O le togalaau

Matou te suesue i faʻamaʻi faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O le meaʻai manogi e le masani ai, o se tasi lea o uluai faʻataʻitaʻiga o le summer extravaganza. Ae ui i lea, e le fiafia le au fai togalaau i le mea moni o faʻamaʻi o strawberries ma strawberries e masani ona faʻaumatia se seleselega tele. E mafai ona laveaʻi lou fanua mai faʻamaʻi faʻapitoa! E na o le tatau lava ona faia se tele o gaioiga talafeagai. Aemaise lava pe a faʻaalia muamua faailoga muamua o maʻi taatele o aganuu.

O se vaega tele i le atinaʻeina o le faʻamalosia o faʻamaʻi o loʻo taʻalo i le tau. Afai o le faamalama e manaia ma malulu, ma ua afifiina i le togalaau, e tatau ona avea ma mafuaaga taua mo le fiafia. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona mataʻituina lelei le laau, e pei o mea laiti i luga o le laʻau e mafai ona iloa tele.

E taua le mafaufau o le a alualu i luma meaola leaga i nisi tulaga. O le mea lea, o le galuega a le fai fanua o le puipuia lea o lo latou tupu.

Matou te fuafuaina le faʻamaʻi o strawberries / strawberries i lanu

O se suiga i le paolo o le laʻau / laʻau, lea eo mai faatasi ma foliga vaaia o le pogisa, o loʻo faʻaalia ai le i ai o "malo e leʻi valaʻauina" - faʻamaʻi pepe po o vailaau faʻamaʻi. E i ai le tele o ituaiga o lapoʻa. I le taimi muamua o se mea atamai le amata i le itiiti ifo o mea matautia.

Brown po o le uliuli

O le tele lava o taimi, o mea lanu enaena enaena e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana. Petioles, antennae, ma laʻau i luga o le strawberries e liu enaena ma mago. O le faagasologa e faia i nisi o tulaga:

  • muamua, o vaega o se lanu mumu e aliali mai i luga o le vao (e ese i foliga faʻalelei pe le faʻavalea);
  • o le mea na faʻapogisaina ai le taimi;
  • mulimuli ane, o le vaega atoa e ufiufi i togitogi uliuli lea e afaina ai le siaki;
  • o se taunuuga, o le laʻau ua mūmū ma ua maeʻa.

I luga o petioles ma antennae, o le vaʻaia e ese lona uiga. O loʻo tuʻuina atu i foliga o ni mea laiti-e aofia ai le lanu uliuli. O le mafuaʻaga o tagata faʻamaʻi o ia ituaiga o maʻi ua manatu o ni fuga o le eleele. O lo latou faʻasalalau e faʻapitoaina e le gata i iniseti, ae faʻapea foi i le matagi, faʻapea foʻi ma timuga.

E sili atu ona faigata le vaʻaia o Brown i le faaiuga o le vaitau. A uma, e foliga mai o loʻo sauni le aganuu mo le taumalulu. E ui i lea, e aoga le suʻesuʻe ma le totoʻa vaega uma o le laau ma maua ai faʻamatalaga matautia. O se taunuuga, o le a saogalemu o ia mai le taumalulu.

Isi lamatiaga

O faʻamaoniga faʻapitoa e mafai ona matauina ma faʻamaʻi eseese eseese o togafitiga. Naʻo le tulaga lenei, e amata mea uma i le samasama o tulimanu o lau. O le taimi e pasi ma o le pito e avea ma mea faigata ma se lanu enaena. O loʻo amata ona faʻaoga foliga e foliga mai. Ae ui i lea, o le lanu samasama o loʻo faia pea. A mavae le timu, e aliali mai le masini mucous i vaega ua aafia, o se vevela o siama. Faatasi ai ma mafuaaga autu e mafua ai ona liu lanu o strawberries, e tatau ona taʻu mai:

  • suavai o le eleele;
  • le talafeagai lelei o fua faatatau o tagata taʻitoʻatasi;
  • faʻaalia faʻaalia i vao.

O le mumu o le malala e faʻaalia i le auala lava e tasi, ae e afaina ai foi fua. Latou te faigata, aʻo latou maua se oona oona, ma i le iuga latou te pala.

O papatusi lanu mumu ma lanu samasama o loʻo taʻu mai ai le leai o se mea e maua ai le nitrogen. Ina ia toe faʻafoʻi le paleni masani o le eletise i le eleele, faʻaopopo le nitrate ammonium: 25 g i le 10 lita o le vai.

Auala malupuipuia

O le suluina o Brown e masani lava e le mafai ona taugofie. Latou te taumafai e aveese atoa le greens ua afaina mai le laau ma susunuina. A maeʻa, ona togafitia lea o le palapala ma le Bordeaux (3%). O le laʻau o loʻo totoe o loʻo faʻavaliina i le copper sulfate poʻo faʻasaina foi e aofia ai kulimi apa. Faatasi ai ma isi mea, e tatau ona faaopoopo mea nei i le eleele:

  • fafie fafie;
  • paluga ma pamu phosphate e faʻaleleia ai le puipuiga o le aganuu;
  • mea faʻamaʻavale tagamea.

I le tautotogo, o togafitiga puipuia e faia e faasaga i vailaau faʻamaʻi. I aso uma e 10, o le saite e togafitia i le iodine (1 ml i le lita o le vai).

O togafitiga Strawberry ma togafitiga o se pisinisi e sili ona taua. E masani lava o mafuaaga e taoto i aʻa o le laau. O le mea lea, e fautuaina e le au atamamai e sui le tapuni mulching i tausaga uma. E mafai ona pala ma avea ma vevela ole siama. Aveesea o lālā mamago, faʻapea foʻi ma antennae o se puipuiga lelei tele mai le vaʻaia.

Pe a faʻatau mai laau, e suʻesuʻeina ma le totoʻa. O nisi oi latou atonu ua aafia.

Pipi i luga o le fale

E toʻatele e fiafia i ai pe a fai o le pogisa i Vitoria i se fugalaau, faʻapefea ona togafitia le togavao? Muamua, e tatau ona e sailia mafuaaga o lona tupu. O le faapogisaina o le ogatotonu o se taunuuga o le nofoaga masani o meaola faalafua, aemaise lava, o auivi. I le tautotogo, o taʻai e tuu ai fuamoa i totonu o se fugalaau, ona amata ai lea ona 'ai faʻamalosi ia laumei. E mafai ona e puipuia le aganuu mai se iniseti i lenei auala:

  • totō garlic, calendula, marigolds, aniani, calendula poʻo tamato i le va o laina;
  • ao faia le ovaries, faʻagasolo le moega ma se vaifofo o le 9% vinika (1 le pakete i le pakete) poʻo le suamalie (2 sipuni tele o le paʻu i le lita o le vai);
  • felafolafoaʻi le eria ma se vaifofo o le amonia (i le 10 lita faʻasolo 2 tbsp. l) vailaau poʻo le tar (3-4 pulou).

O tulaga lelei mo le aliali mai o le afaina o le paʻu tele o le vevela. Ua pogisa le ovaries i -2-3 ° C. O ia atunuʻu ua faʻaaogaina atoa. Faatasi ai ma isi mea, ua fautuaina ina ia aofia ai ma le agavaa le togalaau. Ina ia faia lenei mea, ia ufiufi le alalaʻau i le mulch, ona tapena lea o le ufiufi o le kiona. I le taufaamatau o le malulu:

  • ufiufi strawberries i le vaeluaga po o le ata;
  • faatulaga le ulaula o le 'upega tafaʻi (tuʻuina vaomatua / vaomago i le nofoaga ma tuʻu i luga o le afi, ma le moa mata poʻo le vao e tuʻu i luga e taofi le ulaula);
  • faʻafefea ona faʻafefe, ona o le vevela, o le vevela i luga ae o le palapala e tulaʻi mai.

A puipuia le tulaʻi mai le malulu, e tatau ona aveese le ata i le taimi. Mo le mafuaʻaga e le tupu ai le palola i lalo o le malutaga.

I lenei mataupu, o le mea autu o le faia o mea uma i le taimi lulu. E tatau i le fai togalaau ona mataʻituina ma le totoʻa le tau, ona ufiufi ai lea o vao i se ie. E le gata i lea, aʻo le i aliali mai meaola faalafua, faʻasolosolo gafa ma fofo.

Eseesega o le pala

Ae maise lava le lamatia o le lauulu enaena i luga o le strawberries (ua saunia le potassium i le fua o le 5 g / 10 l). E masani lava e le mafai ona faʻaaogaina le mea e fai. E aʻafia ai le sili atu i le 85% o vine, ma faʻaumatia ai le tele o fua. O le vaega atoa o le aganuu e afaina mai le anufe. E tele ituaiga o pala:

  1. Black. E galue i aʻa po o vine. Polokalame puipuia: togafitiga o le totōina ma le apocide (10 g o le vailaau faʻasaina ua faʻafefeteina i totonu o se pakete vai) poʻo le totōina o totō i nofoaga maualuluga. E aʻafia aʻa pe a tutupu le fua i le tasi nofoaga mo se taimi umi pe totoina pe a uma le pateta, sana ma tamato.
  2. Paʻepaʻe. Talu ai ona o le totō ma le susű, ua ufitia ai strawberries i se paʻepaʻe paʻepaʻe, ma iu ai ina pala. O le mea lea, o laʻau laiti e minoi. I le taimi lava e tasi, o se nofoaga maualuga ua filifilia mo le laau.
  3. Anthracnose. O le lanu violisi e aliali i luga o laulaau. O laʻau e ufiufi i fulufulu lanu, ma o le pala enaena e aliali i luga o fua. E tupu mai i le tele naua o le palapala.
  4. Grey. O le anufe e foliga mai o se mea lanu enaena. Fualaau aina e maua ai se fausaga suavai. Mafuaʻaga: timuga ma le malulu o le tau. Faʻatau: aveese vave mai greens, pipiʻi ma mulumulu.

O le fufuluina o vailaʻau e faia i le vevela i luga atu o le 10 ° C, faapea foi i se taimi talafeagai: aʻo le i faia ni pulupulu pe a uma le aoina o fua mulimuli.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma faʻalavelave mo le faʻatoʻaga. Ae peitaʻi, afai e te iloa la latou faʻamatalaga i le taimi, ma e sili atu ona lelei le faʻaogaina o puipuiga, ona mafai lea ona e aloese mai na taunuuga leaga.