Isi

E faʻapefea ona fai se manulele manu: faʻataʻitaʻi faigofie

Fesoasoani fautuaga: manaʻomia vave ona iloa pe faʻapefea ona fai se manulele manu? O le tamaitiiti i le aʻoga na tuʻuina atu le galuega ina ua maeʻa aso malolo e aumai ai mea taulima, latou te tautau i latou i le togalaau aoga. Ma o lo matou tama na o le faia o se pisinisi pisinisi, o lea e tatau ai ona e alu ese. Taʻu mai ia te au se faʻataʻitaʻiga faigofie o le fafaga ina ia mafai e se tina ma se tamaititi e le masani ai ona taulimaina.

I le taumalulu, o le galuega autu a manulele e avea ma sailiga mo meaʻai, aua o le kiona e ufiufi ma o le malulu e taofia mai ia i latou le itiiti ifo o le avanoa o le mauaina o se mea e gaosi. O le fesoasoani i manu felelei o loʻo i totonu o le malosi o le tagata. Pau lava le mea e tatau ona e faia o le tuʻuina lea o fafaga i totonu o le togalaau ma faaopoopo i ai taimi ni fatuga suamalie iina. E le manaʻomia le faʻaaluina o tupe ma faʻatau, aua e mafai ona e faia faigofie, ae lelei fuafuaga mai auala faʻaleleia o loʻo i ai i totonu o le faletusi poʻo le fale. O le a le mea e tatau ona gauai i ai ma faʻapefea ona faia se manulele manu?

O mataupu faavae lautele o galuega

E toetoe lava o mea uma e mafai ona faʻaaoga e fai ai se meaʻai: palasitika ma faʻamalama tioata, tetrapacks, laupapa, plywood ... E faʻalagolago lava i le tomai. Peitai, ei ai nisi o mataupu faavae e tatau ona tausisia ina ia mafai ai ona faia le mamanu, e aofia ai:

  1. E tatau ona faigofie mo manulele ona maua ni meaai.
  2. E tatau ona faia le tausiga e aloese mai ai ma le faʻasalaga ma tulimanu.
  3. E fautuaina le saunia mo le puipuia o fatu mai le timu ma le kiona i foliga o itu ma taualuga, a leai o le a faasolosolo malie lava.
  4. Afai e mafai, e sili atu ona lelei le fafagaina mai se mea e puipuia i le susu - o lea e sili atu ma le tasi le vaitau e sili atu.
  5. O le tele o le feeder e faʻatatau sao i le tele o manulele lava latou. Mo manu laiti, e tatau ona laʻititi le fafaga, pe sili atu le toatele o tagata taitoatasi o le a leiloa a latou meaʻai.

Ma o le isi faʻaopoopoga - o le faʻaleleia o le fafaga e tatau ona maualuga ina ia le maua e pusi, ae sa faigofie le faaopoopo o meaʻai. E fautuaina e fuafua le nofoaga i le taimi lava lea ma e le suia, i tausaga taʻitasi e sili atu nai lo le feeder. E vave ona manatua e manulele le mea e mafai ona e maua ai se taumafataga manaia, ma le lafu iina mai mamao.

Faʻafefea ona faigofie ma faigofie le fafagaina o manulele?

O faufautua ma tufuga e fausia mea matagofie mai laupapa: o fale e iai le faapaologa, fale tatala ma fale maualuluga. Ae ui i lea, e mafai ona faia e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga lelei ma fai ai mea masani, ae leai ni mea e masani ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, fafaga mai se fagu poʻo se fasi upega ma se paiga o saucers mai fugalaau.

Pusa fagu ipu

O le pito faigofie o le feeder, e tusa lava pe mafai e se tamaititi ona taulimaina, ma o le mea e sili ona taua, o le a amata ona avea ma se umi. I totonu o se fagu eletise masani ma se gafatia o le 2 po o le 1.5 lita, oti se pu i luga o le tasi itu. E tatau ona i luga aʻe o le pito i lalo ina ia aua nei sasaa le fafaga. I le pito i luga o le ua, fai ni pu ma faʻalautele se uaea e ala atu ia i latou, e faʻapipiʻi ai le fafaga i luga o se laau. E mafai ona e afifi i le ua. Ma afai e te ave se fagu 5 l ma tipi ni pu se lua i luga o itu, o manufelelei e mafai ona gaosi fatu.

O lea e le mafai e pito vavae ona pipiʻi lima, e mafai ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le eletise.

Fafaga manu

Mo meaai faʻapipiʻiina e pei o le sunflower, e mafai ona e vave aoina mai se fafaga mai se faʻaoga ma lua faʻafefete mai fugalaau. E tatau ona fesuisuiai le manoa i totonu o se lisi ma faasolosolo, ae o le taamilosaga o le lola e tatau ona itiiti ifo nai lo le totonugalemu o papatusi.

Saucers o le a avea ma taualuga ma le pito i lalo o le feeder. Ina ia faaleleia, e tatau ona e faia ni pupu i le ogatotonu. Tufa atu se pine i totonu oi latou ao faʻaofiina se upega taʻavale i totonu. O le isi itu, o loʻo faʻatulagaina i fafo o saucers ma nati. O le isi filifiliga, faigofie, o le ave lea o se uaea mafiafia, ma punou ona pito i luga o pu.