Fugalaau

Laʻau hydrangea

Laʻau Hydrangea (Hydrangea arborescens) o le vaomatua o le vaomatua e tupu mai i le tasi i le tolu mita le maualuga ma se pulou paʻepaʻe papaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe. O le aiga hydrangea e tele ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese e ese mai le maualuga, o le tele ma le matagofie o le pito i luga o le fua, o le umi o le vaitau o le ola ma le tuputupu aʻe.

Totoina o le hydrangea ma tausi ile eleele

Pe a filifilia se laitepi mo le totoina o le hydrangeas, e tatau ona amanaʻia tulaga o le tau o lenei itulagi. I totonu o le itu mafanafana o le itu i saute, e le tatau ona i lalo o le la le susulu o le la, ae i le itu i matu ma totonugalemu, i se isi itu, e tatau ona e filifilia se penumbra poʻo se avanoa avanoa ma malamalama lelei i le la i le ao. Laʻau o le tausaga muamua o le ola ua fautuaina ina ia puipuia mai gasa o le savili ma susulu malamalama o le la.

O le laau e gafatia se vaitau faigata o le taumalulu, ae, o le ola aʻe o hydrangea i le malulu ma le malulu, o le faʻaaogaina o se ufiufi e le o se mea e sili ona lelei.

Soga eleele

O le taua tele mo le atinaʻeina ma le alualu i luma o le hydrangea o le tuufaatasiga o le eleele. O le eleele i le nofoaga e tulaʻi mai ai e tatau ona lelei, faʻaleleia ma lelei, faatasi ai ma le maualuga o le eletise. E fautuaina le sasaa atu o se tuufaatasiga o le paluga o le eleele i totonu o le lua e toso ai: lua vaega tutusa o le humus ma lau lau lauusiusi ma le tasi vaega o le peat ma le oneone.

O le tausiga o le eleele faataamilo i le togavao e aofia ai le fausiaina masani (ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina) ma le faʻaleleia o taimi i le peat. O nei taualumaga e saofagā i le lelei o le ea, puipuia o le susu i totonu o le palapala ma puipuia mai le foliga mai o mutia vao i tafatafa o vavae.

Faʻasaʻo Tulafono

Treelike hydrangea o se fale e susulu i le susu, le igoa lea e faaliliuina moni lava o se "ipu i le vai." Ae o le faaputuputu ma le pala o le susu i le eleele mo le seleselega o le a avea ma mea matautia e pei o le lamala. O le le lava o le susu ma se la o le lafoaia o le ola e mafua ai le le lava o le tuputupu ae ma le leai o se mea teuteu. O laʻau e amata ona paʻu ma vaʻaia la latou lanu masani, ma o le tele o mea vaivai e fai ma laʻititi ma seasea.

O le tele o le suālaʻau e tatau ona faia i taimi uma ma i se taimi talafeagai (aemaise lava i aso vevela ma vevela), ae pe a uma ona faʻamago le eleele ile 1-2 cm.

Fertilizer application

O le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, o le laau toto e manaʻomia ai isi mea taumafa i le ituaiga o fugalaau. E manaʻomia ona faia i taimi uma i le 2 vaiaso, ae le tele taimi. O fuālaʻau faʻateleina o le a taʻitaʻia ai vave le tuputupu aʻe o inflorescences, ona o le telē ma le mamafa lea e mafai ona faaleagaina ai elela. I le amataga o le tuputupu aʻe o le vaitau, o le faʻamaʻiina o meaʻai oona o le a manaʻomia, ma mulimuli ane i ai se mea e maua ai le potassium ma le fulu. E fautuaina le faʻaaogaina o falalaʻau ma mea faʻalaʻau (faʻataʻitaʻiga, slurry).

Faʻataʻotoina o ata

O le faʻaleleia atoatoa ma le lelei o le faʻalautele faʻalagolago i le tausiga o le pale laau. E tatau ona seleseleina i luga o le taimi vave le fufuluina o laau. O le taimi teuteu sili ona lelei o le amataga o le tautotogo (Mati poʻo Aperila). O lenei faʻatomuaga o le tautotogo o le a fesoasoani i le faʻaalia o aʻa malolosi malolosi ma le tele o faʻaupuga. A maeʻa ona teuteuina, o le a manaʻomia e le faʻalapotopotoga nisi mea faʻapitoa e faʻafefiloi ma faʻamaʻi faʻasa. O fualaau i se tausaga "mamalu" e tatau ona vavae ese atoa, ma tuu ai na o le faavae o le vao. O lenei teuteuga ua taua o le aneti-matua.

Auala e faʻaleleia ai le laau o le hydrangea

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le seleseleina (10 i le 20 cm le umi) e faʻapipiʻiina ma se faʻatonuga o le tuputupu aʻe e faʻateleina ai le aʻa ma avea ma aʻa i le oneone malulu poʻo totonu o se faʻafefiloi oneone. Aʻo lei oʻo mai aʻa o aʻafiaga totoa, e tatau ona faʻafefeteina pea ma puipui mai le susulu o le la i le aoauli. A oʻo ina totoina i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fale lauʻeleʻele, e fautuaina le faia o le faʻamalosi masani.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O lenei auala o le faʻaleleia o le hydrangea laau ua manatu e faigofie. O le taimi lava e amata ai le togavao, o le pito i lalo o le vao, faʻamamaina laulaau, e tatau ona totō i le eleele ma nonoa i se uaea i totonu o le vaʻai papaʻu saunia (tusa o le 10-15 cm). O le togavao ua ufitia i le eleele fou malamalama, ma tuua le pito i luga o le pupu i luga i le maualuga pe a ma le 45 tikeri.

Tausiga mo le taotoina e faia seia oʻo i le tuai o le autumn. E aofia ai le faʻasusu masani ma faʻaopoopo i ai mea fou fou. O le isi vaitau o le tautotogo, o se afafine e totō ma ona lava aʻa e vavae ese ma le faaeteete mai le togavao ma totō i se nofoaga fou.

Maʻi ma meaʻai

O meaola faalafua sili ona lamatia o apiads leaf and spider mites. O le masani masani o le faamai o le hydrangea o le paʻu palapala.

Laʻau i luga o le fausaga

O le laau hydrangea o se aga lauiloa i le va o tagata natura ma tagata e faia ata. O se laau totogo e sili ona foliga i totonu o le togalaau i se togalaau e tasi po o le tuufaatasi ma isi laau toto. O faʻasagaga o laau ma laau toto e foliga matagofie i eria i le taulaga ma i siosiomaga i le taulaga. Lelei sili atu ma le hydrangea - conifers, rosa ma clematis.