le afi. I le tulaga o le le lelei o le kaputa, pe a uma ona toe faʻaleleia, o le a toe manaʻomia le fetuunaiga o le faiga fafaga ao leʻi amataina le pulupoto.

O faʻalavelave faʻalavelave lea e faʻalavelave ai i le faʻaogaina o le pulusperter e mafai ona:

  • toe faʻafoʻi le afaina o le tautotogo;
  • o se mea ua gau pe pipii le pulley;
  • faʻasalaga faʻasalalauga leaga.

Ole mea e sili ona taua ole gasegase, o le faʻamaʻalogaina e fesootaʻi ma le sui ole afi, atonu o le toilalo ole vaega ole piston o le afi. O le tau o le toe faaleleia o le a tau e tusa ma le 70% o le tau o le oloa. Ina ia malamalama i mafuaʻaga e le amataina ai le faila, e fesoasoani le vitio:

Tausiga tatau i filifili

I le tusi faʻatonutonu, e leai ni fuaitau e le talafeagai, o mea uma e ofoina atu e faʻatatau i le le faʻaaogaina o le puluscutter. O le fufuluina o vaega uma pe a maeʻa taʻamilosaga taʻitasi o le galuega e faafaigofie ai le aveeseina o toega o totoe ma palapala. E naʻo laugutu faʻamafanafana e manaʻomia ona faamamaina. O lenei metotia e mafua ai le lelei o le malulu o le afi ma le eletise.

Mo le faʻamauina, faʻaaoga le suauu ma le suāuu ua fautuaina i totonu o faatonuga. Afai e tuu le suauʻu paluga i totonu o le suāuu, o le a faʻaputuina le suauʻu, ma, i luga o le amataga, o le a faʻapala i luga o le mea e palu ai, faʻaleagaina ai lona fetuunaiga. O le faʻafefiloi e mafai ona faʻafefe ma faʻafefe le suauu i totonu o le kaputa.

Aʻo faʻasaoina meafaigaluega mo le taumalulu, faʻatino se suʻega, lubricate le gearbox ma le piston system, afifi uma le sila i totonu o se ogaumu ma le faleoloa i se nofoaga matutu.

E le mafai, e matautia mo le meafaigaluega ma le soifua maloloina o le moa, e faʻaaoga ai se uaea uʻamea nai lo le laina fagota. E sili atu ona lelei le seleseleina, ae o le uta i luga o le eletise ma le afi ua siitia. O se lalaga feʻaveaʻi laititi i le saoasaoa o se pulufana. O le moaina lelei e mafai ona taʻitaʻia ai vave le faʻaaogaina o le piston o le afi. Mo le malosi tele o le mowing, ua faʻatulagaina e faʻaaoga se faʻailoga o le faʻailoga faʻatau.