Isi

E faʻafefea ona togafitia fualaau aina ma fualaau aina i le tautotogo?

I le tautoulu, sa totoina ai se togalaau laitiiti, fugalaau, currants ma gooseberries i se fale vevela. Tau mai ia te aʻu le auala e togafitia ai fualaau aina ma laau talatala i le tautotogo e puipuia ai i latou mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi?

E iloa uma e fai togalaau le mea moni - o se seleselega lelei ma le soifua maloloina o le totoina o fualaau aina e tatau ona tausia muamua. I le amataga o le tautotogo, e amata ai se tulaga taua o le galue i le togalaau, lea e faalagolago ai le tele ma le lelei o fua. I fualaau aina ma fualaau e itiiti le maʻi, faapea foi ma le puipuia o foliga o meaola faalafua, e tatau ona togafitia i latou i fualaau faasaina. O le taimi lava e oʻo ai le vevela o le ea i tulaga maualuga, e mafai ona amata ona e totoina laau toto.

Fofo faʻapitoa mo togalaau

I le taimi nei, o le maketi e tele ituaiga oloa e faʻaaoga i le togalaau. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le fesagaʻi o tagata fai togalaau i se fesili faʻanatinati: pe faʻafefea ona togafitia fualaau aina ma laau toto i le tautotogo?

Pe a filifilia se fualaau faasaina, e tatau i se tasi ona amanaia lona faamoemoega ma le vaega ole togafitiga.

Faʻavae i luga o le faʻatinoga faʻaaoga, fualaau e pei o le:

  1. Fundazole - faʻaaoga mo togafitiga faʻamuamua aʻo leʻi fuga o fatugaʻo e avea ma puipuiga o le paʻu.
  2. Neoron - mo le totoina pe a uma ona fulafula. Ina ia mafai ona fufulu ese laau mai i le gall mites, e togafitia foi i latou i se vailaʻau oona (500 g i le 10 l).
  3. Kinmix, Fury - mo le gaioiga i lau muamua. Faʻaaogaina o se mea e puipuia mai ai foliga o caterpillars. I le avea ai o se faʻamaʻi lona lua e faasaga i le paʻu, faʻapea foi le puipuia mai le paʻu palapala, latou te faʻaaoga le Lotoa.
  4. Faʻasaga i laʻau, aphids ma moths, e faalua ona sasaina laau (faatasi ai ma se vaitaimi o le 3 vaiaso) faʻatasi ai ma le ita.
  5. Afai ua faaleagaina le ogalaau i le kanesa uliuli, o le paʻu e togafitia i le copper sulfate (1% o le vaifofo) ma o nofoaga faaleagaina ua tapunia i ituaiga togalaau. Blueriorioriorio lelei foi e lelei faasaga i laasaga ma namu.

O le togafitiga muamua e faia aʻo lei tupu le fugalaau. Aʻo lei tupu, e tatau ona faia se laʻititi o le 3 auala.

Laʻau suauu

O laau iti e manaʻomia tele le gaosiga. O le mea lea, e uiga i le paʻulea enaena ma le paʻu o le paʻu, faapea foi ma mai le afaina o fugalaau ma gooseberries, o le a lalagaina i Fundazole po o Topaz. Mai Amerika fulufulu paʻu i luga o gooseberries, e fesoasoani lelei Skor, ma mai i luga o aphids i luga o fualaau oona, o le Faʻatonu.

Clinmixol ma Fosbecid e faʻaaogaina e puipuia ai launiu, ogatotonu o gall ma fofo, ma mai slugs, o le metaldehyde ua salalau i le va o vao.

Faʻasologa o Faʻasologa

O timuga aasa o le a fesoasoani e faʻasaʻo faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i vao. I le amataga o le tautotogo, ao lei amata ona tafe, ua sasaa le vao i le vevela. E maua foi le lelei o le suavai e ala i le pulupuluina o vai (150 g masima i se pakete vai).

I le taumafanafana, e puipuia ai foliga mai o aphids, o laau togavao (ma laau afu) e felafolafoaʻiina i fua o pateta. I luga o le tasi vaega o laʻau faʻaopoopo 2 vaega o le vai, faʻasolosolo 5 itula, ona malolo mo le 40 minute i totonu o se vai vai.

E faʻaogaina le anufe ma le laumei, o le faʻaaogaina o laʻau tomato e faʻaaogaina. Mo le mea lenei, 2 kilokalama o le solititi o loʻo sasaa atu i totonu o le 5 lita o le vai fefe ma faʻamalosi mo le 5 itula. A maeʻa le taimi atofaina, ona oʻo lea i le vevela ma faʻamafanafana. Faʻasologa o laau i le 2 taimi ma se vaitaimi o le 7 aso.